dinsiz ve gavur olayına kesilikle katılmıyorum. böyle dersen bu konu çirkin yerlere gider
kişilerin inancı kendibi bağlar
sonuçta tek dinli bi dünyada değiliz bizden olmayanlar da dinsiz ve gavur değil!
ben de yok yeni moda diye konan tüm saçma isimlere gıcığım
bunun içinde arapça diye idda ettikleri halde sadece çoğu arapça hece olduğu ve sandıkları anlama gelmeyen isimler ve yeni yetme abudik isimler var.
evet arkadaşım çok haklısıın zaten mesele türkçeye bağlılık değilki
arkadaşların araplara karşı bir katlanamamazlığı var
o halde bende avpupai isimlere katlanamıyorum
en azından dinsizlerin ve gavurların değil müslümanların ismini taşımış olur bebeklerimiz
daha iyi değilmi
dikkatini çekerim dinsiz ve gavur dedim "diğer dinlerden olanlar"demedim bunun neresi çirkin.... ben bizden olmayanlara karşı kötü bi ifade kullanmadım
günümüzde hakk din olmayan Allahı tanımayan o kadar sapkın inanışlar varki
bizden olmayan herkez dinsiz ve gavurdurda demedim sonuçta hristiyanlık,musevilik,bunlada Allahın gönderdiği hak dinlerdir onlar ne gavurdur ne dinsizdir Allaha inanırlar ve ibadet ederler ben bunlar dışında kalan sapkın ve uydurma inanışlardan bahsettim.. konumuz bu değil zaten
arkadaşın isim topiğini dini tartışmaya çevirmeyelim
sanırım biraz acele okudunuz yazımı
konu avrupa isimler olunca bakın diyosunuz ki ben de avrupai isimlere katlanamıyorum en azından dinsizlerin ve gavurların değil...
avrupalılar dinsiz ve gavurmuş gibi anlaşılıyo yazdığınızdan ..
ben acele okumadım yazdığınızdan çıkan anlam bu kime okutsanız aynı şeyi düşünür.
galiba siz acela yazdınız. neyse konu bu değil zaten.
Bir ara Ben de Dora ismini düşünüyordum ve hala severim..Öztürkçe isim..Bilmeyenler olacaktır canınızı sıkmayın..herkese güzel yorumlardan ötürü çok teşekkür ederim.Zaman içinde net kararımız belli olacak ama biz şimdiden 'dora' demeye başladık hayırlısı :)
dora bence mükemmel bir isim, kökeni türkçe anlamı doruk,zirve...daha ne olsun.. asıl arapça ve farsça kökenli isimleri koymayın çocuklarınıza..tabi arap özentisi değilseniz...batılı isimler arap kökenlilerden daha mantıklı,hiç olmazsa çocuk yurt dısında eğitim alma gibi bır durumu olursa zorlanmaz..birde bir öneri anlamı yanlış bilinne bir dünya uydurma isim var..en güvenilir kaynak tdk nın sitesi...yani türkçe sözlükten başka yere güvenmeyin.
TDK SITESINE BAKMAK EN MANTIKLI SECIM OLACAKTIR KATILIYORUM. BEN DE ARAPCA ISIMLERE KATLANAMIYORUM, SUMEYYE, ABDULLAH, ALEYNA, RUMEYSA VS. GIBI
Aynı fikirdeyim..
Bora isminin israrla ÖzTürkçe olduğunu söyleyen arkadaşlar,Bakın şuna rastladım...
Bora
Kökeni : İtalyanca
Anlamı : Araziden çıkan şiddetli rüzgar.
yerimseniben
dora ne ya allah askina dora:)gel dora gel duraga gel der gibi.
ayrica dora amerikada yayinlanan cizgi film karakterlerinden ve kiz ismi.
konu sahibi arkadaşımı muhattab alarak yazıyorum. ben bir öğretmenim 45 kişilik sınıflarda,ve en çok dikkatimi çeken genel olarak türkçe ismin az oluşu,isimler genelde artık arapça..
saçma sapan tartışmalar yaşanmış konuda okudum, biz Türk değilmiyiz ve Türkiye de yaşamıyormuyuz neden arapça isim konulmasın dendiğinde garip karşılanıyor anlayamadım.
müzlüman olmamız arapça isimlerle yaşamamız anlamına gelmez..Türk olduğumuz için Türkçe isim öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?