Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dikkatini çekerim dinsiz ve gavur dedim "diğer dinlerden olanlar"demedim bunun neresi çirkin.... ben bizden olmayanlara karşı kötü bi ifade kullanmadım
günümüzde hakk din olmayan Allahı tanımayan o kadar sapkın inanışlar varki
bizden olmayan herkez dinsiz ve gavurdurda demedim sonuçta hristiyanlık,musevilik,bunlada Allahın gönderdiği hak dinlerdir onlar ne gavurdur ne dinsizdir Allaha inanırlar ve ibadet ederler ben bunlar dışında kalan sapkın ve uydurma inanışlardan bahsettim.. konumuz bu değil zaten
arkadaşın isim topiğini dini tartışmaya çevirmeyelim
sanırım biraz acele okudunuz yazımı

ayrıca yeni moda diye konan saçma isimlere bende gıcığım
önemli olan ismin arapçamı türkçemi olduğu değil anlamıdır
aynen arapça diyede saçma heceleri bile isim olarak koyuyolar
buda yanlış

konu avrupa isimler olunca bakın diyosunuz ki ben de avrupai isimlere katlanamıyorum en azından dinsizlerin ve gavurların değil...
avrupalılar dinsiz ve gavurmuş gibi anlaşılıyo yazdığınızdan ..

ben acele okumadım yazdığınızdan çıkan anlam bu kime okutsanız aynı şeyi düşünür.
galiba siz acela yazdınız. neyse konu bu değil zaten.

bende acele yazmadım düşünmeden hiç bişey yazmam
bahsettiğim şeyi nasıl ifade edeyimki avrupai dedim işte
en azından türkçe yada arapça koyduğumuz isimlerin nerden geldiğini ve ne anlamda olduğunu biliyoruz
ama yabancı isimlerinki belli değil belki bir budistin ismi belkide bir masonun ismi...
zaten bu tür inanışlar ne türklerde ne araplarda var avrupalı toplumlarda var

yok bilmem ne tanrıçasının ismi diye isim koyanlar yokmu
işte bunu anlatmaya çalışıyorum

Peki almanlarda arab isimleri veriyorlar cocuklarina...buna ne demeli...onlar ama öyle dar düsünmüyorlar..özgür ,medeni ve ileri görüslü bir ülke burasi....

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşımı muhattab alarak yazıyorum. ben bir öğretmenim 45 kişilik sınıflarda,ve en çok dikkatimi çeken genel olarak türkçe ismin az oluşu,isimler genelde artık arapça..
saçma sapan tartışmalar yaşanmış konuda okudum, biz Türk değilmiyiz ve Türkiye de yaşamıyormuyuz neden arapça isim konulmasın dendiğinde garip karşılanıyor anlayamadım.

müzlüman olmamız arapça isimlerle yaşamamız anlamına gelmez..Türk olduğumuz için Türkçe isim öneriyorum.

herkese güzel yorumlardan ötürü çok teşekkür ederim.Zaman içinde net kararımız belli olacak ama biz şimdiden 'dora' demeye başladık hayırlısı :)
Bir ara Ben de Dora ismini düşünüyordum ve hala severim..Öztürkçe isim..Bilmeyenler olacaktır canınızı sıkmayın..

dora ne ya allah askina dora:)gel dora gel duraga gel der gibi.
ayrica dora amerikada yayinlanan cizgi film karakterlerinden ve kiz ismi.

Çizgi film karakteri ismi,Ayşe de olur,Fatma da Hasan, da Musatafa da..önemi yok ...

Peter,Heidi,Vilma ,Fred diye çizgi film karakterleri de var...

Taş devri,Heidi çizgi film dizilerinden..

Yabancıların da aman bu isim çizgi film karakteri koymayalım diye kompleks yaptıklarına hiç rastlamadım...kaydirigubbakcemile3

ayy biir isim amma tartışmalara yol açmış...
yok türklük müslümanlıkk ne kadar abartıyoruz bazı şeyleri...
herkes istediği ismi koyar evladına.

Dora ya gelince bende pek beğenmedim işin aslı.
Doruk isminide sevmiyorum. tamam çok kudretli ulu anlamı versede. Unutmayınız ki zirveler hep sessiz olur...sengözlerimebaksanab
yanlızlık hissi veriyor bana. mesafeli soğuk bir isim....
ben tercih etmezdim şahsen...a.s

ayy hiç güzel bi isim değil bence....hele erkek çocuğuna hiç yakıştırmadım ben....

çocuk hep bebiş olarak kalmıycak ki.genç bi delikanlı olduunda arkadaşları dalga geçer gibi geldi bana doğrusu.
yine tabiki herkes istediği ismi koyar.

Dora

1. En yüksek yer, uç.2. Bir şeyin üst kısmı, yukarısı, tepe.3. Dağ doruğu.

dora güzel bir isim ama kıza daha çok yakışıyor bence... aynı anlama gelen doruk daha erkeksi...

konu sahibi arkadaşı muhattap almışsınız ama saçma sapan tartışmalar diye nitelendirdiğiniz tartışmada bende olduğum için cvp verme ihtiyacı hissettim
türk değilmiyiz türk ismi koymalıyız diyenleri kimse ters karşılamıyoo
ayrıca kimse müslümanız diye arapça isim koyun demiyo

ama sadece araplardan ve mübarek kimselerin mübarek isimlerden kümçümser gözle bakıp beğenmeyerek değerini küçültenlere karşı bi tartışmaydı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…