Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
honeymom senin için yorum yazmayı unuttum :)
dora isiminde ekim annelerinden birnin oğlu vardı sanırım..
çok tatlı bi bebek..erkek ismi diye biliyorum bende..
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

kayra koyabilirsin cnm.. bence en güzel unisex isim..hem değişik olr..

canım dora bebek var oyuncak bilio musun.. aklıma okur okumaz o geldi pek alışılmış bi isim diil... başka seçenek yok mu

canım dora bebek var oyuncak bilio musun.. aklıma okur okumaz o geldi pek alışılmış bi isim diil... başka seçenek yok mu

dora bebeği duymuştuk ama kendileriyle geçen hafta tanışma şerefine eriştik :)
dergi çarşaf ve t-shirt baskılarını görünce şok olduk.
Sonrada arkadaşımızın kızının elindeki oyuncakla tanışmamız samimiyet kazandı.Türkiyede bu kadar meşur olduğunu o dönemde bir çocuk tanımadığımızdan bilmiyorduk.
Sonuç itibari ile şu anda isimsiz bir bebek taşımaktayım kaydirigubbakcemile3

bencede netten isimler sözlüğünden yararlanabilirsiniz. hem isimlerin hangi kökenli olduğuda belirtilmiş. bende 29 haftalık hamileyim ve bir oğlum olacak.ismine karar verdik, karar verirken tek kriterimiz vardı ismin kesinlikle TÜRKÇE olması.

Korel isminde karar kıldık.Türkçe ve eski bir isim,anlamı kor gibi yiğit.
ayrıca babasının adı erol ve bebeğimin isminin içinde babasının da ismi geçiyor..

Dora ya gelince benimde hiç beğenmediğim isimler arasında. Ama zevk meselesi tabi...kolay gelsin,çok dert etme bebişini kucağına alınca içinden bir isim geçi,cektir mutlaka..:)

AYYY OLSUUUN COKKK GUZEL BI ISIM BEKARKEN COK SEVERDIM. Ben hic bir hanimda duymadim bu ismi burda, kulaga da oldukca maskulen geliyor. Gule gule buyutun simdiden hayirli dogumalr sekerim

Son düzenleme:
rabbim tamaına erdirsin inşallah....doğa koyabilirsin dora ne bilim böyle tuhaf geldii..hanii modern olack diye illaki butür anlamsız yeni nesil isimlere gerek yok doğuma daha var araştırmakta fyda var

canım hepside etrafımızda yaygın isimler bende kızıma değişik bir isim vermek istiyorum
fakat peygamber efndimizin ve mübarek şahısların isimlerine sonsuz saygı duyuyorum
isimin kökeni ne olursa olsun anlaamı güzel olmalıdır kişi anlamsız bir isimle dolaşmamalı bence ben olsam ismimi değiştirirdim dudu falan gibi olsa...

Sevgili arkadaslar, ulu onderimiz Ataturk'umuzun eseri Cumhuriyet'in en degerli kazanimlarindan biri olan anadilimiz oz Turkce'ye yurekten bagliligimdan oturu bu tahammulsuzlugum.

Konu sahibiarkadasim hayirsi ile bebegine kavusmani diliyorum, darisi basima ınsallahhh

hiiç anlamıyorum inanın anlamıyorum..
be derinden bağlılığının hayatının her noktasında sürmeni dilerim..
sadece araplara laf atarken değil..
mesela nick seçiminde ve tabii avatar seçiminde...

Dora, çoğu yerde erkek ismi geçse de erkeğe yakışmıyor. Dora kız ismi olmalı, Doruk erkek ismi...
Picasso'nun sevgilisinin ismi Dora mesela aklinialirimsmile
Sakil duruyor erkek ismi olarak, fikrimce.

ulu önderimiz Atatürkün eseri olan bu cumhuriyeti,ve onun eseri türkçemizi elbette bizlerde seviyoruz ve bizlerde bağlıyız
ama bu bağlılığımız diğer milletlere karşı saygısız ve küçümser gözle baktığımız anlamına gelmez

benim adım ayşe ismimden guru duyuyorum arap ismi olduğu için utanmıyorum
çünkü mübarek bir kadının ismi,müminlerin annesi,peygamberimizin eşi...
Allah onlar gibi yaşamayı nasip etsin bizlere....

hiiç anlamıyorum inanın anlamıyorum..
be derinden bağlılığının hayatının her noktasında sürmeni dilerim..
sadece araplara laf atarken değil..
mesela nick seçiminde ve tabii avatar seçiminde...

canım sana katılıyorum
ayrıca tşrkr ediyorum

bu söylediklerinle ne nickin ne de avatarın uymuyo ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. yaptıklarınla söylemlerin birbirini tutsun ki bi anlamı olsun söylediğinin.
bu lafı söyleyen kişin bi sözlerine bakarım anadili öztürkçeye bağlı kişinin bi de nickine ve avatarına sonra da derim ki
hııı hııı tabiii...

evet arkadaşım çok haklısıın zaten mesele türkçeye bağlılık değilki
arkadaşların araplara karşı bir katlanamamazlığı var
o halde bende avpupai isimlere katlanamıyorum
en azından dinsizlerin ve gavurların değil müslümanların ismini taşımış olur bebeklerimiz
daha iyi değilmi

dinsiz ve gavur olayına kesilikle katılmıyorum. böyle dersen bu konu çirkin yerlere gider
kişilerin inancı kendibi bağlar
sonuçta tek dinli bi dünyada değiliz bizden olmayanlar da dinsiz ve gavur değil!
ben de yok yeni moda diye konan tüm saçma isimlere gıcığım
bunun içinde arapça diye idda ettikleri halde sadece çoğu arapça hece olduğu ve sandıkları anlama gelmeyen isimler ve yeni yetme abudik isimler var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…