oğluşumun alışkanlığı

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
17.009
28.789
798
Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim

Ah canim Allah bagislasin
Tirnak yiyenlerin tirnaklari boyle kucucuk oluyor, elleri cirkin oluyor diye anlatsan?

Anlattım. Tırnak etleri çok kötü kizartiyor isiriyor kenarlarini. Büyüdüğü zaman da kötü bir görüntü olacak eğer oğlumun bir sorunu varsa hele ki psikolojik kendimi asla affetmem :(

Ben de tırnak yeme psikolojik sorun veya sıkıntı göstergesi diye biliyorum. Evde huzursuzluğa veya tartışmaya şahit oluyor mu? Ev dışında siz yanında yokken başkalarıyla vakit geçiriyor mu? Belki biri bir şey anlatıp korkutmuştur vs.

Bir de doktoru psikoloji konusunda uzman değil muhtemelen. Bence mutlaka uzman birine danışın.

Ben de tırnak yeme psikolojik sorun veya sıkıntı göstergesi diye biliyorum. Evde huzursuzluğa veya tartışmaya şahit oluyor mu? Ev dışında siz yanınızda yokken başkalarıyla vakit geçiriyor mu? Belki biri bir şey anlatıp korkutmuştur vs.

Bir de doktoru psikoloji konusunda uzman değil muhtemelen. Bence mutlaka uzman birine danışın.

Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi

Evde kavga sıkıntı yoksa , başka çocuklar tarafından ezilmiyorsa , ya da siz yokken bir şey yasamadiysa alışkanlık yapmış belli ki.

Her defasında dikkatini dagitsaniz söylemek yerine. Eline kemirecegi bir şeyler verin , havuç gibi.

Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi

O zaman ya onunla bir şey yaşadı ya da siz yoksunuz diye korunmasız hissetti kendini.

Pedagoga mutlaka danışın dediğiniz gibi.

Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim

26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır

not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte

Evde kavga sıkıntı yoksa , başka çocuklar tarafından ezilmiyorsa , ya da siz yokken bir şey yasamadiysa alışkanlık yapmış belli ki.

Her defasında dikkatini dagitsaniz söylemek yerine. Eline kemirecegi bir şeyler verin , havuç gibi.

Bakicisini çok seviyordu ama almak zorunda kaldık daha sonra başladı bu alışkanlığı. Dikkatini dagitiyorum görünce.

Ben yermişim küçükken. Doktor oje gibi tadı kötü birşey vermiş. Bırakmışım. 40 yıl öncesinden sözediyorum.

26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır

not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte

Bende ders çalışırken elim hep ağzimda olurmuş eşim uyarirdi. Tırnak yemem ama ben. Benden mi gördü acaba

Bizimde 2 3 yaşlarında 1 ay kadar tırnak yeme sıkıntımız oldu..
Psikolojik bir sebepten diye düşünüp pedegogla görüştüm fakat 5 yaşına kadar olan bu vakalar geçici oluyormuşş.
Muhtemelen birinden görmüştür dedi doktor..
5 yaş sınırı olduğudunu ve ancak bu yaştan sonra psikolojik bir sebep aradıklarını söylemişti.
Şu an 5 yaşında kızım ve tırnak yeme sorunu yok..
Doktor ihtar edip üzerine düşmeyin bırakacak dedi ve 1 ay içinde geçti.

Ben yermişim küçükken. Doktor oje gibi tadı kötü birşey vermiş. Bırakmışım. 40 yıl öncesinden sözediyorum.

Denedim tadı gerçekten acı ama oğlum ona rağmen yedi ya :(

Bizimde 2 3 yaşlarında 1 ay kadar tırnak yeme sıkıntımız oldu..
Psikolojik bir sebepten diye düşünüp pedegogla görüştüm fakat 5 yaşına kadar olan bu vakalar geçici oluyormuşş.
Muhtemelen birinden görmüştür dedi doktor..
5 yaş sınırı olduğudunu ve ancak bu yaştan sonra psikolojik bir sebep aradıklarını söylemişti.
Şu an 5 yaşında kızım ve tırnak yeme sorunu yok..
Doktor ihtar edip üzerine düşmeyin bırakacak dedi ve 1 ay içinde geçti.

Ah ne güzel. Keşke bizim de biraksa. Görüyorum yerken anne karnimda kurt beslemek için yiyorum diyor. Ne diyim ben bu minnosa

Bende ders çalışırken elim hep ağzimda olurmuş eşim uyarirdi. Tırnak yemem ama ben. Benden mi gördü acaba

ben de genelde ders çalışırken yerim
ya neyse siz beni referans almayın
ben kaş ve kirpiklerimi de koparıyordum bi zamanlar
belki de psikolojik bi sorunum vardır gerçekten :/

yapma diye uyarmak değil de dikkatini başka yöne çekerseniz iyi olur :)

ben de genelde ders çalışırken yerim
ya neyse siz beni referans almayın
ben kaş ve kirpiklerimi de koparıyordum bi zamanlar
belki de psikolojik bi sorunum vardır gerçekten :/

yapma diye uyarmak değil de dikkatini başka yöne çekerseniz iyi olur :)

Karnında kurt beslemek için yiyormus. Görüp ona baktığımda verdiği cevap bu.

Ah ne güzel. Keşke bizim de biraksa. Görüyorum yerken anne karnimda kurt beslemek için yiyorum diyor. Ne diyim ben bu minnosa
Aahahah akla bak sen :)
Sizden görmüş muhtemelen eminim geçicidir..
Bizde baba yiyor çalışırken ondan görmüştü sonra dikkat ettik geçti gitti.
Kolay gelsin :)

Back
X