oğluşumun alışkanlığı

Size kesinlikle katılıyorum once stres ve kaygı azaltma olarak başlayıp aliskanliga donusuyo
Fazlasıyla tehlikeli bi alışkanlık aslında. Çocukken korkutulduğumuz şekliyle değil tabi, tırnaklar midende büyür uzar vs. işin masal kısmı:KK48::KK48: Ama tırnak eti iltihabı ( yazarken bile bi ürperdim, midesi sağlam olmayan dostlar hic google da aratmasın) ve tırnak altında gün icinde biriken kiri, mikrobu vücudumuza sokma kısmı pek iyi bi fikir değil.

Minik manikür kitlerinden taşıyıp her tırnak yemek istediginde manikür işine girişerek aşılabiliyo denemek isterseniz. Kesin, törpüleyin kafanıza göre. Dişlerinizin yaptıgı işi makasa bırakın yani.

Gerçi mutluyum halimden demişsiniz ilk mesajınızda :KK70: Öldürmüyo neticede keyfiniz de yerindeyse :p

Fazlasıyla tehlikeli bi alışkanlık aslında. Çocukken korkutulduğumuz şekliyle değil tabi, tırnaklar midende büyür uzar vs. işin masal kısmı:KK48::KK48: Ama tırnak eti iltihabı ( yazarken bile bi ürperdim, midesi sağlam olmayan dostlar hic google da aratmasın) ve tırnak altında gün icinde biriken kiri, mikrobu vücudumuza sokma kısmı pek iyi bi fikir değil.

Minik manikür kitlerinden taşıyıp her tırnak yemek istediginde manikür işine girişerek aşılabiliyo denemek isterseniz. Kesin, törpüleyin kafanıza göre. Dişlerinizin yaptıgı işi makasa bırakın yani.

Gerçi mutluyum halimden demişsiniz ilk mesajınızda :KK70: Öldürmüyo neticede keyfiniz de yerindeyse :p

Valla bunu yapmazsam kaş ve Kirpiklerimi kopariyorum
Tirnaktan devam edeyim bari :)

Azaltarak bitiricem. Hayatımın su stresli donemleri bi gecsin de..

Valla bunu yapmazsam kaş ve Kirpiklerimi kopariyorum
Tirnaktan devam edeyim bari :)

Azaltarak bitiricem. Hayatımın su stresli donemleri bi gecsin de..
O daha tehlikeli, zamanla seyrelme/tekrar cıkmama durumu olabilir ki bi de üstüne kozmetik kaygılar ekleyip stresi tavana vurmanın alemi yok. :KK33:

Bi noktada atlatmak isterseniiiz kendi kendinize manikür işini düşünün (ya da kuaförde düzenli manikür işini). Ortada yiyecek bi sey bırakmayıp yeni görüntüyü de sevince bitiyo bi noktada. Denenip onaylanmıstır uzun zaman önce :KK70: o zamana kadar buradan devam :KK17::KK17:

Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi

Bakıcısıyla arkadaş olmuş sonra da onu özlüyor olabilir mi?

Benim kızımda 3-4 yaşlarında tırnak yemeye başlamıştı. Eşim çok müdahale ediyordu akışkanlık olur diye. Dra götürdüm umursamayın elini ağzına aldığında dikkatini dağıtın ve kesinlikle tepki vermeyin dedi. Suan 8 yasında hiç yemiyor tırnaklarını. Doğru müdahale alışkanlığı önlüyor.

Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
Çok çok özür dileyerek belirtmek isterim ki 38 aylık ne demek oluyor hiç anlamıyorum? Bebeğin yaşının ilk 1 yıl ay hesabına göre söylenmesi çok normal ama 3 yaşını bitirip 4 yaşından 2 ay almış bir çocuk içim 3 yaşını doldurmuş oğlum var yerine neden ay hesabı ile söylendiğine hiç aklım mantığım ermiyor :o
Seni konularını yorumlarını sürekli takip ediyorum aklı başında biri olduğunu düşünüyorum amacım seni yargılamak değil bu ay hesabı sürekli heryerde karşıma çıkan bir durum olduğu için her gördüğüm de ifrit oluyorum çünkü.
Benim kızım 19 yaşında şimdi kalkıp ben kızım için 228 aylık desem ne kadar komik olur değil mi? İşte 1 yaşından hadi bilemediniz 2 yaşına kadar aylık diye söylenebilir ama 4 yaşına basmış bir çocuk için aylık hesabıyla yaşını belirtmek bana çok saçma ve gülünç geliyor bunu belritmeden geçmek istemedim.
Gelelim sizin asıl konunuza...
Anladığım kadarıyla oğlunuza aşırı derecede düşkünsünüz ve oğlunuz ne yaparsa yapsın onun hatalarını üstlenip bu hataları yada yanlışları kendinize maledecek kadar düşkünsünüz. Bu hem sizin hem de oğlunuz açısından çok sağlıksız bir durum.Bu şekilde davranarak oğlunuz ileride özgüven eksikliği olan bir birey olarak yetişir.Her ne kadar sizin gözünüzde büyümemiş olsa da oğlunuz tırnak yemeyi akıl edecek yada özenecek kadar büyümüş ve zeki bir çocuk belli ki.
Benim de kızım 4 yaşlarında kuzenimin kızından görüp tırnak yeme alışkanlığı edinmişti kendisine bu yaptığının çok çirkin ve sağlıksız olduğunu anlattım fakat dinlemedi devam etti.Bende bir gün kızımı karşıma alıp yemek yerken nasıl ketçap ve mayonez gibi soslar kullanıp yiyecekleri lezzetlendiriyorsak seninde tırnaklarına sos sürelim yerken daha lezzetli olur dedim ve kızımın tırmaklarına acı sos sürdüm tabi kızım onun acı olduğunu bilmiyordu ketçap sürdüm sanıyordu ve kızım tırnaklarını ağzına götrdüğü zaman ağzı yandı hatta çok genaa ağladı bende ona demek ki tırnak yemek çokta lezzetli birşey değilmiş dedim.Kızım bir daha tırnaklarını ağzına götürmedi ve tırnak yemeyi bıraktı.
Belki ben size göre çok cani vahşi bir anne olabilirim fakat kızım daha 1 hafta önce "Anne o zaman tırnaklarımı yediğim içim bana engel olmasaydın şu anda belki de ellerim çok çirkin olacaktı" dedi.
Velhasıl çocuklar bizim malımız değil onlar bizlere Allah'ın emanetidir.
Biz onları yetiştirip eğitmekle sorumluyuz.Evlatlarımızın hatalarını üstlenemeyiz.Onlara ancak yanlışı ve doğruyu gösterir öğretiriz ve kenara çekiliriz uzaktan takip ederiz gözümüz üstünde olmalıdır fakat onları sırtımızda taşıyamayız.
Özgüvenli vicdanlı merhametli karakterli bireyler olmaları için onları eğitmekle mükellefiz.Evet onlar bizim kuzularımız ama bizler onların çobanı değiliz.

26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır

not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
:KK57:
gercekten mı ?

Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
can sıkıntısından mı yapıyor kı
oyalanacagı seylerle ılgısını dagıtsan
veya mıdesını bulandır ıy ıcınde bır suru mıkrop var , karnında kurt olcak bunlar gıbı gıbı

Selam kızlar

kızlar senı begenmıcek desen kesın cozum bence :)

Selam kızlar

Öncelıkle gecmıs olsun.
Kendımden bılıyorum kotu bı alıskanlık.Bana buyuklerım hep içinde tırnak agacı cıkacak derdı.Çokta umursamazdım.
Bı pedegogla gorusun derim.Çunku bende sıkıntılı bı cocukluk gecırdım.Ama zamanla gectı bu alıskanlık.10 sene kadar felan surdu ama.:KK16:

Bende kucukken yiyordum. bazen kacamak yapıyorum hala :)
Ailemin soyledikleri etkili olmadi. ilkokul öğretmenimiz sinifta tirnak yiyenler bıraktigi zaman bir ödül verecegini söyledi.
Eger tekrar baslarsak ödülü geri alacagini da söyledi. böyleyle biraktim. ortaokuldan sonra tekrar başladım. psikolojik sorunlarim mi var.. evet aslinda belirli bir sey olmasa da beklentilerim olmadiginda cok üzülürüm veya dikkatim acayip cabuk dagilir kendimi kontrol etmem iste tam o arada tirnaklarimi yerim.

en yakinimda bunu yapan kardesim. senelerdir ne yaptisak vazgeciremedk. surekli kendmi onlayken uyarir sekilde buluyorum. elini cek vs. belki faydasi olur aktarlarda sabirtaşı var. aci bir tat. inu parmaklarina surerseniz sulandirip tadi kotu gelecektir.

Ya bunu genelde her çocuk yapıyor. Ben de oğlumun bu şikayetini belirttiğimde ortamda bulunan istisnasız hepsi kendi çocuklarının da o yaşlarda tırnak yediğini söylediler. Siz yine de götürün doktora içiniz rahatlasın:) Ay oğlumu çok özledimmmmmmmm

Benim kizim da tırnaklarini kemiriyordu.. Anaokulunda tirnak kontrolunden sonra birakti. Bu sefer tırnandaki derilerine gecti.. Cidden cok kotu gorunuyorlardi, onuda simdi fark eti .. Bide artik acimaya baslamisti. Onuda oyle birakti.. Dun misafirlikteydik.. Bugun kontroldan gecerim bakim ne yapti.

Back
X