• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci olanların fikrine ihtiyacım var

Bence başarana kadar dene aklında yapabilir miydim sorusu kalmasin

Ne olursa olsun bence 1 yıl daha deneyin aklınızda da içinizde de kalmasın, ilerde bunun pişmanlığını yaşamayın, Almanya ihtimalini en son seçenek olarak düşünün

Başarana kadar vazgeçmemeyi bende hep savunurum ama hırsımın mağduru olur ikinci kez kaybedersem hem ortada kalırım hemde yurt dışına gitme şansınıda kaybedebilirim
oranın eğitim kalitesi ama benimde başka ülkede yaşamak istememem....anlayacağınız yukarısı bıyık, aşağısı sakal...
Yurt dışında okumak çok zor (tecrübeli birisi olarak). Sakın böyle bir karar vereceksen de akrabalarına güvenerek verme gidersen ne kadar boş olduğunu göreceksin.
Irkçılık kesinlikle olacak ama güzel olan da çok yönü var. Öncelik dili öğrenmekten geçiyor ki almanca ilk defa ogreniyorsan çok zor. İngilizce bilerek girmelisin ki insanlar sana sıradan ulkelerine çalışmaya gelen cahil göçmen muamelesi yapmasın. İngilizce bilen yabancılara daha farklılar. Çat pat almanca konuşmaya çalıştığında genel olarak küçümsüyorlar çünkü çok göçmen var vesi cat pat konusuyor.
Hayat şart larını bir kenara bırakırsak üniversite okumak cok çok çok zor. Bana kalırsa lisans eğitiminizi burada alın daha sonra isterseniz yüksek lisansınızı yurt dışında yapın. Çok arkadaşım var, yıllarca uğraşıp lise diploması ile ülkesine dönen. Lisans eğitiminizi riske atmayın.

Davet eğer öylesine nasılsa gelmez şeklinde bir davet değilse bir sene daha deneyip gidin, yoksa da gidin, burada dgs ile okuyacağınız okulla orada okuyup gelmeniz arasında ciddi fark olabilir, araştırma gerekiyor. Dgs ile işe giren insanlarla ya da yurtdışında okuyup Türkiye'ye gelen insanlarla konuşmak lazım. Tabii Almanya'da hukuk okuyacaksanız Türkiye'ye gelemeyebilirsiniz de... Başka bölüm düşünürseniz dönüp iş bulma imkanınız olacaktır.

Back
X