Öğrenci olmak:(

Çok pahalı dediğiniz senelik kaç bin civarı çok merak ettim Türkiyedeki fiyatlar konusunda fikrim yok da :-S

Çok pahalı dediğiniz senelik kaç bin civarı çok merak ettim Türkiyedeki fiyatlar konusunda fikrim yok da :-S
Kampüse de merkeze de belli bir uzaklığı olan tek kişilik apartta kalan bir arkadaşımın sırf kirası 700 ya da 750 tl idi, kendi kişisel masraflarıyla beraber aylık maliyeti 1200-1300
Burada tek kişi olarak apartta kalayım dersen kira bedeli olarak 650'den ucuzunu bulabilmek imkansız. Benim bu kalacak yer muhabbeti yaptığım insanların söylediği fiyatlar genelde buydu. Özel yurtların durumu daha kötü, hem kampüse uzak, hem 4-6 kişilik küçücük ranzalı özel yurtta kalan arkadaşlarım 2 sene önce 350 veriyordu. 750'yi baz alsak yılda 9000 sadece kira masrafı. Ben şu an kyk'ya 140 veriyorum ama artık gideceğim için bir önceki senenin fiyatı olan 130 tl'yi baz alayım: 1560 TL ödemişim mesela geçen yıl bir sene için.

Buraya kıyasla çok çok uygun canım. O yüzden sordum 6 kişilik ne demek ya :-o

valla bende düşündüm apartı baktığım yerler 1.500 kira istiyor sadece ve geri kalan bütün masraflar elektrik su vs. size ait

Yaşadığım yere kıyasla canım..
Nerde yaşıyorsun merak ettim? Yurtdışı sanırım.
4 kişilik bile berbatken 6 kişiliği düşünemiyorum. Bak 4 sene oldu, bitiyor artık ama hala daha evime ne zaman gitsem rahat ediyorum, kafamı dinliyorum. Ki şu an kaldığım odadaki kızlardan 2'si sınava hazırlandıkları için günün büyük zamanını odanın dışındaki etüt (çalışma) salonunda geçiriyorlar. Diğer kız ise evine gitti, birkaç gün daha gelmeyecek. Çok daha sıkıntılı ve zor zamanlar yaşadım yurtta fakat bugün bile kızlar odadan birkaç saatliğine gitse de kafamı dinlesem diye bakıyorum. :) Hiçbir özel alanın yok, ne telefonla konuşmak için ne de soyunmak, giyinmek için. 4 sene oldu ben banyoda üstümü değiştiririm mesela hala daha, odada kızların yanında iç çamaşırlarıma kadar soyunmam, soyunamam. Herkes birbirini inceliyor falan öyle, yok bana göre değil. :) Başa gelince akıllı bir insansan çözüm buluyorsun, yuvarlanıp gidiyorsun ama zor. Ben uyku konusunda problem yaşıyorum mesela, hep yaşadım. İlk iki sene oda arkadaşım horluyordu, az çekmedim ondan. 3. sınıftayken pek bi sorun yoktu. Bu seneki kızlar da sabah çok erken kalkıyorlar ve uyandıkları zaman gürültü çıkarıyorlar. Sabahları sıkıntı oluyor yani ama artık çok az kaldı diye sabrediyorum.

Evet yurtdışındayım canım 4000 Euro civarı ödüyorum 4 kişilk yurda yaklaşık . Benim pek sıkıntım yok odamdaki kızlarla. Rahatım her konuda. Tek kişilk yurtlar senelik 6000 -7000 euro. Eve gelince 2+1 ev senelik 15 bin. Eve çıkmayı düşünüyorum inşallah hayırlısıyla. Ben de uyku sıkıntısı yaşıyorum son birkaç haftadır ya :-(

Uyku sorunu bana zaman zaman durduk yere de gelir. Bi ara çok berbat durumdaydım, ortada uyumamı engelleyen bişey yokken bile (gürültü gibi) uyuyamazdım, uykuya dalamazdım. Dönüp dururdum. 2 gün üst üste gecelik 1-2 saat uykuyla derse gidince serseme döndüm. Günde zaten sadece bir kupa kahve içerdim, onu içmeyi bıraktım o dönem düzeleyim diye. Çayı da anca sabah kahvaltısında içiyordum zaten. 2 gün daha böyle devam edince adaçayı falan içmeye başladım. O hafta öyle berbat geçti ama sonradan düzeldi. Stres varsa belki o yüzden uyuyamıyorsundur. Bak bi egzersiz var, 4-7-8 uyku diye. Bunda dilinin ucunu ön dişlerine dokundurarak önce 4 saniyelik derin bir nefes alıyorsun. Yani bir nefesi almayı 4 saniyede yapıyorsun. Daha sonra o aldığın nefesi 7 saniye boyunca tutuyorsun. Sonra tuttuğun bu nefesi yavaş yavaş 8 saniye içinde veriyorsun. Nefesi düzenliyormuş ve bunun da strese olumlu bi etkisi varmış. Ayrıca rahatlatıyormuş da. Bunu arka arkaya birkaç kez yap, belki faydasını görürsün. Bunu sinirliyken sakinleşmek için yapan da var.

4000, 15 bin gibi rakamlar cidden çok yüksek. Euro biriminden düşünüyorum, TLye çevirsem kalp krizi geçiririm. Euro olarak bakınca da pahalı yani.

Ayy yurtlardan açılmış konu. Bende üniversiteyi şehir dışında okudum ve özel yurtta kaldım. O zamanlar hep şikayet ediyordum halimden ama şuan özlediğimi fark ettim.
Özgürdüm bir kere. Sabaha kadar uyumasam kimse bir şey demiyordu, sabah geç kalkmam sorun olmuyordu (bir de 2.öğretimdim). Sabaha kadar Kore dizisi izlediğim geceler oluyordu. Kızlarla toplanıp okey oynuyorduk, dans ediyorduk, film izliyorduk. Kendimi çok yalnız hissettiğim de bir sürü zamanım olmuştu ama şimdi bakınca güzelmiş be o günler :) Öğrencilik güzelmiş bir kere.
Şimdi ise ailemin yanındayım. İş arıyorum bulamıyorum. İnsanlar sürekli sorguya çekiyor, ailenden harçlık isteyemiyorsun 24 yaşında koskoca kız olduğun için. Amann keşke hep öğrenci kalsaydım. Tüm dönem yat vize, final dönemi sabahlara kadar çalışıp ver dersleri. Kalan tüm zamanların sana ait.
Nerden nereye geldim yalnız

Söylediğiniz mantıklı en kısa zamanda deniycem. Teşekkür ederim canım :-* Sıcaktan ve sivrilerdn uyuyamıyorum ben daha çok. Kahvaltı yapmıyorum aylardır ve kahve takıntım başladı kahve içmeyince kendime gelemiyorum

Ayy yurt konusu .
Ben önce 8 kişilik de kalıyordum oda en başta hiç hoşuma gitmedi,yani bence hala çok kötü ama kızlar çok iyiydi .Sonra ben ordan çıktım tek kişilik aparta geldim .
Benim yemek sorunu olmuyor ,odada buz dolabı var
Tek kişilik en rahatı ya ,çok yakın arkadaşınla bile tartışabiliyorsun ,ben bunu gördüm iyice valla .
Bizim kattaki kızlar güya çok iyi anlaşıyordu 1 hafta önce bi kavga kıyamet:Sebep bulaşık .
Canım atıştıracak bir şey al ,at buzdolabına ya da kendi dolabına .
Yemek konusunda benim sıkıntım yok ,kendim yapıyorum zaten ,buranın rahatlığını seviyorum.Odaya gelip sere serpe oturmak,müzik açmak,sesli bir şeyler izlemek ,tuvalet banyonun odamın içinde olması ,kendi istediğim şeyleri yemek yapmak ,çok rahat
Kirası 500 ,bence pahalı ama olsun burs parası kiraya gidiyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…