Devlet günümüzde artık özel yurtlara göre daha iyi. Ki ben genel yurtta kalıyorum, bunların bi de yarı özel kyk olanları var. Benim yurttaki en büyük iki önemli problemim odaların 4 kişilik olması (ki hala daha 6-8 kişilik odalı olan yurtlar da var) ve yurt yemekleri. Kendim yapı itibariyle kalabalığı pek sevmiyorum, en azından odaların 2 kişilik falan olması daha çok işime gelirdi. Oda arkadaşlarınla sürekli iyi anlaşmak zorundasın aksi takdirde sıkıntı büyük. Ben anlaşmasına anlaşıyorum ama yapım gereği sevmiyorum bi odada 4 kişi falan yaşamayı. Onun dışında 7/24 sıcak su var zaten, ısınma sorunu hiç olmaz, fatura derdin yok üstelik elektrik, su, internet devletin kendisinden. Ki ben interneti çok aktif kullanırım, sürekli bişeyler izlerim, YouTube'a video falan da yüklerim, bişeyler de indiririm vs. hızı falan sıkıntılı değil. Odalar hafta içi her gün paspaslanıyor, 10 günde bir nevresim değiştirebiliyoruz, haftada 7 gün çamaşır makinelerini kullanabiliyoruz, odaların içinde mini buzdolabı var ve bu dolap sürekli yemekhanede artan paramızda aldığımız içeceklerle falan dolu.

Yemekler güzel değil ama 10 çeşit yemek çorbası vs dahil her gün vardır yani. Pide fırını var bi de. Yarı özel yurtların şartları daha iyi, 1,2 ve 3 kişilik odalar, her odada herkese ayrı çalışma masası, wc-banyolar odanın içinde, odalarlda TV falan var yani onlar daha da iyi. Odalar tek kişilik olsa ben böyle bi yerde ömrümün sonuna kadar yaşardım herhalde, ekonomik olması da cabası. Zaten benim kaldığım yurt kampüsün içinde, 10 dk içinde derse gidebiliyorum yürüyerek. Yemyeşil bahçesi, 2 tane sahayı da unutmamak lazım. (1 çim saha ve 1 basketbol sahası)
Ben 4. sınıfım şu an, mezun olmama 1 ay falan kaldı, her ne kadar kötü taraflarından şikayet etsem de yurdun iyi taraflarını, avantajlarını hiçbir zaman görmezden gelmedim.