• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci Valizi Problemi

Merabalar kadınlar kulübü sakinleri:)
Ben bu yıl üniversite için gurbete gidicem Allah izin verirse.. Valizime neler koymalıyım ayrıntı olarak şunu ihtiyacın olur diyenler varsa yardımcı olsun lütfen...
Şimdiden teşekkürler..

yurtta kalacaksan bir tane kanguru dik kendine cok cok lazım oluyor emın ol ,ben gittiğim yerde para harcamıyım diye3 valizle gittim herseyımıde aldım yasadıgım yerden

allah zihin acıklıgı versın cok mu uzak evine okulun oldugu yer

yurt konusuna gelınce maddi durum iyiyse özelde kalabılrsın,ben devlette kaldım ama cok cok memnundum gittiğim yerın en güzel devlet yurduydu

Son düzenleme:
bende gidicem inşallh gurbete valiz taşımaktan nefret ediyorum ya ne kadar az o kadar iyi benim için ama bütün evi götürcekmişim gibi gelıyo :)

henüz açıklanmadı sonuçlar nereye gideceğimi bilmiyorumm... kanguru satılmıyor mu ki nasıl dikeceğimm...

Hayırlı olsun kazandınız sanırım hangi bölüme yerleştiniz.:3::3:

öncelikle tebrik ediyorum ve bu konuda oldukça deneyimliyim :)

bol bol iç çamaşırı ve bol bol çorap koy. çünkü çamaşır sırası problemi yaşayacaksın. valizine bir işaret koy (renkli kurdele vs. karışmaması için ) . ev terliği koy bir çift. bir adet kupa, bardak vs. peçete ve ıslak mendil lazım olabilir, market ve alışverişten önce... el ve vücut havlusu... şampuan koydum ben saf gibi, sanki orda satılmıyor. hala çok gülüyorum :) başka hiçbir şeye gerek yok. gitttiğinde marketen alırsın diş macununu, fırçanı vs... şarj aletini vs unutma. bilgisayarını kilidi olmayan dolaba koyma. paranın hepsini aynı cebine ya a cüzdanına koyma, böl. :) benden bu kadar :D

merhabalar öncelikle 2.sınıfım ben az da olsa tecrübelendim aklıma gelenleri yazayım belki yardımcı olurum
-devlete gideceksen nevresim almasan da olur zaten onlar veriyorlar. yine sen bi takım al yanına dolabında dursun.
-bayramda nasılsa geleceksin önce sonbahara uygun şeyler götür mutlaka hırka rüzgarlık al
-eşofman takımı,pijama,bolca çorap,iç çamaşırı,özel eşyaların epilatör ped gibi
- deodorant,parfüm,roll on,el yüz nemlendirici,şampuan,sabun,duş jeli,saç kremi,kolonya,ıslak mendil,selpak,peçete,tuvalet kağıdı,diş macunu ve diş fırçası,tırnak makası,el yüz havlusu, bornoz ya da bir büyük havlu,banyo-tuvalet için ayrı oda için ayrı 2 çift terlik yeterli. banyoda kulanacağın terliğin üstü çok acık olmasın delikli olabilir suyu salsın diye.hijyen açısından.
-belki gittigin yerden alırsın ama bi defter kalem vb al yanına mutlaka.
-iğne iplik yedek düğme filan da lazım oluyor aklında olsun.
-bir tabak kaşık çatal bıçak su bardağı ve kupa bardak
-şarj aletin,kitap,mp3,dizüstü bilgisayarın yoksa mutlaka edin,flash bellek
(gideceğin yerin kablosuz interneti olup olmadıgını araştır mutlaka yurt odasında vakit geçirmek için internet şart maalesef)
-yurdun durumuna göre odanız ketıl alırsınız ya da kilim serebilirsiniz odaya.
katlanan karton kutular oluyor özellikle pastahane gibi yerlerde öyle şeyler bulursan atma ufak kutuları ya da gittiğin yerde bu tarz şeyler bulabilirsen al çok işe yarıyor.
dedigim gibi bu şeylerin çoğunu gittigin yerden alabilirsin yük olmasın diye.alsan da olur giderken senin bileceğin bişey :)
çok güzel heyecanlar bunlar.hayırlısı olsun tekrar :)
nereden bileciğe gideceksiniz çok uzak mı ? yakınsa panik yapmayın arada geldiginizde tamamlarsınız eksiklerinizi.

ek: yurtta sabahları sabun tuvalet kağıdı kolonya diş macunu diş fırçası yüz temizleme ürünü gibi malzemelerde bolca dolaşmak durumunda kalabilirsin. bunları koyabileceğin bir kutu edin elinde hepsini topluca taşımak zor olabilir

Son düzenleme:
öncelikle tebrik ediyorum ve bu konuda oldukça deneyimliyim :)

bol bol iç çamaşırı ve bol bol çorap koy. çünkü çamaşır sırası problemi yaşayacaksın. valizine bir işaret koy (renkli kurdele vs. karışmaması için ) . ev terliği koy bir çift. bir adet kupa, bardak vs. peçete ve ıslak mendil lazım olabilir, market ve alışverişten önce... el ve vücut havlusu... şampuan koydum ben saf gibi, sanki orda satılmıyor. hala çok gülüyorum :) başka hiçbir şeye gerek yok. gitttiğinde marketen alırsın diş macununu, fırçanı vs... şarj aletini vs unutma. bilgisayarını kilidi olmayan dolaba koyma. paranın hepsini aynı cebine ya a cüzdanına koyma, böl. :) benden bu kadar :D

Teşekkür ederim valize işaret koymak güzel fikirrr:))

merhabalar öncelikle 2.sınıfım ben az da olsa tecrübelendim aklıma gelenleri yazayım belki yardımcı olurum
-devlete gideceksen nevresim almasan da olur zaten onlar veriyorlar. yine sen bi takım al yanına dolabında dursun.
-bayramda nasılsa geleceksin önce sonbahara uygun şeyler götür mutlaka hırka rüzgarlık al
-eşofman takımı,pijama,bolca çorap,iç çamaşırı,özel eşyaların epilatör ped gibi
- deodorant,parfüm,roll on,el yüz nemlendirici,şampuan,sabun,duş jeli,saç kremi,kolonya,ıslak mendil,selpak,peçete,tuvalet kağıdı,diş macunu ve diş fırçası,tırnak makası,el yüz havlusu, bornoz ya da bir büyük havlu,banyo-tuvalet için ayrı oda için ayrı 2 çift terlik yeterli. banyoda kulanacağın terliğin üstü çok acık olmasın delikli olabilir suyu salsın diye.hijyen açısından.
-belki gittigin yerden alırsın ama bi defter kalem vb al yanına mutlaka.
-iğne iplik yedek düğme filan da lazım oluyor aklında olsun.
-bir tabak kaşık çatal bıçak su bardağı ve kupa bardak
-şarj aletin,kitap,mp3,dizüstü bilgisayarın yoksa mutlaka edin,flash bellek
(gideceğin yerin kablosuz interneti olup olmadıgını araştır mutlaka yurt odasında vakit geçirmek için internet şart maalesef)
-yurdun durumuna göre odanız ketıl alırsınız ya da kilim serebilirsiniz odaya.
katlanan karton kutular oluyor özellikle pastahane gibi yerlerde öyle şeyler bulursan atma ufak kutuları ya da gittiğin yerde bu tarz şeyler bulabilirsen al çok işe yarıyor.
dedigim gibi bu şeylerin çoğunu gittigin yerden alabilirsin yük olmasın diye.alsan da olur giderken senin bileceğin bişey :)
çok güzel heyecanlar bunlar.hayırlısı olsun tekrar :)
nereden bileciğe gideceksiniz çok uzak mı ? yakınsa panik yapmayın arada geldiginizde tamamlarsınız eksiklerinizi.

ek: yurtta sabahları sabun tuvalet kağıdı kolonya diş macunu diş fırçası yüz temizleme ürünü gibi malzemelerde bolca dolaşmak durumunda kalabilirsin. bunları koyabileceğin bir kutu edin elinde hepsini topluca taşımak zor olabilir

Ankaradan bileciğe gidiyorum uzak değil 1 saat 45 dk hızlı tren şeysi var da

Back
X