öğrencilerim

freeware

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
1.077
215
123
Afyon
6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..

okullar kapandı ama velilerine ulaşsak mı ki?

Hangimizin o yaşlarda çocukluk aşkları olmadı ki? Bence çok ileri boyuta taşımadıkları sürece müdahalede bulunmayın aksi takdirde öğrencileriniz sizden soğuyabilir..

Aileler çocuklarının face hesabı olduğunu bilmiyorlar mı ?

Buna benzer bir olay çevremde olmuştu hatta onlar daha ileri boyutta şeyler yazıyorlardı ve yaşları da daha küçüktü. Bence kesinlikle verilmeli en azından ailelerin gözetimi altında arkadaşça görüşürler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

geçenlerde yine benzer bi konu vardı.. ordada yazmıştım bunlar ergen değil bunlar çocuk.. çocukların bu yaşta sevgilisi olmaz... bence ailelerin bilmesi gerekiyor... ne demek 6. sınıf ya.. biz ozaman sokakta ip atlamaktan başka bişey düşünmezdik.. şimdiki çocuklar erkenden herşeye atılıyorlar..gelecek nesilden korkuyorum vallahi..

ama onların suçu yok tvlerde internetlerde heryerde onları uyarıcı dikkatlerini çekici şeyler var.. bir dizi yokki sevişme sahnesi olmasın..
ben yerinizde olsam aileleri haberdar ederdim..

Aileler çocuklarının face hesabı olduğunu bilmiyorlar mı ?

bilseler müdahale ederler bence.. okulun veli çevresi bu tip şeylere onay verecek aileler değil. çocuğunu okuldan alan bile olabiliyor. ya da okul değiştiren..

veliyi tanımıyorum. bilmiyorum yani..

toplamda dersine girdiğim 418 öğrenci var.

Hangimizin o yaşlarda çocukluk aşkları olmadı ki? Bence çok ileri boyuta taşımadıkları sürece müdahalede bulunmayın aksi takdirde öğrencileriniz sizden soğuyabilir..

soğumasından daha çok çocuklar için ne daha iyi olur o önemli..

ailesi bilse daha iyi gibi hissettim. bir de burada çocuğu olan bayanların fikirleri de önemli

Aileye haber verilmesi taraftariyim..sonucta benim cocugum olsa bilmek isterim.ayrica aileri takipte degil midir ki?tvlerde gorup bisey saniyorlar.zaman kotuye gidiyor.cocugum olursa pesinde dedektif olurum herhalde..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence de dizi karakterlerini taklit ediyorlar . ama bunlar 8. sınıfa geldiklerinde de taklit ederlerse hiç iyi olmuyor. okulda yaşanıyor bazen bu tip şyler, sapıklık yapan öğrencilerimiz bile var maalesef :S

ailesine söyliyim bari.

soğumasından daha çok çocuklar için ne daha iyi olur o önemli..

ailesi bilse daha iyi gibi hissettim. bir de burada çocuğu olan bayanların fikirleri de önemli

Haklısınız tabii ki, benim çocuğum yok henüz ama çocuğum gibi sevdiğim yeğenim var onu düşünüyorum, kendimi sizin yerinize koyuyorum, eğer işi çok ileri boyuta taşırlarsa yok öpüşmeler vs. tabi ki buna çeki düzen vermek gerek, ancak ailelerinin nasıl olduklarını bilmediğinizi yazmışsınız , eğer siz gidip onlara böyle böyle diye anlatsanız ya çocuğa şiddet uygularlarsa, ya ileride çocuğun hayatında büyük izler bırakan travmalar yaşatırlarsa? Okulumda böyle birkaç olay vuku bulmuştu oradan biliyorum. Bence çocuklara kendiniz ulaşıp birebir uyarmayı denemelisiniz eğer mümkünse. Biraz otoriter ve ciddi bir şekilde uyarırsanız belki gözleri korkar. Faceten de ulaşabilirsiniz. Ailesine haber vermek bir sonraki seçenek olmalı fikrimce.. Sevgiler..

Son düzenleme:

Okuldan alan aileler var deyince tedirgin oldum ama o yaşlardaki çocukların aklında aşk olmamalı . Aşktan anladıkları da yoktur ama ilerde pişman olacakları şeyler yaşamamalılar.
Çocuklarla konuşursanız nasıl bir tepki alırsınız , ya da rehber öğretmen konuşsa nasıl olur.

Kesinlikle ailelerine soylemelisiniz hanımefendi. Allah korusun benim evladım olsaydı soylenilmesini isterdim. Bunlar çocuk. Kusura bakmayın da ben o zaman aşk meşk dusunmuyordum yani. Arkadaslarla oynardik. Tek aşkım trampetimdi.. sonra da lisede tuvalette doğum yapan çocuklar. Allah gostermesin. Bunlara siz öğretmenler dur diyeceksiniz ki dursun öyle değil mi?

o kız derste arkadaşına bişeyler yazıyordu. elinden aldım.. arkadaşına niye küstüklerini falan anlatıyordu. daha önce bir kızla yan sınıftaki bir erkek öğrenci için bir birlerine girmişler. o erkek öğrenci 2 kızla aynı anda çıkmış. bunlarda sen bırakcaksın ben bırakcaksın diye kavga etmişler ::::::O

güzelce uyardım kızı. tamam hocam söz bir daha böyle şeylerle uğraşmıycam aileme haber vermeyin dedi. ben de tamam dedim. şimdi baktım ki facate başka biriyle fotolar.. tabi face in de ekli olduğumu bilmiyor. okulun adıyla kayıtlıyım. önlerine geleni face e ekledikleri için..

bazırları korkmuyorlar hiç bişeyden, nasıl cesaret anlamadım ki :S

travma yaşamasını ben de istemem

Söylemelisiniz.
Kardeşimin facebookunda görüyorum ben de küçücük, el kadar bebeler el ele diz dize. Hatta bir fotoğrafta dudak dudağa. Aman allahım dedim bu ne. O çocuklar olsa olsa 10 yaşındadır. Söyleyin ki önlemini alsın aileler.

İlk önce kız öğrencinin annesine ulaşabilirsiniz. Direk baba sakıncalı olabilir. Malum örnekleri çok..
Ne oluyorsa zaten şu sosyal zımbırtılar yüzünden oluyor. Hep arkadaş çevresine özenmekle. Belki daha masum yaşanabilecek şeyleri sırf face falan koymak için abartıyorlar
Umarım bu ve diğer kızlar kendilerini koruyabilirler..

doğru, herkes tuvalette doğum yapmasa da, yapan bi kaç kişi bile yeter..

daha önce konuşmuştum o kızla, ama fayda edeceği yere arttı

Kardeşim 5. sınıfı yeni bitirdi çoğu arkadaşının varmış sevgilisi.
Neler anlatıyo neler eski sevgililer, kavgalar, tripler.
Diyorum bizim içimiz geçmiş okadar olay bizde olmuyo

Malesef özeniyolar sanırım:44:

1 erkek için birbirlerine düşman oluyorlar, kavga ediyorlar , birbirlerinin elinden sevgililerini kapyorlar.

ben de şaşırıyorum, kücücük yaşlarında bunları bir de kendilerine dert ediniyorlar..

bunları çok duyuyorduk ta, fotoğrafı ilk gördüm, şok geçirdim, akrabam annem babam görür diye düşünmüyorlar, halbuki ailesinin öğrenmesini istemez kesinlikle.

Simdi 10 11 yaslarindaki cocuklarin sevgililigi bile bizimkilerle ayni. Maalesef cinsellik adina bilmedikleri bir sey yok. Dolayisiyla masum seyler yasamiyorlar. Bence de annelerine soyleyin. Ama nasil tepki alirsiniz bilemem.

Ben de ogretmenlik yaptigimda 7. sinif ogrencilerimin bile 15 20 tane sevgilisi olmustu. Gururla anlatiyorlardi. Ve ciddi seyler yasiyorlardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…