6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
okullar kapandı ama velilerine ulaşsak mı ki?
Aileler çocuklarının face hesabı olduğunu bilmiyorlar mı ?
Hangimizin o yaşlarda çocukluk aşkları olmadı ki? Bence çok ileri boyuta taşımadıkları sürece müdahalede bulunmayın aksi takdirde öğrencileriniz sizden soğuyabilir..
geçenlerde yine benzer bi konu vardı.. ordada yazmıştım bunlar ergen değil bunlar çocuk.. çocukların bu yaşta sevgilisi olmaz... bence ailelerin bilmesi gerekiyor... ne demek 6. sınıf ya.. biz ozaman sokakta ip atlamaktan başka bişey düşünmezdik.. şimdiki çocuklar erkenden herşeye atılıyorlar..gelecek nesilden korkuyorum vallahi..
ama onların suçu yok tvlerde internetlerde heryerde onları uyarıcı dikkatlerini çekici şeyler var.. bir dizi yokki sevişme sahnesi olmasın..
ben yerinizde olsam aileleri haberdar ederdim..
soğumasından daha çok çocuklar için ne daha iyi olur o önemli..
ailesi bilse daha iyi gibi hissettim. bir de burada çocuğu olan bayanların fikirleri de önemli
bilseler müdahale ederler bence.. okulun veli çevresi bu tip şeylere onay verecek aileler değil. çocuğunu okuldan alan bile olabiliyor. ya da okul değiştiren..
veliyi tanımıyorum. bilmiyorum yani..
toplamda dersine girdiğim 418 öğrenci var.
Haklısınız tabii ki, benim çocuğum yok henüz ama çocuğum gibi sevdiğim yeğenim var onu düşünüyorum, kendimi sizin yerinize koyuyorum, eğer işi çok ileri boyuta taşırlarsa yok öpüşmeler vs. tabi ki buna çeki düzen vermek gerek, ancak ailelerinin nasıl olduklarını bilmediğinizi yazmışsınız , eğer siz gidip onlara böyle böyle diye anlatsanız ya çocuğa şiddet uygularlarsa, ya ileride çocuğun hayatında büyük izler bırakan travmalar yaşatırlarsa? Okulumda böyle birkaç olay vuku bulmuştu oradan biliyorum. Bence çocuklara kendiniz ulaşıp birebir uyarmayı denemelisiniz eğer mümkünse. Biraz otoriter ve ciddi bir şekilde uyarırsanız belki gözleri korkar. Faceten de ulaşabilirsiniz. Ailesine haber vermek bir sonraki seçenek olmalı fikrimce.. Sevgiler..
Kesinlikle ailelerine soylemelisiniz hanımefendi. Allah korusun benim evladım olsaydı soylenilmesini isterdim. Bunlar çocuk. Kusura bakmayın da ben o zaman aşk meşk dusunmuyordum yani. Arkadaslarla oynardik. Tek aşkım trampetimdi.. sonra da lisede tuvalette doğum yapan çocuklar. Allah gostermesin. Bunlara siz öğretmenler dur diyeceksiniz ki dursun öyle değil mi?
Okuldan alan aileler var deyince tedirgin oldum ama o yaşlardaki çocukların aklında aşk olmamalı . Aşktan anladıkları da yoktur ama ilerde pişman olacakları şeyler yaşamamalılar.
Çocuklarla konuşursanız nasıl bir tepki alırsınız , ya da rehber öğretmen konuşsa nasıl olur.
Kardeşim 5. sınıfı yeni bitirdi çoğu arkadaşının varmış sevgilisi.
Neler anlatıyo neler eski sevgililer, kavgalar, tripler.
Diyorum bizim içimiz geçmiş okadar olay bizde olmuyo
Malesef özeniyolar sanırım:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?