öğrencilerim

Bilmelerinde elbette sorun yok. Bilmeliler ki sinirlarini cizsinler. Dedigin gibi aileler anlatmali. Tabu gibi gizli sakli kalmamali bu konular. Ben de ayni seninki gibi her seyi benimle konusan bir anneye sahiptim. Ve sinirlarimi annem cizmedi ben cizdim.

Genelleme yapmam dogru olmaz tabii ki ama ben masum olmayan cok seye sahit oldum ogretmenlik yaparken. Masumca hareket etmeyen cocuklarin aileleri ise ya cok bagnazdi ya cok ozgurlukcuydu. Tabii ozgurlukcuden kastim sozde ozgurlukcu.
Dolayisiyla yegenin gibi masum olanlar oldugu kadar bu isi fiziksele dokenler de mevcut o yasta. Bizzat ogrencilerimden dinledigim ve feysbukta ogrencilerimden gordugum seylere binaen konusuyorum. Ben de isterim ki masumca yasasinlar senin yegenin gibi. Ama hepsi oyle degil iste. Bunun da sebepleri uzerinde dusunulmeli. Aslinda anne ve babayi egitsek bircok sey cozulur. Sonumuz hayrolsun diyelim.

Son düzenleme:
Egitim bilgisi derslerinden hatirladigim kadariyla okul rehber ogretmeniyle konusabilirsiniz. :) yanlis hatirlamadiysam.

rehber öğretmenimiz yok okulda..

en iyisi sınıf rehber öğretmeni ve idareyle paylaşmak önce.. sonra aile belki..

ben görünce çok şaşırdım ve kk da açık olunca fikirlerinizi almak istedim. cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

Eskiden olsa yaşadıklarının çok masum bir şey olduğunu söylerdim ama yeni nesil çok fena. Çocuklar televizyondan, internetten gördüklerine özeniyorlar. Ayrıca sosyal medyadan böyle şeyleri paylaşarak hava atmaya çalışıyorlar. Sırf arkadaşlarına nispet olsun diye böyle şeyler yapanlar bile var. Yani artık masumluk kalmadı. Aileleriyle konuşmadan önce siz çocuklarla arkadaşça konuşun. Ailelerinin vereceği tepki belli olmaz, kaş yaparken göz çıkmasın hocam :)

Mutlaka arada aykırı çocuklar vardır. Ama arkadaşın bahsettiği konuda aykırılık görmedim ben açıkçası. Elele çekilmiş fotoğraflar var. Ve en önemlisi bu çocuklar yaşıt. Arada yaş farkı olsa ben de problem var derdim. Hadi kız neyse de erkek çocuk için masumiyet sınırlarının aşılacağını sanmıyorum bu yaşta.

Aileleri eğitmenin de pek mümkün olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çocukları eğitmekle başlayalım ki gelecekte sağlıklı ailelerimiz olsun. Aynen katılıyorum sonumuz hayır olsun ne diyelim.

Ben daha 2 gun once feysbukta eski bir ogrencimin bir kiz bir erkek arkadasinin cirilciplak fotograflarini paylastigini gordugum icin soke halindeyim. Dolayisiyla su gunlerde biraz orumcek kafali olabilir, abartabilirim. :)
Erkek cocuk icin de masumiyet sinirlari var. Ve evet katiliyorum. Aileler degil de cocuklar egitilmeli. Bu da daha cok ailelere dusuyor.
Neyse uzatmayayim. Iyi geceler.

Sirf bu cümle o kadar çok hosuma gittigi için sana yorum yazmak istedim. Cünkü bende ayni tür anneye sahibim ve bende kendi sinirlarimi çizmistim.

Konuya gelirsek, keske aileleri egitebilsek. Baze seyleri tabu olmaktan çikartabilsek ve çoçuklara ne fazla özgürlükçü, ne fazla sikici davransak. Ben mesela ilerde laptopu felan (yada o zamana kadar her ne çikmissa ) oturma odasina yerlestirmek isterim. Internet her ne kadar harika ise bir o kadarda tehlikeli bir yer olabiliyor çoçuklar için. Ve bir ebeveyn olarak bunu daima takip etmek gerekir.

Tabiki simdiki konuda o çoçuklarin yaptigindan pek kötü birsey göremiyorum, simdilik masum gibi duruyor tabiki anne baba olarak takip edilmesi gerekiyor. Bir ögretmenin bunu anne babaya anlatmasini pek tasvip etmem. Elbette ögretmen sadece ders vermek ile mesgul degildir, hayat dersi verir biraz fakat bu olay biraz ögrencinin ve onun ailesinin özel hayatini girmek ve müdahale etmek gibi oluyor. Ve bu ögretmenin görevi degildir kanimca. Yoksa bunun sonu olmaz. Atiyorum 16 yasinda bir ergen bir barda elinde içki ile fotorafini feyse koysa, o zamanda ögretmen anlatmasi gerekiyor? Yada öpüsen 16 yasindakiler, yada,.... anlatabildimi? Ögretmen sonuçta anne baba degil. Bir yerde artik sinirlar çekilmesi gerekiyor.

Bence en sagliklisi ögrenci ile konusmak. Yadirgamadan, arkadasça yaklasarak olayin özü sorulabilir. Ve sinifta mesela sosyal paylasim siteler üzerine ders verilebilir, ögrenciler ile beraber. Yani onlari daha çok konusturarak internetin tehlikeleri anlatilabilir.

Evet once ben de annesine soyle dedim ama sonra dogru olmadigini anladim. Dedigin gibi cocukla arkadasca konusulabilir. Ben ogretmenlik yaparken oyle yapiyordum. Ben 2 gun once bir ogrencimin bir kiz ve erkek arkadasinin cirilciplak fotograflarini feysbuka koyup onlari millete rezil etme cabalarini gordugum icin oyle tepki verdim. Soke oldum cunku.
Ne sansliyiz ki kendi sinirlarimizi cizmemize yardimci olan annelere sahibiz. Herkesin basina insallah.

O ögrencilerde evdeki aldiklari egitim (yada egitim eksikliginden) dolayi böyle yapiyorlardir kesinlikle. Ondan dolayi diyorum ya, ebeveynler bunu takip etmeleri gerekiyor aslinda. Ögretmen olarak pek elinden gelen birsey yok, cünkü bu tür olaylar septom aslinda. Asil hastalik o aileden geliyor ve septomu çözebilirsin fakat hastaligi daha kötü etkileyebilirsin anlatabildimmi?

Benim aklimada bu arada bir arkadasin dedigi aklima geldi, o'da feyste arkadas listesinde birinin tuvalette fotoraf çektigini görmüs. Hayir, bu tipik ayna önünde çekilen fotoraf degil, yani bildigin tuvallete otururuken çekilmis olan fotoraf. Yani baze insanlar bu feyste resmen çilginlar.

Ve evet iyiki benimde böyle bir annem var. Basimizdan eksik olmsinlar annelerimiz. Hayatimda en degerli arkadasim o

Her ne kadar onların öğretmeni de olsanız bu size onların hayatına müdahale etme hakkını vermez.
Kaldı ki çocuklar terbiyesizce bir şey yapmamışlar, kötü değil, yüz kızartıcı değil.
Benim çocuğumun öğretmeni gelip de ''çocuğunuz bık bık bık'' deseydi gereken cevabı böyle verirdim

annelerin görüşlerinden ziyade konunun uzmanlarından öneri alsanız daha iyi olur. okulun rehber öğretmenleri ile görüşseniz?

Aynı şey bizim başımıza da geldi. Benim 5.sınıf öğrencim sevgilisinin(!) sınıfının önünde aşkım diye bağırıyodu düşünün yani. Ama çocuk zaten biz sadece takip ettik onları olumsuz bişe olursa müdahale edelim diye zaten sonra ayrılmışlar :) ama bu öğrenci 7.sınıf veya 8.sınıf olsa iş değişirdi tabi:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O kıza ne olucak biliyormusunuz anne babaya söyliycek iyi bir dayak yer kız ya namusuzluktur bu.erkeğe hiçbirşey olmaz.yada anlayışla karşiliycaklar.ama siz öğretmensiniz ne sizin dersinizde basarılı olucaklar nede sizi sevicekler.bence uzaktan takıp edin.benimde o yaşta sevgilim vardı hatta kendisi şuan eşim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tamda bahsettiğiniz yaşlarda kızım ve oğlum var.
Böyle bir konunun kesinlikle benimle paylaşılmasını isterim.
Bence çok önemli,babanın tepkisi belli olmaz ama anneyi uyarmalısınız.

bence haber vermeniz şart geçen bir bayan topik açmıştı 11 yaşında kızı bir kızla sex yapmak istediğini konuşuyormuş bilmiyorum gördünüzmü ortalık çok kötü siz bir öğretmensiniz uyarmalısınız benim çocuğum olsa haberim olmasını isterdim

İlk önce öğrenciyle konuşun diyecektim ama daha önce uyarmışsınız başka bir erkekle ilgili anladığım kadarıyla bu da ka bir erkek, babayı katmadan sadece anneyle konuşmalısınız tabi annesi umarım despot değildir güzellikle anlatabilir bunun yanlış olduğunu, 6. sınıf ne demek ne hale geldi çocuklar, 3-4 yaşında ki çocuklar sana aşık oldum deyip dudaktan öpebiliyor, duymasam yok artık derdim ama maalesef var , çocuğu tv karşısına oturtup eline kumanda verirlerse olacağı bu, reklam izleterek yemek yediren anneler var, o reklamların çoğunda öpüşme sahneleri var geçen sene üç yaşında ki yeğenimi4 yaşında komşunun çocuğu dışardalarken gelmiş ben sana aşık oldum deyip dudağından öpmüş bunu yeni duydum annemden şok oldum....

Yazacak çok şey varda...........

Bizim zamanimizda birini sevsen ya da bu tür şeyler olsa ismi arkadaşlık teklifini kabul etmekti ve sadece yan yana yürümekti(84 doğumluyum) ama şuanda o yaşlarda cinsellik yaşayan çocuklar var o yüzden çok saf duygularla bakilmamali.. tabi aile ne şekilde tepki verir oda önemli bu zamanda çocuk büyütmek çok zor

O yaşta çok normal bunda ne var?
benim çocuğum olduğunda elbet bilmek isterim. Fakat herkes bizim gibi anlayışlı mı?
Ailesine söylediniz diyelim dayak yemeyeceği,okuldan alınmayacağı ne malum. Psikolojik olarak olay çıkarsa el ele tutuşmaktan daha kötü sonuçlar bile olabilir. Kız kaçabilir.
Sonra aile vah biz kızı dövdük kız kaçtu müge anlılarda izleriz..

Bu olay çok normal bana göre,bakış açısı tabi. keşke tüm aileler anlayışlı olsa.
Aynı durumda olsam kızımla veya oğlumla beraber olan kim olursa olsun yaşı da kaç olursa olsun gözetim altında görüşmelerine izin veririm.
Yasaklar tatlıdır hemde baldan tatlıdır

kadın ve erkek olmayı öğreniyorlar herkes gibi,seviyesizlik varsa karışın bence???

bugün sınıf rehber öğretmeni ile konuştum. daha önce bi erkek için kızlarla kavga ettiğinden dolayı çağırmış annesini ama annesi okula gelmemiş. yani hiç uğramamış, ilgilenmemiş bile...
bu kız 2 yaşındayken babası ölmüş, annesi başkasıyla evlenmiş. o adamın çocukları, bizim öğrenci, ve sonraki doğan çocuklarla kalabalık ve karışık bir aile.
çocuğun gerçek babası yokmuş zate, üvey babası var.. oda ilgili değil zaten anladığım kadarıyla..

bugün annenin cep tel. ini aradık evdeki bi çocuk açtı annem yok dedi, anne dönerse sınıf rehber öğretmenine söyleyecek, yoksa ardı arkası kesilmiyor.

dönmezse okul açılınca konuşuruz öğrencilerle artık. erkek öğrencinin sınıf reh. öğrt. bulamadım. bulunca onada haber vericem.

bu tür olayların arkasında hep dağınık aileler çıkıyor. eski okulumda da üvey babası olan bi kız, 8.sınıftayken 30 yaşındaki bi adama kaçmıştı. ne bizim ne ailesinin haberi vardı o adamla konuştuğundan. bulamadılar kızı :S

üzüldüm ailesinin durumunu öğrenince...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…