öğrencilerim

ee ailesine haber vermeniz de durumu değiştirmeyecekmiş işte onu diyorum. sadece o kız daha da çok üzülecek, baskı altında hissedecek. öğretmeni onu takip ettiği için utanacak ve öfkelenecek.
bu yapacağınız hareket kızda tahribata yol açmaktan başka bir işe yaramayacak, ne derseniz diyin. çözüm değil bu. vicdanınız rahat etmiyor anlıyorum da, çözmeyecek. siz aileyi uyardığınızda aile kızlarıyla ilgilenmeye başlamayacak, en fazla birkaç hafta aşırı baskı uygulayıp kızı bıktıracaklar.

yahu biz 10 yaşında çocuktan bahsediyoruz burada farkında mısınız??? 17 yaşında bir genç kızdan değil... nasıl yorum bunlar. bırakın ailesi sıkmasın bunaltmasın ne demek.. bunalsın biraz... bunalması onun için daha hayırlıysa bunalsın...

öğrencilerinizin iyiliğini düşünüyorsunuz onlar korumak adına çıkar yol arıyor ve bunu dert ediniyorsunuz bu çok güzel..

maalesef çok şeye tanık olsak da çoğuna müdahale edemiyoruz ya da etsek de bir sonuca varamıyoruz..

bazen müdahil olmadığımızda "nasıl öğretmensin sen görevin değil mi " olduğumuzda ise "öğretmensin diye karışamazsın bu kadar" lara maruz kalıyoruz..

ama şu bir gerçek öğrencilerin okul dışındaki hayatları yanlışları bizim görev alanımız dışında..

onlarla paylaşabiliriz yardımcı olmaya çalışabiliriz ama aileye haber vermek ince bir çizgi..

meslektaş olarak tavsiyem sınıflarda benzer durumlar da var madem genel olarak velilerle toplantıda paylaşmak..

eminim ilgili ama farkında olmayan anne babalar daha bir takip etmeye başlarlar..

bir de facebook özel bir alan.. öğrenci ve öğretmenlerin birbirlerinin paylaşımlarını görmesi bence hoş değil.. öğrenci-öğretmen arasındaki çizgileri inceltir..

çalıştığım çoğu kurumda yasaktı öğrencilerin ile facebook twitter arkadaşlığı.. bence de yerinde bir karardı..

kolay gelsin.. allah her öğrenciye onun için anne gibi endişelenen iyi öğretmenler nasip etsin sizin gibi..

görev alanımız dışında, heleki şu yaz tatilin de.. okul adına face açtım oraya ekledim öğrencileri.. ve oradan faydalı paylaşımlar yapıyorum.

teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. ama sınıf rehber öğretmeni haber vericek artık.. ben öğrencilerin başına kötü bişey geldiğin de kendimi suçlu hissediyorum, neden daha çok şey yapamadık diye.. görev alanına o yüzden çok takılmıyorum. veli ziyareti görevimiz değil yapmasak ta olur, ama benim yaptığımda oldu.

veli toplantılarına ilgili anne baba geliyo, paylaşıyoruz zaten. siz de bilirsinzdir bazı çocukların velisi çocuğunun kaçıncı sınıfa gittiğini bilmez :S

Bu kadar kucuk yasta olan cocuklarin faceyle ne isi var !! aileler bu durumda cok dikkatli davranmali tabikide ulasin bence ! bu cocuklar cok kucuk belliki birde ustune ustluk iliski bence cok sagliksiz ! ben olsam bende endiseye kapilirdim zaten su face cikti cikali millet kafayi yedi !

işte sorun burada "aileye haber vermek" yalnızca içimizi rahatlatır, suçluluk duygusundan kurtarır ama "çözüm" olur mu? burada ince bir çizgi var..
görev alanınızdan veli ziyareti ile çıkmazsınız zaten.. okul dışı durumları aileye haber verirseniz çıkarsınız.. öğretmen değil sadece öğrencinin durumunu gören herhangi biri de yapabilir bunu.. eğitim öğretim ile ilgili değil tamamen şahsi bir müdahale olarak da kalabilir.. iyi düşünmeli.. çocuğunun hangi sınıfa gittiğini bilmeyen anne baba sevgili durumunu takmaya da bilir tam tersi birden aslan kesilip yapmadığını da bırakmayabilir.. ne siz ne çocuklar gereğinden fazla üzülmez umarım..

ben lisedeyken bazı yaşıtlarımın yaşadığı ileri düzeydeki durumların hiçbiri olmadan tamamen düzgün bir arkadaşlığım vardı.. tabiri caizse elini dahi tutmamıştım tutmaya da niyetim yoktu kolay kolay gayet aklı başında çok başarılı bir öğrenci idim.. bir gün müdür yardımcımızın evi arayarak "kızınız için endişeleniyorum erkek arkadaşı var üni. sınavını etkileyebilir dedi" dünya başıma yıkıldı.. babam okuldan alacaktı araya girenler oldu.. annem aylarca konuşmadı.. "böyle birşey için uyarı mı alacaktık bu günleri de mi görecektik" diye.. ne kadar anlattıysam da "hocan arama gereği duymuş kim bilir nasıl kibarlaştırarak söyledi kadıncağız ne kadar korkuttunuz kadını da evi aradı" diyor başka birşey demiyordu.. ağlayarak hazırlandım sınava adeta.. okulda duyuldu.. herkes üstüne 1 kattı 1 günde 1000 oldu olay.. "sınıfta basılmışlar" diyenler bile vardı.. okulda kimsenin yüzüne bakamadım.. elini tutmamıştım koluna girip dolaşmamıştım herkes sırıtarak bakıyordu bana özellikle erkekler.. diğer öğretmenler de "senden hiç beklemezdik cık cık" demez mi? ölmek istiyordum adeta.. erkek arkadaşım bu sebeple kavgalara girdi sinirine hakim olamadı okuldan atıldı.. bana da "sınavda senden derece bekliyor olmasak seni de atardık" diyen hoca bile oldu.. okuldaki son bir yılımı "o kız" olarak geçirdim.. yıllarca geçmedi acım ve arayan kişiye olan nefretim.. bazen "keşke dediklerini yapsaydım da haksızlığa uğramamış olsaydım "derdim..

evet öğrenciniz daha 10 yaşında ben 16 idim vs.. sadece bazen sınırlarımızı iyi niyetle de olsa aştığımızda nasıl sonuçlanıyor örnek vermek istedim..

sevgiler..

Söylediklerin o kadar çok dogru ki. Etrafimdada görüyorum fakat insanin elinden birsey gelmiyor. Insanlara gidip çoçuk nasil egitilir, nasil büyütülür anlatilmazki. Bazen bakiyorum biri 2,3 tane çoçugu var ve ne egitim veriyor ne baska birsey, dedigin gibi basimdan gitsinde ne yaparsa yapsin mantigi var, baskasida bebek için çabalayip, tedavi üstüne tedavi aliyor. Ah iste, hayatin haksizliklari iste. Gerçekten içim gidiyor. Bide öyle basi bos birakilan çoçuklar çogu zaman birde zeki çikiyorlar. O potansiyel iste bosa gidiyor. Konudan uzaklasiyoruz ama, bagisla bizi Mune abla

çok yazık böyle ortada kalan çocuklar için üzülüyorum, dünyaya getir sorumluluk alma onlarda anne baba....

İnşaallah benim çocuklarımında sizler gibi ilgili öğretmenleri olur sizleri takdir ettim, bir anne olarak bende çocuğum hakkında her konuda bilgi sahibi olmak isterim, tabi ki yetiştirirken hep gözüm üstünde olacak takip edeceğim ama ortam küçücük çocukları bozabiliyor maalesef, anne baba olarak ne kadar emek versekte dışardan gördüğü her şeyden etkilenebiliyor çocuk bu beyni her şeye açık,oğlum 3 yaşında ama şimdiden gideceği okulu öğretmenlerini düşünüyorum nasıl olacak diye, hatta okulun yanında eve taşınmayı bile düşünüyorum hep gözüm üstünde olsun diye, ortam o kadar kötü ki katiller sapıklar uyuşturu satıcıları... Allah korusun yavrularımızı.

Birde ne var o yaşta böyle şeyler normal masum diyenler var , bundan 20 yıl önce olsa evet masum olabilirdi ama bu devirde değil, daha öncede yazdım 3 yaşında ki çocuk bile öpüşmeye çalışırken aşık oldum derken 10 yaşındakiler neler yapabiliyor anne babanın gözetiminde olsun diyenlerde var, ne münasebet o yaşta çok mu lazım ilerde istediği gibi yaşayacak bu duyguları, o yaşlarda ki çocukların aklında bolca oyun olmalı aşk değil!

anlıyorum, ama direkt arayıp söylemiş, önce seninle konuşmamış, biz bu öğrenciyle kaç kere konuştuk, bu şekildeki fotoları görmeden önce ailesine haber vermedim yani sadece konuştu diye kimsenin ailesini aramadım. ama bizimkiler küçük olduğundan lise öğrencisiyle kuytu köşelerde bile buluşabiliyor. biz de 2000 öğrenciyi nasıl takip edicez bazı sınırları aştığı zaman veliyi okula çağırıyoruz. bu öğrencide yaşına göre baya sınırları aşmış. tüm okul görüyor fotoğraflarını :S
sizin md. yardımcısının hatası seninle konuşmamış hiç . bir de olay nasıl yayıldı bu kadar? ben lisedeyken neler neler olurdu okulda, kimse ayıplamazdı. asıl sevgilisi olmayan küçük görülürdü.

Son düzenleme:

eksik ifade etmişim.. birkaç kez söyledi bana.. "sen çok başarılı bir öğrencisin o çocuk tembel seni kötü etkiler" gibi konuşuyordu.. ben hep "derslerimi aksatmıyorum hocam" derdim.. evi arayacağı hiç aklıma gelmemişti.. babamın ters biri olduğunu bile bile..
walla lise demek dedikodu demek canım bilirsin.. 1 haftayı bulmadı "aaa sedanın velisini çağırmışlar neden acaba ne yaptılar ki şöyle böyle" neler neler dallandı budaklandı.. olay sevgilim olması değil onunla bana atılan iftiralar oldu.. okul başkanı idim herkesin tanıdığı biriydim.. ayrıca bizim okulda "bazı" kızlar rahattı ama genelimiz doğru düzgün yaşardı ilişkisini çekinme vardı.. -15 sene evvel-
böyle işte canım işimiz çok zor.. kimse kırılmasın inşallah.. sen daha iyi bilirsin okulunu öğrencini herkesten..
sevgiler..

Fotograflarini herkes goruyor falan diyio duruyorsunuz da. Yanyana cekilmis fotografta ne gibi bi art niyet var? Isterse cumle alem gorsun ne olacak ki. Aileye haber vermek olayi cozecekse buyrun. Ama belki de masum olan bi sey icin kizin dunyasi kararacak. Bunu siz bilemezsinuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aramayin lütfen.
Öyle aileler var ki tahmin edemezsiniz.
Lütfen haberdar etmeyin.

Onlar daha çocuk zaten isteselerde ileri gidemezler, bu yaşta bir çok şey masumca olur o yüzden kendi hallerine bırak.

yedinci sınıfa giden bir kız öğrencim babasının evli olan arkadaşıyla çıkıyordu ve bunu benimle paylaştı. sakin yaklaştım ne olduğunu iyice öğrenebilmek için müdürle konuştum ve gözünü korkuttuk. çocuklar ne kadar teknoloji çocuğu olsalar da bazı şeylere çabuk inanıyorlar. yaptığı şeyin yanlış olduğunu okuldan atılabileceğini vs. söyleyip uyduruktan yönetmelik gibi bir şey okursunuz. çocuğu korkutmanız yeterli olur bence

Sakın yapmayın bence ailelerini bilmiyorsunuz ne yapıda insanlar ayrıca çocuk bunlar yani ne var beraber fotoğraf atmışlarsa yorumlar yapmışlarsa en fazla ne kadar ileri gidebilirler ki . Ben lisedeyken aramda hiç bir şey olmayan bir arkadaşla bir dönem sık görüşmüştüm , sonra dersime bile girmeyen bir hoca annemi gördüğü ilk yerde Riyma'da X'le çok sık konuşuyor tenefüsler de hep beraber görüyorum akrabanız falan mı demişti de annem kıyameti koparmıştı . Çok sıkıntı yaşamıştım hiç bir şey olmamasına rağmen hiç gerek yok yani çocuk bunlar yarın öbür gün unuturlar zaten birbirlerini .

Masumiyet kalmadı artık çocuklarda bile
Ben normal bulmuyorum ama aile bilse ne olur? ben kuzenim için söyledim annesine ve annesi kızına bela okudu bu kadar
Artık alışkanlık olmuş önu alınamıyor şimdi ben hatta öğretmenleri okuldan aln diyor
Yani alışkanlık olmadan durdurulması gerekli

Eger ailelerinin yapisini biliyorsaniz ailelerle gorusun derim ben. En azindan bilgileri olsun ve cocuklar bu meraklarini aile denetiminde yasasinlar. Evet cocuklar cok masum ama meraklar hic masum olmuyor malesef. yaslar cok kucuk olsa bile.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aramayin lütfen.
Öyle aileler var ki tahmin edemezsiniz.
Lütfen haberdar etmeyin.

Hem katiliyorum hem katilmiyorum. Evet psikopat aileler cok var. Ama cocuklarin basina bisey gelse suclu ögretmenleri olacak cünkü herseyden haberdar. Ne olursa olsun insan, dogru bildigi seyin pesinden sonuna kadar gitmesi lazim.
Kendi cocugun oldugunu düsün, 10 yasinda ki evladin sevgili yapmis kendine sokakta el ele diz dize. Cocugumun hayati sanane ögretmen mi dersin, yoksa herseyi bildigin halde neden sustun mu dersin ? Önce bunu düsünmek lazim.

Son düzenleme:

Bence kesinlikle aileye bildirin sahsen benim en yakin arkadasimin kardesi var kiz 7. Sinifa gecti suan ve abisi ona abilik yapmiyor ,annesi de eve gec gelen geceleri gezmelere gidip çocukları yalniz birakan bir insan kiz kardes istegimden midir nedir bu kizi kendime kardes edindim resmen ne derdi olsa ilk bana koştu ama onun haberi olmadan acik kalan faceine baktim da birden fazla erkekle acik sacik sexe dayali konusmalari mevcut ben konusamadim sonucta onla bi kan bagim yok ama annesine bahsettim su an pek bi değişiklik yok ama bu aileden kaynakli ve bende nereye kadar yaninda olup onu koruyabilirim mechul

🎀12.12.12🎀

Uyuşturucu kullanma yaşı bile İlkokula indiyse bekaretini kaybeden kizlara hic şaşırmam farkli açılara ulasmadan onlenmeli çünkü bu yas civarı cocuklari görüyorum ellerinde sigaralarla rahat rahat dolasiyorlar sevgilileri var agiza alinmayacak kufurler ediyorlar yaştan dolayı olgun iliskilere ozenme ve ergenlige girmeden sexe baslama bile dahil. Aileler kizsalar bile dovseler bile sonucta akillanirlar ama ,ailelerden cekinip soylenmezse devam ederler bana kalirsa soylenmeli

🎀12.12.12🎀

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…