6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
okullar kapandı ama velilerine ulaşsak mı ki?
geçenlerde yine benzer bi konu vardı.. ordada yazmıştım bunlar ergen değil bunlar çocuk.. çocukların bu yaşta sevgilisi olmaz... bence ailelerin bilmesi gerekiyor... ne demek 6. sınıf ya.. biz ozaman sokakta ip atlamaktan başka bişey düşünmezdik.. şimdiki çocuklar erkenden herşeye atılıyorlar..gelecek nesilden korkuyorum vallahi..
ama onların suçu yok tvlerde internetlerde heryerde onları uyarıcı dikkatlerini çekici şeyler var.. bir dizi yokki sevişme sahnesi olmasın..
ben yerinizde olsam aileleri haberdar ederdim..
Ailelerine söylemezseniz ve daha vahim şeyler yaşanırsa bu vebalin altında kalmak var.6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
hayır, sizin karışma hakkınız yok bu konuda. siz ahlak polisi değilsiniz, öğretmensiniz. facebooklarında herkese açık paylaştıklarına göre ailesinden birileri de görüyordur mutlaka.
bence çocukları facebookunuz eklemeyin ya da onları araştırmayın. ailesini de dağınıkmış diyorsunuz, siz bu kızı şikayet ederek durumu daha da kötüleştirmekten, onun onurunu kırmaktan, özgürlüğünü kısıtlamaktan başka bir şey yapmazsınız.
6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
O ögrencilerde evdeki aldiklari egitim (yada egitim eksikliginden) dolayi böyle yapiyorlardir kesinlikle. Ondan dolayi diyorum ya, ebeveynler bunu takip etmeleri gerekiyor aslinda. Ögretmen olarak pek elinden gelen birsey yok, cünkü bu tür olaylar septom aslinda. Asil hastalik o aileden geliyor ve septomu çözebilirsin fakat hastaligi daha kötü etkileyebilirsin anlatabildimmi?
Benim aklimada bu arada bir arkadasin dedigi aklima geldi, o'da feyste arkadas listesinde birinin tuvalette fotoraf çektigini görmüs. Hayir, bu tipik ayna önünde çekilen fotoraf degil, yani bildigin tuvallete otururuken çekilmis olan fotoraf. Yani baze insanlar bu feyste resmen çilginlar.
Ve evet iyiki benimde böyle bir annem var. Basimizdan eksik olmsinlar annelerimiz. Hayatimda en degerli arkadasim o
bakın biz öğretmeniz biz bu çocuklara sadece öğretim yapmıyoruz eğitim de vermeye çalışıyoruz. Ortada yanlış gittiğini düşündüğüm birşey varsa aileyle paylaşırım sırf o yavru için. ben dersini verip çıkan öğretmenlerden olamam hiç bir zaman...
e ben de çocuklara daha zararlı olacaksa neden bunu paylaşmakta ısrar ediyorsunuz diyorum. ailesi büyük ihtimalle farkında. öyle olmasaydı herkese açık bir şekilde facebooktan paylaşmazlardı. siz görebildiğinize göre annesi de görür. müdahale etmek istememiş veya umursamamış veya onların ailesine uygun bir durum.
e ben de çocuklara daha zararlı olacaksa neden bunu paylaşmakta ısrar ediyorsunuz diyorum. ailesi büyük ihtimalle farkında. öyle olmasaydı herkese açık bir şekilde facebooktan paylaşmazlardı. siz görebildiğinize göre annesi de görür. müdahale etmek istememiş veya umursamamış veya onların ailesine uygun bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?