6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
okullar kapandı ama velilerine ulaşsak mı ki?
Simdi 10 11 yaslarindaki cocuklarin sevgililigi bile bizimkilerle ayni. Maalesef cinsellik adina bilmedikleri bir sey yok. Dolayisiyla masum seyler yasamiyorlar. Bence de annelerine soyleyin. Ama nasil tepki alirsiniz bilemem.
Ben de ogretmenlik yaptigimda 7. sinif ogrencilerimin bile 15 20 tane sevgilisi olmustu. Gururla anlatiyorlardi. Ve ciddi seyler yasiyorlardi.
6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
Biz ilkokuldayken arkadaşım karşı binada oturuyodu. Arka bahçeye gitmişler çocukla, alttaki kıyafetleri de indirmişler öyle sarılıyolar falan.
Babam binanın camından görmüştü:26:
Ben çok korkuyorum şahsen kız kardeşimin sevgilisi olur da söylemez falan diye aramızda 13 yaş var her fırsatta konuşuyorum anlattırıyorum. Yaşıtı gibi konuşunca detaylı anlatıyo. Ama bu ara özeniyo farkediyorum. Bi'kaç kere bana neden çıkma teklif etmiyo kimse çirkin miyim ben falan dedi:26:Arkadaşı sağolsun sevgilim sevgilim modunda yanında dolandığı için özeniyo galiba.
Benim de o yaşta erkek arkadaşım vardı. Hatra bir çok arkadaşımın da vardı. Yeğenlerim de o yaşta yaşadılar böyle şeyler. Çok tuhaf gelmedi bana bana ama herkes korkunç bulmuş. 6. Sınıfa giden çocuk 12 yaşında olur. Yavaş yavaş ergenliğe girmiş demektir. Duygular yoğunlaşmaya başlamıştır. Bırakın keyfini sürsün çocuklar. Ne güzel duygular içindedir şimdi onlar. Sevgiden, arkadaşlıktan bu kadar korkmak niye?
bir öğretmen olarak söylemenin yanlış olabileceği düşüncesindeyim
her aile bizim tahmin ettiğimiz gibi olamayabiliyor sakin karşılamayan çocuğunu döven, okuldan almak isteyenler var
bir çocukluk yapmış el ele diz dize fotolarını koymuş olabilirler eğer çok rahatsız edici dudak dudağa foto yoksa ben söylemezdim
zaten o çocukların aşktan tutuştukları için değil özenti de oldukları için bunları yaptıklarını düşünüyorum
aileye bir öğretmen olarak kesinlikle söylenmesi gereken durumlar var çocuğun yabancı madde kullanımı, suça bulaşması,uyuşturucu kullanması,arkadaşlarından baskı görmesi ya da sizin dediğiniz durumda çok aşırı rahatsız edici foto falan ama bu durum da bilemiyorum
öğretmen olan sizsiniz, eğitimi siz aldınız!!
mühendise, ev hanımına, eczacıya mı soruyorsunuz?
Sirf bu yuzden cocuklarimi annem buyutsun istiyorum. O kadar korkuyorum ki bir gun cocugum olur ve bu tarz seyler yasar diye. Annem beni ve kardesimi nasil buyuttu acaba. Bir sorayim.
Televizyon izlemezdik biz, ondan mi acep? E internet de yoktu zaten. :) o yasta sevgili kavrami benim icin yoktu bile. Ustelik cevremde yani sinifimda da vardi bu durumlar.
Aileler mi cok basibos yetistiriyorlar, anlamiyorum ki.
Karışmayın.
Siz öğretmensiniz, hayatlarına müdahale edemezsiniz küçük de olsalar.
Benim aileme öğretmenim böyle bir şey söyleseydi, abim ağzımı burnumu kırardı, annem de kalkar bu yüzden hocaya dava falan açardı.
Sonuçları hoş olmayabilir. Size ne ki? Sert bir dille uyarın falan demişler bir de, niye?
Ben ilk orta birde aşık olmuştum. Yüzünü görünce ellerim titrerdi. Ortasona kadar sevdim meğersem o da beni seviyomuş
Biz sadece elele tutuşur konuşurduk sarılmazdık bile çok tatlıydık bence benim ailem de biliyodu üstelik
Ama şimdikiler biraz hızlı direk büyükler gibi yaşamak istiyolar:44:
Devlet önce 13 yaşında tecavüze uğrayan kızın rızası olmadığını anlasın, ona müdahale etsin sayın öğretmenim.18 yaşına kadar devlet müdahale ediyor.
Valla arkadasim, ben de bir ara ogretmenlik yaptim. Neler yasiyorlar inanamazsin. Hic yaslarinin gerektirdigi sekilde masum seyler yasamiyorlar. Her seyi biliyor ve deniyorlar.
bence tatlı bir dille anlatabilirsin. ya da sevdikleri bir hocaya konuyu açıp ona söylettirebilirsin6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..
Zaten sorun orada. Masum bir sekilde yasamiyorlar ki. Zor bir durum ya, kimsenin cocugu yapsin istemem. Keske yaslarinin gerektirdigi gibi masumca yasasalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?