Öncelikle boyum 1,58 ve 59 kiloyum.etrafımdakiler kilomun aşırı olmadığını söylesede bölgesel fazlalıklarım var.diyet yapmaya daha doğrusu sağlıklı beslenmeye karar vermeme kilo verme öyküsünü paylaşan bayanlar çok çokk yardımcı oldu
lise 2 deyim sabah 7 de çıkıp akşam 4 te de geliyorum.spor yapmam heleki bu havalarda ve sınavlarla mümkün değil.umarım listem benim gibi arkadaşlara yardımcı olur.
bugüne kadar yaptığım çoğu diyet 3 gün bile sürmemişti.bu diyeti 2 haftadan fazla süredir yapıyorum.62 ile başlamıştım.fazla su içemiyorum ama inşallah bugün başlıcam su içmeyede .her akşam sirkeli su içiyorum.ekmeği bıraktım.bütün aile benimle birlikte tam buğday ekmeği yiyor.çayı 1 şekerle son günlerdede yanında birkaç tane kuru üzümle içiyorum.aburcubur çok yerdim hiç durmazdım.onuda bıraktım.inanın kafanızda bitirince herşey çok kolay oluyor.
simdi gelelim diyete.
sabah
iki seçeneğimiz var
*çavdar veya tambuğday ekmeğinden yağsız tost yada
*1 dilim etimek peynir zeytin ve şekersiz çay
öğle tatili bizim 12 de başlıyo
*aynı şekilde yağsız tost (ben evden götürüyorum)
*yada bir elma
saat 4 te eve geliyorum
eğer öğlen elma yediysem bu saatlerde yemek yiyorum
*sebze yemeği yada çorba ( bir şekilde dengeliyoruz yani)
akşam 18,30 da .
bu saatlerde acıkmasamda bişeyler yiyorum.çünkü gece uzun ve 7 den sonra hiçbirşey yemiyoruz.
*yine sebze yemeği veya sebze haşlama
akşam 7 den sonra çay içiyorum kuru üzümle onun haricinde su içilebilir.gece yatarkende sirkeli su içiyorum tadına alıştım artık.
ve tabi kurallarımız var;
* pilav ve makarna hastası biri olarak ben bıraktıysam sizde bırakabilirsiniz ( e tabi seviyosanız ara bir 1 kaşık kaçamak yapılabilir
)
*pilav yok dedim ama bulgır ssağlıklı olduğu için bulgur pilavı yenilebilir.
*tatlı ihtiyacımızı meyvelerden ve kuru üzümden sağlıyoruz.( kuru üzüm bütün şeker ihtiyacımızı kesiyo mutlaka denemelisiniz.
*hafta sonları kahvaltıya vaktimiz olduğu için mutlaka haşlanmış yumurta yiyoruz.ancak beyazı hem kalorisi düşük hemde tok tutar.
NOT: ben diyete 4-5 günlük bi tatil sürecinde başladımki midem küçüldü.eğer okul varken başlarsanız daha çok zorlanırsınız erken kalktığımız için.
birde günlük 100-200 tane ip atlıyorum son günlerde atlayamıyorum bacaklarım ağrıyor. havalar düzelince yürüyüşe başlıcam inş.
10 yıllık okul hayatım boyunca erken yatmış bi insan değildim. saat 9 dan sonra acıktığım için erken yatmayada başladım günümüz çok daha güzel geçiyor.
umarım yardımcı olabilirim.deneyenler başarılarını paylaşırsa çok mutlu olurum.şidilik bu kadar aklıma geldikçe eklemeye çalışıcam