- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
Bence kira giderin cok yuksek. Kac kisi kaliyirsunuz bilmiorum ama kisi sayisini bir arttorabilirsiniz. Yani 225se 500 liralik evse 2 kisiyseniz, 3 olunca 160 170 falan olcak kafadan 50 lira nerdeyse. Yada 2 kisiyseniz biraz daha uygun bi eve cikmalisiniz...
yurtkur bölge müdürlüğüne gidip dilekçe verDevlet yurduna başvurdum fakat çıkmamıştı bana geçen sene ama şimdi kyk nın yüksek ücretli yurtları açıldı hem güzel hemde aylık 100tl ama o da çıkmaz sana diyorlar ama bi araştıracağım sağolun .
Devlet yurduna başvurdum fakat çıkmamıştı bana geçen sene ama şimdi kyk nın yüksek ücretli yurtları açıldı hem güzel hemde aylık 100tl ama o da çıkmaz sana diyorlar ama bi araştıracağım sağolun .
iş için yazlar dışında vaktim olmuyor derslerim çok yoğun. bursa başvurdum fakat kredi çıktı ve ailem almamı istemedi ilerde zor olur diye.
hepinize düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. ev arkadaşım var zaten geçen sene bende yurtta kaldım fakat uygun yurtlar uzakta otobüs parası verince zaten hem aynı kapıya geliyor hemde otobüs saatleri zor oluyor okulun yakınındaki yurtlarda çok pahalı.Kyk yurduna nerden başvurabilirim acaba?
yavrum sen kyk yurduna nerden başvurulduğunu bilmiyorsan her ne okuyorsan bırak git evinde otur bence. araştır oku öğren bu nasıl bir şey.
o zaman şimdi zor duruma onlar girecek.
bu nasıl mantık ya benimde ailemin çok maddi durumu yoktu ama ben aldım şimdide güzel güzel ödüyorum. kredi çıksın ne var bunda ailen yanlış düşünüyor. eğer onlar gibi düşünüyorsan gir bir işe çalış saatlık bile işler var hem dışarda hem okulda. yada kaldığın eve bir ev arkadaşı al. güllük gülistanlık hayat yok.
Valla bugüne kadar aylık 500 tl ile hem kira hem masraflarınızı ödeyebildiyseniz helal olsun diyorum. Şuan 350 tl ev masraflarım ve 600 tlde harçlık alıyorum açıkçası çok fazla kafe sinemaya gittiğimide söyleyemem. Ve 600tl anca yetiyor. 50tl bir ay için hiç normal değil, kaldıki para stresinden ders çalışamazsınız. Bence burs verilen yerlere başvurmanızda da fayda var. Hiç olmadı seneye kesinlikle kredi alın, ileride maaşınızla öder sıkıntıda çekmezsiniz.
ama ben burs alsamda babam burs parasının üzerine ekliyceğini söyledi yine bişey değişmeyecek burs 300tl ise babam bana 200 yollıycakmış birazda ondan almak istemedim krediyi ben.Yani burs almamın bana ek geliri olmıycakkiAma beni anlayan bi insan olmasına çok sevindimm
Ozaman sizde gözünüzü karartıp habersizce alıcaksınız. Sonuçta reşit bir bireysiniz kimse size kredi için anneniz babanızdan izin aldınmı diye sormaz. İleride kendiniz ödeyeceğiniz bir para için girmeyin bu kadar sıkıntıya. K.bakmayında babanızda çok akıllıymış, verin bakalım 50tl değil bir ay bir gün geçinebiliyormu kendisi.
dediğim gibi babam sevmiyor zaten beni pek 4aydır telefonum yok bozuldu almıyor kendisinin elinde 2tane bilgisayar yeni aldı öyle yani. Onada annem karşı çıkıyor ne olursa olsun baban haberi olsun aldığından ilerde olurda ödeyemezsin yine ondan istiyceksin sonuçta diyor çok kafam karıştı ya
Krediye basvurucan. Ailene soylemicen. Cok rahat odeniyor dert etme.
Onun disinda haftasonlari organizasyonlarda calisabilirsin gunluk 50 70 arasi bisey. Ayda 2 is ciksa hem yorulmazsin hem cebin rahatlar..
Evden sonra yurt zor gelir cikmak istemezsin anlarim. Bi dahaki ay isinma giderleri azalir. Kisin zor olmustur..
Ben de 50 lira haftalikla gecndm ailemle yasiyodum ama yol parasi vermezlerdi bi de alisveris ust bas biriktir al derlerdi. Defter kalem kitap bana aitti.. Hem de durumlari cok iyidir. Valla boyle organizasyonlara gide gide gecindim. Muhendislik okuyodum benim de agirdi derslerim ama cidden bi baglayiciligi olmadigi icin zorlanmiyosun..
dediğim gibi babam sevmiyor zaten beni pek 4aydır telefonum yok bozuldu almıyor kendisinin elinde 2tane bilgisayar yeni aldı öyle yani. Onada annem karşı çıkıyor ne olursa olsun baban haberi olsun aldığından ilerde olurda ödeyemezsin yine ondan istiyceksin sonuçta diyor çok kafam karıştı ya
Ayy kusura bakmayın msj hakkım yok msj yazamadımŞehirler uymuyormuş malesef yoksa dernek burslarından birşekilde yardımcı olmaya çalışırdım. Bende öğrenciyim en iyi ben anlarım sanırm durumunuzu :/ bence siz yinede kredi işini aklınızın bir köşesinde bulundurun ve bulunduğunuz şehirde koşulsuz sadece eğitiminiz için burs veren yerleri araştırın derim :)
İyi akşamlar hepinize. Bi hastalık kadar büyük bi dert değil belki ama çok bunaldım kızlar ya hep ay sonunda aç kalıyorum.
Biliyorum çoğunuz öğrencilik döneminde olur bunlar diyeceksiniz ama ben çok sıkıldım bu durumdan.Şuan evde kalıyorum ve aylık 500tl alıyorum ailemden onun dışında cebime para girmiyor ama bu paranın 225i kira ,125i yakıt,100tlde elektrik su internete gidiyor zaten oldu 450 kalan 50 tlde mutfak masrafı ama onun dışında ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla gezmeye param var nede ay sonunda mutfak boşalınca bişeyler almaya.
Üstelik kitap falan lazım oluncada bu paradan arttırıp alıyorum. Sizinde mi böyle?ben her ay bunları düşünmekten çok sıkıldım okula mı yetişicem yoksa bu dertlere mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?