Öğrencim bana aşık mı oldu?

Ben de lisede Bilgisayar bölümüzden bir hocaya aşıktım. Bu hoca da evliydi ve bir öğrencisiyle evliydi . Ay ergenlik işte bir hayaller bir hayaller. :) Ama hiç de böyle triplere girmedim öğrenciniz gibi. Dediğinizi deneyin bence . Veli toplantısında ekstra bir durum olup olmadığını ve derslerde gördüğünüz öğrenci profilini anlatırsanız belki ailesi oğullarıyla konuşurlar. Ama arkadaşlara katılıyorum onlarca öğrenciniz olmuş ve olacaktır. Siz ekstrem bir davranışa bürünmeyin . Olan mesafeyi koruyarak gözlemlemeye devam etmenizi öneririm .

Ohooooo o sınıfta ne aşk acısı çekenler vardır, ona buna aşık olan, açılamayan, red edilen doludur yani, hepsini dert etsek. :işsiz:Bence boşver yapacak bir şey yok zaten, çocuk aşk acısı çekecekse çekecek kurtulacak bir şekilde. Gidip sen konuşunca da bir şey olmayacak (daha da yüz bulur hatta), üzülsen de olmayacak. Üzülmesin diye bir şey desen ümitlenecek bile.

Üfffs genç öğretmen olup ergenlerle uğraşmak da feci ya, sağın solun önün arkan ergen, Allah yardımcın olsun... :KK53:

evet ben özellikle bu konuda birebir onla konuşmaktan kaçınıyorum, fark ettiğimi fark etmesi iyi olmayabilir. hepsinin aşk acıları var zaten ama benle ilgili olmasaydı keşke ya :)

belki de profesyonel olduğumuz için işimizle ilgili detaylar bizim için bu kadar önemlidir ne dersin? :) malum insanla uğraşıyoruz, hele ki ergen psikolojisi bambaşka bir şey. direk akademik başarısını etkileyebilecek bir durum olduğu için de gayet önemli. dediğim gibi hayranlık veya beğeniyle daha önce de karşılaştım ve diğerleri gibi olsa üstünde durmazdım bu kadar ancak bu öğrenci sene başındaki halinden bariz bir şekilde farklılaşmaya başladı ve bence bu durum önemli. öğretmen muhabbetleri seni bayıyorsa arkadaşınla görüşmemekle isabet etmişsin :)
valla bayıyor :işsiz:

acaba okullarda ne için varlar merak ediyorum!

o zaman siz bundan sonra çocuğa çok yakın davranmayın ama bence sert bir tavır da sergilemeyin.

ben de böyle yapmayı planlıyorum. veli toplantısında da ailesiyle bir görüşeceğim bu içine kapanıklığının başka sebepleri de olabilir mi diye. teşekkürler.

Boş ver bence hiç ciddiye alma
Bende edebiyat hocama aşıktım süperman ın süperman a dönüşmemiş
halinin tıpkısının aynısıydı :confused:
Sonra matematik hocası değişti
O daha yakışıklıydı ona aşık oldum :KK53:
Görmezden gel.. Azıcık acı çeksin bunlar hep hayata
ön hazırlık, ölecek hali yok :KK48:

Direkt çocukla konuşsanız nasıl olur? Önceden aktif katılıy0rdun sende bir durgunluk görüyorum ailesel bir problemmi var diye bir yoklasanız nasıl olur ? Ergenlik işte benimde lisede ergen bir erkek kardeşim var Öyle çok kafaya takılacak bir durum değil.

valla direk çocukla konuşursam daha kötü olur diye endişeleniyorum. normalde bu durumunu fark etmesem derse katılmayı kesen herhangi bir öğrenciyle konuşabileceğim gibi onla da konuşurdum ama kalkıp gene duygusal bir şeyler derse artık fark etmiyormuş gibi yapamayacağım için kişisel mhabbete girmek istemiyorum.

elbet unutur, ömür boyu bana aşık kalmaz sanıyorum ki :) ama ygs yaklaşıyor, bu durumu çok kafaya takarsa başarısının düşeceğinden korkuyorum. zaten dezavantajlı bir durumun içinde.
Öğretmen olan sizsiniz; çocuk psikolojisinden benden daha iyi anlarsınız. Bana sadece üzerine gidip, "hala benimle ilgileniyor, beni umursuyor" düşencesine kapılmasını sebep vermektense, mevzuyu yok saymak daha çabuk kendine gelmesini sağlar gibi geldi.
18 yaşında bir çocuk, evli öğretmenin hayalleri ile kendi geleceğini çöpe atacaksa, bence zaten kimsenin yapabileceği çok bişey yok.

Boş ver bence hiç ciddiye alma
Bende edebiyat hocama aşıktım süperman ın süperman a dönüşmemiş
halinin tıpkısının aynısıydı :confused:
Sonra matematik hocası değişti
O daha yakışıklıydı ona aşık oldum :KK53:
Görmezden gel.. Azıcık acı çeksin bunlar hep hayata
ön hazırlık, ölecek hali yok :KK48:

yani ölmez tabi de, ygs de gümleyecek ah kafasız oğlan :)

öğrenciyle özel hayata dair en ufak diyaloglara girilmesini yanlış buluyorum.parmağınızda yüzük yok mu? evli bekar vs. soramamalı bir öğrenci öğretmenine.öyle bir mesafe olmalı ki özel hayata dair hiçbir şey sormamalılar. ayrıca normal bir durum birçok öğrencinin yaşadığı bir durum bu geçici yani.geçer gider.rahatsız oluyorsanız 2.dönem başka öğretmen girebilir.

Öğretmen olan sizsiniz; çocuk psikolojisinden benden daha iyi anlarsınız. Bana sadece üzerine gidip, "hala benimle ilgileniyor, beni umursuyor" düşencesine kapılmasını sebep vermektense, mevzuyu yok saymak daha çabuk kendine gelmesini sağlar gibi geldi.
18 yaşında bir çocuk, evli öğretmenin hayalleri ile kendi geleceğini çöpe atacaksa, bence zaten kimsenin yapabileceği çok bişey yok.

üzerine gitmeyi ben de düşünmüyorum. çünkü bu ilgisini fark ettiğimi anlarsa daha rahat hareket eder veya iyice duygusallaşır belki. şu anda veli toplantısını bekliyorum.

İşini büyük bir şevkle yapan, alanında kendini yurt içinde ve yurt dışında geliştirmiş olan ve bu sebeple öğrencileri tarafından sevilen, takdir gören br öğretmenim. Özellikle yurt dışı master tecrübemden dolayı yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere yol gösteren bir öğretmen olduğum için sevilen, görüşlerine değer verilen bir öğretmen olduğumu söyleyebilirim. Bu sebeple öğrencilerin belli oranda hayranlıklarına, takdirlerine alışkınım
Öğrencinizi bilmem de, siz kendinize baya bi aşıksınız gibi geldi

@katrina_89 okul rehber öğretmeninden yazılı olarak öğrenciyle görüşmesini talep et,idareyi de bilgilendir talebin konusunda. Takibini de ihmal etme. İlk baştan karşı cins olan öğrencinin sorunu dinlemek büyük hata gerçekten, ergen bunlar. Çok sıkıntılı şeylere sebep olduğunu gördüm. O yüzden iş arkadaşlarımın hepsini bu konuda sene başı toplantısında uyarıyorum, bir kız öğrenci özel bir sorunu için yanınıza gelirse dinlemeden bana yönlendirin diye erkek de olsa farketmez. Bu benim işim. Derse giren hoş ya da yakışıklı bir öğretmenin değil.
Bana göre de çok sıradan bişey size aşık olması ama arka planı var işin. Kolay gelsin

öğrenciyle özel hayata dair en ufak diyaloglara girilmesini yanlış buluyorum.parmağınızda yüzük yok mu? evli bekar vs. soramamalı bir öğrenci öğretmenine.öyle bir mesafe olmalı ki özel hayata dair hiçbir şey sormamalılar. ayrıca normal bir durum birçok öğrencinin yaşadığı bir durum bu geçici yani.geçer gider.rahatsız oluyorsanız 2.dönem başka öğretmen girebilir.

valla derste ingilizce konuşmayı teşvik etmeye çalıştığımdan kurdukları en basit cümleler bile benim için önemli, hele ki lise son sayısal sınıfı ingilizce dersini zaten pek takmıyor. evli bekar muhabbetleri ingilizce olunca ben de o anda ingilizce olarak cevap verdim. durum uzarsa ve tatsız bir hal alırsa-ki inş almaz-2.dönem bir arkadaşla sınıfları değiştirmeyi de düşünüyorum açıkçası.

@katrina_89 okul rehber öğretmeninden yazılı olarak öğrenciyle görüşmesini talep et,idareyi de bilgilendir talebin konusunda. Takibini de ihmal etme. İlk baştan karşı cins olan öğrencinin sorunu dinlemek büyük hata gerçekten, ergen bunlar. Çok sıkıntılı şeylere sebep olduğunu gördüm. O yüzden iş arkadaşlarımın hepsini bu konuda sene başı toplantısında uyarıyorum, bir kız öğrenci özel bir sorunu için yanınıza gelirse dinlemeden bana yönlendirin diye erkek de olsa farketmez. Bu benim işim. Derse giren hoş ya da yakışıklı bir öğretmenin değil.
Bana göre de çok sıradan bişey size aşık olması ama arka planı var işin. Kolay gelsin

hocam öğrencileri cinsiyetlerine göre ayırıp kızların sorununu dinlerim ama erkeklerinkini dinlemem durumu da bana çok abes geliyor. elbette bazı durumlar bizi aşar, ancak bu öğrencinin durumu cinsiyetiyle alakalı bir durum değil ve o sınıfa giren her öğretmeni ilgilendiriyor aslında. ben de duyarlı davranıp biraz teşvik edici konuştum ama orda çizgiyi çektik. sonra kendisi muhabbeti devam ettirdi farklı konularla. e o zaman rahatsız edici boyutta değildi bunlar. genç öğretmen olmanın handikapları diye düşünüyorum, ne kadar mesafeyi ayarlasanız da kendilerini kaptırabiliyorla.r

Back
X