Öğrencim bana aşık mı oldu?

Aşk da denemez buna ergen öğrenci hallerinden biri mümkündür üzerinde fazla durmaya gerek yok geçici duygusal hallerden.

Amaan hocam...
Niye bu kadar taktıniz ki.
Öğrenciler öğretmene aşık da olur hoşlanır da.
3 gün sonra da başkasına aşık olur.
Çok da önemsemeyin. Normal normal davranın işte.

Haa ben öyle bir geçer zamanki dizisindeki turuncu saçlı öğretmene ozeniyorum diyorsaniz da gidin çocuğa sorun ve cevap evet olursa rahatlayin.

Hiç bişey yokmuş gibi normal muhabbetinize devam edin bence. Benzer şeyler yaşadım, bu sayede notlarını yükselten öğrencilerim oldu hatta olumlu yönde kullandım diyebilirim zamanında bu durumu. Ama o dozu ayarlamak çok zor oluyor, ne çok yakın ne de çok uzak olmamalısınız ki kötü etkilenmesin. Geçici bir durum bu, ilerde gülerek hatırlayacak, önemli olan kötü sonuçlar doğurmadan atlatmasını sağlamak..

Gerçi cevap verecek kişi kalmamış konuda, ama yine de konuda aklıma takılan birkaç durumdan bahsedeyim.

-Ben yüksek lisansımı Türkiye'de yaptım, ama çok geniş bir şekilde zaman zaman tartıştık öğrencilerimizin bize ilgisi olunca nasıl davranmamız gerektiğini. Hatta hangi davranışlarımızın istismara sebep olacağını filan. Hani konu sahibinin söylediği gibi olağandışı bir durum değil.

-Ben yurtdışında eğitim almadım, ama bizim okulda bile (çok iyi olmayan bir çevrede orta düzey bir meslek lisesi) birkaç tane yurtdışında master yapmış, eğitim çalışmalarına katılmış meslektaşlarım var. Hani bence bu da çok olağandışı bir şey değil.

-Öğrenci ilgisi de çok farklıdır bence. Kimi güzelliğinize, kimi kılık kıyafetinize, kimi genel kültürünüze, kimi ders anlatışınilginize vurulur.

Bende bır öğretmen olarak;
Koca bır paragrafta kendını ballandıra ballandıra anlatan kendıne asık bır bayanın "öğrencisinin hayranlıgını" ask olarak degerlendırmesı cok normal..
Bakıs acısınız durumu kendınızle değerlendirme şekliniz cok abartılı evet:)
Henuz gencsınız anladıgım kadarıylada tecrubesiz;
Zamanla aşacagınız bır durum

abarttığım bir şey yok, konu açıp kafamdakileri yazdım. öğrenciyle konuşmadım bile, ki konuşmaya da niyetim yok.
Canım işte kafanda yer edinmiş, düşünmüşsün, gelmişsin buralara kadar konuyu taşımışsın. Çocuktur bu. Kapıda beklemesini, sizinle konuşmasını, size evli misiniz diye sormasını ya da sizinle konuşmak istemesini, başkaca davranışlarını size aşık oldu diye yormak bence, benim fikrime göre çok yersiz olmuş. Dediğim gibi, ergendir, abuk subuk konuşur, lafını bilmez, bazen edepsiz olurlar vs. vs. Çocuğun başkaca problemleri olabileceğini düşünmeyi aşıp size aşık olduğunu düşünerek burada içinizi dökmeniz dediğim gibi, bana normal gelmedi. Çocuğun ailesiyle sorun olup olmadığını konuşun isterseniz, kim bilir evladımın ne derdi var da siz kim bilir neyi böyle yordunuz?

Ben pek öyle düşünmedim anlattıklarınızdan yola çıkarak, yada ünide ki öğrencilerden daha fazlasını gördüğümden bana aşırı gelmemiş de olabilir

Sizin dert edecek bir durumunuz yok. Zaten çokta dersle sınavlarla ilgilenen bir çocukmuş gibi gelmedi bana ki size bir şey hissediyor diye sınavlarını etkilesin bu durum çalışkan olan zaten çalışkandır. Geçici bir durumdur. Siz artık özel meseleleriyle ilgilenmeyin yine konu açarsa rehber öğretmenle görüşmesini söyleyin ve tavrınız kesin olsun. Cevap vermeyin işim var deyin o da uzaklaşacaktır.

Hiç bişey yokmuş gibi normal muhabbetinize devam edin bence. Benzer şeyler yaşadım, bu sayede notlarını yükselten öğrencilerim oldu hatta olumlu yönde kullandım diyebilirim zamanında bu durumu. Ama o dozu ayarlamak çok zor oluyor, ne çok yakın ne de çok uzak olmamalısınız ki kötü etkilenmesin. Geçici bir durum bu, ilerde gülerek hatırlayacak, önemli olan kötü sonuçlar doğurmadan atlatmasını sağlamak..

evet benim de kaygım ygs yaklaşırken onu kötü etkilemesi.

bu hafta diğer hocalarıyla konuştum genel olarak bir motivasyon eksikliği ve derslere ilgisizlik fark etmiş hepsi. veli toplantısında ailesiyle bir görüşeceğim bakalım altında başka bir şeyler olabilir mi acaba diye.

Sen gidersin öbür öğretmene aşık olur.

Bence yurt dışı, yurt içi kariyerle ilgisi yok yani.
Ergen bu en kötü ihtimal vücut kıvrımına vurulur, en iyi ihtimal
Gülüşüne, ilgisine tav olur hocasının :)

Bir de kendine bu kadar aşık insanları ben takdir ediyorum aslında.
Ama bu kadar çok dillendirmeseniz?
İtici görünüyor da bana..

Valla ben bana artımı gösterenlere tutup yok ya bak şuyum eksik diye eksimi gösteren biriyim.

Bu kadar kendini beğenen ve zırt pırt öven insanlar çok garip geliyor.

Aklıma İzdivaç Solmaz geldi.
Kaliteeeee, kaliteeee!!
Markaaaa, markaaaaa!!

Raga raga raga! :D

Bence çok duyarlı bir ogretmensiniz.
Hatta o kadar iyisinz ki sınavini etkilemesin diye endişeleniyorsunuz.
Valla takdir ettim sizi
Ergen öğrenciler ilgiyi hangi hocasında gorurse o ona farklı gelir bana göre size olan hissi değerli hissetme,değer görmedir diye düşünüyorum

Sen gidersin öbür öğretmene aşık olur.

Bence yurt dışı, yurt içi kariyerle ilgisi yok yani.
Ergen bu en kötü ihtimal vücut kıvrımına vurulur, en iyi ihtimal
Gülüşüne, ilgisine tav olur hocasının :)

Bir de kendine bu kadar aşık insanları ben takdir ediyorum aslında.
Ama bu kadar çok dillendirmeseniz?
İtici görünüyor da bana..

Valla ben bana artımı gösterenlere tutup yok ya bak şuyum eksik diye eksimi gösteren biriyim.

Bu kadar kendini beğenen ve zırt pırt öven insanlar çok garip geliyor.

Aklıma İzdivaç Solmaz geldi.
Kaliteeeee, kaliteeee!!
Markaaaa, markaaaaa!!

Raga raga raga! :KK70:
sırf solmaz yüzünden seda izler oldum yahu ...kremi ni sür diye devam ediyim:halay:

Ergenlik bu olabilir tabi, aklıma "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisindeki Mete ve İnci öğretmen geldi. :KK75:
Bence çok da aldırmayın. Yavaş yavaş unutacaktır.

Back
X