80 yasindaki bir dededen ne beklenir ki..Anane 81 yasında dede 83.. koşturamıyorlar ki. Bırcok cocukta yasıyorum bunu. Cogu zaman doktora bıle goturdugum oluyor. anne yok ve adeni yok sayıyor.
Duygusal bag kurmanız ne guzel. Ama bu sekılde farklı kılmak farklı ılgı farklı sevgı gostermek nacızane dogru gelmıyor bana. Benım aden gıbı cok cocugum var.. evlat edınmeyı cocugum olsada dusunuyorum fakat sevıyorum dıye bır cocugu almayı dusunemem. Bır sure uzman destegı aldım almaya devsm edıyorum. Buna haxırmıyım, ortam akraba maddı manevı durum,evım,sartlarım,esım tek tek hepsini ele aldık tek tek ev dahıl gozlem yapıldı 1yıldır. Ve tamamen hazır oldugum kanaatıne varıldı . Dusunsenıze aksi olsa adenın annesınden ne farkım olurdu. Bu anlamda hassasım dogrusu.Merhaba. Konunuzu okudum ve bir anımı anlatmaya karar verdim. Öğretmenliğimin ilk yılında annesi öldürülmüş bir kız öğrencim vardı.
Ben tüm öğrencilerimi çok seviyordum ama bu öğrencimi kızımmış gibi çok seviyordum. Öyle ki güneşte sıra olurlardı. Giderdim ellerimi kafasının üstüne koyar güneşin gelmesini engellerdim.
Bir gün bu öğrencimin evlatlık verildiğini öğrendim. Günlerce ağladım. Bilseydim ki babasının öyle bir amacı var düşünmeden ben büyütmek isterdim bu çocuğu.
Sonuç olarak ögrencimle bağımı koparmadım ve evlatlık alan aileye ziyaretlere gittim. Şimdi çocuk daha mutlu.
Sizin ögrenciniz adına çok üzüldüm. Ne denir bilmiyorum ama çocuk siz gidince çok etkilenecek.
Buradaki sorun adrnın ve dıger cocukların anne babasının ayrı olması degıl; ayrı ayrı anne babanın sorumluluklarını anne -baba yukumluluklerını yerıne getırmemelerı. Cocugun sevgı aclığı ve en cok gordugu kişi olan öğretmenıne asırı baglılıgı..80 yasindaki bir dededen ne beklenir ki..
burdaki bayanlardan her bosanmak isteyen kisilere bosan evabi verirken bir kez daha dusunmelerini onemle rica ediyorum..
olan cocuklara oluyor maalesef..
esimi sevmiyorum bosan!!!!!!
esim gobekli bosan...
bosan demeden once dusunmeli..
bosanmak herseye cozummu ??
diye bakin su co ugun haline anne babasi bosanmis iste..
ortada kalmis..yazik..
Bu dogru bır yaklasım olmaz . Mevcut durumla baseden guclu bır cocuk olması için caba harcayacagım gerekırse mezun edene kadar kalacagım bu okulda mecburen.Hocam guzel yureginize hayran oldum.
bende sizin gibi hiç kıyamm cocuklara
peki adeni evlat edinmeyı teklif etseniz olurmu
Malesef ..Lutfen bu cocuk icin Ramla iletisime gecin.
Telf bile arasaniz size detayli bilgi verirler.
İnş oyledır. Hergun bırıne baktım da dıgerını goremedım mı dıye dusunuyorum. Küçücük kalplerıyle istedıklerı tek sey esıt ılgı sevgı..ilkokul çağında öğretmenlerin yeri bambaşka oluyor
bende ilkokul öğretmenimi asla unutmadım, 50 - 60 kişilik sınıflarda her birimizle ayrı ilgilenirdi,
bir saçımı sıvazlayışı vardı hala unutamam
şimdilerde eskisi gibi değil ama siz gerçekten çok güzel bir örneksiniz eskilere...
Bır aden degılki bana asırı baglılıgı ıcın yazdım .. dıger cocukların cok daha vahım hıkayelerı var. Allahım ıyı ınsanlar cıkarsın karsılarına her daımÇok üzüldüm hocam inşAllah Aden için herşey güzel olur. Şu sıralar anne diye bir dizi var durumu ona benzettim
Ne yazıkkı haklısınızDünden beri hep aklimda Aden
Anne olduktan sonra zor durumdaki bütün çocuklar benimmiş gibi bir duyguya kapıldım. hepsini sarıp sarmalamak istiyorum.
Allahım kimseyi anne baba ilgisinden, sevgisinden mahrum bırakmasın. ölse öldü dersin ama yaşarken yokluğunu hissetmek cok acı.
İnş canım rabbım tum cocuklarımızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın.Allah senden razı olsun canım nekadar iyi bir insansın insallah tüm dileklerin kabul olur
Amin güzel kalpli insanİnş canım rabbım tum cocuklarımızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın.
İçgüdüsel birsey..Gözlerim dolu dolu okudum.
İyiki varsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?