Öğrenim kredisi borcu acil :((

Piedra-q

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
473
312
33
Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??

Erteleme şansın yok diye biliyorum canım. Bende bu sene toplu kapattım hepsini.

Peşin olarak bir kerede kapatınca baya indirim yapıyorlar . Ya da gidip düzenlemeyle takside bağlayabiliyorsun.

Tabi 20 sene bile ödemeyenler var ama devlet bu parasını bırakmaz :)

Odemediginiz surece uzerine aylik olarak faiz biner.
Eger odemeler baslamadan erteleseydiniz belli bir faiz ekleyip 1 yil odemeleri ertelerlerdi.
Ne kadar faiz islemis merak ettim.
Ben de gecen yil ekimde odemeye basladim 2 yil daha odiycem.

Panik yapma! Vergi dairesine git ordaki yetkililerle görüş ya yeni bir yapılandırmaya git ya da işim yok param yok nasıl olacak de.onlar sana yol gösterir.
Bildiğim kadarı ile üzerine mal veya gayrimenkul ya da banka hesabında para varsa bloke koyuyorlar.satış yapamıyorsun yada paranın çekemiyosun.Ama bunu 5en iyi vergi dairesi bilir.korkma.git görüş

Bende seneye ödiycem yatırmadigin icin faiz olmuştur ailene soyle odenmezse haciz bile gelebilir diye biliyorum. Erteletirsende faiz oluyor okumustum bende sitesinden

benim bildiğim şu, ödemen gereken zaman geldiği halde ödemezsen felaket faiz bindiriyorlar, gecikme zammı adı altında. ama daha vadesi gelmeden erteleme yaparsan vergi dairesine gidip, ben iş bulamadım,ödeyecek durumum yok, erteletmek istiyorum dersen belli bir faiz (1000 TL sanırım) koyup erteleme yapıyorlar.

Ne ladarlik bi indirim yaptilar acaba borcunuz kac sa kaca indi

benim eşim de almıştı taksit yaptırabilirsin sanırım yanlış hatırlamıyorsam öyle bişey yapabiliyorsun birde işe başladığın zaman ödeme zamanın başlıyor diye biliyorum. KAnunlar değişti ise bilemem tabi konuya vakıf arkadaşlar daha iyi açıklama yaparlar

Eger odemeler baslamadan erteleseydiniz belli bir faiz ekleyip 1 yil odemeleri ertelerlerdi.
erteleyebiliyosun ama faiz alıyolar bence takside böldür biran önce ödemeye başla ..biz eşimle çok zor kurtulduk erteleye erteleye birikmişde birişmiş bundan 10 sene önce ne zorlandık ne zorlandık ..bide yeni evlenmiştik paşa paşa ödettiler çok ertelettiğimiz için gerçi başımıza bela oldu ...bişi olmaz bişi olmaz diyenlere inanma yani..

Baktım inceledim ama erteleme gibi bişey yaşamıyorum bu saatten sonra sanırım

Panik yapmayin odeme durumunuz varsa taksitlendirme yapiyorlar.odeme durumunuz yoksa hic bir sorun yok ben 4 yilimda atandim benimde borcum vardi kimse bisey yapmaz o borctan.ataninca odersiniz atanmasaniz da uzerinizde her hangi bir mal olmadigi surece bi sorun yok.bazi arkadaslarim 7 yildir hala vermedi.sigorta girisiniz olursa maasinizdan kesilir yoksa bi sorun yok

Yapılandırma dediğiniz tekrar bi ödeme şekli mi oluyor . kesin böyle bişey yaparlar mı . illa ödiceksin demezler dimi

Ödeme durumum yok şuan . ama ben vaktinde ertelemedim . ödeme suresi gelmeden ertelemek gerekiyormuş. Siz nasıl ertelediniz ? Taksit zamanınız gelmeden önce mç

İşte ben süresi gelmeden erteletmediğim için şuan tutuştum

Şimdilik 10 TL gecikme zammı görünüyor

Ben de 1 sene erteletmistim. Iki senedir de oduyorum. Erteleme dilekcesini odemelerim baslamadan vermistim. Sanirim danisma hatti gibi bir numara vardi oraya sorup ogrenebilirsiniz.
Hatta ben once ziraat bankasina oduyordum bir kac gun taksit gecikince vergi dairesine gondermisler. Vergi dairesinden devam ediyorum.

Bir yerde okumuştum, kocamın üniversitede karı kızla yediği borcu şimdi birlikte ödüyoruz diye. Şaka bir yana, bu öğrenim kredisi resmen rezalet! O kadar hakkı olmadan üniversite sıralarını doldurup bizim vergilerimizle geri ödemesiz burslar alan varken, devlet kendi evladına verdiği parayı misli misli zor gün dinlemeden istiyor. Haksızlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…