Başvuru tarihi geçti ama olmuyor artıkİŞSİZLİK SEBEBİ İLE ERTELEME İŞLEMLERİ
a) 351 sayılı kanunun 16. Maddesine istinaden;(5505 kanunu ile değişiklik) “Borçlunun kuruma müracaatı esnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.” Bu hüküm doğrultusunda, başvuru tarihinde, Emekli Sandığı , SSK ve Bağkur da kaydı bulunmayanlardan, borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin ve borç ödemesi başlamayanların borçları ertelenecektir
Burada yazana göre ödemediğiniz ayları ödeyip e devlet üzerinden başvuru yaparsanız ertelenir belki
https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru
buda başvuru linki olması lazım
Sizinki daha vahimmiş gerçekten. Allah kurtarsın biziBenim durumum daha vahim. Hem yuksek lisans hem lisans borcumvar. Lisans borcumu yapilandirmistim ama 2 taksitten fazla kacirdigim icin yapilandirma bozulmus. Yuksek lisansi daha hic ödemedim 2016 ekimden beri gunluk faiz biniyor. Durum vahim.
hayır eylul 2015 ilk ödeme yapmam gereken tarihti hic ödemedim en son gecen yıl yapılandırma dilekcesi verip yapılandırdım ama yapılandırmadan sonra da taksıt maksıt bısey ödemedim hic iki kez eve tebligat geldi borcunuzu ödeyin diyeSiz erteletmişmiydiniz borvunuzu ?
olmuyor diye biliyorum. kredi yurtlar kurumu' nu ararsanız daha sağlıklı bilgi alırsınızBu sene yapmadım ertelemeyi. 2018 eylülünde yapma hakkım oluyor mu ? Ben araştırdım baktım ama net bilgi bulamadım. O yüzden bu kdar detay soruyorum.kusura bakmayın
Toplu odeyince ne kadardida ne kadar verdin canımErteleme şansın yok diye biliyorum canım. Bende bu sene toplu kapattım hepsini.
Peşin olarak bir kerede kapatınca baya indirim yapıyorlar . Ya da gidip düzenlemeyle takside bağlayabiliyorsun.
Tabi 20 sene bile ödemeyenler var ama devlet bu parasını bırakmaz :)
Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??
Ne ladarlik bi indirim yaptilar acaba borcunuz kac sa kaca indi
Toplu odeyince ne kadardida ne kadar verdin canım
Erteleniyor ertele ben de erteledim unutmuştum işe giremediysen ertele geç de olsa kabul ediliyor kabul edilene kadar hergün faiz biniyor, kabul edilince siliniyor ama şöyle birşey ben erteledim borcum şuan 2 katına çıktı (3 Kez erteledim ama) arkadaşım ne ertelemiş ne ödemiş her gün faiz binmiş onun ki benimkinden daha az şu an..Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??
Erteleme sadece bir yıl olmuyor mu sonra her yıl iş bulana kadar birer yıl ertelenecek mi yani? Bir yıl ertelemek seneye kesin öderim anlamına gelmiyor mu?Elimden geldiği kadar erteleyim dedim ama odemedigim durumda. Borcum kadar cezaevin de yatarım olacağını öğrenince vazgeçtim mecbur oducez. Burs aldık da sanki kendimize mi harcadık kitap fotokopi parası bitti gitti. Sanki yetiyordu da verdikleri para. Çok dertliyim :)
10 yıla kadar erteleyebiliyorsun.Erteleme sadece bir yıl olmuyor mu sonra her yıl iş bulana kadar birer yıl ertelenecek mi yani? Bir yıl ertelemek seneye kesin öderim anlamına gelmiyor mu?
Ödeme yapamadıktan sonra taksitlendirilse nolcak kiHaziran da yapilandirma vardi keske taksitlendirseydiniz. Ilgili vergi dairesi ni arayip sorun . onlar daha dogru yonlendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?