Bende aradım kyk genel müdürlüğü. Erteleme olmaz artık dedi ama Bi umut burdada sormak istedim .keşke zamanında düşünüp erteletseynişim bendeBen de 1 sene erteletmistim. Iki senedir de oduyorum. Erteleme dilekcesini odemelerim baslamadan vermistim. Sanirim danisma hatti gibi bir numara vardi oraya sorup ogrenebilirsiniz.
Hatta ben once ziraat bankasina oduyordum bir kac gun taksit gecikince vergi dairesine gondermisler. Vergi dairesinden devam ediyorum.
Maalesef öyle. Bir arkadaşım vardı üniversitede. Kızın maddi durumu yerindeydi ama nasıl olduysa ona kyl bursu çıkmıştı bana kredi ve başka yerlerden de aldığı burslar vardı kızın.Bir yerde okumuştum, kocamın üniversitede karı kızla yediği borcu şimdi birlikte ödüyoruz diye. Şaka bir yana, bu öğrenim kredisi resmen rezalet! O kadar hakkı olmadan üniversite sıralarını doldurup bizim vergilerimizle geri ödemesiz burslar alan varken, devlet kendi evladına verdiği parayı misli misli zor gün dinlemeden istiyor. Haksızlık
Takip etmek gerekiyor ödeme zamanlarını vs. Ben ilgilenmedim çok pişmanım.Ben gicik oluyorum bu borca. Esimin var benim yok. Onunda 13 bin. Gecen gun tum hesaplariniza el konmustur diye haber geldi. Bu adamlar bir kere bile borcu Hatirlatmadi. Hadi neyse hayirlatmayabilirler orayi geciyorum sonucta zamninda alinmis oyle ya da boyle odenecek. Ama esim mezun olala iki yil ildu ve bunun bir senesini askerde gecirdi. Yani gormuyor musunuz adam ise girip maas almaya basliyi 1 yildan az oldu ki o da asgari ucretli. Ama malesef zorla odeyeceksiniz diyor. Biz yine odeyemiyoruz napacaz bilmem. Kuzenim vardi mezun olduktan 7-8 sene sonra odedi ve mezun olur olmaz memur oldugu halde. Ama bize neden boyle yaptilar bilmiyorum. Bir care bulursan lutfen beni de aydinlat.
Çokta gamsız değilimdir aslında .herşeyi düşünmekten buna sıra gelmedi herhalde13 bin lira borcu unutabilecek kadar gamsiz tasasiz olmayi cok isterdim.
Konuyla ilgili bilgim yok. Insallah tez zamanda kurtulursunuz kolayca.
Yani şimdiye kadar gelen 3 taksiti ödedikten sonra erteleyebilir miyim ? Doğru mu anladımAynısı bizede oldu o geçen borçları ödeyip sıfırlayıp erteleme dilekçesi verdik halloldu korkma
Aynen öyle ödeyin dilekçe gönderin ankara merkeze. Gidin unuttuğunuzu söyleyin zaten kural buymuş biz kyk yıda aramştk bulunduğumuz şehirdekinede gittik bize dilekçede yol gösterdiler 3 aylığı yatırıp o yatırma kağıdını da beraberinde gönderinYani şimdiye kadar gelen 3 taksiti ödedikten sonra erteleyebilir miyim ? Doğru mu anladım
Aday bul söz nişan kına düğün ohooo çok vakit alır . o zamana kadar faiz alır başını giderBir çözüm önerisi sunacagim ama..
Evlen ödesin kocacin
Neyse şaka bi yana
O zaten yapilandirimis ve ödeme planin hazirlanmis . Ödemek zorundasin. Aylik 300 filan. Biyerlerde calisip ödesen iyi olur erteledikçe faiz biniyor
Yarin bi vergi dairesine git konus .en net bilgiyi onlar verir
Daha vergi dairesine düşmemiştir benceAday bul söz nişan kına düğün ohooo çok vakit alır . o zamana kadar faiz alır başını gideren iyisi dediğiniz gibi vergi dairesine sormak. Umarım içimi rahstlaan bişiler derler
Ayy valla çok mutlu oldum şuanda . içime su serptiniziAynen öyle ödeyin dilekçe gönderin ankara merkeze. Gidin unuttuğunuzu söyleyin zaten kural buymuş biz kyk yıda aramştk bulunduğumuz şehirdekinede gittik bize dilekçede yol gösterdiler 3 aylığı yatırıp o yatırma kağıdını da beraberinde gönderin
Baktım inceledim ama erteleme gibi bişey yaşamıyorum bu saatten sonra sanırım
Rica ederim. Bizde 1 ay geçmişti ve erteleme basvurularıda geçmişti. Normalde e devletten erteleme yapılıyor ama durum bu olduğu için bize adres verdiler ona gönderdik. Bu sene e devletten erteledikAyy valla çok mutlu oldum şuanda . içime su serptinizi
Ah canim ya. Seninle ayni duruma dusecegim ben de 2 sene sonra. Cok korkuyorumKızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?