Öğrenim kredisi borcu acil :((

Bende aradım kyk genel müdürlüğü. Erteleme olmaz artık dedi ama Bi umut burdada sormak istedim .keşke zamanında düşünüp erteletseynişim bende

Maalesef öyle. Bir arkadaşım vardı üniversitede. Kızın maddi durumu yerindeydi ama nasıl olduysa ona kyl bursu çıkmıştı bana kredi ve başka yerlerden de aldığı burslar vardı kızın.

Benim eşiminde vardı borcu 2 yıldan sonra iş bulamadığı için ödemedi faiz binmişti.Geçen aylarda devlet yapılandırma çıkardı bu borçlar için yaklaşık 6 bin TL olan borç yapılandırma olunca 3 bine düştü.2 ayda bir ödeme yapıyoruz 533 TL. Son taksit ocakta bitecek inşallah .

Ben gicik oluyorum bu borca. Esimin var benim yok. Onunda 13 bin. Gecen gun tum hesaplariniza el konmustur diye haber geldi. Bu adamlar bir kere bile borcu Hatirlatmadi. Hadi neyse hayirlatmayabilirler orayi geciyorum sonucta zamninda alinmis oyle ya da boyle odenecek. Ama esim mezun olala iki yil ildu ve bunun bir senesini askerde gecirdi. Yani gormuyor musunuz adam ise girip maas almaya basliyi 1 yildan az oldu ki o da asgari ucretli. Ama malesef zorla odeyeceksiniz diyor. Biz yine odeyemiyoruz napacaz bilmem. Kuzenim vardi mezun olduktan 7-8 sene sonra odedi ve mezun olur olmaz memur oldugu halde. Ama bize neden boyle yaptilar bilmiyorum. Bir care bulursan lutfen beni de aydinlat.

Takip etmek gerekiyor ödeme zamanlarını vs. Ben ilgilenmedim çok pişmanım.
size yaptıkları normal .mezun olduktan 2 yıl sonra ödenmesi gerekiyor normalde. Kuzeninizin olayını anlamadkm .ama erteletmiştir belkide .

Erteleme olmaz artık diye biliyorum ben de, zamanı geçmiş çünkü. Benim de 2 yılım doldu e-devlet üzerinden erteleme talebinde bulundum ödeme başlamadan önce. Yine de iyice araştırın belki vardır bir çözümü. Ama elinizi çabuk tutun yüklü bir faizle ödemeyin sonra.

Aynısı bizede oldu o geçen borçları ödeyip sıfırlayıp erteleme dilekçesi verdik halloldu korkma

Bir çözüm önerisi sunacagim ama..
Evlen ödesin kocacin
Neyse şaka bi yana
O zaten yapilandirimis ve ödeme planin hazirlanmis . Ödemek zorundasin. Aylik 300 filan. Biyerlerde calisip ödesen iyi olur erteledikçe faiz biniyor
Yarin bi vergi dairesine git konus .en net bilgiyi onlar verir

Olmaz diyenler neye dayanarak diyor bilmiyorum aynısı bizede oldu bir ay geçmişti tarihi bizde o ayı ödedik ve erteleme dilekçesi gönderdik bulunduğun ildeki kyk ya git ve e-devletten takip et

Yani şimdiye kadar gelen 3 taksiti ödedikten sonra erteleyebilir miyim ? Doğru mu anladım
Aynen öyle ödeyin dilekçe gönderin ankara merkeze. Gidin unuttuğunuzu söyleyin zaten kural buymuş biz kyk yıda aramştk bulunduğumuz şehirdekinede gittik bize dilekçede yol gösterdiler 3 aylığı yatırıp o yatırma kağıdını da beraberinde gönderin

Aday bul söz nişan kına düğün ohooo çok vakit alır . o zamana kadar faiz alır başını gider en iyisi dediğiniz gibi vergi dairesine sormak. Umarım içimi rahstlaan bişiler derler

Ayy valla çok mutlu oldum şuanda . içime su serptinizi

Baktım inceledim ama erteleme gibi bişey yaşamıyorum bu saatten sonra sanırım

Ben senden daha sorumsuzum. Ziraat bankasına ödeme yapmam lazımdı yapmadım. Onlarda vergi dairesine vermiş dosyami. Taksite bolmusler. 500 küsür aylık. Isim yok nasıl oduceksem. Cezaevini boylarim yakinda.

E devletten erteleme yapılabiliyor yalnız Eylül ayındaydı erteleme. Siz yine de kontrol edin.

Ah canim ya. Seninle ayni duruma dusecegim ben de 2 sene sonra. Cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…