Doğuma Hazırlık öğretmen anneler izininzi nasıl kullanacaksınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
14 Temmuz'da dogum yapacak arkadasım sen dogum yaptığın andan itibaren 15 hafta ücretli iznin başlıyor. Yani 3 ay 3 hafta . 1 haftada rapor alırsın toplamda 4 ay. Buda 14 Kasım olur. Sonrasında ücretsi izine geçebilirsin. Ama sigorta duruyor arkadaslar yatmıyor. İsterseniz siz yatirabiliyorsunuz

çok teşekkür ederim kızlar inşallah hepimizin istediği gibi olur herşey... keşke 1 yaşa kadar izin olsaydı((

merhaba arkadaşım.ücretsiz izin alma hakkın yokmu var diye biliyorum doğumdan sonra ücretli izin bittikten sonra kullanabiliyorsun. bunu öğren canm. ben öğretmen değilim ama memurum bizde böyle hakkımız var..

doğum sonrası izin bebeğin doğum tarihinden önce mi sayılıyor yoksa 40 hafta farzedip ondan sonra mı sayılıyor.

benim bildiğim kadarıyla bebeğin doğduğu günden itibaren sayılıyor izin.çünkü doğum belgesini okul idaresine teslim ediyoruz orda da kaç haftalık olduğu yazmıyo doğduğu tarih yazıyo

benim doğumum da 20 ağustos civarında ve okulda çalışma durumum bu hafta bitti.ben geçen hafta 5 hafta çalışabilir raporu aldım fakat bunu sadece 1 haftası işleme kondu çünkü o 1 haftada çalışıyordum artık tatile girdiğimiz için de diğer haftalar yandı. yani ben doğumdan önce sonraya sadece 1 hafta atabildim çok komik :))) şimdi sonrasına gelince eylül 3.te okulum başlıyor tekrar ve ben doğum sonrasında 2 haftam yine yanıyor 6 haftam ve öncesinden 1 haftam var. heralde kasımdan itibaren de rapor alıcam çünkü ilk dönemi kapatmak istiyorum.
VAR MI BENİM GİBİ OLAN??

benimde 15 ağustos da doğumum.ve bende sadece 2 hafta ekletebiliyorum malesef

Benimde doğum eylül başı gibi gözüküyor ama doğum öncesi iznimiz yaz tatiline gidicek şimdi bu durumda tatile denk geldiği için sanırım aktaramıcaz 5 haftayı bu konuda bilgisi olan varmı

Merhaba,
Benim de doğumum seninle aynı tarihte. Ben de
özel okulda ögretmenim. 32-0 hafta da 37. haftaya kadar
çalışabilirlik rapor aldim. 37. haftada ise iş görmezlik
raporu alip okuluma iletecegim. Raporda 5 haftanın doğumdan
sonrasina aktarılacagi ibaresi yer almalıdır. Böylece
dogumdan sonra toplam 13. hafta izinli sayılacağım.
Böylece maaşımdan kesinti de olmayacaktır. Tüm bilgiler
Alo 170 ten alınmıştır. Sizlere yardımcı olmak adına yazdım.
inanin insan bu sıcaklarda bu haldeyken bunu bile düşünmek
istemiyor. Ama en iyi bilgilere 170ten öğrenebilirsiniz!
size faydam dokunabilirse ne mutlu bana)
Sevgiler..Allah hepimizi kurtarsın ve bebeklerimiz sağlıkla
dünyaya gelsinler inşallah

Sigorta yatmadiysa bile her cocuk icin
2 yıl doğum borçlanması yapabilir. Bu süreç içersinde
2 yıl boyunca da sgk genel sağlık sigortasından
faydalabilir. yine konu ile ilgili detaylı bilgiyi
Alo 170 ten öğrenebilirsiniz

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı doğumar
ALlah nasip ederse benım doğumum şubatın 2. haftası
benım izin durumum nasıl olacak
sSağlım izin verdiği takdirde son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum
bir de doğum izninde olduğumuz dönem hizmet süresinden sayılıyor mu?
Sigortamız yatıyor mu?

merhaba herkese hayırlı doğumlar.doğum izni konusu çok hassas bi konu ve malesef okul idresi bu konuya hakim olmayınca ciddi sorunlar çıkabiliyor.benim doğum şubatta ve 2.dönemi raporlarla tamamlayıp kapatmak istiyorum..doğduğu andan sonra 8 haftalık iznim var o da nisan ayının 2. yarıından sonra işe başlamam lazım.

benimde dogumum kısmetse 16-17 ağustos.sezeryanla olcak kısmetse...27 haziranda 32.hafta çalışabilir raporumu okula sundum bi sorun çıkmadı.oğlumuda eylül başı gibi dogurmuştum 4 yıl önce yine bi sorunla karşılaşmadım.uygulama ilçe ilçe değişiyor maalesef.ama hakkınızı arayın.
benim sormak istediğim dogum izmin kasımda bitiyor.dönemi raporlarla kapatmayı düşünüyorum..şubat 15 de ücretsiz izne çıkarım diyorum.bi arkadaş doğum izni bitimi ücretsiz izin başlar dedi rapor hiç alma dedi.bilgi olan var mı bu konuda

mrb bende bugün bi tanıdığımdan doğum izni bebek doğduktan sonra 6 ay ücretli izin süt iznide günde 2 saate çıkmnası için kanun teklifi varmış diye duydum bilgisi olan var mı?

mrb bende bugün bi tanıdığımdan doğum izni bebek doğduktan sonra 6 ay ücretli izin süt iznide günde 2 saate çıkmnası için kanun teklifi varmış diye duydum bilgisi olan var mı?

Evet onu ben de duydum ama henüz kabul edilmemiş.
Kızlar iznimiz 16 hafta değil mi ben mi yanlış biliyorum,8 haftadan söz ediliyor...ayrıca yeni torba yasaya göre öncesinde alınması gereken iznin tümü de sonrasına eklenebiliyormuş diye duydum:97:

inş ücretli izin 6 aya çıkar da bebeklerimize daha uzun zaman bakabiliriz.. ilk 6 ay mutlaka sadece anne sütü ile besleyin diyorlar.. 8 hafta doğum sonrası izin.. anne çalışmaya başlayınca çocuğun emmesi de azalıyor.. hem 6 aya çıkarsa doğum sonrası izin, çalışan bayanların hepsi ikinci çocuğu yapar diye düşünüyorum.. bu özendirici olur kanaatindeyim..

keşke bu yasa teklifi kabul edilsede bizde yavrularımıza yeterli zaman ayırabilsek.bende ekim de doğum yapıcam birinci dönemi kapatıcam inşallah...

inş.ben kasımda doğum yapacağım 1. dönem kapanır ama 2. dönem nasıl emzirfeceğim üstelik okulum eve 50 km .6 ay olsa müthiş olacak

kzılar bence olcak cunku bu karar kurtaj yasasında var kurtaj yasasına da ne kadar onem verdkleri ortada şuraya yazıorm eylulde gecer bu yasa meclisten

arkadaşlar izin bizim yasal hakkımız, başkasına oluyor bize olmuyor diye keyfi bir uygulama olamaz... müdürün, milli eğitim müdürünün bilmemkimin insiyatifinde değil böyle şeyler yönetmelikte yasada ne varsa odur kimi uygular kimi uygulayamaz diye bişey yok...müdürler milli eğitim müdürleri çoğunlukla bilmezler böyle şeyleri ya da yönetmelik eğişir haberleri bile olmaz bence onlara bırakmayın aslla...bu izni kullanan varsa örnek gösterebilirsiniz...benim tatile denk gelmiyor iznim eğer öyle olsaydı araştırıp "bakın yönetmelik böyledir sizin bana bu izni vermeme gibi bir durumunuz yoktur" diyecektim...hakkınızı kimseye gasp ettirmeyin kimse bilmez siz araştırın gerekirse öğrenmek için bakanlığı arayın....

bu arada meclis tatile girdi, bu doğum izni kreş yardımı vsvs ile ilgili yasa yeni yasama döneminde yani ekimde hemen gündeme alınacakmış ve sanırım hemen çıkar....çıkarsa da dilerim eylül, ekimde doğum yapacakları da etkiler....

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba,
ben de sizler gibi öğretmenim. geçen sene rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yaptım,bebeğim yaşamadı. şimdi yine hamileyim ilaçlar ve sürekli istirahatle gebeliğimi sürdürmeye çalışıyorum. ancak çalışmam söz konusu değil,erken doğumu 20. haftamda yaptığım için 32 ye kadar risk yüksek taşıyorum. bu yüzden doktorum yasal iznime kadar istirahat vereceğini söyledi. ancak doktorum sgk ile anlaşması olmayan özel bir hastanede çalışıyor. acaba bilgisi olan var mı özel hastanelerin heyet raporları kurumumuzda geçerli oluyor mu? yoksa ücretsiz izin almak istiyorum ama onu da nasıl yapacağımı bilmiyorum,bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.herkesin kucakları sağlıkla bebeklerle dolsun diyorum.
sevgilerle..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…