Genel olarak garip buluyorum sadece senin isteklerini degil.ben de öğretmenim ve asla şu şu sınıfları istiyorum diyemem,demem.
Eğer okulunda genel bir adam kayırma sorunu varsa bunu bence öğretmenler kurulunda dile getir.
Hocam tamam da sadece inisiyatif olan, resmi olmayan bir şeyi resmi makamlara hangi gerekçeyle neye dayanarak şikayet edeceksiniz? Bu "dua ederek" sonuç alınacak bir durum değil ki. Biz de size yasal olarak böyle bir hakkınız olmadığını söylüyoruz hepsi bu.
Ben bu konularda zorundalıktan çok empatiyle yaklaşıyorum.
Ücretli arkadaşlar için fedakar olunabilir diye düşünüyorum.
Örneğin İngilizce dersim son iki derse konmuş benim programda
Zümrem olan ücretli arkadaş benden rica etti.
Siz okulda olmak zorundasınız aten hocam ben ücret karşılığı geliyorum.
İngilizce derslerimizi değiştirsek de ben o gün erken çıksam olur mu dedi.
Ben olur tabi ki dedim..
Bu biraz benim hoşgörümle ilgili elbette.
Ücretli diye hiç bir hakları yok diye düşünmeyelim arkadaşlar.
Branşı öğretmenlik olup atanamadığı için ücretli yapan ve bizimle aynı işi yaptığı halde bizim yarı maaşımızı alıyorlar
hatta daha az.
Bu durumda ben saat konusunda, şartlar konusunda onları da düşünmemiz gerektiğine inanıyorum.
Müdür adil olmalı evet. Ama adil olmayan bir müdürü şikayet etsek elimize ne geçer bilmiyorum.
Çok çirkin uygulamalar karşısında sadece ağlayan, düzeni değiştiremeyen öğretmen çok gördüm maalesef
Yapabileceğiniz tek şey ajandaya yazdığınızı görmeyi istemek olabilir şuan..
E tabii olması gereken bu. Hatta tutanaklara geçmesi özellikle istenmeli. Nasılsa müfettişler onu inceliyor.Bunun konuşulacağı, şikayet edileceği tek yer bence öğretmenler kuruludur.
Kayırılan kişilerle münakaşa edilsin herkes neler dönüyor bilsin.
İdareci de biraz utanma duygusu varsa mutlaka rahatsız olur böyle konu edilmekten...
Hocam tamam da sadece inisiyatif olan, resmi olmayan bir şeyi resmi makamlara hangi gerekçeyle neye dayanarak şikayet edeceksiniz? Bu "dua ederek" sonuç alınacak bir durum değil ki. Biz de size yasal olarak böyle bir hakkınız olmadığını söylüyoruz hepsi bu.
getirdim canm herkes ordayken ama inkar ediliyor.yok öle şey deniyor.hep üste çıkılıyor.
Kadrolular okulda olmak zorunda diye bir sey yok. Sinifcilar durmak zorunda. Ek ders aliyorlar.
Bu lafla sözle inkar edilip, üste çıkılacak bir durum değil ama.
Geçen yıl da yapıldı diyorsunuz.
Getirin ders programlarını bakalım.
Herkes gördü okula giriş ve çıkışlarınızı diye biraz çirkefleşmeniz lazım hocam.
Fazla mı hanımefendisin sen acaba? :)
ben malesef çirkeflik yapamıyorum keşke bazı konularda yapabilsem..
Anladim canim o zaman yeniden tatli dille magduriyetini mudurunuze anlatacaksin baska yol yok gibi yaaa aslinda hepimiz ilk hafta program magduru oluyoruz aslinda is mudurunuzde bitiyor yani 5 ogretmenin programini duzenlemek 1 saatini almazyok canm karıştırdığını sanmam.ajandada yazana göre ii niyetli bi şekilde program yaptığını söylüyor.
O benim de çok dikkatimi çekti, eski açtığı konulara da baktım ve kullandığı Türkçe berbat. Öğretmenlerin en azından az da olsa yol gösterici olmaları gerekiyor bence, bu platformda bile. Büyük-küçük harf yok, diye yazacak sözde ama "die" yazmış falan, biz de buraya gelip karman çorman yazılarla güya derdini anlatanları eleştiriyoruz ama bunların arasında ne yazık ki öğretmenler de var. Sanal ortam bile olsa mesleği öğretmenlik olan birinin böyle klavye kullandığını görmek acı verici bence.Müdür programı esit yapmak zorunda ancak şikayet etsen hem eline bir şey gecmez hem de mudur ile aran açılır.hoş olmaz.
Bir de dikkatimi çekti en azından konu açan öğretmen arkadaşlar Türkçeyi azıcık dikkatli kullansa keşke.
7. ve 8.siniflar sabahci 5. ve 6.siniflar öğlenci oluyor. 7-6 veya 7-5 demek karma program, yani 7-6 için açıklarsak sabah 7.siniflara öğleden sonra da 6.siniflara öğretmenin dersi var. mesela 5-6.siniflari alan öğretmenin tüm dersleri öğleden sonradir7-6, 7-5, 5-6 falan tam olarak ne anlama geliyor? Sadece meraktan soruyorum aydınlatırsanız sevinirim.
Ben de buraya takıldım. Yalnızca öğleden sonra evde olan bir eş var elde. Şiddetle merak ettim. Konuda bahsi geçen eş ne iş yapıyor?Eşinizle görüşemeyecek kadar yoğun mu ders programınız yani ben anlayamadım? kinaye yapmıyorum gerçekten soruyorum, 40 saat değil mi öğretmenlerin maksimum alabileceği ders saati?
Ben sınıfçıyım zaten ondan rica etti ücretli arkadaş :)
Haklıydı da ama şimdi ben gıcıklık etsem yok bana son iki saat daha tatlı geliyor değişmem diyebilirdim.
İdareci benle anlaşmasını istemiş çünkü.
Ama anlayışlı davrandım demek istedim.
Branşçı da olsam saatler konusunda yardımcı olurdum.
Mesela odada boş geçireceği saatler olmasın diye yardımcı olmaya çalışırdım ücretlilere
bunu anlatmaya çalıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?