öğretmen- assubay evliliği

Arkadaslar aranizda ogretmen olupta assubayla sözlu,nişanli ya da evli olan var mi?

Arkadaslar aranizda ogretmen olupta assubayla sözlu,nişanli ya da evli olan var mi? Tayin meseleleri nasıl oluyor? Kaç senede bir?

veya

Arkadaslar aranizda ogretmen olupta assubayla sözlu,nişanli ya da evli olan var mi? Geçim sorunu oluyor mu? Maaşlar yetiyor mu?

veya

Arkadaslar aranizda ogretmen olupta assubayla sözlu,nişanli ya da evli olan var mi? Sürekli tayin olmak arkadaş çevresini nasıl etkiler? Çocuklar okula başlayınca sürekli okul mu değiştiriyor?

veya

Arkadaslar aranizda ogretmen olupta assubayla sözlu,nişanli ya da evli olan var mi? Yıllık izinler denk geliyor mu yoksa sorun çıkıyor mu?

gibi sorsaydınız şimdi verilen cevaplara carlamak zorunda kalmazdınız.

Aslinda assubaydir onun adi, tdk t harfini sonradan eklemistir.
Soruna gelecek olursak, su an ben astsubay adayiyim, sinavi kazandim, yedegim sira gelirse bu yaz egitimlere baslayacagim. Askerlik duzensiz bi hayat demek, aslinda hayatin duzenli olur ama bi sehirde cok uzun zaman yasayamazsin. Sorunu tam olarak sorarsan daha guzel yardimci olabiliriz.

Kim ne derse desin ben denk görmüyorum.Siz üniversite mezunusunuz o lise.İster istemez bunun kompleksini yaşayacaktır.İkincisi astsubaylar iş yerinde subaylardan emir alıyor,kimi zaman azarlanıyor.Bunun hıncını evde eşlerinden çıkarabiliyorlar.İstisnaları tenzih ediyorum fakat arkadaşlarımın ,akrabalarımın eşlerinde gördüklerim genel olarak bu şekilde.

Şu anda birçok astsubayların üniversite mezunu olduklarını biliyormusunuz acaba.

Sorumun muhatabi olursa hada detayli bilgi veririm diye dusunmustum. Bildiginiz uzere ogretmenlerin iki ay yaz tatili var. Askerlerde bu sure daha kisa. Sizce bu bir sorun olusturur mu evlilikte. Aileden uzakta yasamak ne gibi sorunlar olusturur? Merak ettigim onyargisiz yaklasmak istiyorm kimseyi meslegine gore degerlendirmiyorm. İnsanlik benim icin onde gelen deger. Ben evlendim cokta mutluyum diyen var mi

bnce izinler, uzaklik mesele degil.. onemli olan ikili iliskiniz.. birbirinize aile olduktan sonra ha orda ha burda, ne farkeder.. denge kurulduktan sonra izinler de ayarlanir Allah'in izniyle.. hem bence kadinin izninin fazla olmasi daha iyi.. evine vakit ayirabilme açisindan.. ama siz once es adayiyla ikili aile hayatiniza yogunlasin..

Evliliklerde mutluluğun evlenen kişilerin karakteri ile doğru orantılı olduğuna inanıyorum, güçlü bir şekilde.

Sonuçta öğretmen kiminle evlense izni daha fazla olacak, başka bir öğretmenle evlenmediği taktirde.

Aileden uzakta olmak da bu iki mesleğe özgü bir durum değil. Bazen iyi olabilir bazen dezavantajlı. Hangi pencereden baktığınıza bağlı.

Sizin de dediğiniz gibi, insanlık önemli. Zaten cevabı vermişsiniz.

Benim eşim myo mezunu idi fakat şu an lisans tamamladı. Yani o da üni mezunu. Bunun bir kıstas olduğunu düşünmüyorum. İş yerlerinde herkesin bir amiri var ve herkes birilerinden emir alıyor. Aslında daha söylenecek çok şey var yazdığınız cevap ile ilgili ama konuyla pek ilgisi yok. O yüzden kısa keseyim cevabımı. Sağlıcakla...

Neden sorun olsun ki? Sen kendi tatilini yaparsin, esin de kendininkini.
Aileden uzakta yasamak da senin ne kadar aileci oldugunla ilgili. Mesela ben nerde olsa yasarim, sen oyle misin? Astsubaylarin meslegi geregi arada bir egitimleri, kamplari da olur, bu surede yalniz kalabilecek misin? Her seyi olcup tartman lazim ama ben sorun etme derim.

eminim kimsenin aklına tatil mevzunun mesele olabileceği gelmemiştir..
benim eşim subay ve biz farklı bir şehirde yaşıyoruz evlendiğimizden beri ailelerden uzak evliliğe başlamak harika bir şey evliliğin ilk zamanları zaten zor olurken bi de aileler girmiyor kendi kendinize çözümler üretmeyi öğreniyorsunuz..
ayrıca lise-üniversite ya da emir komuta zinciri gibi konuların evliliğe etki edeceğine asla inanmıyorum bir arkadaşın yazdığı gibi.. bu tamamen karakterle alakalı.. nice okumuş erkek adamım diye gezinip karısına işkence edio nice kör cahil diye nitelendirilenler de eşini el üstünde tutuyor..
tatil konusuna girmeyeceğim bile mesele edilecek bir konu bile değil.. senin tatilin çok olunca evde oturunca kocan küsecek değil sonuçta..

aynen, duzen var ama sabit degilsin..
hayirli olsun conem bu arada

Herkesin ailesi genelde uzak yada yakın mesafede oluyor,bunlar sorun olacak şeyler değil elbette..
Yazları izin durumunda genelde eşlerin izin tarihine denk geldiğiiçin tatile gitmede sorun olmuyor.
Aileden uzak kalmak sizin için sorunsa yok onlardan ayrı kalamam gbi düşünceleriniz varsa o zaman bu evliliğe sıcak bakmayın..

birden hucuma kalkilinca küstü kadin biz de bazen az degiliz ha
Yok canim merak etmeyin boyle seyler yildiramaz beni. Egitim ogretim suresince ne velilerle karsilasiyoruz. Sabretmeyi iyi bilirim yalniz alakasiz cevaplara karsi tepki gosteririm. Oyle bir soruyla baslangic yaptim muhattabim cikarsa aciklamami yaparim diye. Sabir onemli sey. Tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…