- 30 Nisan 2023
- 2.798
- 2.943
- 63
- 32
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Valla o kadar çok eğitimden geçiyoruz ki tek tek anlatamayacağım şimdi, hele bu üslupta biri için hiç kendimi yormayacağım, yazık ...Aciyorlar da bir zahmet ucra kosedeki acilmak icin acilmis okullarda okumayin siz de. Ayrica o okullara demek torpille giriliyor.. peki. Mesela ciddi seviyede bir yabanci dilin varsa ozel ogretmen ol? Zenginlerin de ozel egitim almasi gereken ozel gereksinimli cocuklari vardir ornegin. Ama yok nerede olursa olsun fakulteyi bitireyim sonra da ama ben atanamiyorum. Gercekten baska hicbir meslek grubu atanicam da atanicam diye aglamiyor. Duyan da butun ogretmenlerimiz muthis donanimli sanacak
Akılları yok ama fikirleri var bazılarının, şaka gibi ya , öğretmen olmak çok zor artık ne eğitimlerden, sınavlardan geçiliyor haberleri bile yok...Her konuya yorum yazmak zorunda değilsiniz. Bilip bilmeden yüzeysel konuşanlardan gına geldi artık. Bu yapan yapiyor diyen tayfa öğretmenlerin son yillarda ne cenderelerden geçtiğinden zerre haberdar değil. Anlamanizi da beklemiyoruz bari insanin sinirlerini zıplatmayın. 0,1 puan ile atama kaciran var, alan sinavi gk gy birde egitim bilimlerinden 3 oturuma girip alinan puanı beğenmemezlik etme hakki yok kimsenin. Ozel sektorde özel okullarin cogunda torpil dönuyor, cogunda ya asgari ucret yada biraz fazlasina calistirmak istiyorlar. Cogu ogretmen de o is yukune o maasa calismaktansa market kasiyeri olsa ayni parayi alacak en azindan kafam rahat olur diyor. Ogretmenligin mental olarak verdigi yorgunlugu sadece öğretmenler anlayabilir. Evde bir cocukla yeri geliyor bunalirken o kadar ogrenciyi tum gun bir duzende tutmak ciddi bir efor gerektiriyor. Bunu bilerek okuduk ama alinan ucret ozelde yaptiginiz ise kesinlikle değmiyor. Ne kadar anlatsam da yine anlamayacak uste cikmaya calisacaksiniz. O yuzden herkes fikrini kendine saklasa daha iyi. Konu sahibini konu actigina pisman etmissiniz. Tebrikler gercekten.
Konu sahibi bölümün en cok atama olan bolumlerden, alan sinaviniz da yok diye biliyorum suan. Eninde sonunda atanirsin calismayi birakma , burda yazilanlara da kafani takma. Seni sadece ayni yollardan gecenler anlar. Nasrettin hocanın bir hikayesi var, damdan düşmüş. Agridan kivranip duruyormus yanindakiler demis ki bekle , ne var sizlanip durursun.Hoca onlara siz agactan düştünüz mü hic diye sormus. Onlar da hayir deyince o zaman bana damdan düşen birini getirin halimi ancak o anlar demis. Seninki de o hesap, ogretmen olmayip da ahkam kesenlerin umarim bu sistemde cocuklari ucretli ogretmene falan denk gelir ; isletme yada iki yillik bir bolum mezunu olup sinif ogretmenligi yapan bir ucretli ogretmenlige. Kendileri cocuklari icin en mukemmel ogretmeni ararlar, ama o okullarda atama yok dendiginde de ozelde calisin derler. Atama sayisi yetersiz , ucretli ogretmenle cocuklara egitim veriliyor diyoruz ama hala anlamak istemiyorlar.
Hiç alakası yok artık çok kolay atanan bölümler bile atanamaz oldu , son 3 yılda öğretmenliği bitirdiler resmen ...sınava girdiğiniz dönemde üşkede kaç eğitim fakültesi olduğu ve bunların her yıl ne kadar mezun verdiği, buna ek olarak hangi alanın kaç öğretmene ihtiyaç duyduğuna dair rakamlar mevcut idi. hadi o dönemde fakrındalık sahibi değildiniz ve körü körüne tercih ettiniz. daha ileriki yaşlarda farkına varmışsınızdır. halen bundan dert yanmak bana çok gairp geliyor. öğretmenlikte hem bu problemler vardı ve var olmaya devam edecek. herkesin atanması asla mümkün olmayacak ve bu mesleği süredüren her bir öğretmen bu riski alarak öğretmen olmak zorunda. hala buna sitem ya da isyan etmek bana çok garip geliyor.
Evet layıklar beğenediniz mi...Size katiliyorum. Cok haklisiniz. Ama iste bu aglanma meselesini anlamiyorum. Gir bir ozel sirkete (okula) calis. Iyisini bulamasan da ortalamasini bul ama aglanma. Biz de devlet memuru olmak isteriz ama bir yerden yolumuza bakiyoruz. bi ogretmenler yuksek maasa, garanti ise layik sanki.
Yorumlari okudukça sinirlerim zipladi. İki lafi bir araya getiremeyecek yada gercek hayatta karsimiza ciksa asla muhatap olmayacağın insanlar gelmis aldigin eğitimi sorguluyor. Alinan puanı küçümsüyor, bir de akil veriyorlar ozel de calis o zaman diye. Akli yok fikri var dedikleri boyle bir seymis.Akılları yok ama fikirleri var bazılarının, şaka gibi ya , öğretmen olmak çok zor artık ne eğitimlerden, sınavlardan geçiliyor haberleri bile yok...
Cnm benim kendini yorma, nefretlerinden adam akıllı yorum yazamazlar onlar , ben bir öğretmen olarak seni çok iyi anlıyorum ve gercekten üzülüyorum...Ben Türkiyenin en gözde eğitim fakültesinde okudum. Aç bak özel eğitim öğretmenliği kaç sıralama ile alıyor. Plansız programsız her ile üniversite açmakla olmuyormuş, yazık ülkedeki öğretmen nefretine bak kendin çok mu donanımlısın?
evet aynen öyle olduyazarsam banlanırım diye okuyup okuyup çıkıyorum ama dayanamadım
bu her şeyi çok bilmişler sizi de öğretmenler yetiştirdi, bunu unutmayın
Ben uzun zaman önce ilk girdiğim KPSS ile atandım. Ama sınava girdiğim zamanla göreve başlamam arasında tam 1 sene vardı.Her konuya yorum yazmak zorunda değilsiniz. Bilip bilmeden yüzeysel konuşanlardan gına geldi artık. Bu yapan yapiyor diyen tayfa öğretmenlerin son yillarda ne cenderelerden geçtiğinden zerre haberdar değil. Anlamanizi da beklemiyoruz bari insanin sinirlerini zıplatmayın. 0,1 puan ile atama kaciran var, alan sinavi gk gy birde egitim bilimlerinden 3 oturuma girip alinan puanı beğenmemezlik etme hakki yok kimsenin. Ozel sektorde özel okullarin cogunda torpil dönuyor, cogunda ya asgari ucret yada biraz fazlasina calistirmak istiyorlar. Cogu ogretmen de o is yukune o maasa calismaktansa market kasiyeri olsa ayni parayi alacak en azindan kafam rahat olur diyor. Ogretmenligin mental olarak verdigi yorgunlugu sadece öğretmenler anlayabilir. Evde bir cocukla yeri geliyor bunalirken o kadar ogrenciyi tum gun bir duzende tutmak ciddi bir efor gerektiriyor. Bunu bilerek okuduk ama alinan ucret ozelde yaptiginiz ise kesinlikle değmiyor. Ne kadar anlatsam da yine anlamayacak uste cikmaya calisacaksiniz. O yuzden herkes fikrini kendine saklasa daha iyi. Konu sahibini konu actigina pisman etmissiniz. Tebrikler gercekten.
Konu sahibi bölümün en cok atama olan bolumlerden, alan sinaviniz da yok diye biliyorum suan. Eninde sonunda atanirsin calismayi birakma , burda yazilanlara da kafani takma. Seni sadece ayni yollardan gecenler anlar. Nasrettin hocanın bir hikayesi var, damdan düşmüş. Agridan kivranip duruyormus yanindakiler demis ki bekle , ne var sizlanip durursun.Hoca onlara siz agactan düştünüz mü hic diye sormus. Onlar da hayir deyince o zaman bana damdan düşen birini getirin halimi ancak o anlar demis. Seninki de o hesap, ogretmen olmayip da ahkam kesenlerin umarim bu sistemde cocuklari ucretli ogretmene falan denk gelir ; isletme yada iki yillik bir bolum mezunu olup sinif ogretmenligi yapan bir ucretli ogretmenlige. Kendileri cocuklari icin en mukemmel ogretmeni ararlar, ama o okullarda atama yok dendiginde de ozelde calisin derler. Atama sayisi yetersiz , ucretli ogretmenle cocuklara egitim veriliyor diyoruz ama hala anlamak istemiyorlar.
Atatürk’ün tarihte eğitim öğretime verdiği önemden bihabersiniz belli kiSize katiliyorum. Cok haklisiniz. Ama iste bu aglanma meselesini anlamiyorum. Gir bir ozel sirkete (okula) calis. Iyisini bulamasan da ortalamasini bul ama aglanma. Biz de devlet memuru olmak isteriz ama bir yerden yolumuza bakiyoruz. bi ogretmenler yuksek maasa, garanti ise layik sanki.
AnkaradaKPSS'ye bel bağlayan, onu hayatının hedefi haline getiren 5-10 sene atanmayı bekleyen ve bu sırada evde boş boş oturanları aklım almıyor , orası ayrı.
Ama belli ki konu sahibi öyle biri değil.
Geçen senelerde ülkede 100 bin ücretli öğretmen olduğu söyleniyordu. Şimdi bu sayı daha da artmıştır. Onların yerine yeterli sayıda atama yapılsa keşke.
Ben at bakıcılığı, ziraat mühendisliği mezunu bir ücretli öğretmenin çocuğumun dersine girmesini hayatta istemem.
Ay hayir ya. Bu kadar da degil. Neyle savunacaginizi sasirdiniz kendinizi. Atamizi alet etmeyin. Yeter her yerden magdur edebiyati yaptiginiz. Bosuna gelismemis "ogretmen nefreti" toplumda demek ki. Mesajlara cevap vermiyordum ama dayanamadim bu kadarina da pes artik!Atatürk’ün tarihte eğitim öğretime verdiği önemden bihabersiniz belli ki
Kaç tane daha ağlanma kelimesi var, şu ana kadar bile sayamadım.Size katiliyorum. Cok haklisiniz. Ama iste bu aglanma meselesini anlamiyorum. Gir bir ozel sirkete (okula) calis. Iyisini bulamasan da ortalamasini bul ama aglanma. Biz de devlet memuru olmak isteriz ama bir yerden yolumuza bakiyoruz. bi ogretmenler yuksek maasa, garanti ise layik sanki.
Ben de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara cevap vermiyordum ama bir öğretmenler yüksek maaşa layık sanki cümlesini okuyunca dayanamadım. Ben kendimi savunmadım buna ihtiyacım yok. Tarihten örnek verdim. Googlea sorun da bugün yeni bir şey öğrenmiş olun, bilmediğinizden eminim çünkü.Ay hayir ya. Bu kadar da degil. Neyle savunacaginizi sasirdiniz kendinizi. Atamizi alet etmeyin. Yeter her yerden magdur edebiyati yaptiginiz. Bosuna gelismemis "ogretmen nefreti" toplumda demek ki. Mesajlara cevap vermiyordum ama dayanamadim bu kadarina da pes artik!
yeni nesil tiktok instagram ebeveynlerinin evde 5 yaşına kadar getirdiği prens /prenseslere öğretmenlik yapmak çok kolay ve az para hak ettiriyor çok haklısınız.evet aynen öyle oldu
zaten o öğretmenlerin elinde yetişip, öğretmenin nelere muktedir olduğunu görmüş olduğumuz için öğretmen profilinin geldiği noktaya üzülüyoruz
siz de bunu bi düşünün isterseniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?