Öğretmen ataması,yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence burada ve toplumda bu öğretmen ataması konusunu insanlar tam olarak anlayamıyor ya da anlayabiliyor da empati kurmak istemiyorlar.
belli bi puan alıp üniversitede öğretmenlik okunabiliyor mu? Evet çok sayıda bölüm ve kontenjan var. Devlet bunu açıyor mu açıyor.
İnsanlar öğretmen olma düşüncesiyle 4 sene bi emek veriyorlar. Ee daha sonra mezun olunca biliyorlar ki eğer ki kpssyi kazanırlarsa devlette öğretmen olma şansları var. Bunu neden istemesinler? Gayet de isteyebilirler. Sonra KPSS’ye çalışmaya başlıyorlar , zaten bu kısım bambaşka bi süreç, verdiğin emek ve zaman arttıkça artıyor. Derken az ya da çok bi puan alıyorlar , işte bundan sonrasında puanlar kontenjanlar genel olarak o kadar geç açıklanıyor ki ister istemez umutlanıyor insanlar. Ya da her sene kontenjan dağılımları o kadar değişken olabiliyor ki , insanlar bi umut bekliyor.
Örneğin bu sene diğer sene akademiye 10 bin kişi alınacak denildi , az mı az. Ama en azından 10 bine giremeyeceğini düşünenler sınava girmeyecektir diye düşünüyorum. Çünkü sayıyı bilmemek insanları umutlandırıyor.
Öğretmenlik Türkiye’de (devlette özellikle )yapılabilecek en iyi mesleklerden bence. Rahat olduğunu asla savunmuyorum çünkü her okulda aynı değil. Öğrencisi idaresi okulun iş yüküne göre değişebilen bi şey , ama sonucunda memur oluyor musun oluyorsun. Hani mesela bunu okuyan biri öğretmenlikle alakalı bi bölüm bitirmediyse bu konuyu saçma bulabiliyor ama bölüm bitiren öğretmenliğe hak kazanan sadece halletmesi gereken KPSS olan biri elbette bunu kafaya takabilir , üzülebilir , umutlanabilir. Çünkü yeterli puanı aldığında ve kontenjana girdiğinde hayatı değişiyor. Türkiye şartlarında memur olmak da kolay değil ki. O yüzden bu atanamama sorununu en iyi süreci bilenler anlar. Başka bi şey değil.

Her konuya yorum yazmak zorunda değilsiniz. Bilip bilmeden yüzeysel konuşanlardan gına geldi artık. Bu yapan yapiyor diyen tayfa öğretmenlerin son yillarda ne cenderelerden geçtiğinden zerre haberdar değil. Anlamanizi da beklemiyoruz bari insanin sinirlerini zıplatmayın. 0,1 puan ile atama kaciran var, alan sinavi gk gy birde egitim bilimlerinden 3 oturuma girip alinan puanı beğenmemezlik etme hakki yok kimsenin. Ozel sektorde özel okullarin cogunda torpil dönuyor, cogunda ya asgari ucret yada biraz fazlasina calistirmak istiyorlar. Cogu ogretmen de o is yukune o maasa calismaktansa market kasiyeri olsa ayni parayi alacak en azindan kafam rahat olur diyor. Ogretmenligin mental olarak verdigi yorgunlugu sadece öğretmenler anlayabilir. Evde bir cocukla yeri geliyor bunalirken o kadar ogrenciyi tum gun bir duzende tutmak ciddi bir efor gerektiriyor. Bunu bilerek okuduk ama alinan ucret ozelde yaptiginiz ise kesinlikle değmiyor. Ne kadar anlatsam da yine anlamayacak uste cikmaya calisacaksiniz. O yuzden herkes fikrini kendine saklasa daha iyi. Konu sahibini konu actigina pisman etmissiniz. Tebrikler gercekten.

Konu sahibi bölümün en cok atama olan bolumlerden, alan sinaviniz da yok diye biliyorum suan. Eninde sonunda atanirsin calismayi birakma , burda yazilanlara da kafani takma. Seni sadece ayni yollardan gecenler anlar. Nasrettin hocanın bir hikayesi var, damdan düşmüş. Agridan kivranip duruyormus yanindakiler demis ki bekle , ne var sizlanip durursun.Hoca onlara siz agactan düştünüz mü hic diye sormus. Onlar da hayir deyince o zaman bana damdan düşen birini getirin halimi ancak o anlar demis. Seninki de o hesap, ogretmen olmayip da ahkam kesenlerin umarim bu sistemde cocuklari ucretli ogretmene falan denk gelir ; isletme yada iki yillik bir bolum mezunu olup sinif ogretmenligi yapan bir ucretli ogretmenlige. Kendileri cocuklari icin en mukemmel ogretmeni ararlar, ama o okullarda atama yok dendiginde de ozelde calisin derler. Atama sayisi yetersiz , ucretli ogretmenle cocuklara egitim veriliyor diyoruz ama hala anlamak istemiyorlar.

Valla o kadar çok eğitimden geçiyoruz ki tek tek anlatamayacağım şimdi, hele bu üslupta biri için hiç kendimi yormayacağım, yazık ...

Akılları yok ama fikirleri var bazılarının, şaka gibi ya , öğretmen olmak çok zor artık ne eğitimlerden, sınavlardan geçiliyor haberleri bile yok...

Hiç alakası yok artık çok kolay atanan bölümler bile atanamaz oldu , son 3 yılda öğretmenliği bitirdiler resmen ...

Evet layıklar beğenediniz mi...

Akılları yok ama fikirleri var bazılarının, şaka gibi ya , öğretmen olmak çok zor artık ne eğitimlerden, sınavlardan geçiliyor haberleri bile yok...
Yorumlari okudukça sinirlerim zipladi. İki lafi bir araya getiremeyecek yada gercek hayatta karsimiza ciksa asla muhatap olmayacağın insanlar gelmis aldigin eğitimi sorguluyor. Alinan puanı küçümsüyor, bir de akil veriyorlar ozel de calis o zaman diye. Akli yok fikri var dedikleri boyle bir seymis.

Maalesef tedbir genelgesi olduğundan ancak emekli olanların yerine yeni memur alımı yapılıyor sağlık hariç. Ben öyle biliyorum. 3 senelik olarak yayınlandı hatta. Herşey zorlaştı cidden. Devlete girmek eğitim mezunları için cidden önemli. Yüksek lisans yapsanız bu arada KPSS çalışsanız maddi olarak çok zorlanır mısınız

Cnm benim kendini yorma, nefretlerinden adam akıllı yorum yazamazlar onlar , ben bir öğretmen olarak seni çok iyi anlıyorum ve gercekten üzülüyorum...

Arkadaşlar Twitter gündemine bir bakar mısınız. Bir meslek grubu kontenjanları arttırın diye ortalığı yıkıyor şuanda. Onlardansa öğretmenlerin atanmasını yüz kere yeğlerim. Elma ile armut karşılaştırması gibi birşey benimki belki ama okullarımız artsın, sınıf mevcutları düşsün, öğretmen sayısı artsın ki çocuklarımız daha güzel eğitim alsınlar elbette isterim. Herşeye ayrılan bütçe buna da ayrılsın. Yardımcımın çocuğu ortaokula gidiyor. Sınıf mevcutları 40kişiymiş el insaf yani.

yazarsam banlanırım diye okuyup okuyup çıkıyorum ama dayanamadım

bu her şeyi çok bilmişler sizi de öğretmenler yetiştirdi, bunu unutmayın
evet aynen öyle oldu
zaten o öğretmenlerin elinde yetişip, öğretmenin nelere muktedir olduğunu görmüş olduğumuz için öğretmen profilinin geldiği noktaya üzülüyoruz

siz de bunu bi düşünün isterseniz...

Ben uzun zaman önce ilk girdiğim KPSS ile atandım. Ama sınava girdiğim zamanla göreve başlamam arasında tam 1 sene vardı.

Düşünebiliyor musunuz? Sınava girip atanmak için yeterli sıralamaya sahipsiniz ama 1 sene bekliyorsunuz. Bazıları şimdi der " şükret 1 sene sonra da olsa atanmışsın".

Ulan ben emeğimin karşılığını almak iiçin neden tam 1 sene bekliyorum?

Bu durum, doğum yapan birine 1 sene sonra hayırlı olsuna gitmek gibi. İyi bir liseyi, üversiteyi kazanan birini 1 sene sonra tebrik etmek, ona 1 sene sonra başarı hediyesi almak gibi bir şey.

KPSS'ye bel bağlayan, onu hayatının hedefi haline getiren 5-10 sene atanmayı bekleyen ve bu sırada evde boş boş oturanları aklım almıyor , orası ayrı.

Ama belli ki konu sahibi öyle biri değil.

Geçen senelerde ülkede 100 bin ücretli öğretmen olduğu söyleniyordu. Şimdi bu sayı daha da artmıştır. Onların yerine yeterli sayıda atama yapılsa keşke.

Ben at bakıcılığı, ziraat mühendisliği mezunu bir ücretli öğretmenin çocuğumun dersine girmesini hayatta istemem.

Atatürk’ün tarihte eğitim öğretime verdiği önemden bihabersiniz belli ki

Ankarada
özellikle de Çankaya'da binlerce öğretmen boş oturuyor yalnız
eş durumu sebebiyle eşleri savcı hakim bakanlık uzmanı şu bu olan binlerce öğretmen il ilçe emrinde, şehir merkezlerinde iyi yerlerde bazı okullarda 10 12 tane fazladan branş öğretmeni var (1-2 tane öğretmenin yettiği branşlarda). kanun öyleymiş efenim öğretmeni zorla bir yere gönderemiyormuşsun.

1 tane öğretmen de çıksın desin ki bu kadrolar düzenlensin, birden fazla okula görevlendirme, fazla olan öğretmeni başka yere görevlendirme vb. isteğe bağlı olmasın, aynı okulda 10 tane gereksiz öğretmene baştan izin verilmesin.

kimse diyor mu yok?
kimse okulda 50 tane boş oturan öğretmen var, diye konu açıyor mu, yok,

hepsi ahh keşke benim de kocam genel müdür olsa da ben de ankaranın merkezinde kadro alıp sonra boş boş maaş alabilsem derdinde. yani öğretmen profilinin olayı bu oldu.

şahsen benim kızdığım şeylerden birisi bu.

yoksa kimse 2 senelik kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunu çocuğumun dersine girsin istemiyor, bence bunu bi argüman olarak sunmanıza gerek yok. o kadar herkesin kafası çalışıyor çünkü.

Atatürk’ün tarihte eğitim öğretime verdiği önemden bihabersiniz belli ki
Ay hayir ya. Bu kadar da degil. Neyle savunacaginizi sasirdiniz kendinizi. Atamizi alet etmeyin. Yeter her yerden magdur edebiyati yaptiginiz. Bosuna gelismemis "ogretmen nefreti" toplumda demek ki. Mesajlara cevap vermiyordum ama dayanamadim bu kadarina da pes artik!

Kaç tane daha ağlanma kelimesi var, şu ana kadar bile sayamadım.

Ben de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara cevap vermiyordum ama bir öğretmenler yüksek maaşa layık sanki cümlesini okuyunca dayanamadım. Ben kendimi savunmadım buna ihtiyacım yok. Tarihten örnek verdim. Googlea sorun da bugün yeni bir şey öğrenmiş olun, bilmediğinizden eminim çünkü.

yeni nesil tiktok instagram ebeveynlerinin evde 5 yaşına kadar getirdiği prens /prenseslere öğretmenlik yapmak çok kolay ve az para hak ettiriyor çok haklısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…