Öğretmen ataması,yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık bazı sektörler üniversite mezununa doydu. Bir çok genç işsiz. Ama bir çok yer usta arıyor. Ara eleman yok.

Ivır zıvır sırf okumuş olmak için bölümler açıldı açılıyor… o bölüm açıldı mı yok hocası araştırma görevlisi öğretim görevlisi gibi gibi tanıdık akademisyen dolduruyorlar. Fakülte açıldı mı daha da dekanından fakülte sekreterine kadar bir sürü kadro tahsis ediliyor. Birileri kazançlı ama öğrenciler değil

Kpss ye girmeden veya okumadan mı branş değişikliği yapıyor sınıf öğretmenleri

Kolejde çalışan öğretmen düşük maaş alıyor ve çok fazla derse giriyor..Çoğu mutsuz,haftasonları bile çağırılıyorlar .
Hayatımın en kötü dönemi kolejde öğretmenlik yaptığım dönemdi.
Sonra atandım.
Daha evvel 8_5 de çalıştım ama öğretmenlerin mental ve beyin yorgunluğunu sadece yaşayan bilir.
Hiç kolay değil,süekli gürültüye maruz kalmak,sürekli bişeyler anlstmak,sınıfı idare edip disiplini sağlamak bunun yanında tonla evrak pano işleriyle uğraşmak ve sizin gibi anlayışsızlar tarafından küçümsenip asla değer görmemek.
Çevremde ben dahil bir çok öğretmen düz memur olmanın peşinde.
Erken çıkmak hiç mesele değil.
Ben mesleğimden sonra çok sevdiğim kulaklıkla müzik dinleme hobimden bile oldum,beynim bişey almıyor tahammül seviyem çok azaldı .
14 senedir bu meslekteyim.

Haftasonu, birsey, bir cok... kimseyi kucumsedigim yok ama belki de bir ogretmen olarak kucumsenmelisindir gercekten

demek ki sizinle beraber sınava girmiş bütün denklerinize göre kötü bir puan almışsınız. öğretmenlerin sürekli olarak aynı bahanelerle "mağdur" olduğunu okumaktan çok sıkıldım.
Size göre ortada bir mağduriyet yok yani peki tamam zaten sizin mentalitedeki insanlar yüzünden böyleyiz
Ülkedeki haksızlıklar normaliniz olmuş artık. Ya da size dokunmayan yılan bin yaşasın. Süper.
Çoluğunuz çocuğunuz öğretmen olarak iki yıllık anestezi mezununa denk gelirse belki empati yapabilirsiniz.

devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?
ISsizlik orani dusuk ciksin diye istatistkklerde. Hani ogrenciler issiz sayilmiyor ya o yuzden. Sacma ama boyle bir sey var ulkede iste. Ve sorunun cevabi da bu. Yoksa ogretmen ihtiyaci var diye acilmiyor o okullar.

Merhaba bende okul öncesi öğretmeniyim, iki yıldır 79 alıyorum atamıyorum. Bu son açıklamayı da görünce artık bende bir bıktım ve bıraktım. Ama senin bölümün gerçekten çok iyi bu yıl olmasa seneye illa atanirsin. Benim bölümde yığılma da var. Keşke özel egitimci olsaydım inan şanslısın

Çocuğum yok. Tşkler!

Aslinda son zamanlarda atamabekleyen ogretmenler olayina bende biraz gicik olmadim degil. Kimse kusura bakmasin ama her okuyana devlet memurluk sozu ne yazikki vermiyor. Ek olarak dunyanin hic bir yerinde hic bir devlet okuyan her vatandasina memurluk vermiyor zamaninda bunu Rusya yapmisti komunizm ile ama sovyetler birligi dagildi. O sistem olmadi. Burada cozum atama yapip memur almak degil. Ozel sektordeki sartlarin iyilestirilmesi. İnsancil sekilde maas yasam standartlari sunulmasi.

Hocam 72 aldım ama umudum hiç yok
72'yi hiç çalışmadan alırım ben. Öğretmen olsam yana döne 10 kere atanmıştım. Gerekli puanı alamıyorsanız bu sizin sorununuz. Hiçbir öğretmenlik 90 puan ile alım yapmıyor. Ama mühendislik,diyetisyelik vs. gibi bölümlerin alımları hem çok çok az( bir elin 5 parmağını geçmiyor. Dil puanı da istiyor) hem de 90+ puan istiyor. Ama ben neden atama yok diyen ağlayan mühendis ve diyetisyen görmedim. 80+ üstü puanı mühendislerin çoğu alıyor. Siz bunu başaramıyorsanız ağlamayın. Kpss'den 83 puan almış biriyim. Sözleşmeli kadrolara bile gidemedik. ( Mülakatta kaldık ) Ağlayan görmedik. Atama yoksa başka yola bakacaksınız. Arkadaşım ikinci üniversitesini ingilizce öğretmenliği okudu. 86 puan aldı. Bölüm 20.si olarak atandı. Yapan yapıyor.
Devletin eğitim atama politikası berbat bunu herkes biliyor. Ama mesleki olarak sizin hiçbir ayrıcalığınız yok. Kutsal meslek falan da değilsiniz. Sadece maaşınıza ve rahatlığa bakıyorsunuz. ( Abim öğretmen. Yılmış vaziyette. İdealistlikten çıkıyor bir müddet sonra) Ayrıcalık olan meslekleri de ( doktorluğa verilen fazla inisiyatifler) gibi karşıyım.
Bu ülkede kpss puanı alan değil adamı olanın yeri var maalesef. Belediyeye sözleşmeli mimar olarak giren( tanıdık yolu ile) sonra kadroya geçmeyi bekleyenler biliyorum ben.
Dizinizi ya kırıp çalışacak atanmaya bakacaksınız ya da ühü ühü demeyeceksiniz. Çünkü biz de adamımız yok diye ağlamıyoruz protesto ediyoruz.
Ben bildim bileli eğitim atamalarında hep sorun vardı. AGS,HGS mobese her neyse size denk gelmiş olabilir. 90+ puan ile atanmaktan iyidir.

öğretmenlerden nefret etmiyoruz

öğretmenlerin özellikle de son 20 yıldaki öğretmen profilinin geldiği noktaya aşırı üzülüyor ve şaşırıyoruz, benim için olan bu en azından

kullandığınız dil bir tuhaf, "mücadele" dediğiniz şey gideyim bayburtta, dağın başında fakülte demeye bin şahit isteyen yerde yatarak okul okuyayım, sonra devlet beni atasın, tüm tatillerimi de herkesin gözüne sokayım, ha bir de canım kocişkom. kafası. profil bu, bu profili takdir mi etmemiz gerekiyor ben anlamadım?

keşke mesela mücadeleyi özel sektörde asgariyi kabul etmemek 10 ay maaşı abul etmemek, gibi mefhumlar için de yapsanız. nedense hiç öyle bir çaba göremiyoruz varsa atanayım yoksa ideal gelin kız olayım....ha erkeksem de 3 kuruş çay hesabı için ortalığı yakayım ve araba modeli yarıştırayım kafası, o ayrı deli eder, bu ayrı.

böyle değişik, enteresan, bence acınası, bir kafa. köy enstitüsü mezunu cumhuriyet öğretmenlerinden ilkokul sonra da anadolu lisesi fen lisesi ve en iyi üniversite eğitimi almış birisi olarak ciddi şekilde bu kafaya biraz üzüyorum (sene olmuş 2025, neden özellikle kızlarımız bu kafaları yaşıyor diye) bazen yer yer kızıyorum yalan yok (e çünkü nesil yetiştirmesi beklenen meslek yani) ama kimseden nefret etmiyorum...iyi öğretmen kötü öğretmen hep vardı ama genel profil böyle değildi, gelinen yer bu şu anda.

fakat şayet toplumda "öğretmen nefreti" diye bir şey varsa da acaba neden var? durup dururken birden 80 milyon insan kalktı ve sabah "dur öğretmenlerden bi nefret edem" mi dedi?

Ben buraya dertleşmek için yazmıştım ama yazdığıma pişman oldum.. Burada asıl mesele benim fikrim değil, yıllardır süregelen plansızlık. Atama yapmayacağı bölümlere hâlâ ısrarla kontenjan açarak binlerce genci hayal satmakla meşgul olan bir sistemin mağduruyuz. çoğumuz üniversite tercihini 17-18 yaşımızda yapıyoruz. Bu yaşta verilen kararları yıllarca sırtlamak zorunda kalıyoruz. Bazı yorumlar çok acımasız değil mi? ayrıca ben bölümü kazandığımda ags sistemi yoktu, ags sistemini bir araştırın isterseniz. Konuyu çarpıtmak yerine biraz farkındalık sahibi olmayı deneyin.
Bu kadar sıkıntı içinde burada dertleşen birine 'ağlama', 'ağlıyorsun', 'ben çalışmadan 80 alırım' gibi küçümseyici cümleler kurmak gerçekten acımasızca. Empati kurmak bu kadar zor olmamalı. Bana bu şekilde yaklaşan herkesi Allaha havale ediyorum umarım siz 80 alırsınız. Birçoğunuz özel bir okuldaki, dershanedeki çalışma şartlarına 1 ay bile dayanamaz da neyse.

Konumun kapatılmasını rica ediyorum. Yardımcı olmaya çalışan, yapıcı yorumlarıyla destek olan herkese teşekkür ederim.

Nedense burada ne zaman öğretmen konusu açılsa illa ki açılan konudan sapan ve kırıcı yorumlar oluyor.

Yani aslında özellikle bazı yorumların seninle uzaktan yakından ilgisi yok. Canını sıkma.

Ben seni çok iyi anlıyorum. İstersen özelden bana yazabilirsin. Moral verir, bildiğim kadarıyla yol göstermeye çalışırım. :)

Bu arada bir tanıdığımla aramda sadece 5 yaş fark var. Ama girdiğimiz tüm sınavların ismi farklı.

Ülkemizde ne yazık ki 1 günde bile her şey sil baştan oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…