- 7 Kasım 2023
- 2.412
- 4.225
- 53
- 41
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Artık bazı sektörler üniversite mezununa doydu. Bir çok genç işsiz. Ama bir çok yer usta arıyor. Ara eleman yok.Yüzde yüz atama sözü verilmiyor elbette ama üniversite kontenjanlarını ihtiyaca göre düzenlemek devletin görevi. Mezun olunca işsiz kalacağı belli milyonlarca genci üniversitelerde oyalamak yerine gerçekten ihtiyaç olan alanlara yönlendirebilir, üniversiteleri sadece belli sayıda kişinin kazanabileceği standarda getirebilir, böylece bütün mesleklerde kaliteyi artırabilirler. Bu kadar çok mezun olması da özel sektörün istediği gibi muamele yapmasına, düşük ücretler vermesine kapı açıyor elbette. Gençlerin suçu yok.
Kpss ye girmeden veya okumadan mı branş değişikliği yapıyor sınıf öğretmenleriMeslekte 18 yılım , sınıf öğretmeniyim ilk girişte atandım .bizim zamanımızda bu kadar zor değildi .
Yorumları okuyorum korkunc , büyük şehirlerde yüzde 75 i ücretli olan okullar var . Sınıf öğretmenlerini bilmem kaç saat eğitimle özel eğitim öğretmeni yaptılar . Tayinlerde onu açık , ek dersi fazla diye çoğu arkadaşım geçti .
Ülkede her an hersey değişebiliyor , kariyer planlarınız yerle hır olabilir .
Bir gece de dört artı dördü cikarip binlerce sınıf öğretmenini norm fazlası yaptılar , sonra branş değiştirme hakkı verip diğer branşların önünü kapattılar . Velhasıl bu meslek bir iki günlük planlamalara kurban edilmemeli .
Arkadaşım özel eğitim şuan e n avantajlı bolum
, umarım önümüzdeki yıl için güzel bir sonuç alirsin .
Kolejde çalışan öğretmen düşük maaş alıyor ve çok fazla derse giriyor..Çoğu mutsuz,haftasonları bile çağırılıyorlar .Sunu cok merak ediyorum. Ogretmenler neden bu kadar takintili atanma konusunda? Mobbing, uzun calisma saatleri, dusuk maas ozel sektorde cok yetenekli, donanimli insanlarin bile yasadigi bir sey maalesef. Iyisini bulmaya calisiyoruz. Kalburustu ozel okullardaki ogretmenler iyi para aliyordur ornegin. Veya benim bildigim gorece fena olmayan ve maasi da yine fena olmayan ama tabii ki devlet kadar da yuksek olmayan okul var. Arkadssim calisiyor. Bu ogretmenlerin bu kadar aglanmasina gercekten tahammul edemiyorum. Ozel ogretmenlik bransi da muhtemelen daha dusuk puanli bir bransti. Zaten bu alanin cok genis secenekleri olmadigini tahmin etmen gerekirdi. Sonuc olarak bu ulkede ozel okullar da var ve her ogretmen devlete atanamaz mantiken, matematiksel olarak. Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor? Ulkenin gencleri ben de dahil cogu seyi hak etmiyoruz, cogu seyden nefret ettirildik ama su ogretmenin atanamadim aglamasini asla anlayamayacagim.
Kpss ye girmeden veya okumadan mı branş değişikliği yapıyor sınıf öğretmenleri
Haftasonu, birsey, bir cok... kimseyi kucumsedigim yok ama belki de bir ogretmen olarak kucumsenmelisindir gercektenKolejde çalışan öğretmen düşük maaş alıyor ve çok fazla derse giriyor..Çoğu mutsuz,haftasonları bile çağırılıyorlar .
Hayatımın en kötü dönemi kolejde öğretmenlik yaptığım dönemdi.
Sonra atandım.
Daha evvel 8_5 de çalıştım ama öğretmenlerin mental ve beyin yorgunluğunu sadece yaşayan bilir.
Hiç kolay değil,süekli gürültüye maruz kalmak,sürekli bişeyler anlstmak,sınıfı idare edip disiplini sağlamak bunun yanında tonla evrak pano işleriyle uğraşmak ve sizin gibi anlayışsızlar tarafından küçümsenip asla değer görmemek.
Çevremde ben dahil bir çok öğretmen düz memur olmanın peşinde.
Erken çıkmak hiç mesele değil.
Ben mesleğimden sonra çok sevdiğim kulaklıkla müzik dinleme hobimden bile oldum,beynim bişey almıyor tahammül seviyem çok azaldı .
14 senedir bu meslekteyim.
Size göre ortada bir mağduriyet yok yanidemek ki sizinle beraber sınava girmiş bütün denklerinize göre kötü bir puan almışsınız. öğretmenlerin sürekli olarak aynı bahanelerle "mağdur" olduğunu okumaktan çok sıkıldım.
ISsizlik orani dusuk ciksin diye istatistkklerde. Hani ogrenciler issiz sayilmiyor ya o yuzden. Sacma ama boyle bir sey var ulkede iste. Ve sorunun cevabi da bu. Yoksa ogretmen ihtiyaci var diye acilmiyor o okullar.devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?
Merhaba bende okul öncesi öğretmeniyim, iki yıldır 79 alıyorum atamıyorum. Bu son açıklamayı da görünce artık bende bir bıktım ve bıraktım. Ama senin bölümün gerçekten çok iyi bu yıl olmasa seneye illa atanirsin. Benim bölümde yığılma da var. Keşke özel egitimci olsaydım inan şanslısınKızlar belki biliyorsunuzdur dün öğretmen ataması açıklandı. 2024 yılı için toplam 15 bin, 2025 yılı için toplam 10 bin verildi. 2 yılın alımı 25 bin verildi. Tarihin en düşük alımını yaptılar, gerçekten hiç beklemiyordum. Görece şanslı bir bölümde olsam bile sanırım atanamayacağım, özel sektörde öğretmenlik yapmak eşittir kölelik. Mobbing, düşük maaş, fazla çalışma saatleri dayanılır gibi değil. Ne yapacağım gerçekten, çok yoruldum bu ülkenin gençleri bunu hak etmiyor.
Size göre ortada bir mağduriyet yok yanipeki tamam zaten sizin mentalitedeki insanlar yüzünden böyleyiz
Ülkedeki haksızlıklar normaliniz olmuş artık. Ya da size dokunmayan yılan bin yaşasın. Süper.
Çoluğunuz çocuğunuz öğretmen olarak iki yıllık anestezi mezununa denk gelirse belki empati yapabilirsiniz.
Yetkililer: tamamBunu sisteme sorsana madem atama yok niye her yerde üniversite açıp onca gence umut dağıtıyorsun ey yetkililer diye sorgulasan daha doğru olur
Yetkililer: tamam barajı 80 yapalım72 aldım atanamadım diyen var ee bi zahmet bu puanla atama olmasın. Baraj en az 80 olmalı
72'yi hiç çalışmadan alırım ben. Öğretmen olsam yana döne 10 kere atanmıştım. Gerekli puanı alamıyorsanız bu sizin sorununuz. Hiçbir öğretmenlik 90 puan ile alım yapmıyor. Ama mühendislik,diyetisyelik vs. gibi bölümlerin alımları hem çok çok az( bir elin 5 parmağını geçmiyor. Dil puanı da istiyor) hem de 90+ puan istiyor. Ama ben neden atama yok diyen ağlayan mühendis ve diyetisyen görmedim. 80+ üstü puanı mühendislerin çoğu alıyor. Siz bunu başaramıyorsanız ağlamayın. Kpss'den 83 puan almış biriyim. Sözleşmeli kadrolara bile gidemedik. ( Mülakatta kaldık ) Ağlayan görmedik. Atama yoksa başka yola bakacaksınız. Arkadaşım ikinci üniversitesini ingilizce öğretmenliği okudu. 86 puan aldı. Bölüm 20.si olarak atandı. Yapan yapıyor.Hocam 72 aldım ama umudum hiç yok
öğretmenlerden nefret etmiyoruzBir öğretmen olarak şu yorumlara tam delirmelik.bu ülkede öğretmene olan nefret ne zaman bitecek bilmiyorum.konu sahibi canını sıkma bölümün gayet güzel önü açık.malesef seçim yılına kadar tasarruf adı altında az alım olacak.bu seni düşürmesin bir kişi bile alınacaksa o ben olmalıyım de ve elinden geleni yap.burasi Türkiye her an herşey olabilir
Yok 90 olsun72 aldım atanamadım diyen var ee bi zahmet bu puanla atama olmasın. Baraj en az 80 olmalı
Nedense burada ne zaman öğretmen konusu açılsa illa ki açılan konudan sapan ve kırıcı yorumlar oluyor.Ben buraya dertleşmek için yazmıştım ama yazdığıma pişman oldum.. Burada asıl mesele benim fikrim değil, yıllardır süregelen plansızlık. Atama yapmayacağı bölümlere hâlâ ısrarla kontenjan açarak binlerce genci hayal satmakla meşgul olan bir sistemin mağduruyuz. çoğumuz üniversite tercihini 17-18 yaşımızda yapıyoruz. Bu yaşta verilen kararları yıllarca sırtlamak zorunda kalıyoruz. Bazı yorumlar çok acımasız değil mi? ayrıca ben bölümü kazandığımda ags sistemi yoktu, ags sistemini bir araştırın isterseniz. Konuyu çarpıtmak yerine biraz farkındalık sahibi olmayı deneyin.
Bu kadar sıkıntı içinde burada dertleşen birine 'ağlama', 'ağlıyorsun', 'ben çalışmadan 80 alırım' gibi küçümseyici cümleler kurmak gerçekten acımasızca. Empati kurmak bu kadar zor olmamalı. Bana bu şekilde yaklaşan herkesi Allaha havale ediyorum umarım siz 80 alırsınız. Birçoğunuz özel bir okuldaki, dershanedeki çalışma şartlarına 1 ay bile dayanamaz da neyse.
Konumun kapatılmasını rica ediyorum. Yardımcı olmaya çalışan, yapıcı yorumlarıyla destek olan herkese teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?