- 30 Mayıs 2015
- 5.079
- 12.360
- 448
- 33
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Yok arkadaşım yok,inanın bu kadar öğretmen ihtiyacı yok.Kimler uyduruyor anlamıyorum.Batıda hiç yok emin olun.İhtiyaç İstanbul ve doğu illerinde, oralarda atıyorsun,üç beş yıl sonra hop batıya geliyor öğretmenlerimiz.KPSS'ye bel bağlayan, onu hayatının hedefi haline getiren 5-10 sene atanmayı bekleyen ve bu sırada evde boş boş oturanları aklım almıyor , orası ayrı.
Ama belli ki konu sahibi öyle biri değil.
Geçen senelerde ülkede 100 bin ücretli öğretmen olduğu söyleniyordu. Şimdi bu sayı daha da artmıştır. Onların yerine yeterli sayıda atama yapılsa keşke.
Ben at bakıcılığı, ziraat mühendisliği mezunu bir ücretli öğretmenin çocuğumun dersine girmesini hayatta istemem.
eski nesil cocuğunu günde 38 posta döven, pekiyi almazsan sanayiye/kocaya veririm gibi tehditlerde bulunanyeni nesil tiktok instagram ebeveynlerinin evde 5 yaşına kadar getirdiği prens /prenseslere öğretmenlik yapmak çok kolay ve az para hak ettiriyor çok haklısınız.
ya benim senelerdir il içinde okul değiştirmek için uğraşan tanıdığım öğretmenler var, batıda.Yok arkadaşım yok,inanın bu kadar öğretmen ihtiyacı yok.Kimler uyduruyor anlamıyorum.Batıda hiç yok emin olun.İhtiyaç İstanbul ve doğu illerinde, oralarda atıyorsun,üç beş yıl sonra hop batıya geliyor öğretmenlerimiz.
Benim çalıştığım ilde 7 bin norm fazlası öğretmen var,il milli eğitim çıkardı rakamı.Bu ne demek,boşuna maaş alan bunca meslektaşım.Yazık günah ben üzülüyorum. Her defasında yazıyorum,geçen yıl haftada 5 saat derse girdi zümrem.İlçede maaş karşılığını dolduracak hiç boş yer bile yoktu.
Lütfen her duyduğunuza inanmayın.Adını bile duymadığımız bölümlerin ne işi var okullarda.
O dediğiniz durum sadece eş durumdan dolayı yapılan bir şey. O konuya da ayrıca tepki gösteriliyor ama duyan yok.Ankarada
özellikle de Çankaya'da binlerce öğretmen boş oturuyor yalnız
eş durumu sebebiyle eşleri savcı hakim bakanlık uzmanı şu bu olan binlerce öğretmen il ilçe emrinde, şehir merkezlerinde iyi yerlerde bazı okullarda 10 12 tane fazladan branş öğretmeni var (1-2 tane öğretmenin yettiği branşlarda). kanun öyleymiş efenim öğretmeni zorla bir yere gönderemiyormuşsun.
1 tane öğretmen de çıksın desin ki bu kadrolar düzenlensin, birden fazla okula görevlendirme, fazla olan öğretmeni başka yere görevlendirme vb. isteğe bağlı olmasın, aynı okulda 10 tane gereksiz öğretmene baştan izin verilmesin.
kimse diyor mu yok?
kimse okulda 50 tane boş oturan öğretmen var, diye konu açıyor mu, yok,
hepsi ahh keşke benim de kocam genel müdür olsa da ben de ankaranın merkezinde kadro alıp sonra boş boş maaş alabilsem derdinde. yani öğretmen profilinin olayı bu oldu.
şahsen benim kızdığım şeylerden birisi bu.
yoksa kimse 2 senelik kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunu çocuğumun dersine girsin istemiyor, bence bunu bi argüman olarak sunmanıza gerek yok. o kadar herkesin kafası çalışıyor çünkü.
köy okuluna sınıfçıyı gönderdin, hadi anaokulu olan köy olsun, okul önceciyi gönderdin. fizikçiyi, fen ve teknoloji hocasını , aynı okulda 12.si olan branş hocasını ne yapacaksın mesela?O dediğiniz durum sadece eş durumdan dolayı yapılan bir şey. O konuya da ayrıca tepki gösteriliyor ama duyan yok.
Ayrıca eş durumuyla il emrinde olan kimi öğretmen görevlendirme olarak çok uzak köy okullarına gidiyor ve itiraz hakkı yok.
Ayrıca herkesin aklı o kadar çalışmıyor, keşke çalışsa.
o zaman sorunlar şartlarla idi. herkes benzer şartlarda idi. şimdi şımarıklık, saygısızlığa çözümünüz varsa, öğretmen ya da değil önemi yok, buyurun sizden dinleyelim. mesela öneride bulunan öğretmene anneliğimize laf ediyorsun, ettirmem!! diyen anneye nasıl cevap verirdiniz?eski nesil cocuğunu günde 38 posta döven, pekiyi almazsan sanayiye/kocaya veririm gibi tehditlerde bulunan
okuma yazma bilmeyen
çocukları 1. eşin üstüne kayıtlı iken 4 eşten 28 çocuğu olan
ebevenylerin çocuklarına, kaloriferi, servisi olmayan okullarda öğretmenlik yapmak da zordu, eminim.
ayrıca ben para muhabeti hiç yapmadım, kolay da demedim. ben bu argümanlarla hiç gelmedim konuya. demagoji yapıyorsunuz şu anda.
ben baskın, yaygın yeni öğretmen profilini anlattım.
gördüğüm profili betimledim. etrafımdaki öğretmen profili bu. etrafımdaki herkesin de anlattığı genel profil bu ve bu profil de kusura kalmayın sevilesi takdir edilesi bir profil değil. zaten sorun burada .biz öğretmenlerden o yeni nesli yetiştirebilmelerini bekliyoruz. e bu profilden de pek bir yetiştirme çıkmıyor işte maalesef.
Benim annem de öğretmen arkadaşlarında meslek lisesinde 2 gün işe giden var zorunlu saati bile doldurmuyorlar. Bu kadınların çoğu 50 yaş üstü emekli de olabilir ama olmuyorlar. Benim annem bile olmuyor olmayacağım diyor sabah işe girip 1de bitiriyor neden emekli olsun meslek lisesinde öğretmen mesem o bu çıktı zaten gidiyor 1 saat ders açıyor akıllı tahta çocuklar telefonda umrunda bile olmuyor. Bu öğretmenlerin kaç tanesi oturup bi öğrencisini dert ediyor gerçekten umursuyor. Oturup öğrenci dedikodusu yapıyorlar kaç kere duydum. Lisede nöbetçiyken öğretmen odasında sesler gelirdi. Genç öğretmenler de tiktok peşinde olmuş köyde çocukların ağzına ağzına sokuyor. Bana kalsa ücretli öğretmen olacağına atanmış olsun ne yapayım bana ne. Bu sistemi desteklemiyorum ama atanan atanıyor yani. Bu bölümleri tercih ederken bize kimse iş garantisi vermedi. Benim bölüm 2. Ünide sınavsız okunuyor. Kim işinde zorluk yaşamıyor ki? Kim kolay atanıyor özelde sürünmüyor. Bana kalsa devlette okullar 20 25 kişi olsun çok daha kaliteli öğretmenler olsun oluyor mu olmuyor.Yok arkadaşım yok,inanın bu kadar öğretmen ihtiyacı yok.Kimler uyduruyor anlamıyorum.Batıda hiç yok emin olun.İhtiyaç İstanbul ve doğu illerinde, oralarda atıyorsun,üç beş yıl sonra hop batıya geliyor öğretmenlerimiz.
Benim çalıştığım ilde 7 bin norm fazlası öğretmen var,il milli eğitim çıkardı rakamı.Bu ne demek,boşuna maaş alan bunca meslektaşım.Yazık günah ben üzülüyorum. Her defasında yazıyorum,geçen yıl haftada 5 saat derse girdi zümrem.İlçede maaş karşılığını dolduracak hiç boş yer bile yoktu.
Lütfen her duyduğunuza inanmayın.Adını bile duymadığımız bölümlerin ne işi var okullarda.
hanımefendi ben şeyi anlamadımo zaman sorunlar şartlarla idi. herkes benzer şartlarda idi. şimdi şımarıklık, saygısızlığa çözümünüz varsa, öğretmen ya da değil önemi yok, buyurun sizden dinleyelim. mesela öneride bulunan öğretmene anneliğimize laf ediyorsun, ettirmem!! diyen anneye nasıl cevap verirdiniz?
genel konuştum sadece tek mesaja cevap vermedim kusura bakmayın diğer mesajları bulup alıntılayamadım…
Şu yazdığınızı anladıysanız birşey demiyorum.Şunca yazdığımdan anladığınız buysa tarzınız ve profiliniz belli.Haftasonu, birsey, bir cok... kimseyi kucumsedigim yok ama belki de bir ogretmen olarak kucumsenmelisindir gercekten
hanımefendi konu öğretmenlik hiç de kutsal değil, öğretmenler yırtınıyor (?), öğretmenler çok boş, öğretmenler şöyle, öğretmenler böyle… dediğiniz/dedikleri için yazıyorum. ne kadar zor olduğunu asla ama asla yapmayan bilemez o yüzden oturduğunuz yerden aynı bu örnekteki velim gibi klavye delikanlılığına devam…hanımefendi ben şeyi anlamadım
madem bu nesli yetiştirmek bu kadar zor o zaman neden milyon tane kişi atanmak için uğraşıyor?
hakketen sizin anlattığınız şeyin konuyla hiç alakası yok, bilmiyorum farkında mısınız? öğrenciler şımarık, ebeveynler burunlarından kıl aldırmıyor. çok zor....
eee? neden yüzbinler öğretmen olcam, ama illa da devlette olcam diye kendini yırtıyor o zaman??? deli mi herkes?
ha bu şehzade/prenses çocuk sendromu çok fena, ona katılıyorum da konu o değil ki.
benim nezdimde maaş karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değil, o nedenle bu kutsallık söylemlerinden ikrah geldi bana da açıkçasıhanımefendi konu öğretmenlik hiç de kutsal değil, öğretmenler yırtınıyor (?), öğretmenler çok boş, öğretmenler şöyle, öğretmenler böyle… dediğiniz/dedikleri için yazıyorum. ne kadar zor olduğunu asla ama asla yapmayan bilemez o yüzden oturduğunuz yerden aynı bu örnekteki velim gibi klavye delikanlılığına devam…
Çünkü devletin şartları özelden çok daha iyi.hanımefendi ben şeyi anlamadım
madem bu nesli yetiştirmek bu kadar zor o zaman neden milyon tane kişi atanmak için uğraşıyor?
hakketen sizin anlattığınız şeyin konuyla hiç alakası yok, bilmiyorum farkında mısınız? öğrenciler şımarık, ebeveynler burunlarından kıl aldırmıyor. çok zor....
eee? neden yüzbinler öğretmen olcam, ama illa da devlette olcam diye kendini yırtıyor o zaman??? deli mi herkes?
ha bu şehzade/prenses çocuk sendromu çok fena, ona katılıyorum da konu o değil ki.
Yetkililerde maalesef sizin düşüncenizde.Haksızlık, adaletsizlik, sistemsizlik, her alanda var ve bunları yaparkende hiç utanmıyor ve vicdanları sızlamıyor.Yetkililer: tamam
Bu dediğiniz icin meslek kanunu degisikligi gerekebilir. Kaldi ki zaten her meslekte çürük elma olabilir. Konu bambaska bir sey ama inatla öğretmenlere çamur atiyorsunuz.Ankarada
özellikle de Çankaya'da binlerce öğretmen boş oturuyor yalnız
eş durumu sebebiyle eşleri savcı hakim bakanlık uzmanı şu bu olan binlerce öğretmen il ilçe emrinde, şehir merkezlerinde iyi yerlerde bazı okullarda 10 12 tane fazladan branş öğretmeni var (1-2 tane öğretmenin yettiği branşlarda). kanun öyleymiş efenim öğretmeni zorla bir yere gönderemiyormuşsun.
1 tane öğretmen de çıksın desin ki bu kadrolar düzenlensin, birden fazla okula görevlendirme, fazla olan öğretmeni başka yere görevlendirme vb. isteğe bağlı olmasın, aynı okulda 10 tane gereksiz öğretmene baştan izin verilmesin.
kimse diyor mu yok?
kimse okulda 50 tane boş oturan öğretmen var, diye konu açıyor mu, yok,
hepsi ahh keşke benim de kocam genel müdür olsa da ben de ankaranın merkezinde kadro alıp sonra boş boş maaş alabilsem derdinde. yani öğretmen profilinin olayı bu oldu.
şahsen benim kızdığım şeylerden birisi bu.
yoksa kimse 2 senelik kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunu çocuğumun dersine girsin istemiyor, bence bunu bi argüman olarak sunmanıza gerek yok. o kadar herkesin kafası çalışıyor çünkü.
Ne desem ne yazsam bilemedim,cehaletiniz hayatımızı etkiliyor ,yani şu yorumdaki bilgisizlik ah ya.72'yi hiç çalışmadan alırım ben. Öğretmen olsam yana döne 10 kere atanmıştım. Gerekli puanı alamıyorsanız bu sizin sorununuz. Hiçbir öğretmenlik 90 puan ile alım yapmıyor. Ama mühendislik,diyetisyelik vs. gibi bölümlerin alımları hem çok çok az( bir elin 5 parmağını geçmiyor. Dil puanı da istiyor) hem de 90+ puan istiyor. Ama ben neden atama yok diyen ağlayan mühendis ve diyetisyen görmedim. 80+ üstü puanı mühendislerin çoğu alıyor. Siz bunu başaramıyorsanız ağlamayın. Kpss'den 83 puan almış biriyim. Sözleşmeli kadrolara bile gidemedik. ( Mülakatta kaldık ) Ağlayan görmedik. Atama yoksa başka yola bakacaksınız. Arkadaşım ikinci üniversitesini ingilizce öğretmenliği okudu. 86 puan aldı. Bölüm 20.si olarak atandı. Yapan yapıyor.
Devletin eğitim atama politikası berbat bunu herkes biliyor. Ama mesleki olarak sizin hiçbir ayrıcalığınız yok. Kutsal meslek falan da değilsiniz. Sadece maaşınıza ve rahatlığa bakıyorsunuz. ( Abim öğretmen. Yılmış vaziyette. İdealistlikten çıkıyor bir müddet sonra) Ayrıcalık olan meslekleri de ( doktorluğa verilen fazla inisiyatifler) gibi karşıyım.
Bu ülkede kpss puanı alan değil adamı olanın yeri var maalesef. Belediyeye sözleşmeli mimar olarak giren( tanıdık yolu ile) sonra kadroya geçmeyi bekleyenler biliyorum ben.
Dizinizi ya kırıp çalışacak atanmaya bakacaksınız ya da ühü ühü demeyeceksiniz. Çünkü biz de adamımız yok diye ağlamıyoruz protesto ediyoruz.
Ben bildim bileli eğitim atamalarında hep sorun vardı. AGS,HGS mobese her neyse size denk gelmiş olabilir. 90+ puan ile atanmaktan iyidir.
madem doktorla kıyaslıyorsunuz (doktor niye kasiyerlik yapıyorsa hakketen)Çünkü devletin şartları özelden çok daha iyi.
Maddi manevi.
İnsanlar yıllarca okuyup yaptığı mesleği icra etmel istiyor.
Özelin şartlarından bi habersizniz o belli.
Seçenek az.
Ve bi doktor nasil ki iş bulamayımca kasiyerlik yapmıyorsa öğretmende atanmak istiyor haliyle.
Aslında konu o değil ki dediğiniz konu tam da bu.
Öğretmenlere yükleneceğinize şartların iyileşmesi için devlete yüklenin.
Sınıf mevcutları azaltılsa,gereğinden fazla iş yükü azaltılsa,
maaş daha tatmin edici olsa emin olun kimse şikayet etmez.
Hala merak ediyorsanız bigün gelin sadece 1 gün beraber derlere girelim,1 günlük sürekli gürültüye maruz kalın,45 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışın,saygısız hadisiz öğrencilere sabretmeye çalışın o zaman anlarsınız eminim.
Öüretmende insan evladı.
Akşam eve gidip çocuklarıyla ilgileniyorlar,ev hanımlarının yaptığı tüm ev işlerini kısıtlı zamana sıkıştırıyorlar.
şunca emek verdiğin mesleğide ha diyince bırakamıyorsun.
Peki öğretmen neden yapsın kasiyerlik,siz bunu ima etmediniz mi?madem doktorla kıyaslıyorsunuz (doktor niye kasiyerlik yapıyorsa hakketen)
neden bu ülkenin doktoru gidip başka ülkede rahat rahat denklik alıp, sınav geçip, dil öğrenip çalışabiliyor da öğretmenlerden bunu başarabilenler çölde vaha gibi, onu da biraz düşünün diye bir tavsiye vereyim ben de. madem siz bana tavsiyelerde bulundunuz o kadar. doktorla öğretmenin eğitim düzeyi, iş piyasası hep aynı çünkü. evet.
bu arada ben yeterince derse de girdim (şu anda da işimin bir parçası zaten eğitim vermek), ha memur olmak istesem alanım pedagojik formasyon alınıp atanabilecek de bir alan, çok ders de anlattım, güzel de ders anlatırım hala çok güzel anar beni ders anlattığım herkes. lütfen artık sene olmuş 2025 ev hanımlığıyla kıyas edeceğinize bu ülkenin çeşitli alandarda çalışan kadınlarıyla mukayese edin kendinizi değil mi?
öğretmenler neden böyle neden mukayeseler "biz ev hanımlarının yaptığı işleri de sıkıştırıyoruz" hakketen mi? çalışan tüm kadınların gözler faltaşı...
kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz.Bu dediğiniz icin meslek kanunu degisikligi gerekebilir. Kaldi ki zaten her meslekte çürük elma olabilir. Konu bambaska bir sey ama inatla öğretmenlere çamur atiyorsunuz.
Hem burdaki onemli nokta şu, sizin dediginiz durum zaten atanmis bir grup öğretmen icin gecerli. Siz meslege girmis ve bos oturup maas alayım kafasındaki kişilerle emeğinin karşılığında atanma hakkinin niye yok edildigini sorgulayan kisileri neden bir tutuyorsunuz? Burada, bolumlerini okurken bile belirli sayida alimlari atamasi yapilan ogretmenlerin mezun olduklarında dur bakalim biz artik o kadar da sizden atama yapmiyoruz durumuyla karşılaşmalarından bahsediyoruz.
Konuyu saptirip kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz. Tamam sizin dediğiniz grubun is ahlaki yok rahatlim pesindeler diyelim ki, peki bu gece gunduz calisip emeginin karsiligini alamayan atanamayan insanlar ne yapsin? O bos oturanlardan cok daha yuksek puan aldigi halde atanamayip , sonra da duzen bu ya napalim diyip baska is mi kovalasinlar? İnsanlarin hakkini aramasi, sistemi sorgulamasi neden sizi rahatsiz ediyor?
Bu ekonomiyle zaten tum memur alimlari artik cok azaldi, ozel sektorun sartlari iyilesse kimse atanma derdine dusmez bu kadar. Neden boyle oldu diye bir suru sey konusup tartisabilecekken konunun surekli öğretmen kötülemeye dönmesi gercekten cok sinir bozucu. Benim mesela hicbir mesleğe önyargım yada kinim yok, herhangi bir meslekle ilgili burda konu acilsa o meslegi yerden yere vurmam. Ama ne hikmetse konu ogretmenler olunca herkesin bir iştahı kabarıyor.
Ben her şeye rağmen bir gun öğretmenlik mesleğinin eski saygınlığına kavuşacağına inanmak istiyorum. Baska turlusunu dusunmek zor, bir ulkenin en buyuk gelecegi egitim ve egitime verilen onemdir. Önyargılı olmayin, isini layikiyla yapan ve yapmak icin atama bekleyen binlerce ogretmen var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?