Öğretmen ataması,yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işim gereği velilerle sürekli iletişim halindeyim yemin ederim akıl sağlığımı korumaya çalışıyorum.

konu sahibi sana kocaman sarılıyorum inşallah hayırlı güzel iş kapıları bir an önce açılır.
güzel ülkem ve politikaları dua etmekten başka çare bırakmıyor!!

Yok arkadaşım yok,inanın bu kadar öğretmen ihtiyacı yok.Kimler uyduruyor anlamıyorum.Batıda hiç yok emin olun.İhtiyaç İstanbul ve doğu illerinde, oralarda atıyorsun,üç beş yıl sonra hop batıya geliyor öğretmenlerimiz.
Benim çalıştığım ilde 7 bin norm fazlası öğretmen var,il milli eğitim çıkardı rakamı.Bu ne demek,boşuna maaş alan bunca meslektaşım.Yazık günah ben üzülüyorum. Her defasında yazıyorum,geçen yıl haftada 5 saat derse girdi zümrem.İlçede maaş karşılığını dolduracak hiç boş yer bile yoktu.

Lütfen her duyduğunuza inanmayın.Adını bile duymadığımız bölümlerin ne işi var okullarda.

yeni nesil tiktok instagram ebeveynlerinin evde 5 yaşına kadar getirdiği prens /prenseslere öğretmenlik yapmak çok kolay ve az para hak ettiriyor çok haklısınız.
eski nesil cocuğunu günde 38 posta döven, pekiyi almazsan sanayiye/kocaya veririm gibi tehditlerde bulunan
okuma yazma bilmeyen
çocukları 1. eşin üstüne kayıtlı iken 4 eşten 28 çocuğu olan

ebevenylerin çocuklarına, kaloriferi, servisi olmayan okullarda öğretmenlik yapmak da zordu, eminim.

ayrıca ben para muhabeti hiç yapmadım, kolay da demedim. ben bu argümanlarla hiç gelmedim konuya. demagoji yapıyorsunuz şu anda.

ben baskın, yaygın yeni öğretmen profilini anlattım.

gördüğüm profili betimledim. etrafımdaki öğretmen profili bu. etrafımdaki herkesin de anlattığı genel profil bu ve bu profil de kusura kalmayın sevilesi takdir edilesi bir profil değil. zaten sorun burada .biz öğretmenlerden o yeni nesli yetiştirebilmelerini bekliyoruz. e bu profilden de pek bir yetiştirme çıkmıyor işte maalesef.

ya benim senelerdir il içinde okul değiştirmek için uğraşan tanıdığım öğretmenler var, batıda.

okullarda 1 tane yer yok ki değiştirsin ki. ha torpili olanlar başka 1 dönemde değiştiren de gördü bu gözler ankaranın ortasında.
neyse, binlerce fazla var, hiç bilmiyoruz mu sanıyorlar hakketen inanılmaz...

O dediğiniz durum sadece eş durumdan dolayı yapılan bir şey. O konuya da ayrıca tepki gösteriliyor ama duyan yok.

Ayrıca eş durumuyla il emrinde olan kimi öğretmen görevlendirme olarak çok uzak köy okullarına gidiyor ve itiraz hakkı yok.

Ayrıca herkesin aklı o kadar çalışmıyor, keşke çalışsa.

Karışmayayım diyordum ama ben de bir iki söz söylemeden edemeyeceğim.
Olayda sadece 1 yanlış yok, yanlışlar kümesi var ve sanırım bunu görmek isteyen de çok yok.

Öncelikle her eğitim fakültesi mezununu devlet atamak zorunda değil, bunda bir anlaşalım.
Nasıl ki her mühendislik ya da hukuk mezununa kadro açmak zorunda olmadığı gibi öğretmenlere da kadro açmak zorunda değil.
Ancak sosyal devlet olmanın gereğince adil bir işgücü piyasası ve işgücü arzına yetecek oranda iş olanağı sunmak zorunda.
Ardı ardına ekonomik krizlerle uğraşan bir ülkede gelişen bir işgücü piyasası olmasını beklemek de hayal tabii ki.

Burada bir arz-talep dengesizliği olduğuna göre fakülte kontenjanlarının da mümkün olduğunca koşullara uygun olarak belirlenmesi gerektiği de aşikar. Ancak her sektörde olduğu gibi burada da diplomalı işsiz üreten bir sistem var. Neden? Çünkü ekonomi kötü, iş piyasasında iş yaratılamıyor ve gençler üniversite okuyup ne kadar geç iş hayatına adım atarsa o kadar iyi.

Ama burada tek suçu kamuya da atmamak lazım. Yıllardır öğretmen atamalarındaki sorunlar konuşuluyor. Benim üniversiteye girdiğim yıl bile konuşuluyordu yani. Hal böyleyken gençlerin de gidip bu bölümleri tercih ederken mezuniyetteki sorunların farkında olması gerekir. Yani meslek seçimi yaparken bir şey bilmiyorduk, cahildik sözleri duruma ilişkin kendi üzerine düşen sorumluluğu üzerinden atma çabasından başka bir şey değil. Ama işte rahat iş kapısı, "bir kadın için en uygun meslek" söylemlerini de buna eklersen durum ortada.

İkinci olarak öğretmenlik önemli bir meslek, zor bir meslek, çocukların gelişiminde çok önemli figürler. Bunları kabul ediyoruz.
Ama dürüst olalım ve etrafımıza bakalım (burada açılan öğretmen odası konularında bile görüyoruz, çok uzağa bakmaya gerek yok).

Şu anki öğretmen profili (görevini layıkıyla yapanları tenzih ederek) hiç de mesleğin zorluğunu ve önemini bilen kişilerden oluşmuyor.
Daha bir iki gündür bir öğretmenin derse nasıl girdiğiyle ilgili sosyal medyada gördüklerimizi düşünün. Daha da fazlası var ve bunu inkar etmenin bir anlamı yok. Öğretmenlik gerçekten bu istenen imtiyazlara sahip olacaksa buna uygun olarak bir çocuğun hayatına pozitif anlamda gerçekten dokunabilecek öğretmenlerin işbaşına gelmesi gerekiyor. Ben psikolojik testlerin gerekli olduğunu düşünüyorum mesela, öyle her isteyen ya da bilgi ölçen bir sınavdan belli puan alan herkes çocukların hayatında bu kadar önemli hale gelen figürler olamamalı.

Ücretli öğretmenlerden bahsedilmiş ve evet, kimse çocuğunun ücretli öğretmenden eğitim almasını istemez.
Ancak bu da yine ekonomik durum ve iş piyasası ile ilgili bir realite. Yani aman öğretmenler mağdur olsun diye ortaya çıkan bir durum değil.

Tam zamanlı birini çalıştırmaktansa yarı zamanlı insanları çalıştırmak bütçeye daha az yük getiriyor.
Kendi meslek alanında iş bulamayıp ucuz işgücü olarak ücretli öğretmenlik yapanların mağduruiyetini de göz ardı etmemek lazım tabi.
Her açıdan bir sorun alanı yani ve sebebi de paranın olmaması. Başka bir şey değil, para yok.
Ha, bu sadece öğretmenlik mesleğine özgü bir sorun da değil ayrıca. Tüm sektörlerde mümkün olduğunca işgücü maliyetlerini düşürmek, sigorta vs den tasarruf etmek için işletmelerin de tercih ettiği bir durum.

Dahası da var da yeterince uzattım zaten. Ama ekonomi düzelmediği, yeni iş sahaları açılmadığı, eğitimin kalkınma için öncelikli alanlardan kabul edildiği bir kamu politikası hayata geçirilmediği, üniversite kontenjaları ülke çapında işgücü talebine göre belirlenmediği sürece bunları hatta daha zor koşulları konuşmaya devam edeceğiz.

Son düzenleme:
köy okuluna sınıfçıyı gönderdin, hadi anaokulu olan köy olsun, okul önceciyi gönderdin. fizikçiyi, fen ve teknoloji hocasını , aynı okulda 12.si olan branş hocasını ne yapacaksın mesela?
ben 10 senedir haftada 4 saatten fazla derse girmeyen hoca biliyorum yahu. meslek lisesi hocası. halk eğitimde filan kurs murs da açmıyor. açmayacam diyen hocaya da kimse bişey yaptıramıyor.

sayıları ben çıkarmıyorum nereden baksanız 100 binden çok norm fazlası var bu ülkede, tüm ücretli öğretmenlerin yerine norm fazlası boş boş oturan en az 1 tane hoca zaten var. onu demiyorsunuz ama "çocuğunuzun dersine ziraat mezunu mu girsin" diyorsunuz... siz burada norm fazlası hocalara düzenleme gelsin derseniz, ücretli mi girsin demezseniz ben o zaman inanırım derdinizin üzüm yemek olduğuna, mesela. bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama öğretmenlerin genel verdii intiba bu: derdiniz üzüm yemek değil, gibi duruyor buradan bakınca.

o zaman sorunlar şartlarla idi. herkes benzer şartlarda idi. şimdi şımarıklık, saygısızlığa çözümünüz varsa, öğretmen ya da değil önemi yok, buyurun sizden dinleyelim. mesela öneride bulunan öğretmene anneliğimize laf ediyorsun, ettirmem!! diyen anneye nasıl cevap verirdiniz?

genel konuştum sadece tek mesaja cevap vermedim kusura bakmayın diğer mesajları bulup alıntılayamadım…

Eklentiler

• IMG_0590.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 69
Benim annem de öğretmen arkadaşlarında meslek lisesinde 2 gün işe giden var zorunlu saati bile doldurmuyorlar. Bu kadınların çoğu 50 yaş üstü emekli de olabilir ama olmuyorlar. Benim annem bile olmuyor olmayacağım diyor sabah işe girip 1de bitiriyor neden emekli olsun meslek lisesinde öğretmen mesem o bu çıktı zaten gidiyor 1 saat ders açıyor akıllı tahta çocuklar telefonda umrunda bile olmuyor. Bu öğretmenlerin kaç tanesi oturup bi öğrencisini dert ediyor gerçekten umursuyor. Oturup öğrenci dedikodusu yapıyorlar kaç kere duydum. Lisede nöbetçiyken öğretmen odasında sesler gelirdi. Genç öğretmenler de tiktok peşinde olmuş köyde çocukların ağzına ağzına sokuyor. Bana kalsa ücretli öğretmen olacağına atanmış olsun ne yapayım bana ne. Bu sistemi desteklemiyorum ama atanan atanıyor yani. Bu bölümleri tercih ederken bize kimse iş garantisi vermedi. Benim bölüm 2. Ünide sınavsız okunuyor. Kim işinde zorluk yaşamıyor ki? Kim kolay atanıyor özelde sürünmüyor. Bana kalsa devlette okullar 20 25 kişi olsun çok daha kaliteli öğretmenler olsun oluyor mu olmuyor.

hanımefendi ben şeyi anlamadım

madem bu nesli yetiştirmek bu kadar zor o zaman neden milyon tane kişi atanmak için uğraşıyor?

hakketen sizin anlattığınız şeyin konuyla hiç alakası yok, bilmiyorum farkında mısınız? öğrenciler şımarık, ebeveynler burunlarından kıl aldırmıyor. çok zor....

eee? neden yüzbinler öğretmen olcam, ama illa da devlette olcam diye kendini yırtıyor o zaman??? deli mi herkes?

ha bu şehzade/prenses çocuk sendromu çok fena, ona katılıyorum da konu o değil ki.

Haftasonu, birsey, bir cok... kimseyi kucumsedigim yok ama belki de bir ogretmen olarak kucumsenmelisindir gercekten
Şu yazdığınızı anladıysanız birşey demiyorum.Şunca yazdığımdan anladığınız buysa tarzınız ve profiliniz belli.
O yüzden sizin yorumlarınızı düşüncenizi dikkate almamak lazım:)

hanımefendi konu öğretmenlik hiç de kutsal değil, öğretmenler yırtınıyor (?), öğretmenler çok boş, öğretmenler şöyle, öğretmenler böyle… dediğiniz/dedikleri için yazıyorum. ne kadar zor olduğunu asla ama asla yapmayan bilemez o yüzden oturduğunuz yerden aynı bu örnekteki velim gibi klavye delikanlılığına devam…

benim nezdimde maaş karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değil, o nedenle bu kutsallık söylemlerinden ikrah geldi bana da açıkçası

sizin argümanlarınızın da çok elle tutulur bir yanını göremiyorum. şey yapalım o zaman öğretmenlik diploması olanları 1800e ışınlayalım. o çağda çalışsınlar. "ama bu çağın çocuklarıyla uğraşmak çok rererö" diye savunma mı olur? bu çağda rekabet de çok zor, benim çalıştığım sektörde 20 sene önce her yer dutluktu, ne yapsan number 1 oluyordun şimdi bi tarafımızdan kan alıyorlar, ne yapayım? 2000'e geri mi gideyim? siz bu çağa öğretmenlik yapmak için memur olmadınız mı?

klavye delikanlısı lafını da iade ediyorum daha fazla tartışamayacağım açıkçası çünkü alakasız şeyler söylüyorsunuz.

Çünkü devletin şartları özelden çok daha iyi.
Maddi manevi.
İnsanlar yıllarca okuyup yaptığı mesleği icra etmel istiyor.
Özelin şartlarından bi habersizniz o belli.
Seçenek az.
Ve bi doktor nasil ki iş bulamayımca kasiyerlik yapmıyorsa öğretmende atanmak istiyor haliyle.
Aslında konu o değil ki dediğiniz konu tam da bu.
Öğretmenlere yükleneceğinize şartların iyileşmesi için devlete yüklenin.
Sınıf mevcutları azaltılsa,gereğinden fazla iş yükü azaltılsa,
maaş daha tatmin edici olsa emin olun kimse şikayet etmez.
Hala merak ediyorsanız bigün gelin sadece 1 gün beraber derlere girelim,1 günlük sürekli gürültüye maruz kalın,45 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışın,saygısız hadisiz öğrencilere sabretmeye çalışın o zaman anlarsınız eminim.
Öüretmende insan evladı.
Akşam eve gidip çocuklarıyla ilgileniyorlar,ev hanımlarının yaptığı tüm ev işlerini kısıtlı zamana sıkıştırıyorlar.
şunca emek verdiğin mesleğide ha diyince bırakamıyorsun.

Bu dediğiniz icin meslek kanunu degisikligi gerekebilir. Kaldi ki zaten her meslekte çürük elma olabilir. Konu bambaska bir sey ama inatla öğretmenlere çamur atiyorsunuz.

Hem burdaki onemli nokta şu, sizin dediginiz durum zaten atanmis bir grup öğretmen icin gecerli. Siz meslege girmis ve bos oturup maas alayım kafasındaki kişilerle emeğinin karşılığında atanma hakkinin niye yok edildigini sorgulayan kisileri neden bir tutuyorsunuz? Burada, bolumlerini okurken bile belirli sayida alimlari atamasi yapilan ogretmenlerin mezun olduklarında dur bakalim biz artik o kadar da sizden atama yapmiyoruz durumuyla karşılaşmalarından bahsediyoruz.

Konuyu saptirip kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz. Tamam sizin dediğiniz grubun is ahlaki yok rahatlim pesindeler diyelim ki, peki bu gece gunduz calisip emeginin karsiligini alamayan atanamayan insanlar ne yapsin? O bos oturanlardan cok daha yuksek puan aldigi halde atanamayip , sonra da duzen bu ya napalim diyip baska is mi kovalasinlar? İnsanlarin hakkini aramasi, sistemi sorgulamasi neden sizi rahatsiz ediyor?

Bu ekonomiyle zaten tum memur alimlari artik cok azaldi, ozel sektorun sartlari iyilesse kimse atanma derdine dusmez bu kadar. Neden boyle oldu diye bir suru sey konusup tartisabilecekken konunun surekli öğretmen kötülemeye dönmesi gercekten cok sinir bozucu. Benim mesela hicbir mesleğe önyargım yada kinim yok, herhangi bir meslekle ilgili burda konu acilsa o meslegi yerden yere vurmam. Ama ne hikmetse konu ogretmenler olunca herkesin bir iştahı kabarıyor.

Ben her şeye rağmen bir gun öğretmenlik mesleğinin eski saygınlığına kavuşacağına inanmak istiyorum. Baska turlusunu dusunmek zor, bir ulkenin en buyuk gelecegi egitim ve egitime verilen onemdir. Önyargılı olmayin, isini layikiyla yapan ve yapmak icin atama bekleyen binlerce ogretmen var.

Ne desem ne yazsam bilemedim,cehaletiniz hayatımızı etkiliyor ,yani şu yorumdaki bilgisizlik ah ya.
Evet her öğretmen belli bir seviyede olmalı ama sen yıllarca müzik resim okumuş ve hiç sayısal görmemiş bir öğretmenden 80 almasını bekleyemeezsin.
Ayrıca sizin aldığınız 83 puanda pedegojik formasyon dersleri yok.
Sınavda 10 dan fazla dersten sorumlu oluyor öğretmenler..
Düz kpssden 87 almıştım (az sayısal bilgimle bile bu puanı alabildim)tercih vermedim 2 sene sonra öğretmenlik kpss sinden 72 ile atandım.
Bilin istedim,ders zorluğu,ders sayısı,puan hesaplamaları çok farklı,bunu heryerde konuşup kendinizi rezil etmeyin.

madem doktorla kıyaslıyorsunuz (doktor niye kasiyerlik yapıyorsa hakketen)

neden bu ülkenin doktoru gidip başka ülkede rahat rahat denklik alıp, sınav geçip, dil öğrenip çalışabiliyor da öğretmenlerden bunu başarabilenler çölde vaha gibi, onu da biraz düşünün diye bir tavsiye vereyim ben de. madem siz bana tavsiyelerde bulundunuz o kadar. doktorla öğretmenin eğitim düzeyi, iş piyasası hep aynı çünkü. evet.

bu arada ben yeterince derse de girdim (şu anda da işimin bir parçası zaten eğitim vermek), ha memur olmak istesem alanım pedagojik formasyon alınıp atanabilecek de bir alan, çok ders de anlattım, güzel de ders anlatırım hala çok güzel anar beni ders anlattığım herkes. lütfen artık sene olmuş 2025 ev hanımlığıyla kıyas edeceğinize bu ülkenin çeşitli alandarda çalışan kadınlarıyla mukayese edin kendinizi değil mi?

öğretmenler neden böyle neden mukayeseler "biz ev hanımlarının yaptığı işleri de sıkıştırıyoruz" hakketen mi? çalışan tüm kadınların gözler faltaşı...

Peki öğretmen neden yapsın kasiyerlik,siz bunu ima etmediniz mi?
Öğretmenleri robot sanan bir kesim var,duygularımız özel bir hayatımız yokmuş gibi.
Var bizde insanız herkes gibi.
pedogojik formasyonu parayla almakla 4 yıl bunun eğitimini almak aynı şey mi sizce?
İşinizin bir parçası eğitim vermek öylemi.
biizm işimizin tamamı eğitim vermek.
Eğitim vermekten gocunmuyor kimse,nitelikli kesime herkes eğitim verir,siz gelin varoş kesimde öğretmenlik yapan öğretmenden dinleyin birde öğretmenliği

Durun,sususn,yapmayın demekten ailelerin terbiye edemedği çocukların psikolojisini düzeltmekten eğitim veremiyoruz zaten.
Sorun bu.
Hanım efendi,10 kişilik sınıflarda sessizce sizi dinleyen herkese saatlerce eğitim verilir merak etmeyin.
Zaten bizde bunu yapamadığımız için şilayetçiyiz.

kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz.

ya keşke öyle olsa. inanın dua ederim siz haklı olun diye. hiç istemem ben haklı olayım, derdim o değil benim. öğretmen profilinin bu olmasının zararı tüm ülkeye çünkü. keşke profil bu olmasa, keşke siz haklı olsanız...

tum memur alimlari artik cok azaldi,

evet öyle. işte biz de onu diyoruz. ama nedense bir öğretmenlerde "ama biz atanamadık" diye ağlamak var. bakın hak aramak değil ağlamak. bunlar farklı şeyler. öğretmenler keşke hak arıyor olsalar. hak aramak sonuna kadar arkasında duracağım, gözlerim dolarak, yüreğim kabararak hiçbir şey yapamıyorsam gönlümde umut yeşerterek destekleyeceğim bir mücadele.
öğretmenlerin bu genel dili, profili tepki çeken şey. ama herhalde içinde olunca anlaşılmıyor.

meslek kanunu degisikligi gerekebilir
hocam 3 senede bir anayasa değişiyor bu ülkede ya meslek kanunu değiştirmekte ne var? sanki marsa 3 şerit yol yapın dedik.

ben atamalar için devet öğretmen atamasın filan demiyorum bu arada (sanki desem devlet de tamam migren sen iste yeter diyecekti)
devlet gerekeni kendince atıyor zaten, yani bu hükümetten daha fazlasını bekleyen herhalde pembe bulutların üstünde şekerden kurabiyeden evde yaşıyordur ne biliyim.
atnaan da 3 sene kalıyor hoop batıya, batıda yüzbinlerce norm fazlası var. bu sistemle delik kova gibi doğuya daha kaç atama bekliyorsunuz onu anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…