- 18 Nisan 2018
- 71
- 71
- 88
Aynen katılıyorum eşimle ikimiz öğretmeniz ve ağustosun 10'undan sonra düzensizlik yoruyor beni , canım çok sıkılıyor. 2 ay işe gitmiyoruz diye evde durmamız insanların gözüne batıyor. Ağustosun 20'sinde eve dönüyoruz bir kere 1 ay falan kalmışız , eve erken döndüğümüzü ima edenler oldu. Artık tınlamıyorum kimseyi. 2 çocuk , yemek seçiyorlar herşeyi yemiyorlar.Gerçekten zor. Allahtan 2 saat mesafede oturuyorum . Sıkıldıkça git gel yapıyorum.Öğretmenim sırf içinde bulunduğun sebepten öğretmen bir eşe sıcak bakmadım.
Daha dün kardeşime şu cümleyi kurdum. Yazı sevmiyorum. Evet ben yaz mevsimini ve bu kadar uzun tatilleri sevmiyorum.
Ona mi gitsek buna mi gitsek ne kadar kalsak.
Hele iki küçük çocukla baska bir yerde kalmak stres.
Yapış yapış sıcak.
Kış öyle mi ya kis demek duzen demek. Ne güzel çocuklar okula biz işe... Yapılacaklar belli tıkır tıkır işliyor duzen. Ne yapsak ne yapsak bir hamak alip sallansak minvalinde bir bos vakit can sıkıntisi yok.
Iki gündür hava sıcaklığı da düştü buralarda mutlu oldum vallahi eylül ekim tadında.
Eşim hiç istemiyor idarecilik. Yazın DYK kursu aç dedim ona da gönlü olmadı. Varsa yoksa evi. Yatar uyur, uyur yatar çok mutlu :) Allahtan annesinin evinde bile rahat edemez evimize gidelim der 1 hafta geçince :) eşim liseyi de öğretmen lisesinde yatılı okumuş sanırım ondan çok kuvvetli değil bağı ailesiyleÇok güzel planlama yapmışsınız. Başta biz de aynı problemleri yaşıyorduk. Sırf bu yüzden eşimi idareci olmaya ikna edip sınavlara sokmuştum. İdareci olunca rahat etmiştim bir nebze
Allah sabrınızı artırsın. Öğretmenlere çok ihtiyacımız varBende öğretmenim. Öğrencilerim o kadar zor. Yıl o kadar stresli geçti ki anlatamam. Aylar boyunca sabahlara kadar dişlerimi gıcırdattım. Şimdi evde oturmak bile çok çok güzel. Yeni yıl için enerji biriktiriyor, kötü enerjiyi üzerimden atıyorum.
Hepsini gecırmıyoruz ama beklenti ıcınde olmaları bizde gerginlik yaratıyor inanın okul pzt acılıuo diyelim pazar gece dönun diyebilecek potansıyeldeler.. Acaba diyorum bizde mi problem var.. Hayır o kadar sıkı fıkı aile baglarımız da yoktu evlendikten sonra kıymete bindikKeşke iki ay tatil yapabilecek bir işim olsaydı ne güzel olurdu diye düşündüm. Yaz tatilinin hepsini aile yanında geçirmek zorunda mısınız? Kendinize farklı planlar yapın ve uygulamaya koyun. Onlarda alışır zamanla bütün yazı onlarla geçirmeyeceğiniz fikrine. Beklentilerini 10_15 günle sınırlayın.
Ev ve araba Borcumu oldugu icin 2 3 yıl onu yapamıyoruz ama sonrası ıcjn aklımızda olan plan buBaşkasının evi çekilmez .Çocukları bırakın gelin yada 10 gün en fazla kalınabilir.
Deniz kenarında ev kiralardım çok tatilim olsa .
en de artık kızıma gore yapayım diyorum yaz kursları var 1 ay oraya gitsin geri kalan zamanı da bolup aile yanında gecırnek ıyı fıkır gibi geldi sagolunİlk yaz tatillerimizde kv ler de tüm tatili orada geçirmemiz gerekiyor gibi davranıyorlardı.Eşim de ben de evde olmaktan huzur duyarız.Söyledik biz evimizde de dinlenip tatilimizi geçirmek istiyoruz diye. Hele çocuklar olduktan sonra kv. her dönüş vakti bir ağlama krizleri falan çıkarırdı. Tek başımıza kaldığımız bir gün bir daha çocuklarımın yanında ağlayıp bağırırsın gelmem evine dedim. Geçen yıl iyi siz bilirsiniz dedi dönüş günümüzü duyunca.
Biz 1 ayı evimizde geçiriyoruz. Çocukların yaz kurslarını bu aya ayarlıyorum. 1 hafta deniz tatili yapıyoruz. 10 gün de eşimin memleketinde kalıyoruz. Eve gel çamaşır vs derken okul açılıyor zaten. Çevre illeri gezip bol bol piknik vs yapıyoruz evimizde.
Gezi gormek ıstedıgınız yerler var elbet ama malum ek ders kesintisi olunca e ustune borc da olunca su sıralar onu yapamıyoruz onumuzde ki yıllar bu sekılde olabilir haklısınızBen öğretmen değilim ama biz uzun tatilleri süresine göre boluyoruz. Mesela 2 ay tatilimiz olsa bir hafta eşimin ailesiyle bir hafta benim ailemle sonrası gezip görmek istediğimiz yerler. Bunu kısa tatillerde de uyguluyoruz. Herkes memnun
İste olan bin pısman olmayan bir...Keske 2 ay tatilim olsa da boyle dertlensem
Amın ınsallahAllah baska dert vermesin :)
1. Sınıf tim bu yıl inanın saclarım beyazladı.. Anneme sorsanız cocuklarla her gun oyun oynuyorum..Bende öğretmenim. Öğrencilerim o kadar zor. Yıl o kadar stresli geçti ki anlatamam. Aylar boyunca sabahlara kadar dişlerimi gıcırdattım. Şimdi evde oturmak bile çok çok güzel. Yeni yıl için enerji biriktiriyor, kötü enerjiyi üzerimden atıyorum.
Kesinlikle hemfıkırızŞu seminerleri dönem içine koyacaklarına keşke yaz tatilinin başına ve sonuna koysalardı. Bizde dönem arasında hem 1 hafta dinlenirdik , hem de yaz tatilleri kısalırdı.
İste ben ailemin yanında da rahat degılım malesefÖnceden hiç abartmıyorum tam 7 hafta eşimin tarafında geçiyordu tatil. Geçen sene de hamileydim 6 hafta civarı orda kaldım( bu arada 3 yıllık evliyim.) Fakat bu yaz bebegimi de aldım annemlere geldim 2. Haftam bitti 2 hafta daha geçirmeyi düşünüyorum eşim gelmedi idareci kendisi idari işlerden dolayı. Gercekten cok daha rahatım diyebilirim. Kv görümce elti vs. insan hiç rahat edemiyor biz öğretmeniz tüm sene çalışıp yoruluyoruz onların yanında en basitinden sabah 9a kadar bile uyuyamıyorsun batıyor. Hiç düşünmezler ki gelinimiz öğretmen dinlensin biraz tatil yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?