Öğretmen çiftlerin tatil sendromu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de öğretmen çiftiz.Esimin memleketi görev yerimiz.Tatilin cogunu ailemin yanında geçiriyoruz.Zaten yazlık yer, bizim de düzenimiz var burda.Esim 3 hafta kadar ailesinin bağ bahçe işini yapıp geliyor.Kalan 10 günü evde geçiriyoruz.Bana çok iyi geliyor mekan değişikliği.

eismin ailesiyle ayni yerdeyiz.ben annemlerde bi haftaya yakin kaliyorum.sonra esimle 2 haftaya yakin tatile gidiyoruz.diger zamanlarda da ya evdeyiz yada yakin yerlere gidiyoruz.

Ev ya da araba borcuna girip, tatile param yok diyenlerden misiniz? Bu yazlıkta otelde takılanlar hep CEO mu İki çalışanın (memur olursa ne ala) olduğu evde, iyi kötü her çift güzel bir tatil planı yapabilir.

Ev ya da araba borcuna girip, tatile param yok diyenlerden misiniz? Bu yazlıkta otelde takılanlar hep CEO mu İki çalışanın (memur olursa ne ala) olduğu evde, iyi kötü her çift güzel bir tatil planı yapabilir.

Siz hangi köyün önyargı muhtarısınız peki? Ben öyle bir şey demedim. 2 ay tatil yapmaktan bahsediyorum. Keşke okuduğumuzu anlayabilsek. 1 hafta tatile gidilir de o kadar zaman zor.

Ay biz de küçükken cuma günü okul kapanınca giderdik babanemgile tüm yaz orda kalırdık.Annem sinir olurdu tabi o ev de kalabalıktı baya onu hatırladım şimdi.
Sanırım başka şehirde olunca aileler her tatil gününde yanına bekliyorlar orda 3 ay napacaksınız diye de düşünüyorlar

2 ay tatilimiz olsa keşkedaha işe başlamadım ama şimdiden gerildim.ben olsam 10 gün eşimin ailesi,10 gün kendi ailem,10 günbaşka ülke veya şehir turu şeklinde harcardım.kalanıda evde arada günübirlik gezilere,denize falan giderek harcardım.

15 gun birine 15 gun digerine kalani kendinize ayirin esinizle konusarak. Baslarda gunleri azaltarak baslayin. Yavas yavas azalinca duzene girer. Tatil planlayin onceden o zaman emrivaki yapamazlar

Sizi çok iyi anlıyorum. Sizin durumunuzda olan arkadaşlarım var. Bizde ben öğretmenim eşimin mesleği farklı o yüzden 1 ay iznimiz oluyor onu bile planlarken zorlanıyoruz. Branşlarınız nedir bilmiyorum ama sizi zorlamaya ak şekilde Yaz kursu açabilirsiniz eşiniz ya da siz.

Çok şükür bunu düşünen tek ben değilmişim bir ay yazlık, üstüne kültür turizmi, yakın şehirlere piknikler falan...
Kredi ödemekten bir tek benim g.tüm çatlıyor anlaşılan
Bir hafta tatil yapıyoruz otelde, onun dışında genelde bir hafta tatil başı bir hafta tatil sonunda kendi aileme gidiyorum, eşim çalışıyor.
Çok şükür kayınvalidemle aynı ilde olduğumuzdan kalma durumumuz olmuyor.
Bir de ben iki çocukla gün nasıl geçiyor anlamıyorım bile.
Bir arkadaş ruhsal arınma falan demiş, şahsen ben ev işini yapıp yemekleri yetiştirebilirsem bir hayli iyi hissediyorum kendimi.
Şu an tatilden dönüyorum mesela, bir haftada çamaşır işini halletsem, ilk işim cam balkonu silmek olacak

Gerçekten çok haklısınız hiç anlamıyorlar düzeni varmış sıkılmış vs asla .

2 ay tatilim yok, ailelerle aynı şehirde yaşıyorum. yıllık 21 gün izinde mutlaka bir yurt içi bir de yurt dışı tatil yapmaya çalışıyoruz. ayrıca haftasonları yakın yerelere ya gezip görmek ya denize girmek şeklinde oluyor.

sizin yerinizde olsam muhtemelen 1 hafta eşimin ailesi, 1 hafta kendi ailem, 1 veya 2 hafta deniz-kum-güneş tatili yaparım. kalan 1 ayı da evimde geçiririm.

Şu an 10 günlük yıllık izinlerini aileleri ziyaret için mi, evdeki işleri halletmek için mi yoksa adamakıllı bir tatile gitmek için mi kullanacaklarını kara kara düşünen herkes, içinden "Ah yalan dünyağğğ" diye türkü söylüyor mu?

Ben söylüyorum.

hiç başka tatil planı yapmaz bavulu alıp onlara gidersenız tabikii
okul açılana kadar burda kalın başka ne işiniz varki derler ,

10 gün kalıp şuraya tatile gidecez deyin hersene

Biz de öğretmen bir çiftiz. Benim memleketimde gorev yapıyoruz. Bu yuzden esim 2 ayı da onun memleketinde gecirmemizi istiyor. Ailesi yaylada yasıyor ve kv hiç bir iş yapmıyor. Kp surekli yiyip içmek istiyor. Butun işler bana bakıyor. 2 yasında da yaramaz bir oglum var. Tatil çok kötü geçiyor yani. Okullar acılsın artık

Keşkee bende öğretmen olup 2 ay tatilim olaydı. Ah bi düşündüm de hayali bile güzel beee.

Ben de sahil kasabasında bi ev kiralar bol bol D vitamini alırdım :)
Aİle bireyleri de gelmek isterse misafir ederdim :)

aileler ayrı şehirlerde ise her iki tarafta kendi ailesine gitsin 15 günlüğüne , kalan ortalama 45 gününde en az 2 haftası deniz tatili ve kültür turizmi olacal şekilde bir tura ya da bireysel geziye ayırılabilir.
kalan zamanda da evde ve yakın çevrede günübirlik gezi,piknik vs etkinliklerle yaz tatili geçer.
bizim 20 gün iznimiz var onu dolu dolu geçirmek için her izni tatil planı yaparak geçirmeye çalışıyoruz zaruri nedenler harici (ölüm, hastalık vs hariç)
mesela ben bu sene nisan ayından beri 3 kez tatile gittim. haftaya yine gideceğiz ailecek. agustostada tatil planım var. istedikten sonra bütçede ayarlamak kolay iş illa pahalısı lüksü olmasına gerek yokki, iki kişi çalışıyor ise tatil yapmak çok kolay zaten ne için çalışıyoruz ki???
şahsen tüm paramı ev araba almaya harcayamam...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…