Öğretmen çiftlerin tatil sendromu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz 10 yıl yok düğünüydü, yok eviydi, yok arabasıydı bir ton kredi ödedik. Anca 3 senedir geziyoruz. Ama eminim o da milletin gözüne batıyordur.Bu arada bende yeni döndüm. Çamaşır işini bitirince ben de cam sileceğim

Bizde karı koca öğretmeniz.Yaz tatilimizin 2 veya 3 haftasını ailelerle geciririz onun dışında genelde evdeyiz.Kedimiz var uzun soluklu otel tatili yapamıyoruz en fazla 3 günlük otel tatili ayarlarız.Izmirde yaşadığımız icin günlük deniz kum güneş yapabiliyoruz canımız istedikçe.Bazen farklı ilçelere veya yakın şehirlere gideriz kısacası canımız ne isterse ona göre hareket ederiz.Aileler bekler ama sınırı siz ve esiniz koyacak küçük çocuk degilsiniz sizinde planlarınız olabilir ayıp degil günah degil yani normal.bir durum.

Senin tarafta su kadar kaldik benim tarafta bu kadar diye birbirimizi yiyoruz. bunaldim valla.Nasil gecicek 1 bucuk ay daha bilmiyorum.Hamileyim evimde oturucam artik.

Bacım 2 maassınız 1 ayını tatile gdin gezi tozun tur yapın. 1 ayda biraz sizin tarafta biraz esinin tarafnda gecer Bi şekilde

Öğretmenler hayattan asla memnun olmamaya mi odaklı acaba? İki ay tatilin var ve yazı sevmiyorsun? Karı koca öğretmen olan kuzenim var. Evi arabası herşeyi var. Annemi her aradığında hala kontörüm bitmişti vs diyor. Bu nasıl hayat ben anlıyorum. Asgari ücretle geçinen insanlar bile daha iyi yaşıyor, yaşamayı biliyor. Öğretmen de olsan vizyon eğitimle gelmiyor işte belli ki.

Bende öğretmenlere laf sokanlar ne zaman gelecekler diye bekliyordum. Hoşgeldiniz .

Boyle her duydugunuz olumsuz bir ornegi butun ogretmen camiasina genelleyince azicik da olsa rahatliyor musunuz acaba? Vallahi oyleyse sevinecegim sizin adiniza.

Bizim de 10 sene oldu, daha geçen hafta tekrar kredi çektim Allah can sağlığı versin öderiz elbet. Senede 1 hafta tatil yapabilirsek yatıp kalkıp şükrediyorum.

Boyle her duydugunuz olumsuz bir ornegi butun ogretmen camiasina genelleyince azicik da olsa rahatliyor musunuz acaba? Vallahi oyleyse sevinecegim sizin adiniza.
Duyduğum bircok örnekten biri. Genellemeyip ne yapabilirim. Duyar kasacak bir durum yok. Öyle olduğunu düşünmeyen üzerine alınmasın.

Biz de öğretmeniz...
Gerçi biz 8 5 mesaili bir kurumda yazında görev yapıyoruz...
Yani hiç tatil yapmadık o yüzden uzun süre..
Eşimin memleketindeyiz şu an...
Valla başka yere gitsek ne yaparız diye düşündüm su an..
Yıllık izin alıp bir hafta bizimkilerde bir hafta onlarda kalsak uzak iller...
Hakkatten dert yani dusununce

10 gün birinde 10 gün digerinde 10 gün tatil. Geri kalan zaman da kendi evimizde Bunlar aralıklı oluyor tabi. Anneme kalsa 1 ay onda kalmalıyım ancak bana 10 gün yeterli geliyor. Tatlı tatli zaman geçirip sıkılmamışken ayriliyoruz

Duyduğum bircok örnekten biri. Genellemeyip ne yapabilirim. Duyar kasacak bir durum yok. Öyle olduğunu düşünmeyen üzerine alınmasın.
Her gruba karsi boyle genellemeler yapiyor musunuz? Duyar kasmiyorum. Benim etrafimdaki bircok ogretmen arkadasim her tatilde yurtiçi, yurtdisi turlardalar. Size denk gelen ornekler nasil oluyorsa hep ogretmen dusmani kesime denk geliyor demekki. Bunu bir de vizyonsuzluk olarak tanimlamak ne kadar dogru? Sizin kuzeniniz gorgusuzun tekiyse bunun yaptigi meslekle ne alakasi var cozemedim.

Her gruba değil. Belli davranışlar belli gruplarda toplanıyorsa evet genelleme yaparım. Neden üzerinize alindiniz. Yönetici asistanlığı yapıyorum. Biri gelip asistanlar da biraz şöyle oluyor derse ne alakası var der geçerim bu kadar takilmam. Herkesin fikri kendine. Kaldı ki konuda da iki ay tatili olmasına rağmen değerlendiremeyen bir öğretmen çift var.

Biz de öğretmen bir çiftiz. Ben biraz ters bir insan olunca kimse bizi tüm yaz bir yere bağlamaya çalışmıyor, ben rahatım evimde. Ama bazı insanlar kalp kıramaz, hayır diyemez. Kendini net ifade edemez. Etse bile karşısındaki ısrarcıdır huzur bırakmaz. Bu tip karakterlerle ilgili bir durumu meslek grubuna mal etmek asıl vizyonsuzluk.
Başka bir meslekte de kesintisiz iki ay izin olsa aileler uzun süre gelip kalınmasını talep eder. Bu Türk toplumunun bıktırıcı ısrarcılığı ve geleneksel bakıştan kurtulamamasıyla alakalı öğretmen olunmasıyla ilgili değil.
Nesillere büyük katkısı olan bir meslek için bir bahane bulsak da çaksak diye bekleyenler çok hazımsız oluyor

Derde bakarmisin rahat batti diyelim ozelde calisan biz ne yapalım bir haftaya hem tatil hem temizlik sikistiriyoruz

biz evde bitane kendi çocugumuzla baş ederken bazen sinirden gözümüz segiriyor zor meslek allah yardimciniz olsun

Ustume alinmadim. Ben de o meslege mensup oldugum icin ve aksine inandigim icin savunma ihtiyaci hissettim. Soz hakki doguyor sanirim bana bu durumda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…