Öğretmen hamileler. Okulunuzda nöbet tutuyor musunuz??

Bende okul baslayinca 16 haftalikti. Idare hamile oldugumu biliyordu nobet vermedi. 24. Haftada zaten tutma zorunlulugu kalmiyor taki dogumdan 1 yil sonraya kadar. 32. Haftadan itibaren izine ayrilabilirsiniz yada calisabilir raporu alip 38 e kadar calisirsiniz. Benim dogum subat basi olacagi icin calismayi dusunuyorum bir sıkıntı cikmazsa. Bu arada bende marasta kimya ogretmeniyim.

Kizlar biraz dagilacak.konu ama ben mayis ortasinda dogum yapacagim. Acaba dogumu biraz daha erken gosterirler mi? Malum iznim yanacak tatile gelince 1 ay. En azindan oncesinde dinlenirim.
Ben de senin gibiyim 1 ayimiz boşuna gidecek ama mecbur son adet tarihi baz aliyorlar galiba yapacak bir şey yok :)

Ben de senin gibiyim 1 ayimiz boşuna gidecek ama mecbur son adet tarihi baz aliyorlar galiba yapacak bir şey yok :)
Artik heyet raporu da cok zor canim. Bebisler 3 aylikken biz ise basliycaz. Cok talihsiz. Ben cocugu 16 aylikken ise baslayan arkadas taniyorum yaa

Dönem başladığında 18 haftalıktım. Doktorum ayakta durması sakıncalıdır diye durum bildirir rapor verdi. Hiç nöbet tutmadım.

İsterseniz doguma kadar calisabilir izinlerinizi dogum sonrasina aktarabilirsnz. Dogum oncesi 2, sonrasi 2 ay hakkimiz var.
Dogum izni hesaplanirken bebegin dogdugu tarihte baz aliniyor. Yani yaz tatili yuzunden izniniz yanmis oluyor ne yazkki bu konuda yapilabilecek bisey yok.
Heyete falan hic gerek yok okulumda nobet tutmak istemeyenler dilekce verip nobeti birakti. Ki herseyi didikleyen bir mudurum vardir eger ki o sekilde olmuyor olsaydi kesinlikle musade etmezdi.
Ama adam 200 lira verip illa heyete cikacaksn diyorsa cok sasrtci yani....

Bu arada F Frkzhd hocam cok iyi oldu konuda burda bu kadar ogretmen oldugndan habersizdim :) konuyu takipteyim. Yonetmeligi yalayip yutmus durumdaym sorularnz olrsa cevaplarm

Hocam bizim okulda tum Ogretmenler haftada iki kez nobet tutuyor ihtiyac fazla oldugu icin. Dilekce kabul edilmiyor o yuzden. Dilekce verilip tutulmayabilecegine dair yonetmelikte bi degisiklik mi yapildi? Varsa boyle bisey yollar misiniz?

Hocam bizim okulda tum Ogretmenler haftada iki kez nobet tutuyor ihtiyac fazla oldugu icin. Dilekce kabul edilmiyor o yuzden. Dilekce verilip tutulmayabilecegine dair yonetmelikte bi degisiklik mi yapildi? Varsa boyle bisey yollar misiniz?
hocam nobetlerden ucret aldgmzdan beri dilekce ile reddedebiliyorsnz. Eski okulumda da bu sekldeydi. Bu yuzden sizler kabul edilmiyor diyince cok sasrdm.
Yonetmeligi bir tarayayim. Insallah ilgili maddeyi bulablrm.

Hic acimiyorlar valla. 3 haftada 1 her ogretmen 2 gun nobet tutuyormus yeni geldim bu okula. gecen hafta 2 gun nobet yazmislar. hamile ogretmene biraz tolerans gostermek gerekiyor. Hic acimalari yok gercekten. o gun asiri bulantim oldu. ders isleyemedim. izin alip ciktim. rapor aldim sonra. zaten erkek imamhatip. dersler cok gurultulu. bide nobet cok yoruyor.

cok uzuldum hocam umarim idarecilernz degisir. Veya yeni ogretmen gelir de yukunz azalir

ben 32.haftaya girdigimiz zaman izine ayrilmamiz gerektigini biliyorum yada 38.haftaya kadar calisabilir raporu alip devam edebiliyoruz ve bunu dogum sonrasina aktarabiliyoruz.ama 38.haftada mecbur ayrilmamiz gerekiyor neyseki benim insallah yolunda giderse nisan ortasi gelcek bebiskom hem oncesini hem sonrasini kullancam ikinci donem 3hafta okula gidip ayrilmayi planliyorum..bu arada bende izmirdeyim...

24 haftalikken nobetten dusuyorsunuz hocam. benim de mayista olacak 2-3 haftam tatile gidecek malesef. ben de dogum oncesi hepsini kullancam

24 haftalikken nobetten dusuyorsunuz hocam. benim de mayista olacak 2-3 haftam tatile gidecek malesef. ben de dogum oncesi hepsini kullancam
ben zaten nobet tutmasi sakincali raporu aldim canimcim tutmuyorum artik evet kotu olmus oncesini kullan oldugu gibi izninin artik..ama bebis hemen gel diyince gelmiyor napalim..saglikli olsunda bebislerimiz şükür gene..

Bende doktorumdan rica edeyim o zaman inşallah anlayışla karşılar ve yazar rapor. İlla mazeret belirtmek mi gerekiyor raporda?? Allaha şükür benim ağrım sızım yok. Ama çok yoruyor dediğim gibi biri gelip çarpacak diye çok korkuyorum

canim benim hamileligim sıkıntılı gidiyor birazcik ama doktoruna soyle surekli ayakta merdiven inip cikmak zorunda kaliyorum de biz iki katta tutuyoruz bide her tenefus ucuncu kata in cik zor oluyor dedim zaten ayakta cocuklarin pesinden kosmak bide derse girmeyi kaldiramiyorum dedim zaten para aliyoruz nobetten ama ben istemiyorum kalsin durmasan sorumlulugun oluyor dersin benim gibi kaldiramiyorum dersen bisey demez bence..

Sağol canım tesekkürler öyle diyim

Selam arkadaşlar bende bursa da fen bilimleri öğretmeniyim. Rapor alma haftam geldi ama benim doktorum özel muayenehane de. Ondan aldığım rapor geçerli olur mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…