Rica ederim :)Tesekkurler bilgilendirmeniz icin
size ne öğretmenin maaşından? Öğretmenin her şeyi batıyor sizin gibilere 10 bin de alsa 2 bin de alsa size ne beeson gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Dalga geçer gibi dimi?konu sahibinin son yazdığını aynen yazıyorum “ben niye öğretmen olmamışım tekrar okuyayım çok imreniyorum bu zenginliğe”size ne öğretmenin maaşından? Öğretmenin her şeyi batıyor sizin gibilere 10 bin de alsa 2 bin de alsa size ne bee
Pardon sonunda ki smile unutmuşumsize ne öğretmenin maaşından? Öğretmenin her şeyi batıyor sizin gibilere 10 bin de alsa 2 bin de alsa size ne bee
Bir edebiyat öğretmenin hatta bence herhangi bir öğretmenin eğer okul sahibi değilse, babadan zengin olup başka bir geliri yoksa bu şekilde yaşayabileceğine inanmıyorum :) Arkadaşınızın başka bir sırrı olmalıBen kotuya yormuyorum kendisi ile samimi oldugumuz donemlerde paylasmis oldugu bir seydi zaten daha sonrada erkek kardesinin bu duruma siddetli tepki gosterdigini ve ayrildigini soyledi ben de inandim ve konu kapandi :) ama gidisat hic oyle durmadi benim herseye sqygim var ama ailesi bilmedigi icin muhtemelen bu konuda cok sevincli edebiyat ogretmeni kendisi ne mutlu herkese bol kazanclar :)
üslubuna bakınca ınsallah eğitimci değildir diye düşündümsize ne öğretmenin maaşından? Öğretmenin her şeyi batıyor sizin gibilere 10 bin de alsa 2 bin de alsa size ne bee
Yurt dışı gezileri konusunda aynı fikirdeyim ayrıca zaten 9 taksit yapıyor firmalar, öncelikler farklı olabilir biriktirmiyor harcıyor da olabilir ama sıfırdan kredisiz ev almak vs bunlar pek gerçekçi değil başka bir gelir yoksa...Öğretmenim. Yazın bir hafta İtalya'daydım. Yarın da nasipse bir hafta boyunca 3 ülke gezeceğim. Bekar değilim. Kiradayım. Yurt dışına çıkmak çok masraflı bir şey değil araştırırsanız. İmreniyorsanız siz de öğretmen olabilirsiniz, eğitim fakülteleri hala yerinde duruyor zira..
Yeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.Ogretmense devlete atanmissa yesil pasaport sahibidir.
Uzun süre zorunlu hizmet bölgesinde çalışanlar daha erken alıyor.ortalama 15 senede alınıyor zaten yeşil pasaport.yani almış olabilirYeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.
Ben nedense daha genç bir öğretmen düşündüm. 4 5 senelik. Konu sahibi kaç senelik öğretmen arkadaşın?Uzun süre zorunlu hizmet bölgesinde çalışanlar daha erken alıyor.ortalama 15 senede alınıyor zaten yeşil pasaport.yani almış olabilir
10 seneden bahsetmişti.ayrıca 5yıllık üniversite bitirmişse sicil notu yüksekse kademe ilerlemesi alır.gçrev süresini yanlış hatırlamıyorsam 11 senelik bi öğretmen arkadaşın yeşil pasaportu var diye biliyorum.Ben nedense daha genç bir öğretmen düşündüm. 4 5 senelik. Konu sahibi kaç senelik öğretmen arkadaşın?
Geçen saydım 10 yılım var şu an yeşil pasaportaYeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.
Doğuda iken veriyorlardı. Gerçi şu anki okulum da doğu görevi sayılıyor belki burada da verirler. 5. Dereceyim ben. Verseler de gezsek heves varken.Geçen saydım 10 yılım var şu an yeşil pasaportaEğer bu süreçte ek derece falan verirlerse süre kısalabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?