Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

size ne öğretmenin maaşından? Öğretmenin her şeyi batıyor sizin gibilere 10 bin de alsa 2 bin de alsa size ne bee

Bir edebiyat öğretmenin hatta bence herhangi bir öğretmenin eğer okul sahibi değilse, babadan zengin olup başka bir geliri yoksa bu şekilde yaşayabileceğine inanmıyorum :) Arkadaşınızın başka bir sırrı olmalı

Bir edebiyat öğretmeninin hatta bence herhangi bir öğretmenin eğer okul sahibi değilse, babadan zengin olup başka bir geliri yoksa bu şekilde yaşayabileceğine inanmıyorum hatta bunun inanmakla alakası yok realite bu :) Arkadaşınızın başka bir sırrı olmalı [/QUOTE]

Öğretmenim. Yazın bir hafta İtalya'daydım. Yarın da nasipse bir hafta boyunca 3 ülke gezeceğim. Bekar değilim. Kiradayım. Yurt dışına çıkmak çok masraflı bir şey değil araştırırsanız. İmreniyorsanız siz de öğretmen olabilirsiniz, eğitim fakülteleri hala yerinde duruyor zira..

Yurt dışı gezileri konusunda aynı fikirdeyim ayrıca zaten 9 taksit yapıyor firmalar, öncelikler farklı olabilir biriktirmiyor harcıyor da olabilir ama sıfırdan kredisiz ev almak vs bunlar pek gerçekçi değil başka bir gelir yoksa...

10 yıllık bir öğretmenin net maaşı 3300 dür. ek derslere ve kurslara full girse rehberliği olsa nöbetler de dahil 2000 de ordan gelir 5000.
eşi de öğretmen olsa aynı maaşı alsa 10 000.

üstelik sabah 9 akşam 16 30.

devlet öğrenci dostu olucam derken öğretmenlere de kıyak geçmiş oldu fakat kursların kaldırılacağı duyumları alıyorum o kötü.

not: yukarıdaki bilgiler öğretmenin matematik sosyal fen ve ingilizce öğretmeni olması halinde geçerlidir.

Teknik lisede çalışıyorsa normal öğretmen maaşının iki katı kazanır ek ders proje nöbet kurs vs vs vsden.bu kazandığı paralarla 10sene de 0 ev de alabilir.(öğretmen nasıl bu kadar kazanabilir diye gıcık olanlar ve YÖK yeaaa öğretmen nasıl bu kadar kazanır düşüncesinde olanlar üzgünüm)ayrıca kredili alıp almadığı hakkında biley dememiş.dünyayı geziyor olması vizyon,hayat tarzı,hayata bakış açısı farklılığı.ilber Ortaylı’nın bi lafı geldi aklıma.evlenip mobilyacı gezeceğinize,dünyayı gezin diyor(not:evliyim ordan saldıracaklar haberiniz olsun)kısacası neden bu kadar kötü olumsuz yaklaşırız olaylara hiç anlamam.öğretmen olmuş ev almış yurt dışı gezilerine çıkıyor.aaaa nasıl olur???mümkün değil!!!mümkün gayet de güzel olur hemde hiç bir erkeğin maddi manevi desteği olmadan.

Ben nedense daha genç bir öğretmen düşündüm. 4 5 senelik. Konu sahibi kaç senelik öğretmen arkadaşın?
10 seneden bahsetmişti.ayrıca 5yıllık üniversite bitirmişse sicil notu yüksekse kademe ilerlemesi alır.gçrev süresini yanlış hatırlamıyorsam 11 senelik bi öğretmen arkadaşın yeşil pasaportu var diye biliyorum.

Geçen saydım 10 yılım var şu an yeşil pasaporta Eğer bu süreçte ek derece falan verirlerse süre kısalabilir
Doğuda iken veriyorlardı. Gerçi şu anki okulum da doğu görevi sayılıyor belki burada da verirler. 5. Dereceyim ben. Verseler de gezsek heves varken.

Ben işsizim ve bu mesajı Litvanya'dan yazıyorum :))
Ne olmuş yani?
Siz paranızı değerlendirmeyi bilmiyor olabilir misiniz?
Ayrıca yurtdışına çıkmak için bir çok proje var. Şu an benim içinde olduğum proje gibi. Her masrafinizi onlar karşılıyor ve siz sadece katkıda bulunuyorsunuz. Bu şekilde dünyayı gezen çokça insan var.
Ulusal ajans şeklinde aratırsanız siz de kendinize uyan bir proje bulabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…