Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

14 yıllık öğretmenim.24 saat dersim var. 10 saat kurs, 6 saat de egzersiz. Maaşım 3500 TL, Ekdersim ayın hafta Sayısına göre 3000 TL yi buluyor. Sınav görevi de varsa 6000-7000 arası olabiliyor. İstersem daha fazla kurs da alabilirim. Ama çok yorucu oluyor. 21 saat ders 19 saat kurs 6 saat egzersiz yapılırsa 3 saat de nöbet ücreti aylık 3500 ekders alınabilir. Maaş da 3500 ortalama, toplam da aylık 7000 TL. Özel ders de veren biri aylık 10000e ulaşabilir

Aylar öncesinden alırsanız komik fiyatlara bile bulabilirsiniz uçak biletlerini..

benim branşım dolayısıyla kursum sadece 4 saat ve 24 dersim olduğu için ancak 1000 tl ek ders alıyorum maaşım da 3300 toplam 4400 yani.
sana Allah bereket versin. adına çok sevindim.

Yutdisina gitmek zor degil. Cok para da gitmez. Maaş +ekders en az 4bin aliyordur.
Evi de krediyle almiştir.
Belki de sponsor bir beyefendi vardir

oo my god

Güle güle harcayın hocam.. Ama şimdi öğretmen düşmanları takiptedir. O kadar çalışmaya bu maaş fazla diye topa tutarlar tüm öğretmenleri..

Yalnız bu konu çok sıkıcı
Kimi öğretmen 3500 lira aliyor ben gibi kimi 6000 maaşı görüyor
kimi doğuda çalışıyor kimi batıda
Bazısı aile yanında yaşıyor bazısı Istanbul'da 1500 lirayı kiraya veriyor
Sadece yol masrafı ayda 350 lirayı buluyor

Kimi çok harcıyor kimi bir liranın hesabını yapıyor
Yani biz neyi tartışıyoruz ki şu an
Buradaki öğretmen içinde aynı şey geçerli
Tek sorun kaynananin elalemin dirdir yapması burada

Onbin mi
Devlette mi
Devlette yaz tatilinde maaşlar sabittir 3 bin civarı .okul zamanı ise kadar ek ders o kadar maaş destek kursu hafta sonu kursu vs ayrıyeten aöf sınavlarında görevlendirme ekstralar baya var yani öğretmen olmadığım için tam bilmiyorum eşimden duydugum bunlar ayriyeten evlere de derse gidenler var evde eğitim deniliyor

3200 tl maaş alıyorum devlette öğretmenim. Ek ders hemen hemen 3 ay yatmıyor onun dışında ortalama 1000tl ek ders alıyorum. Biz de ev kredisi ödüyoruz ama yurt dışı tatili yapamadık hiç . Şu zamanda aman aman anlatılıp övülecek maaşlar değil yani.

Özelde öğretmenim,ekstra derslerle 5 bin civarını buluyor lakin ev kredisi öderken yurt dışı bilemiyorum. Hostelda falan kalsa diyeceğim ama belli bir yaştan sonra hostel falan insana uzak geliyor iyi bir yurt dışı turu nereden baksanız 10-15 bin civarında,akıllı bir memur o parayı tatile vermez kredi borcuna aktarır .

bahsettiğiniz kişi evli olsaydı anlardım
ev alınabilir yurtdışı da gezilebilir
ama tek maaşla mümkün değil bunca şey

Bu arada ben ingilizce öğretmeniyim. Ne yazık ki sınıf branş öğretmeni arasında kurs ücreti farkı var. Ayrıca maaş karşılığı ders saati de farklı. Branşlar arasında da oldukça büyük ekders uçurumları olabiliyor. İdarelerin kurs saatleri konusunda tutumu da önemli. Bulunduğu ilin merkez bir ortaokulu 153 farklı destekleme kursu açarken başka bir okul hem kurs saatlerini hem de derslerini az tutma kararı aldı. Tamamen okulun fiziki ortamı, öğrenci sayısı ve idare etkili

Neyy öğretmen olmak varmış
6 bin ve dahası insan ultra lüks yaşar ne şanslı insanlar var

11 yıllık öğretmenim , 3200 maaşım var , 1000 küsür de ek dersim var , babamın yardımıyla ev aldım , arabam yok, ama her sene tatile giderim , yurt dışına çok çıkmışlığım var , okuldan biri benim zengin aile çocuğu olduğumu düşünüyormuş ama valla yok öyle bişey, yurt içi yurt dışı tatiller çok zor değil artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…