Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

Etrafimda hic zengin ogretmen gormedim.
Ama hep cok iyi para aldiklari soyleniyor.

Burda bi kiz depresyondaydi issizlik konu. 4. Kez kpss ye giriyor ve intihar dusunuyordu.

Kendisine "hic bir sey senden ve sagligindan onemli degil. Hele ki para hic degil. Yabanci dilin varsa biz garsona bile 4.500 veriyoruz. Ozelde sansini dene. Kpss tek yol degil" yazdigimda burdan ogrendim ki ogretmenler 15.000 tl aliyormus. Bir kisi degil belki 10 kisi alintiladi. Hatta dayanamayip ozel mesaj attilar.

Aslında yurt dışına çıkmak bu zamanda daha kolay
Öğretmenlerin tatili belli olduğundan turlara çok önce kendilerini yazdirabiliyorlar böylece daha uyguna geliyor

Ev araba ise eğer çok uçuk rakamlı şeyler almadiysa almış olabilir
Ki en az bir 10 senelik öğretmenden bahsediliyor
Ayrıca hala kredileri ödüyor olabilir

Arkadaşlar 8 bin alan öğretmen alan var yazanlar olmuş abartmayalim isterseniz

Teknik lisede 30 yıllık öğretmen full ek ders artı iki sınav göreviyle bir ay 5000 lirayı dibi dibine gördü

Özel ders vermiyorsa kolejde öğretmen değilse bu paralar imkansız

Ben de kurs veriyorum evet o kadar kazanıyorum ama sabah 9 aksam 4 çalışmıyorum. Haftaici 7 de çıkıyorum haftasonu da cumartesi çalışıyorum. Üst üste 10 saat derse girdiğim oluyor. Hala bu duruma kıyak gözüyle bakıyorsaniz gerçekten çok üzücü.

Yeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.
.n
neden 7 de çıkıyosun kurslar 9 da başlayan okullarda 16 30 da bitiyor.

aynen anlattığınız gibi bekar ve bütün dünyayı gezen bir görümcem var,
öğretmen o da, 4000 civarı geliri var, kira, fatura ve mutfal masrafı gibi giderleri yok, dolayısıyla bütün parası kendisine kalıyor, doğuda çalıştığı dönem de 300 tl kira ödüyordu sıfır arabasını aldı.
bana gelince, ev kiram, çocuğumun okul taksiti, faturalarım toplamı nerdeyse 4000 tlyapıyor,
şimdi bu iki kişinin gelirini kıyaslayıp, nasıl biri geziyor diğeri gezemiyor diye sorgulamak saçma değil mi?

O ayri bir mesele Ogretmen olup ailesinin oldugu yere atanmak tam bir sans isi Resmen tum paran cebine kaliyor
Ama konu sahibi butun bu gezmelere ek olarak bir de ev alinmasindan bahsediyor

Değil tabi ki Keşke olsa ben de ülke ülke gezerdim.Eşim benden daha iyi alıyor ama izne giderken uçak bileti ayarlamak çok vaktimizi alıyor.Pahalı geliyor ay ne bileyim.

Gürcistan’a Bulgaristan’a bile gidemedik ya :/

Neden sosyal fen ingilizce ?
Bizim okulda turkce ogretmeni full ek ders ve full yetistirme kursu ile 2000 tl.ye yakin ek ders aliyor

Valla yalan söylemek için bir gerekçem yok. Ben yazmıştım o rakamı ve hala arkasındayım. Okul türümü söyleyemiyorum zira Türkiye’de çok az sayıda var bu okul türünden. Ama şöyle söyleyeyim bulunduğumuz bölgedeki bina içi mobilya yenilemesi vb işleri bizim okulumuz dolayısıyla meslek dersi öğretmenleriniz üstleniyor. Yine bu bölgede belirli alandaki yeterlik belgelerini de bizim okulumuz ve meslek dersi öğretmenlerimiz veriyor. Sadece öğrencilere değil, sivil yetişkinlere de yeterlik belgesi sağlanıyor. Dolayısıyla döner sermayeden maaşları kadar para kazanıyorlar.

O zaman döner sermayeden pay alıyordur dediğiniz gibi ama çok nadir öğretmen bu grupta çalışır
Sadece ders anlatarak isterse sabah 8 akşam 8 çalışsın o para gelmez demek istedim

Bu tamamen kişinin kendisi ile ilgili olan bir durum. Sadece 15 saat derse girip çıkarsa alacağı maaş 2800 civarı ama ek ders alır, kurs verir, dershanede çalışıp üzerine özel ders verirse 6000 yaklaşır diye düşünüyorum. Sınav görevleri var bir de. Benim vardı böyle bir arkadaşım ve kendine BMW aldı ama kızın bir saniyesi boş değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…