- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Aslında yurt dışına çıkmak bu zamanda daha kolayson gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Ben de kurs veriyorum evet o kadar kazanıyorum ama sabah 9 aksam 4 çalışmıyorum. Haftaici 7 de çıkıyorum haftasonu da cumartesi çalışıyorum. Üst üste 10 saat derse girdiğim oluyor. Hala bu duruma kıyak gözüyle bakıyorsaniz gerçekten çok üzücü.10 yıllık bir öğretmenin net maaşı 3300 dür. ek derslere ve kurslara full girse rehberliği olsa nöbetler de dahil 2000 de ordan gelir 5000.
eşi de öğretmen olsa aynı maaşı alsa 10 000.
üstelik sabah 9 akşam 16 30.
devlet öğrenci dostu olucam derken öğretmenlere de kıyak geçmiş oldu fakat kursların kaldırılacağı duyumları alıyorum o kötü.
not: yukarıdaki bilgiler öğretmenin matematik sosyal fen ve ingilizce öğretmeni olması halinde geçerlidir.
Ben de merak etmştim1000tllik ayakkabının markasını merak ettim guccı mi
Onbin miBenim eşim öğretmen 5bin alıyor .burda önemli olan ek dersi ve branşı .aynı zamanda eşimin okulunda haftasonu kurslarıyla 10 bine yakın alan hocalar var yani tamamen ek dersle alakalı
.nYeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.
neden 7 de çıkıyosun kurslar 9 da başlayan okullarda 16 30 da bitiyor.Ben de kurs veriyorum evet o kadar kazanıyorum ama sabah 9 aksam 4 çalışmıyorum. Haftaici 7 de çıkıyorum haftasonu da cumartesi çalışıyorum. Üst üste 10 saat derse girdiğim oluyor. Hala bu duruma kıyak gözüyle bakıyorsaniz gerçekten çok üzücü.
aynen ekdersler kurslar mühimOnbin mi
Devlette mi
Emin misiniz. Ben lise branş ogretmeniyim. 4 te ders bitiyor 10 dakika sonra kurs başlıyor. Ve her akşam 4 saat kurs alıyor öğrenciler. Üstüne cumartesi de geliyorlar..n
neden 7 de çıkıyosun kurslar 9 da başlayan okullarda 16 30 da bitiyor.
Ayy Şoktayım bu inanılmaz bir rakamaynen ekdersler kurslar mühim
Bilmiyordum ogrendim bu sayede :)Yeşil pasaport için 3u derece 1. Kademe olmak lazım. O da emekliliğe yakın ancak.
aynen anlattığınız gibi bekar ve bütün dünyayı gezen bir görümcem var,
öğretmen o da, 4000 civarı geliri var, kira, fatura ve mutfal masrafı gibi giderleri yok, dolayısıyla bütün parası kendisine kalıyor, doğuda çalıştığı dönem de 300 tl kira ödüyordu sıfır arabasını aldı.
bana gelince, ev kiram, çocuğumun okul taksiti, faturalarım toplamı nerdeyse 4000 tlyapıyor,
şimdi bu iki kişinin gelirini kıyaslayıp, nasıl biri geziyor diğeri gezemiyor diye sorgulamak saçma değil mi?
10 yıllık bir öğretmenin net maaşı 3300 dür. ek derslere ve kurslara full girse rehberliği olsa nöbetler de dahil 2000 de ordan gelir 5000.
eşi de öğretmen olsa aynı maaşı alsa 10 000.
üstelik sabah 9 akşam 16 30.
devlet öğrenci dostu olucam derken öğretmenlere de kıyak geçmiş oldu fakat kursların kaldırılacağı duyumları alıyorum o kötü.
not: yukarıdaki bilgiler öğretmenin matematik sosyal fen ve ingilizce öğretmeni olması halinde geçerlidir.
Valla yalan söylemek için bir gerekçem yok. Ben yazmıştım o rakamı ve hala arkasındayım. Okul türümü söyleyemiyorum zira Türkiye’de çok az sayıda var bu okul türünden. Ama şöyle söyleyeyim bulunduğumuz bölgedeki bina içi mobilya yenilemesi vb işleri bizim okulumuz dolayısıyla meslek dersi öğretmenleriniz üstleniyor. Yine bu bölgede belirli alandaki yeterlik belgelerini de bizim okulumuz ve meslek dersi öğretmenlerimiz veriyor. Sadece öğrencilere değil, sivil yetişkinlere de yeterlik belgesi sağlanıyor. Dolayısıyla döner sermayeden maaşları kadar para kazanıyorlar.Arkadaşlar 8 bin alan öğretmen alan var yazanlar olmuş abartmayalim isterseniz
Teknik lisede 30 yıllık öğretmen full ek ders artı iki sınav göreviyle bir ay 5000 lirayı dibi dibine gördü
Özel ders vermiyorsa kolejde öğretmen değilse bu paralar imkansız
O zaman döner sermayeden pay alıyordur dediğiniz gibi ama çok nadir öğretmen bu grupta çalışırValla yalan söylemek için bir gerekçem yok. Ben yazmıştım o rakamı ve hala arkasındayım. Okul türümü söyleyemiyorum zira Türkiye’de çok az sayıda var bu okul türünden. Ama şöyle söyleyeyim bulunduğumuz bölgedeki bina içi mobilya yenilemesi vb işleri bizim okulumuz dolayısıyla meslek dersi öğretmenleriniz üstleniyor. Yine bu bölgede belirli alandaki yeterlik belgelerini de bizim okulumuz ve meslek dersi öğretmenlerimiz veriyor. Sadece öğrencilere değil, sivil yetişkinlere de yeterlik belgesi sağlanıyor. Dolayısıyla döner sermayeden maaşları kadar para kazanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?