- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
senin yine iki sene sonra ne olacağın belli 'öğretmen'. Ben ise iktisat okuyorum ne okuyorsun diye soranlara iktisat dediğim de ne olacaksın sorusuna cevap bile veremiyorum kendimce hedeflerim var ama onlara anlatamıyorum bile bir de böyle olduğunu düşün :). Takma kafana insanlar her şeye bahane buluyor.
ben de kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım inşallah. Ama ben senin gibi düşünmüyorum çok güzel bi mesleğimiz var.bakma sen kimseye paraymış pulmuş. İnsan sevdiği mesleği yaptıktan sonra ne önemi var bunların
Insanlara anlatmak cok zor.:)Takmasam da kafama takmam için elinden gelen çabayı sarf ediyorlar
kim koyuyor bu düşünceleri sizin aklınıza ya hu
o çok bilmişlerin beğenmediği mesleği eline almak için kaç yılını verenler var.
hele bir atanın da o zaman eziliyor musunuz gurur mu duyuluyorsunuz o zaman anlarsınız
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
Bosversene agzi olan konusuyo.ben de öğretmenim. Meslegimizin eski itibari kalmadigi dogru ama ailen dahil cevrendeki herkes abartmis bence. Sen güzelce okulunu oku takma bunları. Bunlari sana soyleyen teyzeler ilerde ogretmen gelinim olsun diye kapinda kuyruk olur. Hersey para degil. Hem her avukatin cok kazandigini da nerden cikariyolar. Hukuk mezunu cok hukuksuz gördüm ayrica.bosver sen kendi inandiklarin yolunda devam etMerhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
ben de kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım. içinde emek ve alın teri olan her meslek değerlidir, öyle düşünme. onları duymazdan gel ve sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak. Ben bugune kadar insanları taktım da noldu şimdi psikolojik destek alıyorum. bir mesleğin güzelliğini ne zamandan beri maaşı belirliyor? maddiyata önem verenler belirliyor. maneviyatı olan bir insan zaten böyle küçümseyici konuşmaz. oruçlu oruçlu yerin altında çalışan maden işçilerinin değeri hukukçulardan daha mı az yani? herkes emeğinin karşılığını alır inşallah.
öğretmenler arasında bile birbirini değersizleştiren insanlar var. yok sınıfçılar yok branşçılar, kendilerini parçalayıp duruyorlar. herkes kendi işi görülsün kendi atansın istiyor. ama onlar hepcil değil bencil oldukça hep kaybeden olacaklar. branşçısı, sınıfçısı inşallah herkes hak ettiğini alır. bugün bu konuda bir tartışma yaşamıştım. senin konun da tam üstüne geldi :)
Kızar haklısınız bende cok severek yazdım :) Ama öyle bir hale geldi ki herkes konusuyor ,bilen de bilmeyen de !! Ben gururla söyluyorum " öğretmen " olacağımı bana " yaşın küçük tekrar hazırlanırsın " diyen bile oldu malesef
Bosversene agzi olan konusuyo.ben de öğretmenim. Meslegimizin eski itibari kalmadigi dogru ama ailen dahil cevrendeki herkes abartmis bence. Sen güzelce okulunu oku takma bunları. Bunlari sana soyleyen teyzeler ilerde ogretmen gelinim olsun diye kapinda kuyruk olur. Hersey para degil. Hem her avukatin cok kazandigini da nerden cikariyolar. Hukuk mezunu cok hukuksuz gördüm ayrica.bosver sen kendi inandiklarin yolunda devam etmeslektas tavsiyesi sen sadece kendinle ilgilen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?