Öğretmen olacağım için ezilmek mi zorundayım:(

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagım Ve bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?

Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.

İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnm Çevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43
:

kimin ne olacağını Allah bilir
kimin ne koca bulacağını da
kimin zengin olacağını da
sana o sözleri söyleyen insanlar kendileri nasıl hayatlar yaşıyorlar acaba,
herşeyleri dört dörtlük mü
hayatta neler başarmışlar
şunu unutma türkiye koşullarında kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidecek kadar para kazanacaksın
aslında çoğu buna bayılır ama yine de çamur atarlar

senin yine iki sene sonra ne olacağın belli 'öğretmen'. Ben ise iktisat okuyorum ne okuyorsun diye soranlara iktisat dediğim de ne olacaksın sorusuna cevap bile veremiyorum kendimce hedeflerim var ama onlara anlatamıyorum bile bir de böyle olduğunu düşün :) Takma kafana insanlar her şeye bahane buluyor.

ben de kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım inşallah. Ama ben senin gibi düşünmüyorum çok güzel bi mesleğimiz var.bakma sen kimseye paraymış pulmuş. İnsan sevdiği mesleği yaptıktan sonra ne önemi var bunların

Insanlara anlatmak cok zor.:)Takmasam da kafama takmam için elinden gelen çabayı sarf ediyorlar

İnanın bende çok seviyorum .Çok da isteyerek yazdım .Bana göre cok saygı değer de bir meslek .Sadece insnaların söyledikleri artık üzmeye başladı ,paranoyaklaşstım ıyıce

Insanlara anlatmak cok zor.:)Takmasam da kafama takmam için elinden gelen çabayı sarf ediyorlar

umursama gitsin bu dünyada doktor avukat savcı bilmem ne üst makamdakilerin hepsi evli mutlu çok paralı dört dörtlük hayat sürüyor da bütün öğretmenler bekar ya da kötü eş kötü maddi durumda mı yok canım millet ne diyeceğini şaşırıyor :) Kimsenin kaderini kimse bilmiyor onlar konuşsun dursun.Allah sana da kardeşine de hayırlısını nasip etsin.

kim koyuyor bu düşünceleri sizin aklınıza ya hu
o çok bilmişlerin beğenmediği mesleği eline almak için kaç yılını verenler var.
hele bir atanın da eziliyor musunuz gurur mu duyuluyorsunuz o zaman anlarsınız

Son düzenleme:

Valla para da mevki de bir yere kadar..Her şeyin hayırlısı... Zengin ama hayvanın teki olursa ne yapacaksın ki o parayı...

Ayrıca öğretmenlik güzel bir meslek.Gittiğin her yerde saygı görürsün.. İstersen akademisyen olur,prof.luğa kadar gidersin.. Önün açık.. Üniversitelerde seminer verirken sana bu lafları söyleyenler gülersin

Hee bir kpss gerçeği var tabi maalesef ama kimin kazanacağı belli olmaz.. Şimdiden kpss ye hazırlanmaya başla..Kaçıncı sınıftasın,branşın ne bilmiyorum ama... Hiiç dert değil..

Bir de avukatlıkta 10yıl doldurmadan çok büyük paralar beklememek lazım.. Ama sonrasında çook rahat eder..

Son düzenleme:

Bende üniversite öğrencisiyim öğretmenlik okumuyorum ama bütün ailesi hatta ailesi mesleği öğretmenlik biri olarak konusuyorum( ananemin babası ananem ananemin kardeşleri dedem teyzem vs vs) köklü bi öğretmenlik yani olaya para olarak bakarsak ananemle dedemin öğretmenlikle aldığı 15 tane evleri arsaları herşeyleri var ve emekli olup hayatları garantide şuan her açıdan maddi manevi onlar eski nesil devir değişti dersen teyzem yani şuan 30 yaşlarında türkiyede üniversite okudu sonra evlendi amerikaya taşındı dilini çok iyi geliştirdi ve öğretmenliğine orda ders vererek devam etti. Yani bu senin kendini yetiştirmenle alakalı. Öğretmen olup kaç dil bileceksin kendine neler kazandırmış olacaksın? ve ne öğretmenliği okuyorsun? yerinde olsam okul öncesi okumuyorsam gözümü üniversite hocalığına profluğa dikerdim yani atanmaya vs değil. Ayrıca iyi diller ve yyetişmişlikle özel bi üni de veya lisede yada ilkokul farketmez hoca olmayı seçerdim ki bende ingilizce öğretmenliğini de istemiştim bu şekilde bir kariyer düşünerek ancak puanım yetmedi :)

son yıllarda mesleğimiz o kadar itibarsızlaştırıldı ki önüne gelen de böyle abuk sabuk konuşuyor işte!

iki tanıdığım,biri hukuk okudu diğeri başka bir bölüm..hukuk okuyan sağ olsun bi coştu daha 1.sınıfta kendini avukat olarak görmeye başladı neyse mezun oldu bir süre iş bulamadı,devlette atanamadı falan bir sürü sorun yaşadı.evlendi eşi öğretmen bile (!) değil.

diğeri mezun oldu işini buldu ve kendinden mevkice yüksek biriyle evlenmek üzere.

yani kimin ne olacağı belli olmaz,dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım..sen kulaklarını tıka,atanıp mesleğini en iyi şekilde yapmaya gayret et.

kültürlü,bilgili,geniş görüşlü genç öğretmenlere ihtiyacı var bu ülkenin..

O da neymiş yaa amma abartmışlar koca bulamazsın demeye kadar getirmişler. Okumayanlar ne yapsın ölsün o zaman.
Hiç kafana takma bunu öğretmenlik çok özel bir meslek. :)

ben de kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım. içinde emek ve alın teri olan her meslek değerlidir, öyle düşünme. onları duymazdan gel ve sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak. Ben bugune kadar insanları taktım da noldu şimdi psikolojik destek alıyorum. bir mesleğin güzelliğini ne zamandan beri maaşı belirliyor? maddiyata önem verenler belirliyor. maneviyatı olan bir insan zaten böyle küçümseyici konuşmaz. oruçlu oruçlu yerin altında çalışan maden işçilerinin değeri hukukçulardan daha mı az yani? herkes emeğinin karşılığını alır inşallah.
öğretmenler arasında bile birbirini değersizleştiren insanlar var. yok sınıfçılar yok branşçılar, kendilerini parçalayıp duruyorlar. herkes kendi işi görülsün kendi atansın istiyor. ama onlar hepcil değil bencil oldukça hep kaybeden olacaklar. branşçısı, sınıfçısı inşallah herkes hak ettiğini alır. bugün bu konuda bir tartışma yaşamıştım. senin konun da tam üstüne geldi :)

Kızar haklısınız bende cok severek yazdım :) Ama öyle bir hale geldi ki herkes konusuyor ,bilen de bilmeyen de !! Ben gururla söyluyorum " öğretmen " olacağımı bana " yaşın küçük tekrar hazırlanırsın " diyen bile oldu malesef

Bosversene agzi olan konusuyo.ben de öğretmenim. Meslegimizin eski itibari kalmadigi dogru ama ailen dahil cevrendeki herkes abartmis bence. Sen güzelce okulunu oku takma bunları. Bunlari sana soyleyen teyzeler ilerde ogretmen gelinim olsun diye kapinda kuyruk olur. Hersey para degil. Hem her avukatin cok kazandigini da nerden cikariyolar. Hukuk mezunu cok hukuksuz gördüm ayrica.bosver sen kendi inandiklarin yolunda devam et meslektas tavsiyesi sen sadece kendinle ilgilen

Evet malesef öğretmenler arasında da ayrım var.Ben sınıf öğretmenliği okuyorum tarih ,coğrafya gibi branşbölümlerde okuyan arkadaşlarımla konuşurken bile hisediyorum o ayrımı :) Sınıfçılar branşçıar

ne kadar abartmışlar çok garip.ama işte sebep belli mesleğimiz gerçekten gözden düşürülüyor,bu çok üzücü..bilen bilmeyen herkes de konuşuyor..öğretmenlik kadar dile düşen herkesin hakkında muhteşem bilgilere sahip olduğu bir meslek grubu daha yok bence.

her bölümün zorluğu var,her mesleğin artı ve eksileri var..ama herkes kendine göre değerli..hani bir arkadaş yazmış ya yer altında emek harcayan madencileri örnek vermiş çok güzel bir örnek o.

tşkler meslektaşım öğretmen kızlar evde kalırmıs! bunu da duymus ooldum teyzelerden :) tavsiyelerini dikkate alıcam :)

Ben avukatım, ablam öğretmen.Çalışma hayatı hiç de öyle dışarıdan göründüğü gibi değilmiş.Önemli olan mesleğinin içini nasıl doldurduğun.Yani hakkını verip verememekle ilgili.Hele ki ülkemizde avukat olup savunmanın hakkını vermek ya da hakim olup tarafsız kalmak adalet anlayışımızdan dolayı daha da vahim.
Ayrıca ablamın durumu benden bin kat daha iyi.Kafası rahat, geleceğe daha güvenle bakıyor ve 7 yıllık öğretmen olmasına rağmen ideal olan malvarlığına sahip.Eşi de akademisyen olduğundan ondan biraz fazla kazandığını düşünürsek durumları bence süppperrr.

Hukuk forumlarını gezersen avukatların genel olarak ne düşündüğünü aşağı yukarı anlarsın.Allah kardeşine kolaylık versin, sen de kafana takma, zamanla ne kadar şanslı olduğunu anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…