- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
tabi ki değer, nereye gitsen kimse hakkını yiyemicek, herkese anında lafını yapıştırcaksın, işin usulünü kurallarını bilceksin, branşlara ayrılıyor tabi ama yüzeyselde olsa fikrin olcak her konuda az çok, hepsini geçtim o parayı aldığında ne stres kalcak ne bişy, adliye tatile girdiğinde sende koşcaksın denizine , istersen yurt dışına git yani, hemen her davada % 10 alçaksın, 100.000 lik dava olsa direkt 10.000 sıcak para ohh mis, bir ay yatsan yine yeter yani, çocukların yönünden de avantaj olcak eşin yönünden de , baro da olmadığın sürece sırtın yere gelmez
ne güzel seyler söylemissn sen yaaa
Vallahi umarım dediğin gibi olur ya senin yakın bi tanıdığın falan mı hukukçu??
neyse suan okudum konuyu saptırdığımızı düşünenler var mesajlarınız için teşekkür ederim :)
peki bu meslekleri kategorize eden kişiler hangı mesleklerden merak ettim
verme de zaten , ordan gelip te msjıma dahil olmada , ben insanlara sizin gibi duymak istediğini değil GERÇEKLERİ SÖYLERİM ,sizin gibi sahtecilik değil gerçekçilikten yanayım, acını hafifletemedik kusura bakma , öğretmenliğin avantajlarını ; avantaj olarak görenler yazıyor zaten bana gerek yok, ben de hukuğun avantajlarını yazdım diğer arkadaşa, öğretmenseniz öğrencilerinize sabır diliyorum, biraz komplex sorununuz var galiba, herşeyi üzerinize alıp inandırdıktan sonra saldırı aşamasına geçtiğinize göre pek te normal değilsiniz , sisteme olan öfkenizi insanlara kusmayın çabuk yaşlanırsınız
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
saçmasapan insanların söylediklerine kafanı hiç takma bence,
ben diş hekimliğini kazandığımda komşumuz yıllardır okuttunuz dişçi mi çıkacak demiş anneme, kendisinin ailesinde bırakın ünversiteyi lise mezunu olan yok.
diş hekimliğini bitirdim uzmanlık eğitimi alıyorum bu seferde hala okuyomusun diyorlar. şu an maaş aldığım halde
tıp okuyan arkadaşıma yıllarca okuyorsunuz anca 40 yaşından sonra rahat ediyorsunuz öyle iş mi olur diyorlar.
hani bunlar dışardan çok para kazanan, karizmatik meslekler gibi görünür ya o yüzden yazıyorum bunları, isteyen bir gedik bulur ve ona laf eder, isteyerek yazdım demişssin bu başarılı olmak için yeter bence, eminim çok iyi bir öğretmen olacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?