Öğretmen olacağım için ezilmek mi zorundayım:(

ben de sınıfçıyım. :)
genel de bu meslek küçümsemesini yapan insanlar, o küçümsediği mesleği bile yapamayanlardır. yoksa ben hukuk okuyup da öğretmenliği küçümseyen kimseyi görmedim. kendini yetiştiren, eğitimli bir insan zaten bunun ayrımını yapmaz.

Malesef öyle 20 yıllık öğretmen eşi bir teyzenin dediği " artık köylerde bile öğretmenin değeri kalmadı " Öğretmeler olmasa halimiz ne olurdu acaba ,okumayı yazmayı ,üni kazanmayı kımerın yardımıyla yaptık ! kımse düşünmüyo ,kimse grmüyo değerlerini

o teyzelere söyle Kpss'ye girsinler sonra gelsinler yanına

Benim de 1 senem kaldı. Seneye bu zamanlar atama haberlerini gözlüyor olacağım inşAllah. :)) ve hiç canını sıkma bi bayan olarak en güzel,uygun mesleğin öğretmenlik olduğunu düşünüyorum. Eş bulmaya gelince de nasıl bir ilde yaşıyorsun bilmiyorum ama öğretmen kız deyince herkesin dibi düşer tatlım Bana bile şimdiden dadandılar
Avukatlık güzel geliyor kulağa ama o kadar kolay değil dava peşinde koşmak, para kazanmak. Çok kazanıyor şu bu kulakdan dolma yeni mezun için. İnşallah kardeşin kazanır orası ayrı mesele.

meslektasım :) eğitimlisi de yaptı eğitimsizi de sadece takmıycam artık ben çok isteyerek yazdım ,çok da yüksekti o zamanlar puanlar bu seneye göree :) Sonumuz ıyı olur ıns ya , ben mını mını bırlere kavusmak ıstıyorum artık

Şimdi evlenme açısından bakarsak, kadının öğretmen olması hanesinde kocamaaaan bir artı. İnsan eşinin kendinden önce eve gelebilmesini, saatlerinin düzenli olmasını falan istiyor ve erkekler ve erkek anneleri öğretmen geline bayılıyorlar.
Diğer konuya gelirsek sen sevdiğin işi yapıyorsan milleti salla. Ben türkiye derecesi ile bilgisayar mühendisliği kazandım Bizim zamanımızda puanımın yarısına tıp vardı nerdeyse, ananem yazıık tıp tutmadı mı dedi. Gülümsedim üzerinde düşünmedim bile. Kardeşim tıpı kazandı. Sülalede parmakla gösterilir (geri kalan bütün kuzenler mühendis çünkü :)) Ve ben buna en çok sevinen kişiyim. İnsanlar onu övdükçe benim göğsüm kabarır. Bu da doktor kızımız dedikçe ben ihya olurum. Artık ilerde kazanacağın paralarla bana bir jeep alırsın derim. Size de bu tarz bir yaklaşım tavsiye ederim. Evet Türkiye şartlarında belki öğretmenlikten daha prestijli bir meslek olacak, belki daha fazla geliri olacak ama kardeş o, bütün güzellikler zaten onun olsun.

merhaba canım ben de öğretmenim ve çok seviyorum mesleğimi ailem öğretmen olduğum için benimle gurur duyuyor sülalede gittiğim her yerde öğretmen kızımız gelmiş diye el üstünde tutarlar :)
atama yeri de hiç belli olmaz ben hiç olmaz derken memleketime atandım. köyde öğretmenim ben köyde öğretmenleri çok seviyorlar öğle aralarında veliler bizi yemeğe çağırır, kahveye gideriz çay ısmarlamak isterler hatta öğrenciler gelip öğretmenim bu gece bizde kalsanıza diyorlar bu çok güzel bir duygu:) emin ol çok zor ama çok güzel mesleğimiz var inşallah 2 sene sonra sen de bu duyguları tadarsın

ıns:) okuyuca yazdıklarınızı yuzum guldu,sızın gıbı olurum sanslı umarım

Kardeşimle hiç bı sıkıntım yok :) Ben onun daha da yükselmesini isterım Bnm tek derdım benım meslegımın bu kadar ezılmesı
Evlenme açısından da ben ılk forumda yazılanlardan gördüm öğretmen gelıne bayıldıı herkesın evde kalıcam felan dıye dusunmeye baslamıstım

kardeşin senden daha avantajlı değil istanbul' da bile staj dönemi dahil olmak üzere avuatlar eziliyor, ha hemen kendi bürosunu açıp işe başlayabilecek durumdaysa ve buna uygun çoook geniş bir çevresi varsa ancak o zaman zengin olunuyor, o da çok mümkün değil büyük ceza davaları vs. zaten belirli isim yapmış kıdemli avukatlara gider yani kısa sürede zengin olmak mümkün değil. bunun haricinde başka avukatın yanında çalışanların çoğu insani olmayan koşullarda çalışıp hakettikleri maaşı alamayarak, aldıkları maaş üzerinden değil de çoğu zaman asgari ücret ya da az bişey daha fazlası üzerinden sigortalı yapılırlar patronları tarafından, müvekkilin gece vakti tavla oynarken ne bileyim dizi izlerken aklına takılan kendi davasıyla ilgili olmasa bile herhangi bir hukuki soruda arayacağı kişi olurlar. gece vakti herhangi bir gözaltı ya da ifade de çağırılırlar emniyete sabahlarlar ama ücreti patron alır biraz insaflıysa bi cep harçlığı koyar çalışan avukatın cebine. yani öyle harikalar diyarı değil hukuk. avantajları da var tabii ama dezavantajları da var.

emek sarfedildikten sonra her meslek prestijlidir çünkü alın teri kutsaldır. bunu söyleyen aklıevvellere takılma kısa zamanda atanır mesleğine başlarsın merak etme. ayrıca öğretmenlik gibi her zaman kutsiyeti vurgulanmış bir mesleğin bu şekilde değerlendirilmesi de içler acısı.

kızlar özel mesaj yazamıyorum :) Üniverstemı soranlar olmuş Hacettepe'liyim :) Bır de sanırım önceden gurbbaaprenses dıye uye varmıs ben bılmıyordum ,onla karıstıranlar var :)

evde kalmak mı :)

atandığımın 2.ayı bi sabah 7 de zilimiz çaldı açtık karşımda iki kadın noluyo demeye zaman kalmadan öğretmen kızmız sen misin dedi biri evet dedim ha biz de seni görmeye gelmiştik dedi daldı içeri..annemle şoktayız tabii.kadının polis oğlu varmış evlenmek istermiy mişim yok dedim düşünmüyorum bu sefer e o zaman mühendis yeğeni varmış onu düşünmez miymişim

kadınları nasıl göndereceğimizi şaşırmıştık ve daha bu tip çok olay yaşadım..hatta evlendikten sonra bile babamdan istemeye gelmişler beni,biz farklı şehirdeydik..aklıma geldikçe gülüyorum..

hiç biri kara kaşıma kara gözüme gelmedi tabii,mesleğim çekici geldi onlara..bir çoğu öğretmen eşi ideal görüyor canım emin ol.

seni kandırmışlar

çalışan eş ya da gelinlerin meslek tercihi diye bir anket yapılsa birinci sırayı öğretmenlik alır.

6 yıllık öğretmenim,son sınıftayken bizim sınıfa gelirlerdi kız bakmaya:))

aynı şekilde ilk atandığım dönemde okula öğretmen kız arama sevdasına çok insan gelirdi,nerden çıkmış evde kalacağın

tam gün dahi çalışsan özel sektörde çalışan herkesten daha önce evine gelirsin,en kötü 3-4 gibi evdesindir.

yarım gün olsa denecek söz yok,1 dedi mi evdesin.temizliğini yap,yemeğini yap,çocuğunla ilgilen,gezmene git.

çok çok olağan dışı bir durum olmadığı sürece hiçbir haftasonu mesai yapmazsın.

bunlar artıları.

ammaaa eşşek gibi çalışırsın,24 saat peşini bırakmayan bir iştir bu,gel gör ki herkes senin yattığın yerden para kazandığını sanır,

bu da zor kısmı

cok saçma..bi kere en cok tercıh edilen gelin-eş öğretmendir..hem maaş hem yarı zamanlı çalışma avantajı

Öğretmenliği asla küçümsemedim. O kadar zor bir meslek ki. Tabi derse gelip aman oturayım paramı da alayım mantığında olan öğretmenleri küçümsedim ama diğerleri yani işini hakkıyla yapan bir öğretmeni kimse küçümseyemez hakkı yok

Şu an eğitim sistemi çok kötü olduğu için ve malum atamalar kpss derdi olduğu için insanlar öğretmenlikten soğudu. Öbür türlü bir bahaneleri yok

Bir sınıfta 40 öğrenciye ders anlatmak kolaysa buyursunlar kendileri yapsınlar değil mi

Bunu söyleyenleri kimler eğitmiş? Öğretmenler. O zaman neye laf diyorlar

Bir öğretmen bir öğrenciyi değiştirir bir öğrenci Türkiye'yi değiştirir.

şu unutulmamLIDIR İ O AVUKATI hakimi doktoru öğretmen yetiştiriyo yeri geliyo ana babanın vemediği terbiyeyi edebi hayayı hatta temzliği öğretmenden öğreniyo çocuklar ilk okul çocuklarını geç eşşek kadar lise çocuklarına bile güç yetiremeyen aileler öğretmenlerden medet umuyor çok saçma bi düşünce şu da unutulmamalıdır ki hukuk adalet adillik çoook zorrrrr öğretmen çoğu gece başını yastığa rahatça koyup uyurken avukar hakim vs inş yanlış yapmam yanlış yapmamışımdır diye düşünecek adil olmak çook zor heleki günümüzde suçlulupu kesin olan bi insanı müdafa etmek savunmak kadar zor bişey olmaz herhalde... çok devrik yazdım umarım anlatabildim ne demek istediğimi...

Öğretmen kuzenimle evlenmek isteyen meslek grubundaki erkekleri sıralıyorum ;
doktor, mimar, hakim, bankacı, öğretmen, mühendis.

Tabii kendisi hiçbirini istemeyip lise mezunu biriyle evlendi.
Boşanma aşamasında şu an.
Kısmet işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…