- 10 Mart 2012
- 1.926
- 1.010
- 398
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Evet malesef öğretmenler arasında da ayrım var.Ben sınıf öğretmenliği okuyorum tarih ,coğrafya gibi branşbölümlerde okuyan arkadaşlarımla konuşurken bile hisediyorum o ayrımı :) Sınıfçılar branşçıar
ne kadar abartmışlar çok garip.ama işte sebep belli mesleğimiz gerçekten gözden düşürülüyor,bu çok üzücü..bilen bilmeyen herkes de konuşuyor..öğretmenlik kadar dile düşen herkesin hakkında muhteşem bilgilere sahip olduğu bir meslek grubu daha yok bence.
her bölümün zorluğu var,her mesleğin artı ve eksileri var..ama herkes kendine göre değerli..hani bir arkadaş yazmış ya yer altında emek harcayan madencileri örnek vermiş çok güzel bir örnek o.
Malesef öyle20 yıllık öğretmen eşi bir teyzenin dediği " artık köylerde bile öğretmenin değeri kalmadı " Öğretmeler olmasa halimiz ne olurdu acaba ,okumayı yazmayı ,üni kazanmayı kımerın yardımıyla yaptık ! kımse düşünmüyo ,kimse grmüyo değerlerini
tşkler meslektaşımöğretmen kızlar evde kalırmıs! bunu da duymus ooldum teyzelerden :) tavsiyelerini dikkate alıcam :)
ben de sınıfçıyım. :)
genel de bu meslek küçümsemesini yapan insanlar, o küçümsediği mesleği bile yapamayanlardır. yoksa ben hukuk okuyup da öğretmenliği küçümseyen kimseyi görmedim. kendini yetiştiren, eğitimli bir insan zaten bunun ayrımını yapmaz.
Valla hele sen okulu bi bitir kapinda kuyruk olmazsa ben neyimm :)))
merhaba canım ben de öğretmenim ve çok seviyorum mesleğimi ailem öğretmen olduğum için benimle gurur duyuyor sülalede gittiğim her yerde öğretmen kızımız gelmiş diye el üstünde tutarlar :)
atama yeri de hiç belli olmaz ben hiç olmaz derken memleketime atandım. köyde öğretmenim ben köyde öğretmenleri çok seviyorlar öğle aralarında veliler bizi yemeğe çağırır, kahveye gideriz çay ısmarlamak isterler hatta öğrenciler gelip öğretmenim bu gece bizde kalsanıza diyorlar bu çok güzel bir duygu:) emin ol çok zor ama çok güzel mesleğimiz var inşallah 2 sene sonra sen de bu duyguları tadarsın
Şimdi evlenme açısından bakarsak, kadının öğretmen olması hanesinde kocamaaaan bir artı. İnsan eşinin kendinden önce eve gelebilmesini, saatlerinin düzenli olmasını falan istiyor ve erkekler ve erkek anneleri öğretmen geline bayılıyorlar.
Diğer konuya gelirsek sen sevdiğin işi yapıyorsan milleti salla. Ben türkiye derecesi ile bilgisayar mühendisliği kazandım Bizim zamanımızda puanımın yarısına tıp vardı nerdeyse, ananem yazıık tıp tutmadı mı dedi. Gülümsedim üzerinde düşünmedim bile. Kardeşim tıpı kazandı. Sülalede parmakla gösterilir (geri kalan bütün kuzenler mühendis çünkü :)) Ve ben buna en çok sevinen kişiyim. İnsanlar onu övdükçe benim göğsüm kabarır. Bu da doktor kızımız dedikçe ben ihya olurum. Artık ilerde kazanacağın paralarla bana bir jeep alırsın derim. Size de bu tarz bir yaklaşım tavsiye ederim. Evet Türkiye şartlarında belki öğretmenlikten daha prestijli bir meslek olacak, belki daha fazla geliri olacak ama kardeş o, bütün güzellikler zaten onun olsun.
Bende o kadar çok tepkı aldım kı :) Evde kaldın dıyodum kendı kendıme
Kardeşimle hiç bı sıkıntım yok :) Ben onun daha da yükselmesini isterımBnm tek derdım benım meslegımın bu kadar ezılmesı
Evlenme açısından da ben ılk forumda yazılanlardan gördüm öğretmen gelıne bayıldıı herkesınevde kalıcam felan dıye dusunmeye baslamıstım
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
şu unutulmamLIDIR İ O AVUKATI hakimi doktoru öğretmen yetiştiriyo yeri geliyo ana babanın vemediği terbiyeyi edebi hayayı hatta temzliği öğretmenden öğreniyo çocuklar ilk okul çocuklarını geç eşşek kadar lise çocuklarına bile güç yetiremeyen aileler öğretmenlerden medet umuyor çok saçma bi düşünce şu da unutulmamalıdır ki hukuk adalet adillik çoook zorrrrr öğretmen çoğu gece başını yastığa rahatça koyup uyurken avukar hakim vs inş yanlış yapmam yanlış yapmamışımdır diye düşünecek adil olmak çook zor heleki günümüzde suçlulupu kesin olan bi insanı müdafa etmek savunmak kadar zor bişey olmaz herhalde... çok devrik yazdım umarım anlatabildim ne demek istediğimi...Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?