Öğretmen olacağım için ezilmek mi zorundayım:(

Kardesin adina cook sevindim :) ama yani barolarda kapkaccilara atanan bosta avukatlarda cok o yuzden kendini gelisirmeli cok calismali :)
ayrica sen benden daha iyi bilirsin bunun yuksek lisansi var masteri var unide kalip ogretm gorevlisi falan da olabilirsin yani hem istemissin yani kime ne ki? Ama toplumda bu var iste evet ogretmenlikte ayda 10bin maas almiycan belki ama sen salak degldin bunu bilerek yazdin suan universite okuyorsun ve sana laf edenlerden basta sosyal acidan bicok seyden ustun oldugunu dusun. disardan hep derler coguda kendi birak okumayi cocuklarida kiytirik yerlerdedir simdi.
Bana bu yil hacettepede odtude cok guzel bolumler muhendislikler gelmesine ragmen tip istedigm icin bi yil daha hazirlanicam. Yada ne bileyim bi tanidk 9bindeyken tip falan geliyoken ben derece yapicam diye bida girdi turkiye bilmem kacincisi oldu yani herkesin hedefi farkli. Herkes doktor olamaz veya herkes isletmeyi bogazicinde okumamali..
Bizde agzi dolduran okul veya meslek istiyoruz.
Vanda tip okuyo veya bogazicinde matematik ogretmeligi gibi :) vel hasili kelaaaaaaam cinim salla onlari ve kardesinle ilgilen uni ortamini anlat hazirla falaan.filan :)
bu arada ozel olmazsa nereyi kazandi?

kızlar özel mesaj yazamıyorum :) Üniverstemı soranlar olmuş Hacettepe'liyim :) Bır de sanırım önceden gurbbaaprenses dıye uye varmıs ben bılmıyordum ,onla karıstıranlar var :)

Masalaaah :) bak sana bisey anlatayim bizm okula kibristaki Ozel universitelerden birinden tanitim icin geldiler. İste kadin kendini anlatmaya basladi hacettepe egitm fakultesinde ookums sonra ilerletmis falan docent suan, tek hayalim altinda adimin yazdigi bi prof.tabelasi demisti :) yani bolumunun ilerisi mevcut kendini gelistirebilirisn :) anlatmak istedim

Bunları söyleyenler ne iş yapıyor allah aşkına, mesleklerini bilmiyorum ama eğitimleri ilkokuldan fazla olamaz bence!!!

Her meslek farklıdır, hepsi toplum için değerli ve gereklidir. Her insana uygun meslek de farklıdır zaten. Bütün insanlık kutsal diye tıbba yönelsin o zaman ??? Herkes doktor olursa, diğer meslekleri kim yapacak ?

İnsanlar her geçen gün değişik konularda saçmalıyor, bugünün zırvalama konusu da buymuş herhalde.

cancağızım ben de öğretmenlik okudum. 2 sene de meb de çalıştım.
evet mesleğimizin prestijini ayaklar altına aldılar.
Ama hala on binlerce öğretmen adayı atanmak için sıra bekliyor.
Hala okullarda öğrenciler öğretmenlerini idolleri olarak görüyorlar.
Ben artık öğretmenlik yapmıyorum ama arada özlüyorum asıl mesleğimi.

Canım burası Türkiye eğitim mezunu birçok insan yıllardır atama bekliyor eğer sen okulunu bitirip hemen öğretmen olarak yat kalk şükret bırak herkes istediğini söylesin.Bu şartlar altında öğretmenlerin maaşı da gayet iyi.Kocanın da zenginini değil de hayırlısını dilemekte fayda var çok konuşanlara böyle dersin.

Her mesleğin kendine göre avantajları var.

Bir hukukçu olarak öğretmenlerden daha fazla kazanıyoruz gibi görünse de belli olmaz o işler.

İyi bir avukat değilsen öğretmenin yıl içinde kazandığı parayla denk alırsın bir de büro masrafı ve sigorta masrafı eklenince eksiye düşer durum..

O kadar laf söylemişler, halt etmişler.

Onları boşver, öğretmenlik mesleği çok değerlidir.

Tabi iyi bir eğitimci olabilen için

Bu arada katıldığım tek nokta evet maalesef ülkemizde öğretmenlerin iş bulması çok zor..

keske herkesın kucuk gordugu o meslege bende sahıp olabılsem okuyabılsem oğretmenlıkten daha degerlı bı meslek mı var dunyada kucucuk ınsanları egıtmek hayatlarında yer almak dunyadakı butun mesleklere deger kesınlıkle , hangı unıcversıte okuyorsun kac puanla atandın yazarmısın lutfen ?

Kulaklarını tıka.
Okulunu bitir.
En önemlisi neresi olursa atan.
Neresi olursa olsun hangi ortama girersin gir itibarının,sana gösterilen saygıyı,ayrıcalığı görüp kendi kendine iyiki öğretmenim diyeceksin.Tecrübeyle sabittir.5 senedir ortam farketmeksizin mesleğimi soranlara aldıgım yanıtlarda ''ah yazık diyenini ,hor görenini görmedim.Sadece gıpta edildim.
Bundan emin olabılırsın ki meslek sahibi olmak isteyenlerin çoğu öğretmen olmak için yanıp tutusuyor.
Doguda görev yaparsın.Olsun.Bu mesleğin kutsallıgını 4 bucuk sene dağ köyünde çalışarak yaşadım.İyiki merkezde değildim iyiki köy okulu öğretmeniyim dedim.
Evlen ya da evlenme ortalama full ek dersle 2500-2700 lira maası 8:30-15:00 arası calısıp kimse kazanmıyor şu ülkede.Bu lafımda sadece aç kalırsın,geçinemezsin diyenlere armağanın olsun.
İyiki öğretmenim.100 defa daha geleyim dünyaya yine öğretmen olurdum.

Ögretmenlık bayan için biçilmiş kaftan ... bunu evlenınce daha ıyı anlarsın .. bırılerının soyledıklerıne bakarsan ooohooooo işin var demektır .. kımseyı bu konuda onemseme .. ayrıca onlara neymıs .. bunların soyledıgı evlılık mıs eşmis maddı durummus bunların hepsını kader planında Allah bılır ... ben anlamıyorum bu ınsanlar moral bozma hakkını nerden buluyorlar .. kendıne guvenın olsun arkadasım .. ben hep ımrenırım :)ya hu asagılamak ıcın soylemıyorum yanlıs anlasılmasında sokak satıcılarında bıle bızden daha cok ozguven olabılıyor :)mısal ben dıyorumkı mesun oldum ogretmen olucam ıns kps den yuksek puan alırsam falan dıyorum ... :)teyze dıyokı .keske bıyere gırıp calıssan .. en azından para kazanırsın :) bıdı bıdı .... nedıyım ben sana teyze ben ne diyoruuum sen ne diyosuuuun :):)
sen hele bir mezun ol ... sonra gorursun .. yahu sana ogretmenlıgın degersızlıgınden bahseden vatandaslar nirde yasıyorlar anlamadım :):)

Bnde üç yilkk ogretmenm canim calistgn cevre cok onemli bazi veliler varki malesf öğretmenin degerni dusuruyorlar az yaramaz ogrencnde oluyo:)ama zamanla sınıf yonetmine hakim olabiliyosn ilk yilm zor gecmsti snra alistm sakin saygiszlk yapan velilere yuz verme onu diyeym ben ilk yil konusamiyodm smdi ters laf edn olrsa cevabni veriyorum genc ogretmen olmk birz zor ogretmenlk ne olrsa olsn kutsaldir çocuklara birsyler ogrettgni gordukce alacagn haz hic bir parada yok bnce sana laf edenlere de ko avukatları kim yetistirdi sanki yne ogretmen:)

milleti kafana takma sen. mesele benim ablamın hukuk fakültesine puanı yetiyordu fakat sınıf öğretmenliğini tercih etti. bir bayan için ideal olduğunu düşünüyor. okulu kzandığı zaman çevreden "ayy çocuklarla nasıl uğraşacaksın" hep bu tarz tepkiler geldi tabi o her zamanki umursamaz tavrıyla hiçbirini takmadı ki iyi yaptı. satranç antrenörlüğü var dil öğreniyor bilgisayar ve hitabet dersleri alacak kendini geliştirmeye çalışıyor basit bir öğretmen olmak istemiyor. sende bu tarz şeyler yapabilirsin

kardeşim erzurum hukuk kazndıben onun adına oyle sevınıyorum kı kendım kazandıgım boyle sevınmemıstım

Kesınlıkle haklısınız .Ben Hacettepe'de okuyorum .benım gırdıgımde 430 puanlla gırdım şimdi ki puanlar ayaklar altında 300 lü puanlarla bnmle aynı bölümde aynı okulda okuyacaklar bu sene kazananlar

canım ben de 2 senelik öğretmenim ve inanır mısın çoğu insan gıpta ediyor bana. ben de kendimi şanslı hissediyorum aslında çok güzel bir meslek çünkü. ve taliplerin de çok olur. kimse gelmezse zaten okuldan anlaştığın biri de olabilir. sen bakma söylenenlere. ne öğretmenliği okuyorsun?

sizin çevrenizdeki insnlar uçmuş bence ben de hukuk okuyan biriyim ama etrafınızdaki insanlar gibi düşünmüyorum. etrafımda ne kadar avukat doktor hakim bey varsa (abim dahil) hepsibi öğretmen hanımla evlenmek istiyor. kaldı ki öyle konuşanlar , eğer öğretmenler olmazsa çok gıpta ettikleri doktor hakim mühendislerin de olmayacağını düşünemiyorlar herhalde

bence de kadın öğretmenler çalışma şartları bakımından ideal eş adayı olarak görülüyor genelde,çevremden gördüğüm kadarıyla.

Canım bırak ya, bu lafları söyleyenlerin hepsi profesör,doçent falan sanırım ha ? Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı.

Ben de nasipse öğretmen olacağım ve gurur duyuyorum :)

kardeşin avukat olunca çok kazanır mı diyorlar :)))) onların piyasadan pek haberleri yok bence,
benim önerim yavaş yavaş kpss ye hazırlanmaya başla, mezun olunca hemen atanırsın inşallah.. kardeşinde hakimlik savcılık sınavlarını düşünürse ne alaa, yoksa özel sektör pek parlak değil... 5-6 sene sonra daha iyi anlarsın söylediklerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…