Öğretmen olacağım için ezilmek mi zorundayım:(

İtibar konusunda evet, çok bri beklentin olmasın.
Tayin konusunda branşına bağlı ama zor gerçekten.
Maddi anlamda ise ayda en kötü aldığım para 1850 +450-500 ek ders. Neyime yetmiyor? Tek kötü tarafı kariyer durumunun olmaması.
Evlilik konusunda ise öğretmen bayanlar joker. Her meslekten isteyenler oluyor, çalışma saatleri ve şartları uygun, tatili fazla. Böylece evine daha çok ilgi gösterir hem de çalışır diye bakıyorlar. Gerçekten de öyle, nöbeti yok, hafta sonun yok, mesaiye kalma yok, saatin belli yapacağın iş belli.

Ah canım ah bende de biraz durumun tam tersi bende hukuk kazandım bu sene başlıcam yakın akrabalardan bi kaç kişi öğretmen olsaydın keske bayanlar için en iyi meslek öğretmenlik avukatlık sakat iş diyip duruyolar ve artık en sonunda cevap bile vermedim ama var ya hiç takma kim ne diyo ben istedim ve suan çok mutluyum bu bölümü kazandığım için sen de çok istemişsin sen de çok mutlu ol öğretmenlikte harika bi meslek ve katılıyrm birazda, bayanlar için çok ideal ayrıca ilerde nasıl bi koca bulcağn hiç belli olmaz avukatta olur doktorda olur mühendiste olur yani o hiç belli olmaz

o sözler çok klişeleşti artık , gündemi bilmeyen çok bildiğini sanan zır cahil teyzeler konuşur hep hiç takmayın, ayrıca öğretmenlik bayana göre diye bir şey kalmadı artık, eskisi gibi 3 ay tatil vs diye bir şey kalmadı, seminerlere felan katılıp başka işlerle o tatili kullandırmıyorlar artık, hukukta gayet güzel iş , imkanları süper , az stresli o kadar, yine hafta içi çalışıp sabahın akşamın belli olcak sadece nöbetçi mahkemelik işin olursa o zaman yorulursun o da aldığın parayla 5 dk da giderir yorgunluğunu tatlım, bakma sen kimseye keyfini çıkar

Allah allah çok şaşırdım şimdi.

Ailen neden böyle düşünüyor ki?

Öğretmenlik bayanlar için çok saygın bir meslektir.Hatta ben birçok teyzeden oğullarına ..öğretmen kız bul..dediklerini bile duydum..

İlerde isterse ben de kızımın öğretmen olmasını isterim neden olmasın..Çok kutsal bir meslek..

Sadece tayin olayını bilemem onda da eş durumunda istenilen yere tayin oluyor diye biliyorum..

Bence şanslısın..

İlk defa öğretmenliği beğenmeyen bir grup insana denk geldim..

Takma diycem sana.

boşver canım büyük ihtimalle sana bunları diyenler ilkokul mezunu torun torba sahibi insanlar. senin yine mesleğine laf ediyorlar benim okuduğum liseye bile laf söylüyorlardı ki hala daha söylüyorlar. anadolu lisesi mezunuyum ve bana hep neden sağlık meslek okumadın okul bitince işin hazırdı falan derlerdi ben de ben böyle olmasını istedim ne de olsa gelecekte bu mesleği yapacak olan benim derdim ama bu bile kapatmazdı çenelerini. kaldı ki anadolu lisesi puan olarak sağlık meslekten öndedir bir silah alıp ne okuyorsun diyenleri pat pat vurmayı düşünüyordum bir ara. düşün lise bitti bu sene memlekette bir akrabam zamanında sağlık meslek okusaydın şimdi şurdaki hastanede sultanlar gibi çalışırdın dedi. diplomam küflendi be adam zoru ne benle bilmem ki. işin komiği de kendi kızı da anadolu lisesi okudu. böyle de insanlar işte hiç takma. zevk alıyorlar insanları üzmekten. ama bak ailen şikayetçiyse buna bir şey söyleyemem tercihlerim konusunda ailem bana hiç karışmadı. olmadı gereken de bu.

Uuuu:)
Nasil bir cevreymis öyle.
Sakin isteyerek ve sevincle yazdiginiz ve okudugunuz mesleginize karsi sogukluk olmasin icinizde.
Belliki bunu söyleyen insanlar cahil.
Kimin ne olacagi, hayatin neler getirecegi belli olmaz.
Kulaklarinizi tikayin, ben meslegimi seviyorum deyip gecin.

O strese değer gibi duruyoo :)

Arkadaşım hiç takma kafana.tüm bunlar yanlış eğitim planlamasından kaynaklanıyor.ben dört sene önce ankara sınıfı kazandığımda hukukla yarışıyordu,şimdiyse iki yıllıklarla aynı puana düştü,eğitim fakültesi açmak çok kolay her yere açtılar bu yıl kpssye 30bin sınıfçı girdi atanamayan öğretmen sayısı bu kadar çok olunca insanlarda da önyargı oluşuyor.ama senin için rahat olsun sen özverili,başarılı bir öğretmen olduktan sonra her yerde saygı duyulan birisi olursun.kimin ne olacağı hiç belli olmaz ben de yakınlarım hukuk bölümüne gittiğinde çok üzülmüştüm acaba hata mı ettim öğretmenliği yazmakla diye.hangi şehrdesin bilmiyorum ama çarşıya çıktığında iş hanlarına bir bak ne kadar çok avukat var.bir arkadaşm ankara hukuktaydı ve 1.sınıfta bırakmayı düşündü her yerde avukat bürosu var diye.şimdi iyiki gitmemişim diyorum hukuğa.bölümümden çok memnunum şuan çok yaralandı mesleğimiz ama burası türkiye yarın farklı bir eğitim politikası uygulanır atanamayan öğretmen kalmaz o zaman bak gör puanları da itibarı da eskiye döner.maddi açıdan maaşlarımz düşük bulunur hep belki doğru ama benden sana tavsiye çalışkan olursan çok kazanırsın.daha öğrenciyken bile parlarsın.örnek olsun diye söylüyorum ben 3. Sınıftayken 3tane özel öğrencim vardı ben seneye bırakıcam kpssye hazırlanmak zorundayım deyince ailelerden biri saati 100 lira teklf etmşti maddiyat önemli olmamalı ama mesleğimizi küçümseyenlere gereken cevabı ver diye söylüyorum.seneye de güzel bir atama olacak seçimlerden dolayı sonra biraz daha rahatlar bölümümüz sen sakın umursama söylenenleri

walla benım gordugum, bayan ogretmen dırekt ıdeal es olarak algılanıyor toplumda, saatı az, haftasonu var, yazın tatılı var... hıc de evde kalmazsın canım, herkesın tercıhı, hayatı.. sonucta ev hanımları da doktorla muhendısle avukatla evlenebılır, bunlar gonul ıslerı.. hıc takma kafana, tabıı kı bu meslekten manevı bır doyum almanı umarım, yoksa epey zorlugu var evet..

O strese değer gibi duruyoo :)

tabi ki değer, nereye gitsen kimse hakkını yiyemicek, herkese anında lafını yapıştırcaksın, işin usulünü kurallarını bilceksin, branşlara ayrılıyor tabi ama yüzeyselde olsa fikrin olcak her konuda az çok, hepsini geçtim o parayı aldığında ne stres kalcak ne bişy, adliye tatile girdiğinde sende koşcaksın denizine , istersen yurt dışına git yani, hemen her davada % 10 alçaksın, 100.000 lik dava olsa direkt 10.000 sıcak para ohh mis, bir ay yatsan yine yeter yani, çocukların yönünden de avantaj olcak eşin yönünden de , baro da olmadığın sürece sırtın yere gelmez

Yalnız farkındaysanız biz burada öğretmenlik mesleğinin avantajlarını konuşuyoruz.konu sahibi arkadaşın sıkıntısı zaten hukuk bölümünü kazanan kardeşiyle kıyaslanmasından kaynaklanıyor.siz de geçmiş neler söylüyorsunuz.işinizi seviyor olabilirsiniz bahsettiğiniz gibi çok paralar da kazanıyor olabilirsiniz. İşiniz insan ilişkileri üzerine kurulu ve psikolojiden anlamanız gerek diye düşünüyorum.bu durumda söylenecek szöler bunlar değil.seminer vs durumları haziran sonuna kadar sürüyor bu arada resmi tatillimize engel teşvik etmiyor.bilginiz olsun istedim.

ben de zaten konu sahibinde değil aksi durumda olan arkadaşa yazdım , iyi okumadan burda bana müdahale edemezsiniz, ayrıca ben avukat felan değilim, olayı kişiselleştirmenize gerek yok sizlik bi durumda yok , tatilimize engel değil vs diye kendi üzerine çekerek konu sahibini bahane ederek bana sataşma hakkını kimse vermiyor size , başlıkta öğretmenliğin avantajları yazmıyor farkındaysanız, burda avantajını yada dezavantajı yargılanmıyor , ne yazdıklarımı iyi okumuşsunuz ne diğer yazılanları sadece bi yoruma bakarak atlamayın insanların fikirlerine, herkes biribirine yardımcı olmaya çalışıyor, bende diğer arkadaşa yazdım, kimseye de hesap verecek değilim, konu sahibi bişy demezken sizi hiç bağlamaz, hade canim ötede oyna oyununu, bana bulaşıcagına önce kendini teskin et, ayrıca kızın morali bozulmasın diye söylemedim ama siz durmuyorsunuz yeni çıkan kanunda şikayet üzerine artık 3 ay tatil kullandırılmayacak 1 ay tatil yapılcak , kalan sürelerde meb ye hizmet vs seminerlerle doldurulacak , bunları ben çıkarmıyorum olağan şeyler , o yüzden derdinizi meb e bildirin, sizin bana sataşmanız gerçekleri değiştirmez !!!!!!!

Etrafınızdaki insanlar çokta yanlış düşünmüyor aslında. Koca bulma konusu hariç:) Kısmetin nerede ne zaman çıkacağı mesleğe göre olacak değil ya saçmalamışlar resmen:) Türkiye'de öğretmen olmak çok zor tabiki, tayini atanması vs... ve çoğu insanda öğretmenliğe alt tabaka mesleği olarak bakıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun, inş mezun olduğunuzda şartlar daha uygun olur.

Ne kadar saçma bir düşünce tarzına sahip bu insanoğlu ben de anlamış değilim.Ben en iyi anadolu öğretmen lisesine gidiyorum liseler arasında puanlamada ilk beşte ama oraya gittiğimi söylediğimde yüzlerinde hemen bir buruşma oluyor deli oluyorum.Ben bu liseyi çok isteyerek kazandım gördüğüm ilk anda ben buraya gideceğim dedim.Şimdi ise ilk soru hemen "Öğretmen mi olacaksın?" oluyor.İnanın yapabileceğime inansaydım düşünmeden öğretmen olurdum.Ancak insanlara tıp alanında daha çok yardım edebileceğimi düşünüyorum hayır cerrah olmayı düşünüyorum diyince hemen değşiyorlar :117: Cidden çok sinir bozucu bir durum.Hayır öğretmen değil mi bizi yetiştiren ayrıca niye maddi sıkıntı yaşasınlar ben okulumdaki bütün öğretmenlere saygı gösteririm bütün öğrenciler iyidir çok güzel bir ilişki vardır öğretmenlerimizle Rabbime şükürler olsun.Her meslekte önemli olan gerçekten sevmek ve iyi yapmaktır.İnsanların saçma düşüncelerini kafana takma lütfen.Bizi yetiştiren sizlersiniz sonuçta.Ben su ana kadar sevdiğim hiç bir öğretmenimi unutmadım ve unutmayacağım onlara vefa borcum var çünkü..

Son düzenleme:

Mesajınızı çok beğendim.konunun adı öğretmenlik mesleğinin avantajları değil elbette ama konu sahibi arkadaşın duyması gerekenleri yazıyorum ben.size daha fazla cevap veremeyeceğim çünkü anlamayacaksınız zaten size gereken cevabı site yönetimi verecektir diye düşünüyorum "hayde ötede oyna vs" bir bayana hiç yakışmıyor bunlar. En ufak bir cevap vermeyeceğim size daha fazla daha doğrusu veremiyorum,sokak jargonunu kullanamıyorum diyeyim.

Bende öğretmen adayıyım 2 sene sonra olacağım inşallah. Bir bayan için en uygun mesleğin öğretmenlik olduğunu düşünüyorum. Yarım gün çalışma haftasonu ve yazın 2 ay tatil. Hem evine hem gezmene vakit ayırabilirsin. Bu mesleği taa ilköğretimden beri istiyorum. Çok güzel ve kutsal bir meslek. Çevrendekilere bakma canım sen istedikten sonra kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Rabbim hayırlısıyla öğretmen olup atanmayı nasip eder inşallah

verme de zaten , ordan gelip te msjıma dahil olmada , ben insanlara sizin gibi duymak istediğini değil GERÇEKLERİ SÖYLERİM ,sizin gibi sahtecilik değil gerçekçilikten yanayım, acını hafifletemedik kusura bakma , öğretmenliğin avantajlarını ; avantaj olarak görenler yazıyor zaten bana gerek yok, ben de hukuğun avantajlarını yazdım diğer arkadaşa, öğretmenseniz öğrencilerinize sabır diliyorum, biraz komplex sorununuz var galiba , herşeyi üzerinize alıp inandırdıktan sonra saldırı aşamasına geçtiğinize göre pek te normal değilsiniz , sisteme olan öfkenizi insanlara kusmayın çabuk yaşlanırsınız

Bu iki cümle birbirine çok ters üzgünüm ama sınırınızı aşmışsınız.Evet kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz bu sizin en büyük özgürlüklerinizden.Ama kimseye böyle bir ifade de bulunamazsanız

Son düzenleme:
canım konuyu okudum şuan yuuuh dedim
Sen o kadar şanslısın ki.Ya olamazsaydın.Çoğu kişinin hayali o.Ben mesela çok isterdim ama kısmet olmadı.
Bence hiç söylenenlere kulak asma.Tadını çıkar.
En kutsal ve saygın mesleğe sahipsin.
Unutma doktoru,avukatı da yetiştiren bir öğretmen.
Ben 3 sene anaokulu öğretmenliği yaptım.dünyanın en faydalı insanı hissettim kendimi.
Ondan sonraki hiç bir işim öyle keyifli olmadı.

Siz haddinizi çok aşıyorsunuz.öğrencilerim şanslı mı şanssız mı buna siz karar veremezsiniz.ben hiçbir şeyi üzerime alınmadım ve sizden hiçbir şey çıkarmadım.sistemin yanlışlığından ben de bahsettim ama inanın sistem yanlışlığını konuşabileceğim son kişi bile değilsiniz.hukuk okumadığınıza çok sevindim zira hiçbir avukatın kompleks e komplex pek te vs gibi imla hatalarını kullanmalarını istemem.kullandığınız kelimelere bir şey diyemiyorum bile.insanları aşağılama hakkını kim veriyor size.size ne cevaplar gelirdi bu forumdan ama şükredin ben çok sabırlıyım meslek alışkanlığı diyelim.yaşınız kaç bilmiyorum.ama ben 22 yaşında bir bayan olarak gayet olgun cevaplar verdiğimi düşünüyorum.konunun daha fazla dağılmaması ve bu güzelim haftasonumun sizin saçmasapan söylemciklerinizle geçirmek istemediğim için daha da ileriye gideceğinizi bildiğim halde asla cevap vermeyeceğim bu konuya bile girmeyeceğim.konu sahibi arkadaştan da bu fındık kabuğu kadar bir tartışma için özür diliyorum.sizi de artık susmaya davet ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…