- 26 Eylül 2010
- 17.555
- 32.863
- 798
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
Ah canım ah bende de biraz durumun tam tersi bende hukuk kazandım bu sene başlıcam yakın akrabalardan bi kaç kişi öğretmen olsaydın keske bayanlar için en iyi meslek öğretmenlik avukatlık sakat iş diyip duruyolar ve artık en sonunda cevap bile vermedim ama var ya hiç takma kim ne diyo ben istedim ve suan çok mutluyum bu bölümü kazandığım için sen de çok istemişsin sen de çok mutlu ol öğretmenlikte harika bi meslek ve katılıyrm birazda, bayanlar için çok ideal ayrıca ilerde nasıl bi koca bulcağn hiç belli olmaz avukatta olur doktorda olur mühendiste olur yani o hiç belli olmaz
o sözler çok klişeleşti artık , gündemi bilmeyen çok bildiğini sanan zır cahil teyzeler konuşur hep hiç takmayın, ayrıca öğretmenlik bayana göre diye bir şey kalmadı artık, eskisi gibi 3 ay tatil vs diye bir şey kalmadı, seminerlere felan katılıp başka işlerle o tatili kullandırmıyorlar artık, hukukta gayet güzel iş , imkanları süper , az stresli o kadar, yine hafta içi çalışıp sabahın akşamın belli olcak sadece nöbetçi mahkemelik işin olursa o zaman yorulursun o da aldığın parayla 5 dk da giderir yorgunluğunu tatlım, bakma sen kimseye keyfini çıkar
O strese değer gibi duruyoo :)
tabi ki değer, nereye gitsen kimse hakkını yiyemicek, herkese anında lafını yapıştırcaksın, işin usulünü kurallarını bilceksin, branşlara ayrılıyor tabi ama yüzeyselde olsa fikrin olcak her konuda az çok, hepsini geçtim o parayı aldığında ne stres kalcak ne bişy, adliye tatile girdiğinde sende koşcaksın denizine , istersen yurt dışına git yani, hemen her davada % 10 alçaksın, 100.000 lik dava olsa direkt 10.000 sıcak para ohh mis, bir ay yatsan yine yeter yani, çocukların yönünden de avantaj olcak eşin yönünden de , baro da olmadığın sürece sırtın yere gelmez
Yalnız farkındaysanız biz burada öğretmenlik mesleğinin avantajlarını konuşuyoruz.konu sahibi arkadaşın sıkıntısı zaten hukuk bölümünü kazanan kardeşiyle kıyaslanmasından kaynaklanıyor.siz de geçmiş neler söylüyorsunuz.işinizi seviyor olabilirsiniz bahsettiğiniz gibi çok paralar da kazanıyor olabilirsiniz. İşiniz insan ilişkileri üzerine kurulu ve psikolojiden anlamanız gerek diye düşünüyorum.bu durumda söylenecek szöler bunlar değil.seminer vs durumları haziran sonuna kadar sürüyor bu arada resmi tatillimize engel teşvik etmiyor.bilginiz olsun istedim.
ben de zaten konu sahibinde değil aksi durumda olan arkadaşa yazdım , iyi okumadan burda bana müdahale edemezsiniz, ayrıca ben avukat felan değilim, olayı kişiselleştirmenize gerek yok sizlik bi durumda yok , tatilimize engel değil vs diye kendi üzerine çekerek konu sahibini bahane ederek bana sataşma hakkını kimse vermiyor size , başlıkta öğretmenliğin avantajları yazmıyor farkındaysanız, burda avantajını yada dezavantajı yargılanmıyor , ne yazdıklarımı iyi okumuşsunuz ne diğer yazılanları sadece bi yoruma bakarak atlamayın insanların fikirlerine, herkes biribirine yardımcı olmaya çalışıyor, bende diğer arkadaşa yazdım, kimseye de hesap verecek değilim, konu sahibi bişy demezken sizi hiç bağlamaz, hade canim ötede oyna oyununu, bana bulaşıcagına önce kendini teskin et, ayrıca kızın morali bozulmasın diye söylemedim ama siz durmuyorsunuz yeni çıkan kanunda şikayet üzerine artık 3 ay tatil kullandırılmayacak 1 ay tatil yapılcak , kalan sürelerde meb ye hizmet vs seminerlerle doldurulacak , bunları ben çıkarmıyorum olağan şeyler , o yüzden derdinizi meb e bildirin, sizin bana sataşmanız gerçekleri değiştirmez !!!!!!!
Mesajınızı çok beğendim.konunun adı öğretmenlik mesleğinin avantajları değil elbette ama konu sahibi arkadaşın duyması gerekenleri yazıyorum ben.size daha fazla cevap veremeyeceğim çünkü anlamayacaksınız zaten size gereken cevabı site yönetimi verecektir diye düşünüyorum "hayde ötede oyna vs" bir bayana hiç yakışmıyor bunlar. En ufak bir cevap vermeyeceğim size daha fazla daha doğrusu veremiyorum,sokak jargonunu kullanamıyorum diyeyim.
ben de zaten konu sahibinde değil aksi durumda olan arkadaşa yazdım , iyi okumadan burda bana müdahale edemezsiniz, ayrıca ben avukat felan değilim, olayı kişiselleştirmenize gerek yok sizlik bi durumda yok , tatilimize engel değil vs diye kendi üzerine çekerek konu sahibini bahane ederek bana sataşma hakkını kimse vermiyor size , başlıkta öğretmenliğin avantajları yazmıyor farkındaysanız, burda avantajını yada dezavantajı yargılanmıyor , ne yazdıklarımı iyi okumuşsunuz ne diğer yazılanları sadece bi yoruma bakarak atlamayın insanların fikirlerine, herkes biribirine yardımcı olmaya çalışıyor, bende diğer arkadaşa yazdım, kimseye de hesap verecek değilim, konu sahibi bişy demezken sizi hiç bağlamaz, hade canim ötede oyna oyununu, bana bulaşıcagına önce kendini teskin et, ayrıca kızın morali bozulmasın diye söylemedim ama siz durmuyorsunuz yeni çıkan kanunda şikayet üzerine artık 3 ay tatil kullandırılmayacak 1 ay tatil yapılcak , kalan sürelerde meb ye hizmet vs seminerlerle doldurulacak , bunları ben çıkarmıyorum olağan şeyler , o yüzden derdinizi meb e bildirin, sizin bana sataşmanız gerçekleri değiştirmez !!!!!!!
verme de zaten , ordan gelip te msjıma dahil olmada , ben insanlara sizin gibi duymak istediğini değil GERÇEKLERİ SÖYLERİM ,sizin gibi sahtecilik değil gerçekçilikten yanayım, acını hafifletemedik kusura bakma , öğretmenliğin avantajlarını ; avantaj olarak görenler yazıyor zaten bana gerek yok, ben de hukuğun avantajlarını yazdım diğer arkadaşa, öğretmenseniz öğrencilerinize sabır diliyorum, biraz komplex sorununuz var galiba, herşeyi üzerinize alıp inandırdıktan sonra saldırı aşamasına geçtiğinize göre pek te normal değilsiniz , sisteme olan öfkenizi insanlara kusmayın çabuk yaşlanırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?