- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
halt etmiş onlar, öğretmenim, eşimde öğretmen, çooook mutluyum, tamam yatımız katımız yok ama evimizi aldık öyle çok da zorlanmıyoruz acıkcası..ben 26 ,eşim 27 yasındayız, önümüzde uzun yıllar var zamanla o da olur.. biraz beklentilerle alakalı ,herşeyim dört dörtlük olsun dersen zengin koca bulman gerekD şaka bir yana tercih yaparken abim bana: en azından öğretmen ol demişti :) şimdi özeniyor bize, oh ne güzel yarım gün iş, 3 ay tatil falan diye.. ayrıyetten bol bol sınavlar oluyor, kurs acabiliyorsun, özel ders veren arkadasım dolu, yani çok çalışırsan gelirin de o oranda artıyor.. bak bebeğim geliyor inş.. bakıcı derdim olmayacak, ya ücretsiz izne cıkarım istediğim kadar, yada ben öğlenci eşim sabahcı olur öyle idare eden de cok.. inan mühendis arkadasları var canları cıkıyor hem ev işi, yemek hem iş, bide cocuk oldugunu düşün, sabah 7 akşam 7 calısıyolar, kpss ye girmeye gözleri kesmiyor çok şanslısın diyorlar bana, hergün yemegimi de yapıyorum, temizliğimi de, gayette güzel bir sınıfım var.. yani bunları da düşün canım, umarım rahatlamıssındır
canım ben de 2 senelik öğretmenim ve inanır mısın çoğu insan gıpta ediyor bana. ben de kendimi şanslı hissediyorum aslında çok güzel bir meslek çünkü. ve taliplerin de çok olur. kimse gelmezse zaten okuldan anlaştığın biri de olabilir. sen bakma söylenenlere. ne öğretmenliği okuyorsun?
Merhaba kızlar .Hemen konuya gıreyım ben eğitim fakültesinde okuyorum.Kısmetse 2 sene sonra öğretmen olacağım .Kardeşim bu sene hukuk kazandı . Annem dahil herkesın söylediği ilerde maddi anlamda ,eş bulma konusunda, itibar konusunda cok zorlanacagımVe bunu soyleyenler duzgun bır dılle dahı değil kırıcı bır sekılde soyluyorlar. Ne olacaksın dıye soranlara öğretmen dediğimde "yazık üzülme ","amannn öğretmen mı artık hiç değeri kalmadı ,kimse önem vermiyo " ,"işsiz kalırsın "," evde kalırsın ,bellı yerlere tayınlerı cıkmıyo " gıbı tepkıler alıyorum inanın cok zoruma gidiyo .Öğretmene verilen değer bu mu olmalı , meslek hayatında da mı boyle olacak ?
Kardeşime ne olacaksın dıye sorduklarında "avukat" cevabını duyunca verilen tepkiler "ooo çok zengin olursun ,paraya para demezsin ", "istediğin yerde çalışırsın ablan gibi tayin derdin olmaz " ," ablandan önce evlenirsin bide doktor yada hakim koca bulursun" gıbı tepkıler alıyor.
İnanın kardeşimi kıskandığımdan değil ,öyle dşününlerde olacaktır .Kardeşime Allah daha çok versin,ben daha da yükselmesini isterim o bnm cnmÇevreden verilen tepkiler zorumagidiyor benim .Ben cok ısteyerek yazdım ,kazandım.Böyle mı olacak ,öğretmene verilen tepki hep olumsuz mu ,çok mu zorlancam maddi konuda ,eşim bile olmayacak mı, hiç mi itibarım olmayacak O kadar çok bilen de bilmeyen de konusuyor kı paranoyak oldum , artk cevap verme tenezzülüne bile girmiyorum:43:
bnde ogretmen olmayı cok ıstıyorum ama ımkanım yok malesef unıye gıdebılmek ıcın suan hem calısıp hem okuyorum bankacı olabıldım sadece keske ogretmen olabılsemKesınlıkle haklısınız .Ben Hacettepe'de okuyorum .benım gırdıgımde 430 puanlla gırdım şimdi ki puanlar ayaklar altında300 lü puanlarla bnmle aynı bölümde aynı okulda okuyacaklar bu sene kazananlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?