öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

Vurun öğretmenlere, vay beee ne kadar çok para alıyorlarmış, ye ye bitmez, birde kalkmışlar burda dertleniyorlar, hey gidi heyyy

Hanımlar bir soluklansanız diyorum, öğretmenlik kısmını bir yana bırakalım, sopayı vurduklarınız hemcinsleriniz.

Ben anlamadim....avrupa standartinda değil diye maaşlar neden yine de sukret diyenlere ateş puskurdunuz ki?

KPSS de öğretmenlik bir tercih ... Atandiginizda alacaginiz maasi biliyordunuz. Bu maaş için bahsettiginiz terleri döktünüz.. Turkiyenin standartların bu olduğunu da biliyordunuz.. Sorun nerede?

Konu sahibi üstündeki baskidan bahsetmis. Takmazsa geçer gider. Ama bu paraya gecinilir diyenlere Aaaaa çok zor çok diye cikismak niye? Alinan para hiçte az değil bu da yalan değil yani

Atanmazsınız nie atanmadık açız dersiniz.atanırsınız para yetmio dersiniz.bu devlet sizi doyuramaz arkadaş!
Milletvekillerini doyurmaktan bizlere sıra gelmez zaten.
burada zibilyon tane konuda insanların bakıcılara verdikleri 3 kuruşun lafının yapılmaması gerektiğini, sonuçta çocuk emanet edildiği için gönlünün hoş tutulması gerektiğinin söylendiğini okudum.
Pardon bize ne emanet ediliyor? Herkesinki can bizimki patlıcan herhalde.
köle İzaura olarak hem velileri memnun edelim hem idareye zıt düşmeyelim hem en az 30 çocuğa höt bile demeden eğitim verelim hem paradan yakınmayalım.
Oldu

Öğretmenliği kolay görüp burun kıvıranları biz bu topluma yararlı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Anormal olan fazla fazla gelen öğretmen maaşı değil , ironik olan asgari ücret. Anlıyorum , onlar da geçim derdinde ve buna sonsuz saygım var. Ama kıyaslayacakları bizim maaşımız değil mv maaşları. Damdan düşer gibi de öğretmen olunmuyor dirsek çürütüyoruz biz de her meslek grubunda olduğu gibi.

Forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir haberiniz olsun. Beklenti içinde dediklerinizde anne babanız, yani nazınızın sözünüzün geçeceği kişiler. Bana gore - bu kadar dert etmenizi gerektirecek birşey hala değil yani. Anlatırsınız olur biter, ben alt mesaja takılmıştım konuyu tekrar anlatmanıza gerek yok kısacası.

@pontipayn

herkes icin geçerli yazdım. öğretmen değilim. onlarıda eleştirdiğim noktalar var...

Kılıçlar ve kalkanlar hazır mı?
KK bilmem kaçıncı iç savaşı çıkmak üzere
Eeee sonraa hadi kavga edin bende bir temiz işleme başlayayım Ay çok kötü oldu ama işim bu ne yapayım

Canım zamanla iyi bir arkadaşın olursa merkeze gidip para harcamak zorunda kalmadan da hoşça vakit geçirebilirsin belki.Ne biliyim örgü filan örebilirsin .Bol bol film izle mesela hani herhafta sonu merkeze inmemek için ...Düzen zamanla oturdukca giderin azalır.Belki evarkadaşı da bulursun iyice tanıyınca.Birde hzır yiyecekler dısardan yemek kendini durduramayıp netten alışveriş yapmak bereketi götürüyor.oradaki memuriyetin boyunca ne biriktirebilirsen kardır.Ailenin yanına dönüncede bakarsın o parayla yatırımına .âilenede kalem kalem masrafını izah et baskı yapmazlar o zaman.Allah yardımcın olsun.

olur mu mune abla susup oturmak gerek ya da şükür deyip geçmeliyiz sanki şükürsüzmüşüz gibi.. herkes doğru bütün meslek gruplarına hak ettiği değer verilmiyor demeliyken hakart uğruyoruz üstelik.

sorun ne biliyor musun? bu durumu kadınların olduğu bir platformda dahi konuşamamakta,hemen saldırılmasında.

Yalniz öğretmenlere ne çok kin besleyen varmış, nedir bu garez :)

Evet çok doğru ama bilsinler ki karşıdan göründüğü gibi değil . Mesala şuan bir yandan e okul işlerini yapıp yarının konularını hazırlıyorum . Kaç kişi yarın gitceği işe hazırlanıyor olabilir ki ?

Eeee sonraa hadi kavga edin bende bir temiz işleme başlayayım Ay çok kötü oldu ama işim bu ne yapayım

Bu ara formundasın abla...Sanki forumda eski günlere dönüyor gibiyiz.

Hayır zaten dönem sonu gelmiş, sınavlar, denemeler, not girişleri, ara tatil ödevleri derken bir gerginlik bir yoğunluk...Bir de neler duyuyoruz

Kasıtlı kişiler için konuşmuyorum üzerinize alınmayın ancak öğretmenlik pekte biryerlerini terletipte üniversiteye girilecek bir meslek değil bana göre. Öğretmenlik okuyan birçok arkadaşıma göre sıralamada çok daha üstlerde yer alarak üniversiteye girdim. Kimiside hiçbiryere giremeyip meslek lisesi okuyup anaokulu öğretmeni oldu. Bende sizin mesleğinizi mi küçümsemeliyim yani? Onlarda okusaydı demek nne saçma, bu zihniyette öğretmen olan bir kişiden ben korkarım. Sizin zor şartlarda olan öğrencileri bizden daha iyi bilmeniz gerekir. Asgari ücret almak onların suçları mı? Burda onları aşağı görmek yerine, devletin yetersizliğini suçlamalısınız.Ayrıca bana bugüne kadar denk gelen tüm öğretmenlerde masa başında oturup, öğrencileri tahtaya kaldırıp kitaptan konu okutan kişilerdi.

1500 tl maaşla nasıl gecinilir peki..acıyalım mı sana yani.ay evet cok harcama oluyor mu diyelim..
Sen en azından hediye alabiliyorsun bak ne güzel ben memlekete giderken alamıyorum kimseye.
Kimse sana hemen araba al demiyor emin ol.her ay para ayırırsın zamanla arabada ev de alırsın.şimdi nakitle bişey alınmıyorki kredi cekip ay ay ödüyor alanlar.
Özellikle yeni atananlar kredi alıyorlar hemen..çünkü net her ay belli para geliyor dimi.kolay yani.
Özelde öyle değil ama para bi ay gelir bi ay eksik yatar .zaten sözleşmen kimbilir kac aylık.sonra iş ara tekrar...

Ailemden uzaktayım.istanbuldayım.öğretmenim.ve 1500 maaşım var.senin ödediğin her faturayı bende ödüyorum..

aslında büyütülen maaşı değil. önemsenen şey her ay aynı gün tak diye paranın yatması.işten cıkma derdi yok. Maaşın eksik yatması derdi yok..

Hemen atanıp şikayet eden öğretmen tribine girmişsin sanki biz fatura ödemiyoruz güneş enerjisiyle ısınıyoruz..

Özel sektör daha çok kazanıyor şaka mı bu söz...
Branşınız ne bilmiyorum da özel sektörde çalışan biri olarak bende şöyle diyeyim: yarım gün çalış (en az 8 saat çalışıyorsanız hergün bu şıkkı ciddiye almayın), kışın 15 yazın en az 2 ay tatil yap, kar tatili soğuk tatili sıcak tatili tüm menfaatlerden yararlan sonra 2500 alıyorum diye Ağla kusura bakma fazlasıyla alıyorsun...
Çekemezlik de ne dersen de ama gerçeği değiştirmiyor diyeceklerin böyle bir gerçek var öğretmenlik nimeti diye :)

Merkeze ayda bir ya da iki kez gidiyoruz . Dağın başı bol virajlı tehlikeli yollar zaten . Birbirimizde kısır , börek yiiyoruz . Burası bir caddesi olan etrafı dağlarla çevrili bir yer . Yemek konusunda bocalıyorum şuan o kısmı 15 tatilde yemekleri annemden öğrenip halletmeyi düşünüyorum . Öğlen hep dışarıda yiyoruz o kısmıda halledeceğim . Çok şükür zamanla düzelecek işallah . İşte gene de iyi bir para alıp tek başına olup para arttıramamak da strese sokuyor . En kısa zamanda halledeceğim işallah . Çok teşekkür ederim .

Bu ara formundasın abla...Sanki forumda eski günlere dönüyor gibiyiz.
Ben tam yumuşak, tatlı abla olayım diyorum ama nerdee beni eli cımbızlı seviyorsunuz belli, cımbız olmazsa bir rehavet çöküyor herkese.
En iyisi mi ben cımbızı ortaya koyayım, seçimi size bırakayım, çok demokratikimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…