Milletvekillerini doyurmaktan bizlere sıra gelmez zaten.Atanmazsınız nie atanmadık açız dersiniz.atanırsınız para yetmio dersiniz.bu devlet sizi doyuramaz arkadaş!
Forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir haberiniz olsun. Beklenti içinde dediklerinizde anne babanız, yani nazınızın sözünüzün geçeceği kişiler. Bana gore - bu kadar dert etmenizi gerektirecek birşey hala değil yani. Anlatırsınız olur biter, ben alt mesaja takılmıştım konuyu tekrar anlatmanıza gerek yok kısacası.Siz benim ne demek istediğimi anlamadınız galiba . Ben aldığım maaşı az bulmuyorum .
Yeni atandım yeni ev kurdum yeni eşyalar aldım yeni düzen kurmaya çalışıyorum bocalanıyorum
Öğretmenim empati kurabiliyorum.
Zaten şükrettiğimi söyledim . Tamam istediğim gibi para harcıyorum ama biriktirecek kadar değil demek istiyorum .
DEMEK İSTEDİĞİM İNSANLARIN BEKLENTİ İÇİNDE OLMASI 4 AYLIK YENİ BİR YER DE HAYAT KURMUŞ İNSANDAN BEKLENTİ OLMALARI BENİ KASTI herkesin durumu farklı herkes kazandığı kadar bir hayat kuruyor işte .
Vurun öğretmenlere, vay beee ne kadar çok para alıyorlarmış, ye ye bitmez, birde kalkmışlar burda dertleniyorlar, hey gidi heyyy
Hanımlar bir soluklansanız diyorum, öğretmenlik kısmını bir yana bırakalım, sopayı vurduklarınız hemcinsleriniz.
Ben anlamadim....avrupa standartinda değil diye maaşlar neden yine de sukret diyenlere ateş puskurdunuz ki?
KPSS de öğretmenlik bir tercih ... Atandiginizda alacaginiz maasi biliyordunuz. Bu maaş için bahsettiginiz terleri döktünüz.. Turkiyenin standartların bu olduğunu da biliyordunuz.. Sorun nerede?
Konu sahibi üstündeki baskidan bahsetmis. Takmazsa geçer gider. Ama bu paraya gecinilir diyenlere Aaaaa çok zor çok diye cikismak niye? Alinan para hiçte az değil bu da yalan değil yani
Yalniz öğretmenlere ne çok kin besleyen varmış, nedir bu garez :)
Kılıçlar ve kalkanlar hazır mı?
KK bilmem kaçıncı iç savaşı çıkmak üzere
Eeee sonraa hadi kavga edin bende bir temiz işleme başlayayımAy çok kötü oldu ama işim bu ne yapayım
Hayır zaten dönem sonu gelmiş, sınavlar, denemeler, not girişleri, ara tatil ödevleri derken bir gerginlik bir yoğunluk...Bir de neler duyuyoruzKılıçlar ve kalkanlar hazır mı?
KK bilmem kaçıncı iç savaşı çıkmak üzere
Eeee sonraa hadi kavga edin bende bir temiz işleme başlayayımAy çok kötü oldu ama işim bu ne yapayım
Kasıtlı kişiler için konuşmuyorum üzerinize alınmayın ancak öğretmenlik pekte biryerlerini terletipte üniversiteye girilecek bir meslek değil bana göre. Öğretmenlik okuyan birçok arkadaşıma göre sıralamada çok daha üstlerde yer alarak üniversiteye girdim. Kimiside hiçbiryere giremeyip meslek lisesi okuyup anaokulu öğretmeni oldu. Bende sizin mesleğinizi mi küçümsemeliyim yani? Onlarda okusaydı demek nne saçma, bu zihniyette öğretmen olan bir kişiden ben korkarım. Sizin zor şartlarda olan öğrencileri bizden daha iyi bilmeniz gerekir. Asgari ücret almak onların suçları mı? Burda onları aşağı görmek yerine, devletin yetersizliğini suçlamalısınız.Ayrıca bana bugüne kadar denk gelen tüm öğretmenlerde masa başında oturup, öğrencileri tahtaya kaldırıp kitaptan konu okutan kişilerdi.ben yıllarca öğretmen olabilmek için bi yerlerimi terleteyim, kpss den yüksek puan alabilmek için gecemi gündüzüme katayım. Ondan sonra yok asgari ücretliler napsın, yok tatiliniz var densin. Kardeşim sen de okusaydın, çalışsaydın da olsaydın madem. Ama bizim mesleğimiz sabah sekiz akşam beş, bilgisayar başında face e girilerek yapılan bir meslek değil ne yazık ki...
Merhabalar
Çok şükür atandım ama malesef her şey karşıdan göründüğü gibi olmuyor . Çok kişi yerimde olmayı isityor .Mesleğini yapmak çok güzel ama asıl mevzu insanların karşıdan beklentileri vs .
İnanın babamın evinde kalsam ve yesem içsem bekar bir insan için iyi bir para söyleyim öğretmen maaşı 2.186 tl oluyor . Gelelim amalarına başka uzak bir şehirdesin kira , elektrik ,su , telefon , yakıt , kalorfirci gıda masrafları vs ve uzak bir yol olunca merkeze gidip gelmek 2 tl olmuyor her gidiş geliş 20 tl buluyor . Ailenin yanına gidiyorsun uçak masrafları . Gurbettesin insan kafa dağıtmak da istiyor . Ve üstüne üstün ödemem gereken öğrenim kredisi taksitleri elime geçen ek dersle 2500 buluyor . İnanın tüm saydıklarıma anca yetiyor . İlk yerleşme ile temel masraflarda oluyor .
Tüm bunlara rağmen ailemin para arttırıp araba al demeleri . Nasıl bir beklentidir anlamadım arabalar 20 binden başlıyor . Anca geçiniyorum .
Her arayanın paran var ne güzel işte arabada alırsın .İnanın para arttır demelerinden bıktım . Çok şükür kimseye muhtaç değilim . Geçiniyorum .Kimseden bir şey istemiyorum . Hani bende evimden ilk çıktım ilk kez tek başıma yaşıyorum .Bir bocalamam oldu . 4 ayda bu kadar üstüme gelmeleri bıktırdı .
İnanın bir evi tek başına döndürdügünde bu para kıt kanaat yetiyor . Ama insanların bu beklentileri geriyor .
Tabiki sevdiklerim mutlu edeceğim . Yemek ısmarlarım . Hediyeler almaya çalışırım elimden geldiğince .. Ama beklentiler çok büyümüş telaş oldum . Bir öğretmen maaşı bu kadar büyütülmesin . Belki de özel sektörde çalışan bu miktardan çok daha fazla alabiliyor .
Canım zamanla iyi bir arkadaşın olursa merkeze gidip para harcamak zorunda kalmadan da hoşça vakit geçirebilirsin belki.Ne biliyim örgü filan örebilirsin .Bol bol film izle mesela hani herhafta sonu merkeze inmemek için ...Düzen zamanla oturdukca giderin azalır.Belki evarkadaşı da bulursun iyice tanıyınca.Birde hzır yiyecekler dısardan yemek kendini durduramayıp netten alışveriş yapmak bereketi götürüyor.oradaki memuriyetin boyunca ne biriktirebilirsen kardır.Ailenin yanına dönüncede bakarsın o parayla yatırımına .âilenede kalem kalem masrafını izah et baskı yapmazlar o zaman.Allah yardımcın olsun.
Ben tam yumuşak, tatlı abla olayım diyorum ama nerdee beni eli cımbızlı seviyorsunuz belli, cımbız olmazsa bir rehavet çöküyor herkese.Bu ara formundasın abla...Sanki forumda eski günlere dönüyor gibiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?