Öğretmen olmanın yükü !

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Dertleşmek istedim arkadaşlar son zamanlarda beni içten içe bunalıma sokan bir durum bu. Bu ülkede niye zor öğretmenlik ? Onca çileyle okuyorsun, üstüne KPSS belası ile uğraşıyorsun o da yetmezmiş gibi yıllarca atama bekliyorsun. 3. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Benim alanımın kadrosu zaten az. 90'la atanamayanı gördüm. İsteyerek, severek seçtim bu bölümü. Ganom yüksek derslerim iyi. Sadece benim alanım için değil, tüm branş ve sınıf öğretmenleri için söylüyorum bunu. Boğuluyoruz !

Bölümümü sorduklarında söylüyorum, 'Başka bölüm mü yoktu niye öğretmenlik seçtin' diye aşağlamaya başlıyorlar. Yahu ben doktor olmak istemiyorum, avukat olmak istemiyorum ben yapamam onları. Bunu seçtim niye aşağlar gibi konuşuyorsunuz ki ? 'Atanamayacaksın devlet zorla mı seçtiriyor size' demiyorlar mı bütün hevesim, hayallerim uçuyor gidiyor deli oluyorum. Atanamıyorsak bu bizim suçumuz değil, atayamayacağı bölümlerde alım yapmasın o zaman devlet. Bu yığılma yok olana kadar kapasın bölümleri ya da 2000 tl formasyon parasını cebe atıp öğretmen yapmasın insanları onların da umutlarıyla oynamasınlar. Neden suçlu bizler oluyoruz ? Daha geçen gün atanamadığı için intihar eden Coğrafya Öğretmeninin haberini okudum gazetede.

'Herkes öğretmenlik yapmak zorunda değil, öğretmen olanlar başka işler de yapabilir' diyen sayın devlet büyükleri, sayın çok bilmiş insanlarımız (!) Bizler lisanslı sekreter olmak için okumuyoruz, lisanslı polis olmak için de. Bizler bu bölümü istediğimiz için okuyoruz. Eğer bu alımı yapıp, bu bölümde kontenjan açıyorsanız, siz de bizim emeklerimizin karşılığını vermek zorundasınız. Artık bize önyargıyla bakmaktan vazgeçin, aşağlamaktan da !

Maalesef
Bir zamanin "hic bir sey olamazsan ogretmen ol" geyikleri yuzunden bu meslek bu kadar degersiz. Cunku hic bir sey olamayanlar hep ogretmen oldu. Olduruldu da diyebiliriz. Gelecegimiz cocuklarimizin mahvedilmesine yonelik bilincli yapilan bir hareket oldugunu dusunuyorum.

Hiçbir şey olamazsan öğretmen ol cümlesi çok saçma geldi bana. Öğretmenlik okumak zor iştir. Zaten okuyorsan çok şey olabilmişsindir. Eskiden öğretmenlık mesleğine saygı duyulurdu büyük saygı duyulurdu hemde. Artık atanamamakla anıldığı için böyle tepkiler alıyoruz.

Öğretmenlik bölümlerinin üniversite puanı düşük olduğu için öğrenci sayısı çok fazla. Haliyle atamalar da kısıtlı. Keşke baştan bunları hesaba katsaydınız. Tek çözüm o bölümlerin puanlarını artırmak ve kaliteli öğretmenler yetiştirmek.

Zaten belli zamanlarda alım yapıyorlar o da 6-7 senede bir 1000i gecmıyor. İlahiyatsa 60la atanan benım arkadasım da oldu. iibf fakültesinde formasyon var mı bilmiyorum.

Eşim kimya öğretmeni. Atanamamış. Bizim kurumda edebiyatçı da var,matematikçi de fizikçi de.
Biz çocukken çok değerliydi öğretmenlik. Hatta üniversiteye girmeden çok üzülmüştüm öğretmen olamadım diye. Ziyan ediyorlar.
Sadece öğretmenler için geçerli değil bu.
İibf mezunları da böyle. Mühendisler de.
Ben iktisat mezunuyum. Kpss b grubundan atandım. Bu sene AGrubuna çalışayım dedim. Fakat öyle bir hal almış ki birilerini tanımıyorsan o mevkilere ulaşamıyorsun. Öğretmenliği de bu hale getirdiler. Mülakatlar bunu gösteriyor.
20sene feto ların elindeydi kurumlar. Allah cezalarını verdi.
Şimdi başkalarının eline geçti.
Allah onların da cezasını verecek.

2-3 sene içinde kalite artacak diye düşünüyorum. Ben de öğretmenim. Umudunuzu kaybetmeyin.

Kimin ataması kolay ki. Her bölüme o gözle bakıyor insanlar küçümseyerek. Aynen dediğin gibi boğuluyor insan bir süre sonra.

Boşa kürek çekiyorsunculara kapak yapmak için çok çalışıp atanmak gene senin elinde yapacak bir şe yok.

Hatta görünen o ki bir iki sene içinde öğretmenlere laf söylenmeyecek hale gelecek.

Puanlar düşük değil özellikle eğitim fakültelerinde 350 üzeri puanlar. Puanla olacak şey değil ki bu. Fen Edebiyat fak. öğrencileri daha az puanla giriyor ama daha zor eğitim alıyor mesela. İş tamamen gereksiz alım yapmakta. Sürekli kontenjan açarsa öğrenci de gelir haliyle.

Zaten belli zamanlarda alım yapıyorlar o da 6-7 senede bir 1000i gecmıyor. İlahiyatsa 60la atanan benım arkadasım da oldu. iibf fakültesinde formasyon var mı bilmiyorum.
İibf de formasyon var. Benim mezın olduğum sene(2010) da iktisatlar fotmasyon alamıyordu fakat şimdi onlar da alabiliyormuş.

Evet sacma ama yaptilar iste. Annem babam ogretmen emeklisiydi,bu cumleleri duyduk hep, tercih yapmaya gelen ogrencilerden,onlarin ailelerinden. Boyle boyle degersizlestirdiler bu guzel meslegi

O sekilde degil.Atamasi az olan bolumler tercih edilmedigi icin puanlari dusuk.Dusuk diye atanmiyo degil yani.Ben bu ulkede yasadigimi goz onunde bulundurarak dusuk puanli bolumu okuyup karanliga kufretmektense atanabilecegim bolumu secip mezun olur olmaz atandim.

İlahiyat değil okul öncesi öğretmenliği 2 ark.60 la atandı.biride işletme öğretmenliği okudu oda 60 la atandı ama o başka bi bölüm öğretmeni olarak atandı.şimdide zihinsel engelliler okulunda.

İibf de formasyon var. Benim mezın olduğum sene(2010) da iktisatlar fotmasyon alamıyordu fakat şimdi onlar da alabiliyormuş.

Yazık. Onlarda da aynı şey. Resmen devlet cebıne para girsin diye insanları sömürüyor.

Siteminizde haklisiniz ama bu sadece ogretmenlikle alakali bir konu degil ki , nufus deli artti ama is imkani yok , tonlarca univ mezunu issiz , ogretmenlikten daha yuksek puanla girilen muhendisler bile issiz , issizlik sadece ogretmenlerin derdi degil maalesef
Devlet okullarinda kadro yok cunku hepsi dolu , yeterli okul da yok zaten , bi sinifta 40-50 ogrenci var
Yabi asil mesele ogretmenlerin atanamamasi degil , yetersiz okul sayisi , ulke nufusundaki korkunc artis ve bu kadar insana is olammamasi

Öğretmen olman şart değil ki yine edebiyat alanında çalışabilirsin yüzlerce kitap çıkartan kitap evleri var , mesela editör veya bunun yan meslek grupları , reklam yazarlığı , makale yazarlığı araştırmacı yazar öğretmen olamadım diye mezun olduktan sonra köşende oturacak değilsin herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…