Maalesef
Bir zamanin "hic bir sey olamazsan ogretmen ol" geyikleri yuzunden bu meslek bu kadar degersiz. Cunku hic bir sey olamayanlar hep ogretmen oldu. Olduruldu da diyebiliriz. Gelecegimiz cocuklarimizin mahvedilmesine yonelik bilincli yapilan bir hareket oldugunu dusunuyorum.
Bütün bölümleri genellemeyin.bazı öğretmenliklerin ataması gerçekten çok düşük.4 sene önce 60 la atanan çok arkadaşım oldu.bi tek öğretmenlik değil çoğu iibf lerinde durumu içler acısı.
Öğretmenlik bölümlerinin üniversite puanı düşük olduğu için öğrenci sayısı çok fazla. Haliyle atamalar da kısıtlı. Keşke baştan bunları hesaba katsaydınız. Tek çözüm o bölümlerin puanlarını artırmak ve kaliteli öğretmenler yetiştirmek.
İibf de formasyon var. Benim mezın olduğum sene(2010) da iktisatlar fotmasyon alamıyordu fakat şimdi onlar da alabiliyormuş.Zaten belli zamanlarda alım yapıyorlar o da 6-7 senede bir 1000i gecmıyor. İlahiyatsa 60la atanan benım arkadasım da oldu. iibf fakültesinde formasyon var mı bilmiyorum.
Evet sacma ama yaptilar iste. Annem babam ogretmen emeklisiydi,bu cumleleri duyduk hep, tercih yapmaya gelen ogrencilerden,onlarin ailelerinden. Boyle boyle degersizlestirdiler bu guzel meslegiHiçbir şey olamazsan öğretmen ol cümlesi çok saçma geldi bana. Öğretmenlik okumak zor iştir. Zaten okuyorsan çok şey olabilmişsindir. Eskiden öğretmenlık mesleğine saygı duyulurdu büyük saygı duyulurdu hemde. Artık atanamamakla anıldığı için böyle tepkiler alıyoruz.
O sekilde degil.Atamasi az olan bolumler tercih edilmedigi icin puanlari dusuk.Dusuk diye atanmiyo degil yani.Ben bu ulkede yasadigimi goz onunde bulundurarak dusuk puanli bolumu okuyup karanliga kufretmektense atanabilecegim bolumu secip mezun olur olmaz atandim.Öğretmenlik bölümlerinin üniversite puanı düşük olduğu için öğrenci sayısı çok fazla. Haliyle atamalar da kısıtlı. Keşke baştan bunları hesaba katsaydınız. Tek çözüm o bölümlerin puanlarını artırmak ve kaliteli öğretmenler yetiştirmek.
İlahiyat değil okul öncesi öğretmenliği 2 ark.60 la atandı.biride işletme öğretmenliği okudu oda 60 la atandı ama o başka bi bölüm öğretmeni olarak atandı.şimdide zihinsel engelliler okulunda.Zaten belli zamanlarda alım yapıyorlar o da 6-7 senede bir 1000i gecmıyor. İlahiyatsa 60la atanan benım arkadasım da oldu. iibf fakültesinde formasyon var mı bilmiyorum.
İibf de formasyon var. Benim mezın olduğum sene(2010) da iktisatlar fotmasyon alamıyordu fakat şimdi onlar da alabiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?