Universite egitiminden bahsetmiyorum.Bana kalirsa universitede her bolumu okumak zor cunku lisede sisirilmis puanlarla ogrenciler meezun oluyor.
Fen edebiyat okumak daha ayrintili ve zor diyip isin icinden cikilmaz.Zamaninda iyi calisip kazansalardi egitim fakultesini.Kazanamayip sonra da fef ler zor diyorlar.Hem ona kalirsa iibf de cok zor onlara da doktorluk icin birkac haftalik egitim versinler.Her fakultenin bir amaci var ve herkes bilerek yaziyor.Sonradan formasyon almalari sacma
Agirdir ama agir diye ogretmen mi olmasi gerekiyor ? Benim demek istedigim neden ogretmen olma hakki bu kadar kolay elde ediliyor ? Fef lerin amaci arastirmaci olmaktir. Devlet maalesef para icin formasyon getirdi ve ona da atama yapmiyor.Kardeşim tarih okuyor gerçekten dersleri çok ağır
Ayni bolum olur mu hic ? Ayniysa niye farkli fakultelerde.Arkadasiniz yuksekle girmis ama ben 230 ile fef kazananlari biliyorumYalnız doktorlukla iibf örneği fen edebıyatla egıtım örneğinden cok alakasız. Daha fazla çalısma dediğiniz ben eğitim fakültesindeyim 350 puanla girdim arkadasım tarih bölümüne fen edebıyatta 340la gırmıstı. Tabıkı 2 saatlık sınavdan aldıgın puandansa okulda 4 senede aldıgın eğitim daha onemlıdır. Netıcede aynı bölümü okuyorlar. Hatta fen edebıyatlar daha zorunu okuyor. Bunu fakulte ıle ılgısı yok. ben eğitim fakultesındeyım ama fen-edebıyatın eğitimini daha cok sevıyorum. Kaldı ki hocalar da aynı düşüncedeler. Bunu niye ayırt edıyorsunuz ki ? atanmanın fakulte ıle ne ılgısı var aynı bölüm okuyorlar neticede.
İki fakültede bulundum. Fen edebiyat eğitimi daha ayrıntılı ama eğitim fakültesi adı üstünde öğretmen yetiştiriyor. Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmez ki onlar bölümü yada konuyu anlatırlar ama eğitim fakülteleri konunun nasıl anlatılacağı üstüne eğilirler.Yalnız doktorlukla iibf örneği fen edebıyatla egıtım örneğinden cok alakasız. Daha fazla çalısma dediğiniz ben eğitim fakültesindeyim 350 puanla girdim arkadasım tarih bölümüne fen edebıyatta 340la gırmıstı. Tabıkı 2 saatlık sınavdan aldıgın puandansa okulda 4 senede aldıgın eğitim daha onemlıdır. Netıcede aynı bölümü okuyorlar. Hatta fen edebıyatlar daha zorunu okuyor. Bunu fakulte ıle ılgısı yok. ben eğitim fakultesındeyım ama fen-edebıyatın eğitimini daha cok sevıyorum. Kaldı ki hocalar da aynı düşüncedeler. Bunu niye ayırt edıyorsunuz ki ? atanmanın fakulte ıle ne ılgısı var aynı bölüm okuyorlar neticede.
Kardeşim öğretmen olmak istemiyo zaten ben öyle bişey demedim ki.kendiside bizde üniversite hocalığı istiyoruz.bencede formasyon olayı çok saçma.farklı iki fakülte açmışlar.sonunda ikisinede öğretmenlik hakkı veriyorlar.zsten bu ülkede ne saçma değil kiAgirdir ama agir diye ogretmen mi olmasi gerekiyor ? Benim demek istedigim neden ogretmen olma hakki bu kadar kolay elde ediliyor ? Fef lerin amaci arastirmaci olmaktir. Devlet maalesef para icin formasyon getirdi ve ona da atama yapmiyor.
Ayni bolum olur mu hic ? Ayniysa niye farkli fakultelerde.Arkadasiniz yuksekle girmis ama ben 230 ile fef kazananlari biliyorum
İki fakültede bulundum. Fen edebiyat eğitimi daha ayrıntılı ama eğitim fakültesi adı üstünde öğretmen yetiştiriyor. Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmez ki onlar bölümü yada konuyu anlatırlar ama eğitim fakülteleri konunun nasıl anlatılacağı üstüne eğilirler.En azından olması gereken bu.
Siz fef mezunusunuz.Egitimde olan hic kimse bunlari soylemez ve amac ogretmen yetistirmektir.230 dediğiniz fen bölümleri. Kaldı ki fen bölümleri hep düşük puandır zaten. Sadece adı duyulan üniversitelerde yüksek sözeller de aynı şekilde. Tabiki aynı bölüm Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği ile Türk dili ve edebiyatı bölümü arasında bir fark yok. Aynı bölümü fen-edebıyatta arkadasım da okuyor. Biz bu sene 2 dersi onların fakültesinden aldık. Demekki eksiklik bizdeymiş.
Bence genellemeyin.Öğretmenlik bölümlerinin üniversite puanı düşük olduğu için öğrenci sayısı çok fazla. Haliyle atamalar da kısıtlı. Keşke baştan bunları hesaba katsaydınız. Tek çözüm o bölümlerin puanlarını artırmak ve kaliteli öğretmenler yetiştirmek.
Siz fef mezunusunuz.Egitimde olan hic kimse bunlari soylemez ve amac ogretmen yetistirmektir.
Fakulteler konusmuyorsa herkes girsin sinava.Ne sacma bisey.Her fakultenin amaci var yahu.Ben de eczaciyim mesela gidip tusa mi gireyim cok ortak dersimiz var diye ? O zaman bana da oyle bir hak versinler.Cok sacma dusunuyorsunuz.Zaten benim tuzum kuru siz egitimciler buna itiraz etmezseniz bu isler boyle devam eder.Binlerce formasyon alip ogretmenlige hak kazanan kisi varken yillarca atanamazsinizBen eğitim fakültesindeyim. Niye söylemesin doğru olan bu. Mühendislik fak ve eğitim fak derslerini dönem dönem kendi eğitimi yetmediği için fen edebiyattan alır. Bunda alınacak bir şey yok. Madem haktan hukuktan söz ediliyor kpssde kim yüksek alırsa o girecek zaten sıralamaya. 2 saatlık sınavda alınan 3-5 puanla fen edebıyatlar bızım önumuzu kesıyorlar demek saçmalıktır. Önümüzü kesen onlar değil, devlet. Neticede kpss gibi bir sınavda fakulteler konusmuyor beyınler konusuyor.
Bir de fen edebiyata gidip formasyon alanlar var. Konu sahibinin bransi diye soyluyorum Turk Dili Edebiyati bransinda atama bekleyenler cok fazla cunku buyuk cogunlugu fefli. Yani bile bile lades. Devletin once formasyon vermeyi kesmesi lazim sonra egitim fakultelerinin kontenjanlarini azaltmasi lazim.
+100000000Bir de fen edebiyata gidip formasyon alanlar var. Konu sahibinin bransi diye soyluyorum Turk Dili Edebiyati bransinda atama bekleyenler cok fazla cunku buyuk cogunlugu fefli. Yani bile bile lades. Devletin once formasyon vermeyi kesmesi lazim sonra egitim fakultelerinin kontenjanlarini azaltmasi lazim.
Bu arada turk dili edebiyati ogrencisiymişsiniz.O bolum fen edebiyat fakultesinde.Egitimde degil.Once fakultenizi ogrenin.Ya da yalan soylememeyi..Ben eğitim fakültesindeyim. Niye söylemesin doğru olan bu. Mühendislik fak ve eğitim fak derslerini dönem dönem kendi eğitimi yetmediği için fen edebiyattan alır. Bunda alınacak bir şey yok. Madem haktan hukuktan söz ediliyor kpssde kim yüksek alırsa o girecek zaten sıralamaya. 2 saatlık sınavda alınan 3-5 puanla fen edebıyatlar bızım önumuzu kesıyorlar demek saçmalıktır. Önümüzü kesen onlar değil, devlet. Neticede kpss gibi bir sınavda fakulteler konusmuyor beyınler konusuyor.
Cok ilgisi var fefle arkadasim. Zaten yigilma olan alana ayni sayida ustelik gecistirme formasyonla bir suru insan yigiyorlar. Once bir formasyonu kessinler sonra egitim fakultesinin kontenjanini dusursunler. Atama bekleyen ogretmenlerin yuzde kaci formasyonla ogretmen(!) olmus? Sayisi cok fazla.Canım fefle alakası yok onun. Eğitim fakultesınde de yıgılma var. Ben eğitimdeyım. Bızım fakultenın 2. öğretımlerını kapattılar bu sene. Öğretmen yıgılmasının fakulte ile ilgisi yok. Fen edebıyatta da eğitimde de gereksiz kontenjan alımı var. Okul az, ama bölüm çok. O zaman kapatın bölümleri bir müddet yıgılma gecene kadar alım yapmayın. Onu da yapmıyorlar.
2013 yilinda lise bransindaki ogretmenlikler egitim fakultesinden ogrenci almadi fen edebiyata gitmek zorunda kaldi insanlar. Belki konu sahibi de o sekilde girmistir.Bu arada turk dili edebiyati ogrencisiymişsiniz.O bolum fen edebiyat fakultesinde.Egitimde degil.Once fakultenizi ogrenin.Ya da yalan soylememeyi..
Fakulteler konusmuyorsa herkes girsin sinava.Ne sacma bisey.Her fakultenin amaci var yahu.Ben de eczaciyim mesela gidip tusa mi gireyim cok ortak dersimiz var diye ? O zaman bana da oyle bir hak versinler.Cok sacma dusunuyorsunuz.Zaten benim tuzum kuru siz egitimciler buna itiraz etmezseniz bu isler boyle devam eder.Binlerce formasyon alip ogretmenlige hak kazanan kisi varken yillarca atanamazsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?