2-3 sene içinde kalite artacak diye düşünüyorum. Ben de öğretmenim. Umudunuzu kaybetmeyin.
O sekilde degil.Atamasi az olan bolumler tercih edilmedigi icin puanlari dusuk.Dusuk diye atanmiyo degil yani.Ben bu ulkede yasadigimi goz onunde bulundurarak dusuk puanli bolumu okuyup karanliga kufretmektense atanabilecegim bolumu secip mezun olur olmaz atandim.
İlahiyat değil okul öncesi öğretmenliği 2 ark.60 la atandı.biride işletme öğretmenliği okudu oda 60 la atandı ama o başka bi bölüm öğretmeni olarak atandı.şimdide zihinsel engelliler okulunda.
Evet kastettiğim buydu. Biz güce tapan bir toplumuz çünkü. Arkan sağlamsa eğer vasıfsız dahi olsan en çok saygıyı sen görürsün. Kalite lafı orada yanlış olmuş yada yanlış değilde insanların duyduğu saygı desem daha doğru bir ifade olur.Nasıl artacak
Mülakatla mı
Alanında 30. olan değil de 300. oLanlar atanıyor artık
Bilgi başarı sınav derken yine her yer mülakat oldu hem de kameralar dahi kaldırıldı mülakat salonlarından
Egitim fakultelerinde degil de fen edebiyat fakultelerinde neredeyse 30 netle ogrenci alimi var.Ve formasyonla ogretmen olma hakki kazaniyorlarÖğretmenlik bölümlerinin üniversite puanı düşük olduğu için öğrenci sayısı çok fazla. Haliyle atamalar da kısıtlı. Keşke baştan bunları hesaba katsaydınız. Tek çözüm o bölümlerin puanlarını artırmak ve kaliteli öğretmenler yetiştirmek.
Cunku istisnasiz her bolumu okuyana formasyon verip herkesi ogretmen yaptilar.Kime sorsam ogretmenim diyor.Egitim fakultesine puani yetmeyip kazanamayip fen edebiyat vs. okuyup ogretmenim ama atanamadim diyorlar.
Devletin hatasi budur.Formasyonla sözde ogretmen sayisini artirip atamalari azaltmak....
Ve ogretmen olmak istiyorsa bir insan,egitim fakultesini kazansin ogretmen olsun.
Aynı fikirdeyim. Fen edebiyat fakülteleri bilim adamı yetiştirmek için açılan fakülteler. Dersleri çok daha ağır ve ayrıntılı.Cunku istisnasiz her bolumu okuyana formasyon verip herkesi ogretmen yaptilar.Kime sorsam ogretmenim diyor.Egitim fakultesine puani yetmeyip kazanamayip fen edebiyat vs. okuyup ogretmenim ama atanamadim diyorlar.
Devletin hatasi budur.Formasyonla sözde ogretmen sayisini artirip atamalari azaltmak....
Ve ogretmen olmak istiyorsa bir insan,egitim fakultesini kazansin ogretmen olsun.
Daha öğrenciler ve aileleri bizi puanlayacak.Ben de atama bekliyorum. En bol atanan bölümlerden biriydik. Mülakatta birsürü 80 puanı Düşürmüşler. Şu mülakat da geldikten sonra öğretmenlik yazmak çok riskli. Şimdi staj puanı vs de girecekmiş devreye.
Kardeşim tarih okuyor gerçekten dersleri çok ağırAynı fikirdeyim. Fen edebiyat fakülteleri bilim adamı yetiştirmek için açılan fakülteler. Dersleri çok daha ağır ve ayrıntılı.
Ben daha atanıcam üstelik.sözleşmeli çakılı 6 yıl.Daha öğrenciler ve aileleri bizi puanlayacak.
Universite egitiminden bahsetmiyorum.Bana kalirsa universitede her bolumu okumak zor cunku lisede sisirilmis puanlarla ogrenciler meezun oluyor.Katılmıyorum. Fen-Edebiyat fakültesi eğitim fakültesinden daha zor ve daha ayrıntılı eğitim verir. Hatta mühendislik fak ve eğitim fak öğrencileri bazı dersleri fen-edebiyattan alır. Bunu hocalar bile söylüyor. Eğitim fakültesinde sadece yüzeysel eğitim veriliyor. Kaldı ki eğitim fakülteleri bile atama beklıyor. Yanı bunun fakülte ile ilgisi yok.
Çok zordur bu fakülteleri hakkıyla bitirmek.Kardeşim tarih okuyor gerçekten dersleri çok ağır
Ne yalan söyleyeyim şu anda üniversiteye girecek olsam ben de yazmazdım çünkü atanmak zor, bir sürü etken var. Zor yani cidden zor. Benim atandığım zaman çok daha rahattı.Ben daha atanıcam üstelik.sözleşmeli çakılı 6 yıl.
Şimdiki aklım olsa yazmazdım
Katiliyorum fef ler icin de arastirma kurumlari acilsin mesela.Herkes kendi isini yapsin ve kimse kimsenin onunu kapatmasin..Ogretmenlik maalesef bu yuzden yerlerde ve hic degeri yok.Su an 450 bin formasyon alan kisi varmis mesela.Sirf para icin yapilan bir olay bu.Aynı fikirdeyim. Fen edebiyat fakülteleri bilim adamı yetiştirmek için açılan fakülteler. Dersleri çok daha ağır ve ayrıntılı.
Kardeşim çok severek ve isteyerek girdi.tek istediği bölümdü diyebilirim.çokta severek okuyo.inşallah hakkıyla bitirip iyi yerlere gelir.Çok zordur bu fakülteleri hakkıyla bitirmek.
Aynı fikirdeyim. Adı üstünde iki farklı fakülte.Katiliyorum fef ler icin de arastirma kurumlari acilsin mesela.Herkes kendi isini yapsin ve kimse kimsenin onunu kapatmasin..Ogretmenlik maalesef bu yuzden yerlerde ve hic degeri yok.Su an 450 bin formasyon alan kisi varmis mesela.Sirf para icin yapilan bir olay bu.
İnşallahhhh.Kardeşim çok severek ve isteyerek girdi.tek istediği bölümdü diyebilirim.çokta severek okuyo.inşallah hakkıyla bitirip iyi yerlere gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?