Öğretmen olmanın yükü !

2-3 sene içinde kalite artacak diye düşünüyorum. Ben de öğretmenim. Umudunuzu kaybetmeyin.

Nasıl artacak

Mülakatla mı

Alanında 30. olan değil de 300. oLanlar atanıyor artık

Bilgi başarı sınav derken yine her yer mülakat oldu hem de kameralar dahi kaldırıldı mülakat salonlarından

Öğretmen olman şart değil ki yine edebiyat alanında çalışabilirsin yüzlerce kitap çıkartan kitap evleri var , mesela editör veya bunun yan meslek grupları , reklam yazarlığı , makale yazarlığı araştırmacı yazar öğretmen olamadım diye mezun olduktan sonra köşende oturacak değilsin herhalde

Aksine ataması az olan Tarih bölümü her okulda en fazla kontenjanı olan bölümdür fakültede ki Tarih bölümü puanına bakarsanız 330-340 civarlarındaydı geçen sene. Atanabileceğin bölüm diye bir şey yok sorun orada. Eğitim fakültesi mezunları bile kan ağlıyor. Üstelik kimse yapamayacağı bölümü okumak zorunda da değil. Sonra çarpık sistem ortaya çıkıyor. Bunun ardından da niteliksiz eğitim.

İlahiyat değil okul öncesi öğretmenliği 2 ark.60 la atandı.biride işletme öğretmenliği okudu oda 60 la atandı ama o başka bi bölüm öğretmeni olarak atandı.şimdide zihinsel engelliler okulunda.

Okul öncesi öğretmenliği her 5 yılda bir kadro açıyor. Arkadasınız da o döneme denk gelmıs demekki. İşletme öğretmeni zihinsel engelliler okulu ile ne alaka onu anlamadım. Zihinsel Engelliler öğretmenliği çok zor ve severek yapılması gereken bir bölüm.

Nasıl artacak

Mülakatla mı

Alanında 30. olan değil de 300. oLanlar atanıyor artık

Bilgi başarı sınav derken yine her yer mülakat oldu hem de kameralar dahi kaldırıldı mülakat salonlarından
Evet kastettiğim buydu. Biz güce tapan bir toplumuz çünkü. Arkan sağlamsa eğer vasıfsız dahi olsan en çok saygıyı sen görürsün. Kalite lafı orada yanlış olmuş yada yanlış değilde insanların duyduğu saygı desem daha doğru bir ifade olur.

Cunku istisnasiz her bolumu okuyana formasyon verip herkesi ogretmen yaptilar.Kime sorsam ogretmenim diyor.Egitim fakultesine puani yetmeyip kazanamayip fen edebiyat vs. okuyup ogretmenim ama atanamadim diyorlar.

Devletin hatasi budur.Formasyonla sözde ogretmen sayisini artirip atamalari azaltmak....

Ve ogretmen olmak istiyorsa bir insan,egitim fakultesini kazansin ogretmen olsun.

Egitim fakultelerinde degil de fen edebiyat fakultelerinde neredeyse 30 netle ogrenci alimi var.Ve formasyonla ogretmen olma hakki kazaniyorlar

Katılmıyorum. Fen-Edebiyat fakültesi eğitim fakültesinden daha zor ve daha ayrıntılı eğitim verir. Hatta mühendislik fak ve eğitim fak öğrencileri bazı dersleri fen-edebiyattan alır. Bunu hocalar bile söylüyor. Eğitim fakültesinde sadece yüzeysel eğitim veriliyor. Kaldı ki eğitim fakülteleri bile atama beklıyor. Yanı bunun fakülte ile ilgisi yok.

Aynı fikirdeyim. Fen edebiyat fakülteleri bilim adamı yetiştirmek için açılan fakülteler. Dersleri çok daha ağır ve ayrıntılı.

Ben de atama bekliyorum. En bol atanan bölümlerden biriydik. Mülakatta birsürü 80 puanı Düşürmüşler. Şu mülakat da geldikten sonra öğretmenlik yazmak çok riskli. Şimdi staj puanı vs de girecekmiş devreye.

Daha öğrenciler ve aileleri bizi puanlayacak.

Universite egitiminden bahsetmiyorum.Bana kalirsa universitede her bolumu okumak zor cunku lisede sisirilmis puanlarla ogrenciler meezun oluyor.

Fen edebiyat okumak daha ayrintili ve zor diyip isin icinden cikilmaz.Zamaninda iyi calisip kazansalardi egitim fakultesini.Kazanamayip sonra da fef ler zor diyorlar.Hem ona kalirsa iibf de cok zor onlara da doktorluk icin birkac haftalik egitim versinler.Her fakultenin bir amaci var ve herkes bilerek yaziyor.Sonradan formasyon almalari sacma

Aynı fikirdeyim. Fen edebiyat fakülteleri bilim adamı yetiştirmek için açılan fakülteler. Dersleri çok daha ağır ve ayrıntılı.
Katiliyorum fef ler icin de arastirma kurumlari acilsin mesela.Herkes kendi isini yapsin ve kimse kimsenin onunu kapatmasin..Ogretmenlik maalesef bu yuzden yerlerde ve hic degeri yok.Su an 450 bin formasyon alan kisi varmis mesela.Sirf para icin yapilan bir olay bu.

Aynı fikirdeyim. Adı üstünde iki farklı fakülte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…