öğretmen olmayacağım artık

aynen öyle bu veliler bilmem ne kadar bağışta bulunmuş onun bağışladığı şeylerle ben flashcard almışım gözüme dizime durmazmıymışşş....başarıyorlarda ben bile vazgeçtiysem herkes önünde sonunda vaazgeçer itibarsız adalatsiz bir meslek dalında çalışıyor olurum...

siz gerçekten öğretmen misiniz? yazdıklarınıza çok şaşırdığımı söyleyebilirim

Ve yine sukrettim ki iyiki köy ögretmenim.
benim yerime de mutlu olun...
siz gerçekten öğretmen misiniz? yazdıklarınıza çok şaşırdığımı söyleyebilirim

gerçekten öğretmen olmak ne demek tam bilemiyorum şu an o kadar kırgınım ki ama artık eskisi gibi olmayacağım onu biliyorum...ben ki geride kalan öğrencilere haftada 2 ders saati okul çıkışı kurs yapıyordum birşeyler öğretiyorum diye düşünüyordum ama bugün tüm gücüm bitti tüm emeklerim boşaymış dedim...haa 9 tane sınıfta muhakkak ki faydalı olduğum birileri vardır ama onları şu anda düşünemiyorum çok üzüldüm kalbim hala küt küt atıyor ilk defa yaşadım bunları kaldıramıyorum gerçekten öğretmen olsam belki yaşamazdım diye düşünüyorum..eğitim öğretim yalan olmuşken öğretmenlik gerçek olabilir mi bilemiyorum...

Neden? Basindan sonuna kadar hakli yazdigi konu sahibinin.
Bende ingilizce ogretmeniyim.Yasadiginin birebir aynisini hem de koy cocuklariyla daha zorunu yasiyorum.
ben hep proje yapan koro hazırlayan tiyatro sahnesi yapan biriydim bu sene old mc donald şarkısında pig kelimesi geçiyor diye şikayet edilmişim sınıf ortamında o tür hayvanların adını niye öğretiyormuşum

Ogrenci velisinin bagista bulundugu meblag kadar degerlidir.
Ben cok iyi anliyorum sizi cunku o batan milli egitim sisteminin islemeyen carkinin bir dislisiyim bende ama burda cok ta fazla destek bulamayacaksiniz.Hatta 5-6 sayfa sonra asil suclu siz bile olabilirsiniz.O yuzden sakinlesin.Bebeginizi dusunun.

Neden? Basindan sonuna kadar hakli yazdigi konu sahibinin.
Bende ingilizce ogretmeniyim.Yasadiginin birebir aynisini hem de koy cocuklariyla daha zorunu yasiyorum.

dil öğretmek zaman ister.öncelikle bunu anlayın.emek vermelisiniz verdiğiniz emek başka şekilde karşınıza çıkacaktır.köy çocuklarına kaynak temin edin ne bileyim dergi felan

destek değil zaten ben sadece kimseye söyleyemem bunu utanırım....beni bilen bilir çevremde kimseye anlatamam...arkadaşlrımın çoğu özlem canım sen bu ünitede hangi etkinliği yapıyorsun diye ararlar şimdi onlara bu böyle oldu desem olmaz,eşime desem kızar kendini üzüyorsun diye o nedenle ancak burası var dertleşeceğim yada içimdeki atabileceğim...

Hiç moralini bozma ilk zaman insan bu şekilde morali bozuluyor dibe vuruyor sonra alışıyor. Benim önceki okulumda olan şeyleri anlatıyorsun hatta çok daha fena olan bir okuldu. İlk geldiğim sene antidepresana başladım resmen ruh halim dibe vurdu her sabah karabasan çöküyordu resmen sonra sonra ya ben alıştım ya da düzene ayak uydurdum bilemiyorum daha rahattım. Şimdi çok iyi bir okuldayım ama o dönemki tecrübelerim 10 seneye bedeldi. Hem hamileymişsin kendini çok yıpratma hem zihinsel hem psikolojik olarak. önümüz tatil zaten doğum iznin filan derken dinlenmiş şekilde gelirsin.

Ayyy çok da tın...
Böylelerini dert etseydik her güne kötü başlamamız lazımdı.
Böyle veliler bir de ilgili olduklarını düşünür ya gülüyorum. Çocuğuna bir gün ders çalıştırmaz ama "çocuğumun yerini değiştirin" diye sabah 6.30'da ararlar, ödev neydi yazmamış çocuk diye gece 22.30'da ararlar. Çocuklara çıkışta sınıfı toparlatıyoruz diye şikayet ederler, para toplamayalım ama bol bol etkinlik yapalım isterler. Sürekli alırlar ama sınıfa kattıkları bir gram artı bir şey yoktur.
İdareciler de genelde veliden yanadır çünkü para olarak bakarlar.İlk zamanlar ben de çok dert ederdim ama zamanla herkesi memnun edemeyeceğimi öğrendim. Görevim neyse yapıyorum canımı sıkanı da azarlıyorum. Gün içinde zaten yeterince şeyle uğraşıyoruz, falancanın sırası neden oradaymış, filancanın notu 3 puan eksikmiş, neden sıra olmuşuz neden amuda kalkmışız gibi saçmalıkları açıklayacak vaktim olmuyor benim.

dil öğretmek zaman ister.öncelikle bunu anlayın.emek vermelisiniz verdiğiniz emek başka şekilde karşınıza çıkacaktır.köy çocuklarına kaynak temin edin ne bileyim dergi felan
arkadaşa yazmışsınız ama mesela en kolay kaynak youtube.aç şarkı dinlet denilir burda online oyunlar var oynat denilir ama ben old mc donald şarkısını dinletmişim aralık ayında ve bir veli rahatsız olmuş pig kelimesi geçiyor diye buna şu savunmayı yaptım:bir milletin dilini öğretiyorsak o milletin gündelik haytta sık sık kullandığı kelimeleri de öğretmeliyiz oldu...ben tutup şarkıyı mı kesecektim diyemiyorsunuz işte...

Zihniyet farklilastikca,geriledikce ve toplumda bu normallestikce sasirmiyorum sikayet sebebine ki gecen yil ten little indian sarkisi sebebiyle sikayet edildim :) Biz turkmusuz indian da neymis falan falan. Hic uzulmeyin.Sistemin adami olmamiz isteniyor.Olmuyorsak onumuze sari zarflar geliyor.Varsa 3 -4 ogrenciniz mesleki tatmin acisindan onlara yonelin gerisi icinse sistemin ogretmeni olun.Bizden istenen bu cunku.

inşallah ama ben o okulda artık kolumu kıpırdatmam eğlenceli eğlenceli ne kadar şey varsa yapar çıkarım..velilerle yemekler kahvaltılar derken oohhhh misss...
ben ilk defa karşılaştım böyle bir durumla çok yoruldum bugün...valla bende artık şu son ayı bitirme derdindeyim...hayırlısı olsun ama hiç haketmedim....

ayyyy o şarkıyı bende dinlettim sınıfta anammmm yarın birde onunla ilgili şikayet gelir desenize

bende memurum ve sizin gibi çok sıkıntı çekiyorum hakkımda müdüre şikayetler yağıyo, huzurevinde yaşlılar beni ezmeye çalışıyor düşünün yani, en son bir tanesi burası devletin senin malın mı kimsin diye çıkıştı artık dayanamadım ve karşılık verdim gözü önünde kağıdını yırttım attım çık git yapmıyorum işini dedim, gitmiş şikayet etmiş sonuç az daha disiplin cezası alıyordum ve böyle giderse bende istifa ederim , her meslekte var bu zorluklar, ücretli öğretmenlikte yaptım ama bu kadar zorlamadı beni memurluk daha zormuş.

ben 10 yıldır hiç karşılaşmamıştım böyle bir sorunla ilk olunca çok üzüldüm...ücretli öğretmenimiz mesela vardı geçen ay gitti 3.derse girdi çıktı gitti tahammül edemedi..ben de artık izin dönüşü yani 1 yıl sonra filan idareci kadrosuna geçmeyi düşünüyorum tabi torpil bulabilirsem..

Dil gerçekten yetenek işi. Ezber kabiliyeti yüksek sözel zeka gerek.. Sen sayısal zekada birine yabancı dil eğitimi dayatırsan ters teper.. Bu tür kişilere öğreteceğiniz ingilizce elementary seviyesinde kalmalı. Fazlasını alamazlar.
Burada amacım kimseyi sınıflandırmak değil sadece herkesi ilgi alanı ve zeka tipi farklı oluyor.Bu bir esmere bakıp neden sarışın değil diye tepinmekten başka bir şey değil.

bence de her öğrenci her dersi zorunlu almamalı mesela bir öğrencim öyle güzel resimler yapıyo ki insanın nıtku tutuluyor çocuğun hiç umrunda değil perfect tense irregular verb listesi sürekli zayıf alıyor...

Ben de açık öğretimden ingilizce öğretmenliği mezunuyum. Okul biter bitmez evlenip çocuğa karışınca KPSS yalan oldu tabii. :)
Biraz büyüdüklerinde girerim diyordum ama yazılanları okudukça vazgeçme noktasındayım. Ben mis gibi evimde oturayım çocuklarımla ilgileneyim.

Bizim lisede bir cografya ogretmenimiz vardi adam bos kagida bile 80 verirdi artik ne yasadiysa
cidden ogretmenlerin isi zor hem de cok zor. Gecenlerde kardesimi dar paca pantolon giydi diye sikayet etmisler, ben de skinny falan giydi sandim, atmis resmini bildigimiz siyah cigarette pantolon.

Vay be boyle olaylari haberlerden felan izliyorum da burda sahsen ogretmenlerden duymak cok baska ve ne kadar aci. Turkiye'nin egitim ogretim duzeyi yokus asagi hizla dusmekte. Gecenlerde bir liste yayinlandi. Ekonomi Isbirligi ve Kalkinma Raporuna gore turkiye 76 ulke sirasinda 41.sirada yer aliyor. Turkiye vietnam singapur gibi ulkelere geciliyor. Yeri gelince dalga gecilen ulkelere. Ulkenin bu haline cok uzuluyorum, ben turkiye'de yasamiyorum ama yasasaydim cocugumun aldigi egitimden buyuk suphe duyardim ki zaten yeterli olmadigi da istatiklerle ortada. Ingilizce egitimi hep bir sorun olmustur zaten. Ben ortaokulda okurken, derslerimize almanca dersi veren bir kadin giriyordu. Birbirimizin defterlerinden geciriyorduk, 5 aliyorduk bedavadan. Yasadigim ulkede kac yil ingilizce gordun dediklerinde ben 3 yil dedigimde yasadigim utanci hala cok iyi hatirliyorum. Cunku hicbir cumle kuramiyordum. Ingilizceyi sevmedigimi hatirliyorum ayrica. Ama insan bilmedigi seyden haz duymuyormus. Artik ingilizcenin yabanci dil sayilmadigi bir dunyada yasiyoruz, yani herkes ana dili gibi bilmeli dusuncesi hakim ki sonuna kadar katiliyorum. Simdilerde ilkokulda ingilizce vermeye basladilar denildiginde ben umutlanmistim. Ama yillar sonra goruyorum ki hala ayni tas ayni hamam. Cocuklar ingilizceyi sevmiyorlar, bu turkcenin hala butun dillerden ustun gorulmesinden mi kaynakli bilemiyorum. Ve maalesef burda sizin cabalarinizi okuyunca ogretmenlere de yeterli destek verilmedigini ve kostek olundugunu anliyorum. Cok kotu ya gercekten.

Mentalite nasil degisir nasil degistirilir bilemiyorum. Adamlar hala su kadar tablet dagitacagiz, osmanlicayi zorunlu ders yapacagiz diyorlar. Yahu sen ilk once cocuklara yeterli egitim vermeyi dusunsene. Ona cozum buldun mu? Hicbir partinin egitim politikasini begenmiyorum. Iste boyle canla basla calisan ogretmenlerinde isteklerini kiriyorlar. Cok uzuldum halinize. Tek basiniza bu duzene savasamazsiniz ki siz elinizden geleni yapmissiniz. Turkiyenin egitim duzeyi ortada. Universiteleri dunyanin ilk 100 universitesi arasina belki kendine sonuncu siralardan yer buluyor. Hersey cok yetersiz. Uzgunum ben turkiyenin gelecegi icin hic umutlu degilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…