öğretmen olmayacağım artık

Ayy canımmm kıyamam hamilesin nelerle uğraşıyorsun. Allah'a havale et hepsini... Yazıklar olsun o okul yönetiminede

Bak ya sanki arkadaşına mesaj atıyor. Ne cevap vereceksin ki şimdi buna?
Samimi görüyor diye düşünüyorum ama gecenin bu saatinde uyumuş olabileceğimi tahmin edemiyor galiba:)
Ki kendisi gerçekten bilinçli ve çocuğundan hiç bir şeyi sakınmayan bir velidir ama ilginç işte :)

özel okul olsa senin paranı ben veriyorum der veli ağzını açamazsın ben devlet okulundayım...şimdi okuldan arkadaşlarla konuşuyorum meğerse herkese bir gün ayırmış müdür sırasıyla hesap soruyormuş ben farketmemişim.dayak hoş değil ben kıyamam hiçbir çocuğa zaten şimdide kıyamam yine ama ben velilere ve idareye isyan ediyorum sonuçta onlar neyi nasıl gösterirsen öyle dururlar .iyi dürüst insan olamayacaklar onun için üzülüyorum sadece.sen anne baba olarak merak etme ben yarın gider şikayet ederim onu dersen o zaman evladına en büyük kötülüğü yapmış olursun.sonuçta dayak bizde yedik acısı 5 dk sonra geçerdi belki kırgınlığı kalırdı ama burda karakterleri yanlış oluşuyor geleceğimizin neslinin
Yazılı ortalamasının altında etkinlik notu verirsen elbette eleştirilirsin.
yazılı notu:47 ben projesine 80 verdim ders ve etkinliklere katılım notu 75...ilk yılım değil ki hem ne garezim var çoocuklara ben adaletsizlik olmasın emek veren daha iyi yerlerde olsun istedim...
Bizim zamanımızda öğretmen gelse kızsa ailemize söyleyemezdik ki, bir de onlar kızardı. Şiddete karşıyım ama çocuklarda bu kadar özgüven hiç sağlıklı bir şey değil.
o zamanlarda şöyle bir bakınca kötüydü biz arasını tutturamıyoruz...herşeyi uçlarda yaşıoruz

bence o kelimeler hala öğretmenlik için geçerli ama farklı algılayışla kardeş.mesela herşeye rağmen seveceksin öğrencini velisine kusur etmeyeceksin ki bu özveri.idare ne derse desin saygı duyup tamam diyeceksin. ailene zaman ayırman gerekirken velilere kendini ifade etmeye çalışacaksın fedakarlık yapacaksın işte bence o kelimelerin içi artık öyle doldurulmuş.ben geç farkettim...profesyonelce notunu da vereceksin kimse incinmeyecek işte bu

eskiden ne güzeldi arkadaş anneöiz okula bırakırdı öğretmen annemiz babamız olurdu ne derse desin saygı duyardırdık annemize şikayet edicek olsak haketmişsindir derdi (tabiki öğretmeni tanırdı çok iyi) şimdiki anne babalar kusura bakmasın çocuğun yanında öğretmeni öyle eziyorlarki çocuklar ne saygı ne sevgi duyuyorlar öğretmenlerine karşı herşey veşilerin bu tavırlarından geliyor bence

Bir kere sakin ol hamileymişsiniz bebeğinizi düşünün. Bu ülkede eğitim hiç bir zaman olması gereken düzeyde olmadı zaten. Kaldı ki yabancı dil öğretmenisiniz başka bir dili tabanından öğretmeye çalışıyorsunuz.İşiniz zor. Velilerin çocuklarını koruması arkalarında durmaları ilgilenmeleri gayet doğal ancak böyle saçma sapan sebepleri şikayet etmeye üşenmemişler pes valla. Siz doğru bildiklerinizden şaşmayın. Prensiplerinizden de ödün vermeyin.Kaç yıl bunun eğitimini almışsınız pes etmeyin.

Resmen taciz yani...
Sonra da numarasını vermeyen öğretmeni şikayet ederler, yahu neden versin hale baksana
Benim bir öğrencimin abisi bana facebooktan "Sen Xin öğretmeni misin? Tanışalım mı? Neden cevap vermiyorsun?" vb mesajlar atıyordu. Kendi fotoğraflarını falan yollamış, çiçek resimleri falan.. Zaten burada tek başımayım korktum başıma bir iş gelir diye.. Engelledim facebooktan.. Allahım nelerle uğraşıyoruz ya..

sende ağır konuşmuşsun adamcağızla yazık...ben işte yaşadım onu bugün çok zor ve ben şimdi torpilli biri de değilim...

bak bence daha hamileyken başlıyoruz biz.özeleştiri yapacak olsam diyorum şimdi ohhh gazımızı çıkardık,pırtımızı yaptık demeye bir başlayınca ödevimizi yaptık,projemizi teslim ettik falan oluyorlar sonra çocuklarıyla ortak oluyorlar herşekilde...başarısızlığı da kendi başarısızlığı olarak görüyor eee zaten bir kere başarısız olmuş ikinci defa başarısızlığı hazmedemiyor...
çocuklar velilerden veliler dayılarından güç alıyor bizim kolumuz bacağımız kırılıyor güç alacak kimsemiz kalmıyor...walking dead'de azınlık kalan normal insanlar gibi savaş veriyoruz...

Resmen taciz yani...
Sonra da numarasını vermeyen öğretmeni şikayet ederler, yahu neden versin hale baksana

Bu bana örnek olsun eger bir gun atanır ya da ucretli ogretmen olarak ise baslarsam numarami kimseye vermem
Insanlar saygısızlıkta hadsizlikte çığır acıyor masallah.
Allah sabır versin

Bu bana örnek olsun eger bir gun atanır ya da ucretli ogretmen olarak ise baslarsam numarami kimseye vermem
Allah sabır versin
Sınıfa bir gönüllü veli (sınıf annesi) seçip sadece onunla irtibata geçmek en mantıklısı. Yoksa ipin ucu kaçıyor, cevap vermediğim halde

aynen doğru anlamıssın ben de anladım bunu ve sunu da anladım sorunlu cocuk bana en fazla 3 4 yıl sıkıntı yapar ama aılesıne bı omur boyu aılelerın sağlam ahlaklı cocuk yetıstırmelerı gerek

hayır bir de velisi müdürü vereceğim nota karışır ya pes ,karıştırtmam isterse yerde tepinsin sıfırsa sıfır bitti gitti.bende kızıyorum böyle şeylere

Tövbe yarabbiAllah hepinizin yardımcısı olsun...

bakın ön yarglısınız ve bu yargınızı destekleyecek bilimsel bir dayanağınız bile yok.kendinizi haklı gördüğünüz sürece iyi bir öğretmen zaten olamazsınız.

tam tamına 8 yılımı harcadım öğretmen olmak için oldum da ama bugün çok üzüldüm..keşke dönem içine yaysaydı şikayetleri müdür ben olayı bile hatırlamıyorum burda bunu yapmışsınız diyor savunamadım bile kendimi önce bir düşündüm şöyle...1 yıl ara vermek bana çok iyi gelecek bana inşallah
Çocuğunun düzenli olarak ödev yapmadığını mesaj yoluyla bildirmiştim, sanane benim çocuğumdan demiş ve anlamsız garip mesajlar işte
ayyy vallahi heryer aynıymış ben sadece kendi başıma geldi sandım
Resmen taciz yani...
ben akıllı telefn kullanmıyorum bunların korkusundan..
Allah korusun dikkat et kendine..en azından biz burda kalabalıktayız sapıklık filan yaşamıyoruz...
Allah sabır versin

inşallah hayırlısıyla atanırsın ve vermemeyi başarırsın ki mümkün değil sen vermesen müdür veriyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…