Öğretmen tokat atamaz....

elbette oldu.. mesela babam ve annem.. ben eğitimci bir ailenin, bir süre eğitimcilik yapmış kızlarıyım.. neredeyse sıralarda doğdum diyebilirim.. ve ben defter yırtmanın israftan ziyade şiddet olduğunun bilincine vararak büyüdüm.. Zaten sorun öğretim teknikleri değil.. öğretmenlerin ceza verme teknikleri.. vurmayı, yırtmayı, bağırmayı, saç çekmeyi kendilerinde kutsal!! bir hak olarak görme olayı.. mesela bu defter yırtma, hakaret etme yurtdışında bir okulda olsa davalık olurdu bu öğretmen.. bizde mesleklere verilen önem insana verilse ne öğretmen, ne öğrenci ne de veli olarak bir sorun kalmaz zaten, yanılıyor muyum?

güzelim biz cocugun agzını acarak kasıgı zorla sokmuyorsak elin kadını adamı gelip benim cocugum kafasına vuramaz kırarlar onun o elini kolunu .....

Ben kendim ceza ve ödüle karşı bir öğretmenim. Öğrenci kendi sorumluluğunu yerine getirdiğinde eğer bir huzur hissedebiliyorsa bu onun ödülü olmalıdır. Vicdan azabı duyuyorsa bu da ceza. Ben öğrencilerime bunu aşılamaya çalışırım. Başarılı olduğuma da inanıyorum. Ben de eğitim camiasında yetişmiş bir öğretmenim dedem annem ve şimdi sıra ben de. Öğrenciye şiddeti kendine hak sanan bir öğretmen yok artık bu devirde. Lütfen eskide kaldı onlar. Bu tıpkı şunun gibi hepimiz annemizden ya da babamızdan az da olsa bi kaç popoya şaplak olsun tokat olsun terlik olsun yedik. Ama şimdi ben çocuğuma bir fiske bile asla. Öğretmenler de öyle. Eski zamanda daha çoktu evet ben de İngilizce öğretmenim elime flütle vurmuştu ki aman allahım velilerin bilinçlenmesi bu konuda çok önemli. Ama en tehlikelisi de kendini bilinçli sanan veliler. Benim oğlum 75 aldıysa bunun suçlusu sensin dedi bana bir Veli. Ben ne diyeyim şimdi bu kadına?

ben baska bısey anlatıcam sımdı
benım abımın esı kendı capında bı ınsan ogluda yaramaz , 6 yasında
ama yengem genelde cocugu bıldıgı ıcın pek ses cıkarmaz cocuklar arasındakı kavgaya
takı o gune kadar

engellı bor cocukla dalga gecmıs bızım yegen dogrumu bılmıyoruz ,buna sahıt olanda baska bır cocugun annesıde yengemın ıs yerıne gelıyor kendı dukkanı var olayda aynı sokakta oluyor gelıyor sakın sakıns oyluyor
sonra yengemde x yapmaz ama ben gene uyarırım dıyor(aılemızde fızıksel ozurlu akrabalarımız oldugundan onlara acıdıgını dusunuyoruz ama dalga gecıp gecmedıgını hala bılmıyoruz) neyse kadın devam eıdyor aman sızın cocugunuz haklıda cok sımarıkta hep koruyunda
ve devamında kufurfılan edıyor
yengemın yanındada elemanı var
neyse o sırada bızım yegen gecerken kadın yengemden bekledıgı tavrı goremeyınce gecerken yegenın sırtına elıyle vuruyor hızlı gum dıye bı ses cıkıyor
ıste o anda bıze tam annemle pazardan donuyoruz dukkanın ıcınden bılumum seyler fırladıgını gordugunde donup kalıyoruz
o sırada yengem tırnak makaslarını kozmetık far standını kadına fırlatıyor
bız tabı sok ıcındeyız ne oldugunuda bılmıyoruz ata tuta merdıvenden kadınla vberaber ındılerkı benım yengem cok ırı degıl hanı olsa olsa 57 kılo 165 boyunda kadın ıse cok uzun boylu ve ırı bır kadın sısmana yakın kadın yenegeme tokat atmaya kalktı gozlugunu dusurdu yengem gozulugunu aldı adamlar araya gırdı bız tas kesıldık
bakıyoruz yengem durdu bagırarak kadını gondermeye calsııyor kadın yer edusen bır aynayı kapaklı yegene fırlatıyor karnına gelıyor ıste o anda yengemı hıc bır zamanoyle gormedım
nasıl yaptı nasıl ettı bılmıyorum ama kadının her yerıne vurarak kadını yere dusurdu sacını basını yoldu desem yerıdır

baskasının cocuklarına vurulmaz arkadaslar dısıplın cezası baska
bagırmak sert olmak bıle baska
baskasının cocuguna vurmak demek basına geleceklerı coktan kabullenmısdır demek S:
yengem gıbı bır kadının boyle bısey yapmasını ustelık o derece ırı yarı bı kadını evıre cevıre dovmesıne ınanamıyoruz hala

olay bıtımınde yengem saatlerce agladı sınırlerı bozuldu herhalde :S
anlatmak ıstedım ıste

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında şuan burda boşa konuşup tartışıyoruz.
Konu sahibi başta hatasını yapmış.
Diğer veliler sustuğu için kendi de susmuş.
Halbuki konuşmalıydı ki o öğretmen birdaha yapmasın.
Hata hatayı doğurmuş malesef.

konu nerden nereye gelmiş hayretle okudum. çocuğumu döveni ben de döverimden sonrasını bıraktım artık

bu ülkede her şeyi biz kendimiz halletmeye çalıştığımız için belki de bu noktadayızdır kim bilir belki de ne dersiniz?

doktor yanlış tedavi uyguladı dedesi öldü, genç gitti doktoru öldürdü. buyrun ne şahane bir örnek.

ben öğrenciyi döveyim siz beni dövün, kocam sizi dövsün sizin sülale bize saldırsın seferoğulları ile tellioğulları gibi olalım madem ondan sonra.

ben ilk mesajımda konudaki durumla ilgili yapılması gerekeni yazmıştım, ha şu gelinen noktada diyeceğim o ki şiddet her türlü şiddettir sana hak bana haram değildir. yasal yollarla hakkınızı aramazsanız evlatlarınızın önünde marifetmiş gibi bunu bir de savunursanız sonra bu oğlan nasıl arkadaşını dövmüş karakolluk olmuş vay efendim kız arkadaşını bıçaklamış hapse girmiş diye ağlanmayın.

şu an belki önemsemediğiniz bu haklı (!) iddianız yine döner dolaşır sizi ve evladınızı bulur merak etmeyin.

kızlar bir dönem psikopat bir öğretmenle okudum soruların cevabını bilemezsek tek ayak üstünde tutuyordu bizi, yada dua ezberlemeyeni bedene çıkartmıyordu falan.
ha birde başka bir öğretmenle okudum kendisi gencecik yaşında ekim ayında rahmetli oldu 41-42 li yaşlarında. dünya iyisiydi baba yarısıydı öğretmenden önce adamdı, abiydi, babaydı. öğretmenler rol modeller ve çok önemliler bence. bende 1 yıl kadar lisede öğretmenlik yaotım ve dedim okumuş ama bu kadar karaktersiz nasıl kalabilmişler. kafaları boş insanlara ayakkabısına göre değer veriyorlar. dedim önce insan olun, varsın dersleriniz 1 olsun varsın meslek sahibi olamayın ama insan olun. halada bunu savunuyorum. geometrinin açısını değil hayata bakış açısını öğrensinler, kurbağların döllenmesini değil, insanların hayvan olmadıklarını öğrensinler, hayvanların deyein parçası değil, can olduklarını öğrensinler..

öğretmenleri şikayet hattı açılacaktı ALO 147 tavsiye ederim. inşallah gereksiz arayan olmazda çok meşgul edilmez. belki yardımcı olabilir.
sizi tenzih ederek söylüyorum ama çok suistimal edileceğini düşünüyorum.

Arkadaslar gecen hafta bizim okulda buna benzer bir olay oldu...

6. sinifa giden bir ogrencimiz var. Rehberlik arastirma merkezinden raporu var ; yani diger cocuklardan farkli bir cocuk. Cocuk derse istedigi gibi giriyor cikiyor, arkadaslarini isiriyor vs.

Bu ogrenci bir ogretmen arkadsaimiz ders islerken sinifin kapisini acip iceri girip cikiyormus. Ogrenciler ders isleyemiyorlarmis. Ogretmen arkadsimiz cocugu kolundan tutup disari cikarmis.( Ogrencinin dersi baska bir ders)

Bu ogrenci annesine gitmis demis ki: Anne beni ogretmenim dovdu, agzimi da yara yapti demis.Kadin gelmis sikeyete. Okula milli egitimden birileri gelmis. Arkadasimiza sorusturma acilmis.

Arkadas demis ki o ogrenciye ve o esnada olaya sahit olan ogrencilere sorun ben dovmus muyum dovmemis miyim diye. Ogremnciler dayak yoktu sadece disari cikardi demisler.

Sikayetci olan ogrenci de demis ki evet bana vurmadi disari cikardi sadece demis. Tabi annesi baslamis cocuga kizmaya bu kez. Seni yalanci evde oyle demiyordun ya diyerek.

Agzindaki yara da ucukmus.

Ogretmen arkadasimizin dustugu duruma cok uzuldum. Size de diyecegim o ki. Sikayetlerle hemen ilgileniliyor. Bundan supheniz olmasin.

Ha soyle dusunenler olabilir. O cocuk o saatte neden derste degildi? Nasil bir okulmus orasi diye? Biraz empati yapin. Cocuk sosyal kulup dersinde benim sinifimdaydi. Yazi yazmalari icin verdigim kagidi ucak yapti camdan asagi atti. Cantasini topladi disari cikti. Ben o cocugu nasil tutabilirim? Koskaca cocuk. Bana saldirsa kimse beni hakli gormez. Kimse basedemiyor. Sonucta o cocuk biz ogretmeniz.

db55

özel eğitim merkezi ve rehabilitasyon merkezinde de çalıştım. çocukların özel olduğunu öğretmenler, okul kabul ediyor ama aileler kabullenemiyor maalesef. çocuklarla beraber aileleride psikolojik destek almalı bilgilendirilmeli bence. çünkü hem snein verdiğin örnek, hem özel eğitim alıp siz benim çcocuğuma bişey öğretemiyorsunuz daha fazla ders vermezseniz değiştiricem okulunzu diye tehditler falan. hiç hoş olmayan şeyler. Ailelere de destek şart olmalı.

Evet gercekten haklisin ailesinin egitilmesi gerek.

eskiden öğrenci döven öğretmenleri duyardık
belki hala da vardır
ama şimdi daha çok öğretmene başkaldıran öğrenciler var
ezilen, aşağılanan, karakteri zedelenen öğrencilere çok yazık ama ya diğer öğretmenler? çocuğun olduğu gibi öğretmenin de psikolojisi var
tekra söylüyorum dayağa, hakarete karşıyım
ama disiplin cezası olsun

israf olmasından ziyade, "onur kırıcı, aşağılayıcı" olduğu için yapmamalı bunu bir öğretmen. Ve başka bir öğretmen de bunu tasdik etmemeli. Neresinden bakarsanız bakın, bu öğretmenin yanlışı olacaktır. İşleri(niz) kolay demiyorum, aksine çok zor. Ama her mesleğin ayrı bir zorluğu var değil mi?

ben yorumumu size yönelik yazmamıştım, üstünüze alınmışsınız. Ben öğretmenim ile olan ve bende iz bırakan bir olayı paylaştım o kadar. Zira teknikleriniz ilgimi çekmedi. Anlatmasanız da olur.

Simdi bu ogretmen sabirli davrandi diyelim. Gitti okulun rehberlik servisine durumu anlatti. Rehberlik ogretmeni cocukla birebir konustu, ailesini cagirdi. Rehberlik arastirma merkezine gondermenin iyi olacagini soyledi.
Ailesi bu durumu kabul etmezdi. Benim basima geldi boyle bir durum. aile kabul etmiyor tum ogrtemenler ne diller dokuyoruz hayir kabul etmiyor. Neymis cocugu sorunlu damgasi yermis.

En sonunda ne mi olurdu. Bu cocuk arsizli alirdi iyice eline.Hareketlerinin bin beterinin o ogretmenin gozune soka soka yapardi.

Cozumu ne mi olmali? Disiplin cezasi verilsin, devam ediyorsa atilsin okuldan. Yazik degil mi ? siniftaki diger cocuklarin o ogretmenin gunahi ne?

Hamileyim merdivenlerden iniyorum tutuna tutuna biri dusurmesin carpmasin diye. Cocuklar o halimi gore gore tam karsimdan geliyorlar, benim kenara cekilmemi bekliyorlar. Dayanamadim bi gun bagirdim. Ben mi kenara geceyim. Geldigimi gore gore bana carpacaksin dedim. Ogrenci yukari cikiyor ama bana nasil bakiyor. Orda dovecek beni yani.

bizim okulumuzda şu an ilokul, orta okul, lise aynı binada ders işliyoruz, geçici olarak
ben merdivenden çıkarken öğrencileri bekliyorum :) özellikle liseli kızlar tin tin yürüyorlar, ben de arkalarından yürüyorum yer açılırsa geçeyim diye :)
bir şey deyip kalp kırmaya değmez, düşünemiyorlardır deyip geçmek lazım

Son düzenleme:
İlk atandığımda ilköğretim okulu ile lise aynı kampüsteydi. Liseli bir öğrenci bana 'bayılıyorum hocam senin şu yürüyüşüne ' diye laf atmıştı öğrencilerimin önümde. O gün anlamıştım ülkedeki öğretmenin değerini.

Benim gibi hemen ilçe milli eğitim müdürlüğüne mail atıcaksın ilgilenmedilermi il milli eğitim müdürlüğünüde cc ye ekleyip şikayetini aynen yazıcaksın.gerçi benimki tokatla falan alakalı değildi.

pes doğrusu

ben de ilk atandığımda bir öğrencimle başka bir öğrenci kapıda duruyorlardı
diğeri benim öğrencime dedi ki keşke bizim dersimize de bu girse
üstelik ben kılık kıyafetime çok dikkat ederim, öğrenciler örnek alır diye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…