Sanırım öğretmensiniz.
Bu yazdıklarınızın dışında bir şey öğretmiyorlar mı eğitim fakültelerinde? Yoksa herkes istediği gibi anlayıp,uygulamasını da kafasına göre mi yapıyor?
bende bir öğretmenim... hem fiziksel hem de sözel şiddete karşıyım. dayak hiçbir sorunun çözümü değil.
öğretmen dediğin otorite kurabilmeli, ama bunu şiddetle yapmamalı. bu konularda hem fikiriz.
diğer taraftan şu yazdığınıza katılmıyorum, "eğer başarısı düşük öğrenci sayısı fazla ise bu öğretmenden kaynaklıdır" demişsiniz, çok yanlış bir genelleme.
mesela ben 4-a ve 4-b derslerine girdim bugün, ödev kontrol ederken 4-b sınıfında 2 kişi yapmıştı ödevini 19u kılını bile kıpırdatmamış. ama 4-a da durum tam tersi, 3kişi hariç 18 kişi yapmış ödevini. konu aynı ödev aynı ama öğrenci tipi -veli tipi vs farklı.
şunu da belirtmek istiyorum, bazen veliler de doyumsuz ve tatminsiz oluyor, ne istediklerini kestirmekte zorlandığım zamanlar çok. herkesin çocuğu kendine bitane tabiki ama evde ilgilenmeyip birkere bile durumunu takip etmeyen veliler çocuğa kızdığımız zaman karşımıza öyle bir dikiliveriyorlar ki aman Allahım koru bizi...
evet öğretmenim ve burda yazılan öğretmen eleştirmelerinden bıktım,
bakın üstüne basa basa söylüyorum şiddete karşıyım ne uygularım ne de çocuğuma uygulanmasına izin veririm, ben de anneyim
ikide bir gelen velilerden bıktım, biri der hocam bizim oğlan çok yaramaz azıcık kulağını çekiver, öbürü der hocam ders anlatırken çok yüksek sesle anlatıyormuşsunuz bizim kız korkuyordiğeri der hocam sizi yumuşak buluyor bu biraz bağır sen buna
burda da böyle cevaplar görünce dayanamadım, bi dozaj belirlesin veliler ona göre davranalım dedim
bence bu düşüncelerinizi konu arasında kaynamasına izin vermeyip yeni bi konu açın bu düşünceleriniz için, en azından çocuğu okula giden annelere yol göstermiş olursunuz bazı konulardakesinlikle...
mesela ben "gülen yüz" stickerlarını kullanıyorum, ödevini yapanlara bu stickerlardan yapıştırıyorum, dönem sonunda en çok toplayana hediye veriyorum. bu stickerı alamamakta çocuk için dolaylı bir çeşit ceza oluyor.
ama bu durumda bile veli müdahelesi gördüğüm çok oldu, "yaa benim çocuğa hiç vermemişsin o dağıttığın şeylerden" diye karşıma çıkanda oldu "çocuk heves ediyor versen ne olacak bitane " diyende oldu."hiç sordunuzmu çocuğunuza ben neye göre dağıtıyormuşum onları" diyorum, cvp yok tabiki.
öğretmen nasıl öğrenciye karşı sınırlarını aşmamalıysa veli de aynı şekilde öğretmene karşı aşmamalı sınırlarını.
fiziksel ve sözel şiddete herzaman hayır, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
kesinlikle...
mesela ben "gülen yüz" stickerlarını kullanıyorum, ödevini yapanlara bu stickerlardan yapıştırıyorum, dönem sonunda en çok toplayana hediye veriyorum. bu stickerı alamamakta çocuk için dolaylı bir çeşit ceza oluyor.
ama bu durumda bile veli müdahelesi gördüğüm çok oldu, "yaa benim çocuğa hiç vermemişsin o dağıttığın şeylerden" diye karşıma çıkanda oldu "çocuk heves ediyor versen ne olacak bitane " diyende oldu."hiç sordunuzmu çocuğunuza ben neye göre dağıtıyormuşum onları" diyorum, cvp yok tabiki.
öğretmen nasıl öğrenciye karşı sınırlarını aşmamalıysa veli de aynı şekilde öğretmene karşı aşmamalı sınırlarını.
fiziksel ve sözel şiddete herzaman hayır, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
Hanımlar ne yapın ne edin bilemiyorum bu durum hakkında ama sizden ricam çocuklarınızın yanında öğretmenini eleştirmeyin. İleride çok daha büyük sorunlarla karşılaşırız toplum olarak.
henüz anne adayıyım ama çocuğumun böyle bir duruma maruz kalmasını düşünmek bile beni çıldırtmaya yetti.O kim ki benim çocuğuma vuracak ben bile kıyamazken hem de sınav yüzünden,nasıl eğitimciymiş o bu şekilde yanaşarak okumaktan uzaklaştırır çocuklar bence milli eğitime şikayet edin il/ilçe hatta bakanlığa bile...O kadar çok atanmak isteyen mesleğini seven öğretmenler varken bunlar gibilerine yol vermek lazım...Gelsin doğu ve güneydoğuda aynı muameleyi uygulasın çocuklara cesareti varsa tabi...
Öğretmensiniz galiba,ben kendi durumum hakkında konuştum benim oğlum 4.sınıfa gidiyor takdir edersinizki erkek çocukları kızlardan daha yaramaz ve söz dinlemezler.benim çocuğum öğretmeninden hiç çekinmiyor,ama müdür beyden bu sene ingilizce görmeye başladılar ingilizce öğretmeninden çekiniyor.demek istediğim anlaşılmıştır umarım. hiç kusura bakmayın öğretmen varrrrrr,öğretmenn varrrrr
iyi geceler , konunun öğretmen ve veli olduğunu görünce yazma gereği duydum. bende öğretmenim. bu sene 1. sınıfları okutuyorum. 26 tane minik kuşum var. üstelik bunların 10 tanesi 2007 doğumlu yani 5.5 yaşında. hepsi farklı aile yapısından geliyor. kimisi evde şiddet görmüş kimiside pamuklarda büyütülmüş . sınıfta disiplini oturtmak , eğitimin 1. şartı. ama bunu sevgiyle yapmak lazım. biz sınıfta ve okulda uyacağımız kuralları birlikte koyduk ,uygulayacağımıza söz verdik miniklerim sağolsunlar hiç üzmediler beni. evet içlerinde yapamayan ,başarısız olanlar var biraz cesaretle onlarda aşacaklar sorunları.
ben bir öğretmen olarak öğrenciye sözlü ve hareketle şiddet uygulanmasını kınıyor ve çok üzülüyorum. mutlaka toplantıda öğrt konuşun yaptıklarının yanlış olduğunu dile getirin. sınıfını diğer sınıflarla karşılaştırmasıda yanlış . sonuç alamazsanız duruma sesiz kalmayın hakkınızı arayın. öğretmenlik sevgi ve özveri işidir
arkadaşıma katılıyorum.
öğretmenler hakkında, aileler saygısızca yorum yapmaktan çekinmiyor, sonra öğrencilerden saygı bekliyoruz.
dayak atmak istedikten sonra, öğretmende o bilinç yoksa; bölgesi mi var bunun?
doğusu batısı mı var bunun?
varrrrrr derken?
öğrenci olarak, her öğretmenine saygı duymasını beklerim ben.
cinsiyetiyle birlikte yaramaz olma ve söz dinlememe hakkı kazanmıyor ki çocuklar.
çekinmek yerine, saygı sevgi duymasını beklerim ben. çocuk çekiniyorsa, iyi bir öğretmen mi oluyor şimdi?
demek istediğiniz anlaşılmadı benim tarafımdan...
Bir öğretmen olarak şu güne kadar en fazla birkaç kez kulak bükmüşümdür.O da çok ileri durumlarda.
Hatta öğrencilerime sinirlendiğimde dediğimde gülerler bana ''öğretmenim siz bize vurmazsınız ki ''diye.
Hele 4.sınıf cocuguna asla.
Benım takıldıgım sarfettiği laflar.Sanırım kendı problemleri var ve okula gelip ogrencılerıyle ders yapmak buna zul geliyor.
Yoksa baska bir acıklaması olamaz sızden kurtuluyorum demesinin.
Yazıyı çirkin bulup yırtması ise doğru.Aynısını bende yapıyorum.
Verdiğim ödevi karalama biçiminde yapıp bana getirdiğinde kendi bile yazdıgını okuyamıyorsa o kazanımdan hiçbirşey alınamamıstır ve o sayfa yırtılıp tekrardan baştan yazılacaktır.Ozellikle çocugun yazı stilinin ,güzelliğinin oturdugu kritik yaş döneminddeyken.Cocukta ''kotu yazdım sayfam yırtıldı.Bu defa odevımı guzel yazayım yırtılmasın''bilinci oturursa yöntem etkili demektir.O yuzden bu farkındalık kazanana kadar 3-5 sayfa yırtılmıs cok bırsey değil.
tabiki de var. batidaki velilerin buyuk cogunlugu bu durumu medeni bi sekilde cozmeye calisirken , ayni olaylar dogu ve guneydoguda olsa bu durumu medenice cozmek isteyen veli sayisi bi elin parmagini gecmez kii is veliye kalmadan o cocuk hemen dagdan abi cagircam diye tehdit eder ogretmenini o ogretmene de o korku yeter... boyle ogretmenlere hersey mustahak sikayet edin ettigini bulsun...
1.sınıfdan beri bizimle beraber sürekli şikayet halinde ve tek bizim sınıfmış başarısız olan. Büyük kızımın toplantısında da onların sınıf öğretmenide aynı şeyi söylüyor. Bu sınıf sorunlu diye. Öğretmenlerin genelindemi var bu her öğretmen kendi sınıfı içinmi böyle konuşuyor. Ben tokat olayına çok takıldım psikolojik baskı yapmasıda beni çok üzdü. Öğretmenlere saygımız sonsuzdur. Ben ilkokul öğretmenimin ismini tipini hiçbirşeyini unutmadım. İnsanın bilinçaltına yerleşiyor bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?