Öğretmen tokat atamaz....

Sanırım öğretmensiniz.

Bu yazdıklarınızın dışında bir şey öğretmiyorlar mı eğitim fakültelerinde? Yoksa herkes istediği gibi anlayıp,uygulamasını da kafasına göre mi yapıyor?

evet öğretmenim ve burda yazılan öğretmen eleştirmelerinden bıktım,

bakın üstüne basa basa söylüyorum şiddete karşıyım ne uygularım ne de çocuğuma uygulanmasına izin veririm, ben de anneyim

ikide bir gelen velilerden bıktım, biri der hocam bizim oğlan çok yaramaz azıcık kulağını çekiver, öbürü der hocam ders anlatırken çok yüksek sesle anlatıyormuşsunuz bizim kız korkuyor diğeri der hocam sizi yumuşak buluyor bu biraz bağır sen buna

burda da böyle cevaplar görünce dayanamadım, bi dozaj belirlesin veliler ona göre davranalım dedim

disiplinin sağlanması için ille de şiddet uygulanması gerktirmiyor; bazı ardaşlar disiplinin şiddetle geleceğini sanıyor ama yanlış! Aksine çocukta özgüven kaybına, öğretmenden korkmasına ve dersi sevmemesine neden oluyor! konu sahibi arkadaşım şikayette bulun derim, hani şımarıklık yaptı çileden çıkarttı desem belki kabul edilebilir- her ne kadar tasvip etmesem de- ama yanlış yaptı diye şiddet uygulaması psikolojik olarak çocukta derin iz bırakabilir...

Son düzenleme:

1.sınıfdan beri bizimle beraber sürekli şikayet halinde ve tek bizim sınıfmış başarısız olan. Büyük kızımın toplantısında da onların sınıf öğretmenide aynı şeyi söylüyor. Bu sınıf sorunlu diye. Öğretmenlerin genelindemi var bu her öğretmen kendi sınıfı içinmi böyle konuşuyor. Ben tokat olayına çok takıldım psikolojik baskı yapmasıda beni çok üzdü. Öğretmenlere saygımız sonsuzdur. Ben ilkokul öğretmenimin ismini tipini hiçbirşeyini unutmadım. İnsanın bilinçaltına yerleşiyor bunlar.

Burada sizin karşıt olduğunuz şiddeti uygulayan hocalar eleştiriliyor, sizin için bir sorun olmaması lazım o halde

Veliden bıkma durumunuzu anlayamadım, öğrencilerinizi tanıyıp ona göre davranmak neden zor geliyor? Her çocuğun kişiliği bir mi? Veliler de sizi bilgilendirmek için geliyorlarmış işte ne güzel, işinizi kolaylaştırdıkları için sevineceğinize şikayet ediyorsunuz.

kesinlikle...

mesela ben "gülen yüz" stickerlarını kullanıyorum, ödevini yapanlara bu stickerlardan yapıştırıyorum, dönem sonunda en çok toplayana hediye veriyorum. bu stickerı alamamakta çocuk için dolaylı bir çeşit ceza oluyor.

ama bu durumda bile veli müdahelesi gördüğüm çok oldu, "yaa benim çocuğa hiç vermemişsin o dağıttığın şeylerden" diye karşıma çıkanda oldu "çocuk heves ediyor versen ne olacak bitane " diyende oldu."hiç sordunuzmu çocuğunuza ben neye göre dağıtıyormuşum onları" diyorum, cvp yok tabiki.

öğretmen nasıl öğrenciye karşı sınırlarını aşmamalıysa veli de aynı şekilde öğretmene karşı aşmamalı sınırlarını.

fiziksel ve sözel şiddete herzaman hayır, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

bence bu düşüncelerinizi konu arasında kaynamasına izin vermeyip yeni bi konu açın bu düşünceleriniz için, en azından çocuğu okula giden annelere yol göstermiş olursunuz bazı konularda

Cocugun kafasina vurulmus
ögretmen bir egitmendir

nasil olur cocugun kafasina vurur bu nasil egitim
cocuklar ilgi bekler sevgi sefkat bekler bunlari sirf ana ve babasindan degil
ögretmenindende bekler

okula cocuk teslim et sabah birak aksam al egitim alsinlar derken
psikolojileri bozuk birer birey olarak okullarinden mezun olsunlar

sunu unutmayalimki bugün sert tipli insanlarin hemen hepsi
kücükken siddet görmüs

siddetin büyügü kücügü yoktur ilgisiz bir sekilde kafasina vurmak bile siddettir

iyi geceler , konunun öğretmen ve veli olduğunu görünce yazma gereği duydum. bende öğretmenim. bu sene 1. sınıfları okutuyorum. 26 tane minik kuşum var. üstelik bunların 10 tanesi 2007 doğumlu yani 5.5 yaşında. hepsi farklı aile yapısından geliyor. kimisi evde şiddet görmüş kimiside pamuklarda büyütülmüş . sınıfta disiplini oturtmak , eğitimin 1. şartı. ama bunu sevgiyle yapmak lazım. biz sınıfta ve okulda uyacağımız kuralları birlikte koyduk ,uygulayacağımıza söz verdik miniklerim sağolsunlar hiç üzmediler beni. evet içlerinde yapamayan ,başarısız olanlar var biraz cesaretle onlarda aşacaklar sorunları.
ben bir öğretmen olarak öğrenciye sözlü ve hareketle şiddet uygulanmasını kınıyor ve çok üzülüyorum. mutlaka toplantıda öğrt konuşun yaptıklarının yanlış olduğunu dile getirin. sınıfını diğer sınıflarla karşılaştırmasıda yanlış . sonuç alamazsanız duruma sesiz kalmayın hakkınızı arayın. öğretmenlik sevgi ve özveri işidir

Son düzenleme:

Her mesleğin belli başlı zorlukları var, şu bir gerçek ki insanlarla birebir iletişimde olduğunuz mesleklerin zorluğu bir derece daha fazla. haksız öğretmen olduğu gibi haksız veli de elbette var, çocuğunun lafına bakıp galeyana gelen, hocadan hesap soran ya da sadece bilgi isteyen. Dediğiniz gibi tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır çoğu zaman, ama çıkarmıyorsa da demek ki şikayet mekanizması tek yönlü çalışmamalı.

Hanımlar ne yapın ne edin bilemiyorum bu durum hakkında ama sizden ricam çocuklarınızın yanında öğretmenini eleştirmeyin. İleride çok daha büyük sorunlarla karşılaşırız toplum olarak.

arkadaşıma katılıyorum.
öğretmenler hakkında, bazı aileler saygısızca yorum yapmaktan çekinmiyor, sonra öğrencilerden saygı bekliyoruz.

dayak atmak istedikten sonra, öğretmende o bilinç yoksa; bölgesi mi var bunun?
doğusu batısı mı var bunun?

varrrrrr derken?
öğrenci olarak, her öğretmenine saygı duymasını beklerim ben. sevmek tercihe bağlı, saygı zorunluluk (hem öğrenci, hem öğretmen için)
cinsiyetiyle birlikte yaramaz olma ve söz dinlememe hakkı kazanmıyor ki çocuklar.
çekinmek yerine, saygı sevgi duymasını beklerim ben. çocuk çekiniyorsa, iyi bir öğretmen mi oluyor şimdi?
demek istediğiniz anlaşılmadı benim tarafımdan...

Son düzenleme:

çocuğunuzun yalan söylediğini pek düşünmesem bile, bir konuyu hatırlatmak isterim. sınıfta olanlar, her zaman olduğu gibi aktarılmaz evlerde. sadece çocuğu dinleyerek bir karara varmak, tepkide bulunmak yanlış olur.

toplantıda sessiz kalmanız, öğretmeninizi en iyi hediyeler ile taçlandırmanız öğretmene cesaret veriyor. velilerde de hata var.
neden sessiz kalıyorsunuz ki, çocuğunuza başka ne yapabilir? hatalı olan kendisi, eper farkında değilse, farkında olmasını sağlamak sizin göreviniz.

öğretmeniniz çok çok iyi olsaydı bile, hediye almayı uygun bulmuyorum, çocuklar arasında ayrıcalık yapılması için verilen rüşvet gibi geliyor bana(bilinçli veya bilinçsiz)

fiziksel ve duygusal şiddete sonuna kadar karşıyım. öğretmen veya ebeveyn, fark etmez...

gidip öğretmeniyle konuşun, olayı bir de kendisinden duyun. rahatsızlığınızı belirtin. çocuğunuz kırılmış belli, özür diletin.
anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla öğretmen inkar etmez. sonuç alamazsanız gidip şikayette bulunun mutlaka.
küçük kardeşime(ilkokuldayken) okuldaki nöb. öğretmen tokat atmıştı, okula gittik, öğretmeni bulduk, konuştuk, kardeşimizden özür diledi. ertesi sene de sınıf öğretmeni o olmuştu. kardeşime karşı bir tavır takınmamıştı. siz haklı olduğunuz sürece, öğretmenler de geri adım atmasını bilir.

bazı öğretmenler maalesef mesleğinin onuruna uygun davranmıyor. olan küçücük çocuklara oluyor.
siz bilinçli bir veli olun. çocuğunuzu doğru yönlendirin, öğretmenlerin haksızlıklarında susmayın, hakkınızı arayın.

Kesinlikle. Sevgi ve özveri konusunda cimri olan insanların da bu mesleği seçmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sinirini memnuniyetsizlik adı altında başkasından çıkarmaya çalışan çok insan var hizmet sektöründe, öğretmenler de bu insanlarla karşı karşıya kalabiliyor. Ben de farklı bir meslekte bu durumu yaşadım ki benim esas mesleğim değildi. Her türlü olumsuzluğa rağmen yine de insan çizgisinden çıkmamalı, mesleğine devam ediyorsa özveri ve sevgiden vazgeçmemeli, verilen emeğin karşılığı elbette alınıyor. Öğretmenlik zaten oldukça fazla takdir gören bir meslek toplumumuzda. Lakin aradaki kötü örnekler meslek için birer kara leke.

tabiki de var. batidaki velilerin buyuk cogunlugu bu durumu medeni bi sekilde cozmeye calisirken , ayni olaylar dogu ve guneydoguda olsa bu durumu medenice cozmek isteyen veli sayisi bi elin parmagini gecmez kii is veliye kalmadan o cocuk hemen dagdan abi cagircam diye tehdit eder ogretmenini o ogretmene de o korku yeter... boyle ogretmenlere hersey mustahak sikayet edin ettigini bulsun...

İlk sayfayı okudum sadece...
Allah aşkına toplantıda hadi herkes sustu siz bu kadar üzülmüşken nasıl sustunuz?
Benim küçük kız kardeşim 9 yaşında 1.sınıfa giderken hoca sessiz diye sürekli ezik muamelesi yapıyodu bunda bile babamlar okulu ayağa kaldırdı. İlk ben, sonra annem, en son babam gitti.

Öğretmenin açıklaması tatmin etmeyince (kızınız çok sessiz açılsın kızsın da kendini korumayı öğrensin diye ben öyle davranıyorum vs. Halbuki o "of bu da tam ruhsuz, sessiz azınlık gibi vs." Ee haliyle sınıftaki küçüklerde gülüşmeler, tenefüslerde ruhsuz diye dalga geçmeler)

Babam okulu yıkıyodu sonra bizden sonra şikayet edenler de oldu. Adam şimdi adeta bir melek

Bir öğretmen olarak şu güne kadar en fazla birkaç kez kulak bükmüşümdür.O da çok ileri durumlarda.
Hatta öğrencilerime sinirlendiğimde dediğimde gülerler bana ''öğretmenim siz bize vurmazsınız ki ''diye.
Hele 4.sınıf cocuguna asla.
Benım takıldıgım sarfettiği laflar.Sanırım kendı problemleri var ve okula gelip ogrencılerıyle ders yapmak buna zul geliyor.
Yoksa baska bir acıklaması olamaz sızden kurtuluyorum demesinin.

Yazıyı çirkin bulup yırtması ise doğru.Aynısını bende yapıyorum.
Verdiğim ödevi karalama biçiminde yapıp bana getirdiğinde kendi bile yazdıgını okuyamıyorsa o kazanımdan hiçbirşey alınamamıstır ve o sayfa yırtılıp tekrardan baştan yazılacaktır.Ozellikle çocugun yazı stilinin ,güzelliğinin oturdugu kritik yaş döneminddeyken.Cocukta ''kotu yazdım sayfam yırtıldı.Bu defa odevımı guzel yazayım yırtılmasın''bilinci oturursa yöntem etkili demektir.O yuzden bu farkındalık kazanana kadar 3-5 sayfa yırtılmıs cok bırsey değil.

pardon ama, gerçekten anlamak için soruyorum.
çocuğun iyi kötü emek vererek yazdığı bir yazıyı yırtmanın nesi doğru?
yırtmadan, yandaki sayfalara tekrar yazmasını isteseniz daha iyi olmaz mı?
hem ikisini karşılaştırıp görme imkanı da olurdu.
belki gerçekten uğraştı, ama ancak o kadar yazabiliyor.
emek verdiği şeyi öğretmenin yırtması, çocuğun yazma isteğini köreltmez mi?
sadece güzel bir ürün ortaya koyarsa, o emeğinin takdire layık olduğunu düşünmez mi?
sonuç kadar, süreç de önemli değil midir?

geçen yıl, arkadaşımın 1.sınıftaki çocuğuna ödevinde yardım ediyordum. yanımda, gerçekten uğraşarak güzel yazmaya çalışıyordu. hatalarını gösterdim birkaç kere, elinden geldikçe düzeltti ama hiç düzeltemedikleri de oluyordu.
sonuçta, görsel olarak oldukça kötü bir el yazısı çıkmıştı ama çocuğun emeğini gördüm. okulda öğretmeni o ödevi yırtsa, üzüleceğini de tahmin ediyorum açıkçası...

Öğretmeni değil ama annesi yanımda arkadaşımı "E" harfinin orta çizgisini düzgün yazamıyor diye dövmüştü, hiç aklımdan çıkmaz açıkçası.

bu mantıkta olan kişiler için, dayak atmaya da gerek yok.
öğretmen zayıf not verse bile dağdan(!) abi çağırılır.

öğretmenlere saygınız sonsuz olduğu için mi toplumun bu en değerli ve fedakar insanlarını bir genellemeye sokup agresif ve acımasızca yazılar yazıyorsunuz bu forumda.az önce bir arkadaşın yorumuna,(tutumini sanırım)üsturuplu olduğu,halde cahil diye itham ettiniz.onu azarladınız.demek ki siz de çok doğru hareketler yapan biri değilsiniz.onun için ben de size bu yorumu yazıyorum.evet bir insana şiddet uygulanmasına kesinlikle karşıyım.hele ki kafasına vurmak falan çok yanlış.bunu asla savunamam.öğretmen olarak da son derece sabırlı bir insanımdır.beni çıldırtacak hale de gelseler Allaha şükür sabır çekip işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.ama forumda dikkat ettim de öğretmenlerle ilgili kin dolu yazılar,yorumlar yapılıyor.üzülüyorum.hiç mi iyi bir şey yapmıyor,hiç mi emek vermiyor,hiç mi sabır göstermiyor bu öğretmen milleti?benim anladığım şu ;öğretmenin de bir insan olduğu ve hata yapabileceği unutuluyor. neredeyse bi kaşık suda öğretmeni boğacaksınız.öğretmen işkence etmiş gibi konuşuyorsunuz.o sırada ordamıydınız?o da bir insan ve bir hata yapmış olabilir.ciddi bir darp varsa gidin şikayet edin yoksa gidip düzgün bir üslupla konuşup durumu anlamaya çalışın önce, tek kızınızdan dinleyeceğinize.gerçi bu şekilde giderseniz mazaallah kadını öldürebilirsiniz.acaba geçenlerde bir bayan öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldüğünde ne hissettiniz merak ediyorum.burada son derece kışkırtıcı yorumlar yazan arkadaşlar da var.siz de iyice gaza gelin,gidin öğretmeni nereye varsa oraya şikayet edin.zaten çocuğa ses yükseltsen onu da şikayet edeceksiniz yakında.kabahat bu cesareti verenlerde.

ayrıca bir şey daha öğretmen sınıfını övmek zorunda mı veli toplantılarında?sınıfın eksik yönlerini tabi ki söyleyecek.siz mutlu olun diye gerçekleri ,fikirlerini söylemeyecek mi?pes..öğretmenleri suçlamadan önce herkes kendi verdiği eğitimi sorgulasın.öğretmen bu ülkenin şamar oğlanı olmuş.şimdilik hıncınızı çıkarın ama olan eğitim sistemine ve çocuuklarınıza oluyor haberiniz yok.şimdi böyle yazdım diye de herkes yüklensin,hıncını çıkarsın,varsın olsun.

merhabalar ben de sınıf öğretmeniyim,

kesinlikle öğrenciye şiddet ve sözlü hakaret aşağılama yasaktır bu konuda haklısınız, öğretmnle konuşursunuz, çözemezseniz idareyle, çözemezseniz m. eğitimle hallolur, yalnız size bir kaç sorum var aynayı biraz da kendinize çevirmeniz açısından

birincisi 4 yıllık öğretmeniniz bunu ilk kez yapmıyordur, daha önce de mutlaka yapmıştır, belki sizin çocuğunuza ilk defa yapıyor ama 4 senedir çocuğun gözünde öğretmen zaten dayakçıdır, neden önlem almadınız,

ikincisi öğretmeninizden memnun olmayabilirsiniz, haklı olablirsiniz ama çocuğunuz için yine geç kalmışsınız, 15 yanlış yapması çok üzücü hele ki sınıfın çoğunun bunu yapması velilerin ilgisizliğini gösteriyor, öğretmen değiştirebilirdiniz neden önlem almadınız,

öğretmen çocuğunuzun kafasına vurdu evet insan olan bunu yapmaz haklısınız.... ama zaten çocuklar çok şey kaybetmiş, yerinizde olsam öğretmenle uygun dille konuşurdum çünkü bu son senede şikayet ederseniz iyice ilgisiz davranacak dayak yemeyen ama öğretmen sinir oldu diye iyice gerileyen bir öğrenci kitlesi olacak

ben prensip gereği hiç bir öğretmenler gününde hediye almam, sadece mektup şiir ve öpücük kabul ederim, velilerde bozulur ama hediye alıyoruz demeniz bile beni bir öğretmen olarak çok kırdı,

umarım beni anlarsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…