Bir öğretmen olarak şu güne kadar en fazla birkaç kez kulak bükmüşümdür.O da çok ileri durumlarda.
Hatta öğrencilerime sinirlendiğimde dediğimde gülerler bana ''öğretmenim siz bize vurmazsınız ki ''diye.
Hele 4.sınıf cocuguna asla.
Benım takıldıgım sarfettiği laflar.Sanırım kendı problemleri var ve okula gelip ogrencılerıyle ders yapmak buna zul geliyor.
Yoksa baska bir acıklaması olamaz sızden kurtuluyorum demesinin.
Yazıyı çirkin bulup yırtması ise doğru.Aynısını bende yapıyorum.
Verdiğim ödevi karalama biçiminde yapıp bana getirdiğinde kendi bile yazdıgını okuyamıyorsa o kazanımdan hiçbirşey alınamamıstır ve o sayfa yırtılıp tekrardan baştan yazılacaktır.Ozellikle çocugun yazı stilinin ,güzelliğinin oturdugu kritik yaş döneminddeyken.Cocukta ''kotu yazdım sayfam yırtıldı.Bu defa odevımı guzel yazayım yırtılmasın''bilinci oturursa yöntem etkili demektir.O yuzden bu farkındalık kazanana kadar 3-5 sayfa yırtılmıs cok bırsey değil.
bu mantıkta olan kişiler için, dayak atmaya da gerek yok.
öğretmen zayıf not verse bile dağdan(!) abi çağırılır.
Cocuk iste duydugunu gordugunu uyguluyor... onemli olan bu mantigi degistirmek degil mi? egitim ailede baslar okulda devam eder,bu cocuklari ailesi egitemedigine gore butun sorumluluk ogretmenlerinde,gercek vatanini,milletini sevdirmeli.Ogretmenlik cok kutsal bi meslek herkesin harci degil ve bu kutsal meslek icin yorum yapmakta herkesin harci degil.
ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyorik karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
Haftaya toplantı yapıcakmış zaten dört gözle bekliyorum o günü. Çok sinirliyim şu saatte yatakda olmam lazım erken kalkıyorum sinirden uykumda gelmiyor. Ki ben çocuklarıma kıyamayan bir anne olarak offfffffff
eğitim öğretim ayrı şeylerdir bunu sizde biliyosunuz eğitimi evde öğretimi okulda alırız siz eğitim vermiyorsunuz zaten öğretim veriyosunuz çocuklar üniversite kazansın diye
iki üniversite bitirmişsniz ama öğretmenin maaşını yanlış biliyorsunuz, aldığımız maaşı hakediyoruz arkadaşım genelleyemezsin, evet bizim aramızda da hak etmeyenler vardır ama bütün meslekler için geçerlidir
size sadece ilkokul öğretmeniniz konusunda katılıyorum, size iyi bir iz bırakamamış maalesef iyi bir öğretmende okusaydınız, konulara objektif bakardınız...
Daha iyi bir yöntem öneriniz var mı?siz yırtın o sayfaları öğrencide gitsin annesine güzelce yaptırsın ödevini sizde ben iyi öğretmenim diye sevinin bence başka yöntem bulursanız iyi edersiniz
ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
eğitim öğretim ayrı şeylerdir bunu sizde biliyosunuz eğitimi evde öğretimi okulda alırız siz eğitim vermiyorsunuz zaten öğretim veriyosunuz çocuklar üniversite kazansın diye ne yazacağımıda bilemedim valla mantığı değiştirelim bir çocuğun düşünme yetisini değiştirmek bu yetenek sizde varsa siz öğretmen olarak kendinizi harcamışsınız böyle bişey mümkünmü askelik mesleğine bile 13 yaşında giriyor çocuklar en küçük o yaşa kadar istisna dışı çocuklardan çok fazla şey istiyosunuz bence
ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
eğitim öğretim ayrı şeylerdir bunu sizde biliyosunuz eğitimi evde öğretimi okulda alırız siz eğitim vermiyorsunuz zaten öğretim veriyosunuz çocuklar üniversite kazansın diye ne yazacağımıda bilemedim valla mantığı değiştirelim bir çocuğun düşünme yetisini değiştirmek bu yetenek sizde varsa siz öğretmen olarak kendinizi harcamışsınız böyle bişey mümkünmü askelik mesleğine bile 13 yaşında giriyor çocuklar en küçük o yaşa kadar istisna dışı çocuklardan çok fazla şey istiyosunuz bence
Daha iyi bir yöntem öneriniz var mı?
Cidden varsa yardımınız dokunur..
Öğretmen tokat atamaz,asla vuramaz,bağıramaz..
mevcut 40 olsun 50 olsun farketmez tüm şımarıklıklara,haylazlıklara
karşı sonsuz sabır göstermek zorundadır..
Bir şeyi unutmuyor musunuz değerli veliler öğretmenler de insandır..
Bir tanesi gelir hocam nolurr dövün korksun azıcık çok yumuşak görüyor sizi
ben bezdim bu çocuktan iyi bir tane yapıştırın Allah aşkına der...
Biri gelir meydan okur benim çocuğuma vuramazsın sen diye sen der evet sen
öğretmen kapı komşusu onun çünkü..
ve bunları çocuğunun yanındayken yapar yanlış anlamayın
Diğeri gider çocuğumu tuvalete göndermiyormuş diye şikayet eder..
Bir derste yalan yere 5 kez tuvalet isteyen bi çocuk bu!
Diğeri gelir şu oğlan benim oğlanı dövmüş ne yaptınız siz nerdeydiniz valla cezasını vermezseniz ben vercem
nerde o çocuk dövcem der
Bu veliler de durması gereken yeri bilsin yahu yeter ama!
Kendi 3 tane çocuğuyla çıldırır atcam camdan diye söylenir
en ufak şeyde yapıştırır tokadı..
ama Bir öğretmen 40 tane çocuğa hem eğitim verecek hem terbiye!
Üstelik hiç sinirlenmeye vurmaya hakkı olmayacak
kimse kimsenin çocuğunu hobi olsun diye dövmez hanımlar!
Öğretmen öğretmek için okulda herkesin doğurup attığına çobanlık
etmek için değil!
kimse kusura bakmasın..
Ve bir öğretmen çoğu anne babadan daha çok annelik babalık eder
siz biliyor musunuz 40 tane çocuk yeri gelir öğretmenin avuçlarına kusar,
öğretmen o çocukların ayakkabılarının bağcığını bağlar
saçlarını toplar çözüldüğünde temiz pis iğrenmeden..
burunlarının sümüğü akar da gider siler..
Burnu kanar kendi evladı incindi sanır nasıl hoplar yüreği bilir misiniz?
Bazı analar okul çıkışı soğukta çocuklarını öylece unutuverir
kaç öğretmen tek tek emanet eder bekler o çocuklarla bilir misiniz?
Kötü örneklerle gelmeyin hep allah aşkına bu meslek yerden yere vurulur
oldu günümüzde zaten sizden hediye falan isteyen yok
Kıymet bilin Allah razı olsun deyin yeter...
Not: Denemede yanlış yaptılar diye dövmesini onaylamıyorum bu yanlış evet
Ama 10 kere uyarıyorsan ödevini güzel yap çocuğum güzel yaz diye
o çocuk hala küfreder gibi yazıyla geliyorsa o sayfa yırtılır yeniden yazılır!
Akılsız başın derdini eller ve ayaklar çekecek yok öyle
bacak kadar çocuklar koskoca insanları serçe parmağında oynatmaya kalkar
Neler var neler anlatsak roman olur!
Ve evet günahsız bir çocuğu sebepsiz yere canı istedi diyen döven bir çocuğa
dayak atılır bence hakeder herkesin çocuğu kendine tatlı kimse sokaktan almadı çocuğunu..
Azıcık empati diyorum..
Daha iyi bir yöntem öneriniz var mı?
Cidden varsa yardımınız dokunur..
Öğretmen tokat atamaz,asla vuramaz,bağıramaz..
mevcut 40 olsun 50 olsun farketmez tüm şımarıklıklara,haylazlıklara
karşı sonsuz sabır göstermek zorundadır..
Bir şeyi unutmuyor musunuz değerli veliler öğretmenler de insandır..
Bir tanesi gelir hocam nolurr dövün korksun azıcık çok yumuşak görüyor sizi
ben bezdim bu çocuktan iyi bir tane yapıştırın Allah aşkına der...
Biri gelir meydan okur benim çocuğuma vuramazsın sen diye sen der evet sen
öğretmen kapı komşusu onun çünkü..
ve bunları çocuğunun yanındayken yapar yanlış anlamayın
Diğeri gider çocuğumu tuvalete göndermiyormuş diye şikayet eder..
Bir derste yalan yere 5 kez tuvalet isteyen bi çocuk bu!
Diğeri gelir şu oğlan benim oğlanı dövmüş ne yaptınız siz nerdeydiniz valla cezasını vermezseniz ben vercem
nerde o çocuk dövcem der
Bu veliler de durması gereken yeri bilsin yahu yeter ama!
Kendi 3 tane çocuğuyla çıldırır atcam camdan diye söylenir
en ufak şeyde yapıştırır tokadı..
ama Bir öğretmen 40 tane çocuğa hem eğitim verecek hem terbiye!
Üstelik hiç sinirlenmeye vurmaya hakkı olmayacak
kimse kimsenin çocuğunu hobi olsun diye dövmez hanımlar!
Öğretmen öğretmek için okulda herkesin doğurup attığına çobanlık
etmek için değil!
kimse kusura bakmasın..
Ve bir öğretmen çoğu anne babadan daha çok annelik babalık eder
siz biliyor musunuz 40 tane çocuk yeri gelir öğretmenin avuçlarına kusar,
öğretmen o çocukların ayakkabılarının bağcığını bağlar
saçlarını toplar çözüldüğünde temiz pis iğrenmeden..
burunlarının sümüğü akar da gider siler..
Burnu kanar kendi evladı incindi sanır nasıl hoplar yüreği bilir misiniz?
Bazı analar okul çıkışı soğukta çocuklarını öylece unutuverir
kaç öğretmen tek tek emanet eder bekler o çocuklarla bilir misiniz?
Kötü örneklerle gelmeyin hep allah aşkına bu meslek yerden yere vurulur
oldu günümüzde zaten sizden hediye falan isteyen yok
Kıymet bilin Allah razı olsun deyin yeter...
Not: Denemede yanlış yaptılar diye dövmesini onaylamıyorum bu yanlış evet
Ama 10 kere uyarıyorsan ödevini güzel yap çocuğum güzel yaz diye
o çocuk hala küfreder gibi yazıyla geliyorsa o sayfa yırtılır yeniden yazılır!
Akılsız başın derdini eller ve ayaklar çekecek yok öyle
bacak kadar çocuklar koskoca insanları serçe parmağında oynatmaya kalkar
Neler var neler anlatsak roman olur!
Ve evet günahsız bir çocuğu sebepsiz yere canı istedi diyen döven bir çocuğa
dayak atılır bence hakeder herkesin çocuğu kendine tatlı kimse sokaktan almadı çocuğunu..
Azıcık empati diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?