Öğretmen tokat atamaz....

ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak

siz yırtın o sayfaları öğrencide gitsin annesine güzelce yaptırsın ödevini sizde ben iyi öğretmenim diye sevinin bence başka yöntem bulursanız iyi edersiniz

bu mantıkta olan kişiler için, dayak atmaya da gerek yok.
öğretmen zayıf not verse bile dağdan(!) abi çağırılır.

Cocuk iste duydugunu gordugunu uyguluyor... onemli olan bu mantigi degistirmek degil mi? egitim ailede baslar okulda devam eder,bu cocuklari ailesi egitemedigine gore butun sorumluluk ogretmenlerinde,gercek vatanini,milletini sevdirmeli.Ogretmenlik cok kutsal bi meslek herkesin harci degil ve bu kutsal meslek icin yorum yapmakta herkesin harci degil.

eğitim öğretim ayrı şeylerdir bunu sizde biliyosunuz eğitimi evde öğretimi okulda alırız siz eğitim vermiyorsunuz zaten öğretim veriyosunuz çocuklar üniversite kazansın diye ne yazacağımıda bilemedim valla mantığı değiştirelim bir çocuğun düşünme yetisini değiştirmek bu yetenek sizde varsa siz öğretmen olarak kendinizi harcamışsınız böyle bişey mümkünmü askelik mesleğine bile 13 yaşında giriyor çocuklar en küçük o yaşa kadar istisna dışı çocuklardan çok fazla şey istiyosunuz bence

Son düzenleme:

iki üniversite bitirmişsniz ama öğretmenin maaşını yanlış biliyorsunuz, aldığımız maaşı hakediyoruz arkadaşım genelleyemezsin, evet bizim aramızda da hak etmeyenler vardır ama bütün meslekler için geçerlidir

size sadece ilkokul öğretmeniniz konusunda katılıyorum, size iyi bir iz bırakamamış maalesef iyi bir öğretmende okusaydınız, konulara objektif bakardınız...

Kızlar konu yine tartışmaya gidiyo

Şahsen ben ilkokul hocamı ve bi'çok hocamı çok severdim. Ama ilkokul bambaşka kadının bağırışı bile tatlıydı ya hu kızardı ama içten anne babalarımız gibi bizi çok sevdiğini de bilirdik. Kulakları çınlasın Necla öğretmenim

İlkokulda iki tane sevemediğim öğretmenim vardı biri müzik biri de sonradan değişen sınıf öğretmeni adam cetvelle vurmak için fırsat kollar biz canımızın acısından ağlamaklı olurken sırıtırdı. Onun o koca yeşil gözleri hala aklımda, nefes almaya korkardım sinirlenicek diye

Ablamda okulöncesi öğretmeni. Öğretmenlik çok başka bi'meslek, sabır işi.

Son düzenleyen: Moderatör:

bir an önce tepkinizi belli edin bencede..

heleki ilkokul cagındaki cocuklar icin ogretmen cok cok onemli oluyor iyi birsey dese cocuk mutlu olur kotu bir cumlesi hareketi bilincaltına yerlesir ve ogretmenlerden nefret etmesine yol acar okula gitmek istemez bend eilkokul ogretmenimi hic sevmezdim uzerinden 15-18 sene gecmesine ragmen sınıfta bir arkadasımızı dovusunu hala dun gibi hatırlarım niye italik bir yazı vardıda ordaki harfi yanlıs yazdı diye birde baska bir ogrenciye kızmıstı onun yazıyı o anda gorunce ona siddet uyguladı eskiden bu gibi durumlar daha cok vardı bizde cocuk aklımızla bile utanır ailemize anlatamazdık icimizde yasardık uzuntusunu yahu ogretmen olmayın madem sabrınız yoksa olmayın!! sonrasında yok ogrenci boyle soyle demek bahane olamaz ben neden olmuyorum cunku sabrım yok ugrasamam en onemlisi en ufacık bir seyde acaba cocuk bunu kafasına takarmı uzulmusmudur diye dert ederim icime..ogretmenlerden genel olarak hoslanmam ilkokuldaki beynime kazınan bu tur vakalar yuzunden hatta ozaman bile ogretmen olmıycam ben diye soylenirdim yani bu cocukları ogretmenden sogutmakda sevdirmekde yine ogretmenlerin elinde ilkokul cagları bu acıdan cok onemli

Son düzenleme:
eğitim öğretim ayrı şeylerdir bunu sizde biliyosunuz eğitimi evde öğretimi okulda alırız siz eğitim vermiyorsunuz zaten öğretim veriyosunuz çocuklar üniversite kazansın diye

Cocugum dogup okul cagina gelince egitiminide ogretiminide elimden geldigince vermeye calisirim , zaten babasinin ilk meslegi de ogretmen o da elinden geleni yapar. Cocugumun okuyup cok iyi yerlere gelmesini herkes gibi bende isterim ama asla bir baski uygulayacagimi da sanmiyorum biraz kapasite,algi meselesi sonucta...Egitimcimisiniz bilmiyorum ama aldiginiz parayi hakkiyla yemek istiyorsaniz ailede baslayan bu cabayi devam ettirmeniz gerekir,biz cocugumuz ozguvenli olsun basarili olsun diye ugrasirken,meslegini maddiyata doken egitimcilerin cocuklarimizin psikolojilerini bozmasina goz yumamayiz...

Ağır olun hanımlar,
Öğretmenlere hiçbir koşulda hakaret edemezsiniz, Öğretmenlerde öğrencilerine velilerine hakaret edemez, aradaki sorunlar kavgayla çözülmez.
Herşeyi sözlü şiddet, darpla halledeceksek eğitimin önemi nerede kaldı?

Bu arada cok merak ettim arkadasim yanlis anlama gercekten ama egitim evde ogretim okulda veriliyorsa neden ....egitim ve ogretim yili olarak geciyor her yerde ?

çocuklara karşı nasıl objektif olalım onu anlatırmısınız siz anlamıyosunuz karşınızdaki sadece bir çocuk istiyorsunuzki benim okuttuğum çocuklar hepsi aynı olsun ödevlerini yapsın derste beni dinlesin vs vs ben anlatıcam anlatmak istediğimi ama yanlış anlaşılacak o ayrı konu neyse bakalım şimdi benim anlatmak istediğim şey her ne kadar tv lere çıkan pedogoglar öğretmenler şunlar bunlar efendim çocuğun karekteri 5 12 yaş arasında oturur desede ben buna inanmam böyle bişey yok 5 yaşında evde çocuk çıplak dolaşıyor 30 yaşına gelincedemi çıplak dolaşcak yada küfür ediyor bağırıyor kavga ediyor 30 yaşına gelincedemi aynı olacak yada 12 yaşındaki çocuk neyse önce siz anlayın çocuklar farklı farklıdır kimi bağırır kimi kavga eder onu bilmez bana göre iyimi kötümü zamanla sen öğreteceksin öğretebilirsen yoksa yaşayarak öğrenecek yaptığının kötü olduğunu eğer bir çocuk okulda başarılı değilse suç yüzde 50 öğretmende yüzde 25 çocukta yüzde 25 ailededir bunu bana kimse anlatmasın

ben de öğretmenim bu tür meslektaşlarımın olması beni çok üzüyor çocuğuma kimse el kaldıramaz ortalığı ayağa kaldırırım düşünmesi lazım. alo 147 öğretmenimi şikayet etmek istiyorum hattını arayın. kimliğinizi gili tutarsınız. gerekli uyarıyı alacaktır.

siz yırtın o sayfaları öğrencide gitsin annesine güzelce yaptırsın ödevini sizde ben iyi öğretmenim diye sevinin bence başka yöntem bulursanız iyi edersiniz
Daha iyi bir yöntem öneriniz var mı?
Cidden varsa yardımınız dokunur..
Öğretmen tokat atamaz,asla vuramaz,bağıramaz..
mevcut 40 olsun 50 olsun farketmez tüm şımarıklıklara,haylazlıklara
karşı sonsuz sabır göstermek zorundadır..
Bir şeyi unutmuyor musunuz değerli veliler öğretmenler de insandır..
Bir tanesi gelir hocam nolurr dövün korksun azıcık çok yumuşak görüyor sizi
ben bezdim bu çocuktan iyi bir tane yapıştırın Allah aşkına der...
Biri gelir meydan okur benim çocuğuma vuramazsın sen diye sen der evet sen
öğretmen kapı komşusu onun çünkü..
ve bunları çocuğunun yanındayken yapar yanlış anlamayın
Diğeri gider çocuğumu tuvalete göndermiyormuş diye şikayet eder..
Bir derste yalan yere 5 kez tuvalet isteyen bi çocuk bu!
Diğeri gelir şu oğlan benim oğlanı dövmüş ne yaptınız siz nerdeydiniz valla cezasını vermezseniz ben vercem
nerde o çocuk dövcem der
Bu veliler de durması gereken yeri bilsin yahu yeter ama!
Kendi 3 tane çocuğuyla çıldırır atcam camdan diye söylenir
en ufak şeyde yapıştırır tokadı..
ama Bir öğretmen 40 tane çocuğa hem eğitim verecek hem terbiye!
Üstelik hiç sinirlenmeye vurmaya hakkı olmayacak
kimse kimsenin çocuğunu hobi olsun diye dövmez hanımlar!
Öğretmen öğretmek için okulda herkesin doğurup attığına çobanlık
etmek için değil!
kimse kusura bakmasın..
Ve bir öğretmen çoğu anne babadan daha çok annelik babalık eder
siz biliyor musunuz 40 tane çocuk yeri gelir öğretmenin avuçlarına kusar,
öğretmen o çocukların ayakkabılarının bağcığını bağlar
saçlarını toplar çözüldüğünde temiz pis iğrenmeden..
burunlarının sümüğü akar da gider siler..
Burnu kanar kendi evladı incindi sanır nasıl hoplar yüreği bilir misiniz?
Bazı analar okul çıkışı soğukta çocuklarını öylece unutuverir
kaç öğretmen tek tek emanet eder bekler o çocuklarla bilir misiniz?
Kötü örneklerle gelmeyin hep allah aşkına bu meslek yerden yere vurulur
oldu günümüzde zaten sizden hediye falan isteyen yok
Kıymet bilin Allah razı olsun deyin yeter...

Not: Denemede yanlış yaptılar diye dövmesini onaylamıyorum bu yanlış evet
Ama 10 kere uyarıyorsan ödevini güzel yap çocuğum güzel yaz diye
o çocuk hala küfreder gibi yazıyla geliyorsa o sayfa yırtılır yeniden yazılır!
Akılsız başın derdini eller ve ayaklar çekecek yok öyle
bacak kadar çocuklar koskoca insanları serçe parmağında oynatmaya kalkar
Neler var neler anlatsak roman olur!
Ve evet günahsız bir çocuğu sebepsiz yere canı istedi diyen döven bir çocuğa
dayak atılır bence hakeder herkesin çocuğu kendine tatlı kimse sokaktan almadı çocuğunu..
Azıcık empati diyorum..

iki üniversite mezunu birisinin bu yorumu yapması çok üzücü...
sınıf öğretmenleri çocukları ezsin, onlar da büyüdüklerinde lisedeki öğretmenlerinden acısını çıkartsın. intikama bakın.
hem de müstehak
3000 tl maaş :26:

sadece işaretlediğim yere katılıyorum. öğretmeniniz yanlış yorumlarıyla size bu önyargıyı, hatta nefrete varan kini kazandırdığı için bu tür öğretmenlere kızıyorum.

eğitim öğretim ayrı şeylerdir, biliyoruz da; okulda sadece öğretim yapılmaz. eğitim de verilir. eğitim hayatın her alanında var. keşke çocuklar her şeyi ailelerden öğrenebilse de, öğretmenler öğretim yanında eğitim için bu kadar uğraşmasa...
her ailenin eğitim anlayışı da bir olmuyor tabii...

Son düzenleme:

Bir öğretmen olarak konuşuyorum, emekliliği gelmiş öğretmen arkadaşlarım dahi o yazdığınız para tutarını almıyor maalesef...

Konuyu açan arkadaşım, öğretmenin yaptığı davranışlar maalesef yanlış... Hele ki ödev konusunda hiç bir öğrencinin dövülmemesi taraftarıyım... Ama şuna da katılmıyorum sınıfın yarısı düşük not aldıysa bu öğretmenin suçu olmayabilir... Bazen sınıfın büyük kısmı anlama bakımından hızlı olmayabilir hazır bulunuşluk seviyesi yerinde olmayabilir... Bu genellenemeyecek bir konu... Bu öğretmen için durum ne şimdi bilemeyeceğim... Sonuçta sınıfı ve öğretmeni tanımıyoruz buradan maval okuyamayız...

Ben ogretmen degilim dusuncelerimi yazdim sadece :) ama esimin isi geregi guneydogudayiz ve ogretmen arkadaslar var bu dediklerimi de basarmaya calisiyolar etkili olanlar da var

öğretmenlik gerçekten çok zor iş durun susun demekten hiçbir şey öğretemiyorsun yumuşak davransan tepene çıkıyorlar sert davransan üzülüyorsun vicdan azabı çekiyorsun aldığı maaşı son damlasına kadar hak eden öğretmen de var, öbür tarafta yatacak yeri olmayan da...kimse genelleyemez arkadaşım neymiş öğretmen yarım gün çalışıyormuş öğretmen eve iş götürüyor ama bunları kim biliyor? tatili 3 aymış bunun yarısı seminerlere gidiyor bunu kim biliyor? şimdiki çocuklar çok terbiyesiz bana dğdan geldin bağdakini kovuyorsun dediler, sırf gürültü yapmayın dedim diye. bunları kim biliyor? inanın yarım günden fazlasını insan olan kaldıramaz kafan kazan gibi oluyor. haksızlık etmesin kimse. hiçbir meslek dışarıdan göründüğü kadar basit değildir... ayrıca kimse öğretmen şunu yapamaz bu ödevi versin şu yöntemi kullansın diyemez. prosedür denen bir şey var. biz üniversitede sabahlara kadar çalıştık bunları öğrenmek için.

Son düzenleme:

kötü yazan çocuklara güzel yazabilecekleri kalemler hediye edebilirsiniz yada ailelerine söyleyin alsınlar çocuklar kalem bitecek diye kurşun kalemi açmıyolar yazı karışık oluyo ondan sonra yırtıldı belki bu yüzdendir belki gerçekten yeteneği yoktur alfabe yazma ödevi verin eli alışsın elime kusuyor yok saçını ayağını bağlıyorum duygusallık bunlar hekse yapıyor yazdığım maaşa çok takılmayın 2500 2000 alıyosunuz sonuçta emeğiniz boşa gitmiyor konu o değil zaten tuvalete giden çocuğun belki bir rahatsızlığı vardır ailesine çocuğunuz yalan yere tuvalete gidiyor diyeceğine bi doktora gitmesini önerseydin daha iyi olurdu çocuk sınıfın ortasında altına yaparsa çocuk için hoş olmaz demi

bence öğretmen polis asker bu 3 mesleğin olunması çok zorlaştırılmalı piskolojik ağırlığını kaldıramıyacak olanlar bunları olmasın gitsin başka meslek bulsun kendine önce bu mesleği yapıcakları iyi bir piskolojik sınavdan geçirip ondan sonra mesleğe başlatmalı tabi nerde bizde o düşünce askerden delirip dönenler intahar eden polisler dert yanan öğretmenler piskoloji haliyle mesleğe uygun olmayınca sorun oluyor yapacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…