Öğretmen tokat atamaz....

Bir de şu altını iyice çizdiğiniz durumu anlatayım... Öğretmenizi tanımıyorum neydi ne değildi şimdi yorum yapamayacağım ama o dediği lafı ileriki dönemler için dememiştir çünkü hepimiz biliyoruz ki her çocuk zorunlu eğitimi bir şekilde tamamlar zaten bize dedikleri yürüyorsa nefes alıyorsa zorunlu eğitimi bitirecek yok öyle okuyamaz falan...

Bence ilkokul öğretmeniniz annenize böyle bir söz demişse bu sizin iki üniversite bitiremeyeceğiniz yada okuyamayacağınız anlamına gelmez, bu bir haftada anlaşılmaz zaten... Öğretmen orada şunu demiş olabilir... Sonuçta her birinci sınıfa başlayan öğrenci aynı hazır bulunuşluk seviyesinde olmuyor... Bu şu demektir ki öğretmeniniz sizin diğer çocularla aynı seviyede ilerleyemediğinizi fark etmiş ve gelecek sene okula başlamanızın daha hayırlı olacağını söylemiş... Geçen senenin sonundan beri bu yeni sistemi eleştirmemizin de anlamı bu çocukların erken başlama yaşı arttıkça daha anneler böyle çok söz duyacak...

Yapmadığını ne biliyorsun bir öğretmen en başta bu yolları dener zaten..
Dışarıdan konuşmak kolay.. bir saat sınıfa girmeniz yeter 40 tane çocuğun sesinden kaçan veliler gördüm
Allah sabır versin diyerek yaşayan bilir.
Kusura bakmayın bir öğretmen bunun eğitimini alıyor zaten
çocuk psikolojisi neyden nasıl etkilenir hepsini biliyor
ve buna göre sırasıyla tepki veriyor önce hediyelerle,güzellikle
veliye önerilerle yaklaşıyor ama
bakıyorki durum farklı tamamen çocuk sizi kullanmaya çalışıyor
işte o zaman ceza yöntemlerine geçiliyor..
Tekrar ediyorum kimse hobi diye dövmez, kötü davranmaz
Verdiğiniz çikolata ödülü için arkadaşına
ne kadar pis boğazsın hiç çikolata yemedin mi diyen çocuklarla karşı karşıyayız
yeni nesil herşeye sahip zaten ödül kimin umrunda
hediye ettiğiniz kalemliği beğenmeyen öğrenci gördünüz mü siz
Bunlar hikaye değil..
Bilip bilmeden yargılamalara tahammül edemiyoruz kusura bakmayın
Bu arada herkes pir temiz bakmadan milletn çocuğunun saçınu toplayıp burnunu
silmez çok pembe bakışlısınız kendi çocuğunun pisliğinden tiksinen
anneler var

çocuğum okula başladığı zaman umarım sizin gibi bir öğretmenimiz olmaz.

sizde haklısınız bunlar benim aklıma geldiğine göre sende denemişsindir o zaman başka yöntem deniceksin denenmeyeni deneyenler kazanır her zaman siz beni anlamıyosunuz 40 çocuğun sesi burnun pisliği kusmuğu kakası bilmem nesi arkadaşıyla sizle konuşması bunların hepsi olcak eğer bunlarsız öğretmenlik istiyorsanız öğretmenlik yapmıcaksınız bunlarsız annelik istiyorsa o veli oda annelik yapmıcak doğurmıcak o çocuğu

çocuğum okula başladığı zaman umarım sizin gibi bir öğretmenimiz olmaz.
Çok şükür velilerim hep çevremdedir kıymetimi bilirler..
Çünkü mesleğimizin ne kadar zor olduğunu gözleriyle görüyorlar
Ben ödülü de cezayı da gerektiği yerde gerektiği kadar veririm
şurdaki 10 cümleme bakıp şu cümleyi kurdunuz ya inşallah sizin gibi bir velim olmaz

aman tanımayın emekli olmuştur hanımefendi torun seviyodur belki allah yolunu açık etsin 90 yılında ben karda kışta 20 km uzaklıktan okula gelmişim otostopla babam dağ başında görev yapıyor yarıyılda okul değiştirmişim onun umrundamı ki ondan sonra öğretmenliği vefakarlığından cefakarlığından nemalansın bunlar gece gece bela okımıyım neyse bakalım

buyrun 6. sayfa da yazmıştım tekrar ekleyeyim konu sahibine mesajım

merhabalar ben de sınıf öğretmeniyim,

kesinlikle öğrenciye şiddet ve sözlü hakaret aşağılama yasaktır bu konuda haklısınız, öğretmnle konuşursunuz, çözemezseniz idareyle, çözemezseniz m. eğitimle hallolur, yalnız size bir kaç sorum var aynayı biraz da kendinize çevirmeniz açısından

birincisi 4 yıllık öğretmeniniz bunu ilk kez yapmıyordur, daha önce de mutlaka yapmıştır, belki sizin çocuğunuza ilk defa yapıyor ama 4 senedir çocuğun gözünde öğretmen zaten dayakçıdır, neden önlem almadınız,

ikincisi öğretmeninizden memnun olmayabilirsiniz, haklı olablirsiniz ama çocuğunuz için yine geç kalmışsınız, 15 yanlış yapması çok üzücü hele ki sınıfın çoğunun bunu yapması velilerin ilgisizliğini gösteriyor, öğretmen değiştirebilirdiniz neden önlem almadınız,

öğretmen çocuğunuzun kafasına vurdu evet insan olan bunu yapmaz haklısınız.... ama zaten çocuklar çok şey kaybetmiş, yerinizde olsam öğretmenle uygun dille konuşurdum çünkü bu son senede şikayet ederseniz iyice ilgisiz davranacak dayak yemeyen ama öğretmen sinir oldu diye iyice gerileyen bir öğrenci kitlesi olacak

ben prensip gereği hiç bir öğretmenler gününde hediye almam, sadece mektup şiir ve öpücük kabul ederim, velilerde bozulur ama hediye alıyoruz demeniz bile beni bir öğretmen olarak çok kırdı,

umarım beni anlarsınız...

Ben velilerime ne dedim biliyormusunuz?
3. sınıftayken karnemde 3 ler vardı çok parlak bir öğrenci değildim
lisede geometriden 1 bile değil 0 aldım evet aldım bugün öğretmenim
Çocuklarınızdan asla ümidinizi kesmeyin hç belli olmaz her an sizi şaşırtabilirler
Onlar çocuk tabiki yaramazlık yapacaklar benim derslerimde benden çok
çocuklar konuşur gelen herkes curcuna içinde bulur bazen utanırım çok disiplinsizler diye
ama onlar çocuk deli dolu olacaklar ben bu hallerini seviyorum bana hayır öğretmenim
demelerini seviyorum
ama herşeyin bir sınırı var
İyi niyetimi öğrenci ya da velinin kullandığını gördüğümde güler yüzümden eser kalmaz
Bu yüzden çocuklarınızın çocuk olduğunu unutmayın ama sizin de anne olduğunuzu
unutmayın çocukların elinde oyuncak olduğunuzda o çocuğu toparlamanız güç olur
sınırlarınıza dikkat edin dedim..
Bu düşüncelerinize katılıyorum ama bakın bu konular burdaki cümlelerle
açıklığa kavuşmaz
Bakın bir veli etiketi yapıştırdı bile iki yoruma bak inş sizin gibi öğretmenimiz olmaz diye
velilerim peşimde pervanedir benim çok şükürki yok mu kötüsü elbette var şük
ür ki 40 ta 5i
geçmez.. Ben mesleğimizi dışardan yalan yanlış yargılamalarına kızıyorum

Sadece şu kısım kafama takıldı, şiddete karşı olan bir öğretmensiniz ama yapılanı azımsıyorsunuz. Bu öğretmenin ille işkence mi etmesi gerekirdi? Yerli yersiz ufak da olsa şiddet içerikli cezalara süreklilik kazandıran bir öğretmenin çocuğun psikolojisi üzerindeki etkisi nedir acaba? Bahsedilen bir anlık sinirle, insanlık hali diyebileceğimiz bir tokat olsaydı keşke. Bu öğretmen veli toplantısında bile yaptığını velilerden saklama gereği duymuyor, dayağı destekliyor. Acaba bu noktaları atlamış olabilir misiniz? Ayrıca karşınızdaki bayanın tavrı ve üslubu yanlış olabilir, siz de şunu düşünün ki karşınızda çocuğuna sırf yanlışı fazla çıktı diye şiddet uygulanmış bir anne var, onun sinirlenmesi de bir yere kadar insanlık hali olarak kabul edilebilir, nasil ki öğretmen bir insansa ve hata sonucu öğrenciye vurabilecekse.

Bu arada başarılı bir öğrenci olduğum halde hocadan tokat yemişliğim de vardır, konuştuğum için. Emin olun hiç gözümde olmadı, halen iyi hatırlarım hocamı. Ama unutamadığım bir ceza var. Başka bir sınıfa girdiğimiz(tek değilim) için o sınıfın öğretmeni beni sınıfına çağırıp(kendi hocama sadece bana diğer kişilerle ilgili soru soracağını söylüyor, aksi halde hocam izin vermezdi eminim) sınıfın önünde rezil ediyor. O yaşta ki ilkokuldayım olmadık hakaretler işitiyorum. Uzun bir süre bu konu yüzünden içime kapandım ki ne aileme ne hocama bir şey söyleyebildim. Bahsettiğim hoca ise bir çok yönden sabıkası kabarık bir hoca idi. Sağolsun dövmedi ama beter etti.

valla bilmiyorum öğretmenlik senin mesleğin sen meslek olarak bakıyosun ben yaramaz çocuk seviyorum bende öyle bakıyorum futbolu sevmekle futbolcu olmak aynı şey değil işte :) ama bir çocuk sizi nasıl kullanabilirki onu anlamadım elinde oyuncak olacaksan 10 yaşındaki çocuğun bu işi yapman biraz zor olur

Son düzenleme:

neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler

valla bilmiyorum öğretmenlik senin mesleğin sen meslek olarak bakıyosun ben yaramaz çocuk seviyorum bende öyle bakıyorum futbolu sevmekle futbolcu olmak aynı şey değil işte :)
Tatlı yaramazlıkları severim çocukla çocuk olurumm
çok değil 1. sınıfta geçen yıl aldım sınıfa balonları harflerimiz bitmişti
yazdık üstüne şişirdikk bi güzel patlattık kahkaha attık çocuklarımla
çocuk oldum çok eğlendimm ben işimi çok seviyorum tüm kendini bilmez
velilere rağmen
çünkü moralim bozuk olduğunda ya da yorgun olduğumda
benim meleklerden biri gelir yanağımda bir tatlı ıslaklık muckkk der
ne yorgunluğum kalır ne üzüntüm
bu hayatta hiç bir meslekte bu yoktur..
Ama bir çocuğun gözünü isteyerek morartan diğer çocuğun
yaramazlığını sevemiyorsunuz işte

yaramazlığını sevemiyorsunuz işte[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

buda işin tuzu biberi :) yaramazlık serbest ama kavga yok ikisinde kulağını çeksediniz :)

çocuklar sandığınızdan çok daha zeki.
sadece öğretmenleri değil, yeri geldi mi anne babalarını da öyle bir kullanıyorlar ki... küçücük yaşta ailede başlıyorlar buna.
bunu art niyetle yapmıyorlar tabii, onlara göre, amaca giden her yol mübah, mantığındalar.

tecrübeli öğretmenler genelde bunu fark eder ve uygun davranışı gösterir. ne öğrencinin ne velinin elinde oyuncak olmaz, merak etmeyin.

yaramazlığını sevemiyorsunuz işte[/COLOR][/FONT][/B]

buda işin tuzu biberi :) yaramazlık serbest ama kavga yok ikisinde kulağını çeksediniz :)[/QUOTE]

işte o kulakları çekiyoruz kimi veli elinize sağlık hocam diyor
kimi de gelip parmak sallıyor sen kimsin diye
bizim derdimiz bu anlatabiliyor muyum?

neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler

Kusura bakmayın yine de hakareti tasvip etmiyorum, eleştirdiğim insanla arama fark koyarım. O yaşta yaptığım en uç yaramazlığın karşılığında bile öyle bir tavır görmemiştim. Tek suçum başka sınıfa tören esnasında girmek oldu. Karşılığında o sınıfın tüm öğrencileri karşısında aşağılandım, salaklığım mı kalmadı aptallığım mı? Bacaklarımın kırılacak olması da cabası. Ama çocuk aklı, ki bizim zamanımızda şikayet diye bir şey yoktu.

ben sizin gerçekten neyi anlatmak istediğinizi bir türlü anlayamadım, önce tüm öğretmenleri genellediniz, kazançları konusunda millete yanlış bilgi verdiniz, sonra eğitimini almadığınız bir meslek konusunda nasihat verdiniz, sonra da benim mesleğim değil yaramaz çocuk gözüyle bakarım diyorsunuz, en son da ikisininde kulağı çekilmeli diyorsunuz

neyi anlatmaya çalıştığınızı konuyla da alakalı olarak özetleyebilirmisiniz

lafım meclisten dışarı. Bilmiyorum yazma gereği duydum.Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum.her günüm bi öncekinden stresli geç,yor.daha 21 yaşında olmama rağmen hastaneye gitsem bi poşet ilaçla eve dönerim eminim.Öğretmen olsam haftada 2 gün iznim olsa 15 tatilim olsa yaz tatilinde de izin kullansam değmeyin keyfime aynı anda 80 çocukla bile ilgilenirim o derece güveniyorum kendime benden yaşça büyük,düz beyinli insanların yönetici olupta hergün fitil fitil burnumuzdan getirmelerine karşılık. çocuk bakmaya razıyım. doğuda ki öğretmenlere lafım yok asıl zorluğu onlar çekiyor. çocukların çoğu Türkçe bilmiyor. hiç bilmedikleri,küçücük kasabalarda yaşamak zorunda olan öğretmenler var. bunları yazarken ''iki dil bir bavul'' filmi geldi aklıma...

öğretmen olarak çocukları fazlamı abartıyosunuz banamı öyle geliyor gerçi benim çocukluğumda fenadır annecim çok çekti ama o hareketleri hangi kafa yapısıyla yaptım onu merak ediyorum o kafa işte çocuk kafası bana göre size görede yaramaz tembel ahlaksız olabilir belki çocuk bide bu tecrübeli öğretmen lafı var tecrübeli öğretmen çocuklar beni kullanıyormu ben kendimi kullandırmam gibi şeyler düşüneceğine nasıl daha iyi eğitim verirm derslerinde çocuklar nasıl daha başarılı olur ben bu çocuklara kendimi nasıl sevdirim onu düşünsün ayrıca çocuklarda saygı olgusu yoktur sevgi vardır çok sevdikleri kişinin dediklerini yaparlar ben bunu sevmiyorum ama kurallara uyıyım bari diye bi düşünceleri olmaz

Son düzenleme:

çocuk heryerde aynı istanbulun çocuğu buranın şartlarına göre çocuk hakkarinin çocuğuda oranın şartlarına göre çocuk ama ikiside çocuk bide bu tecrübeli öğretmen lafı var tecrübeli öğretmen çocuklar beni kullanıyormu ben kendimi kullandırmam gibi şeyler düşüneceğine nasıl daha iyi eğitim verirm derslerinde çocuklar nasıl daha başarılı olur ben bu çocuklara kendimi nasıl sevdirim onu düşünsün ayrıca çocuklarda saygı olgusu yoktur sevgi vardır çok sevdikleri kişinin dediklerini yaparlar ben bunu sevmiyorum ama kurallara uyıyım bari diye bi düşünceleri olmaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…