ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
Yapmadığını ne biliyorsun bir öğretmen en başta bu yolları dener zaten..kötü yazan çocuklara güzel yazabilecekleri kalemler hediye edebilirsiniz yada ailelerine söyleyin alsınlar çocuklar kalem bitecek diye kurşun kalemi açmıyolar yazı karışık oluyo ondan sonra yırtıldı belki bu yüzdendir belki gerçekten yeteneği yoktur alfabe yazma ödevi verin eli alışsın elime kusuyor yok saçını ayağını bağlıyorum duygusallık bunlar hekse yapıyor yazdığım maaşa çok takılmayın 2500 2000 alıyosunuz sonuçta emeğiniz boşa gitmiyor konu o değil zaten tuvalete giden çocuğun belki bir rahatsızlığı vardır ailesine çocuğunuz yalan yere tuvalete gidiyor diyeceğine bi doktora gitmesini önerseydin daha iyi olurdu çocuk sınıfın ortasında altına yaparsa çocuk için hoş olmaz demi
Yapmadığını ne biliyorsun bir öğretmen en başta bu yolları dener zaten..
Dışarıdan konuşmak kolay.. bir saat sınıfa girmeniz yeter 40 tane çocuğun sesinden kaçan veliler gördüm
Allah sabır versin diyerek yaşayan bilir.
Kusura bakmayın bir öğretmen bunun eğitimini alıyor zaten
çocuk psikolojisi neyden nasıl etkilenir hepsini biliyor
ve buna göre sırasıyla tepki veriyor önce hediyelerle,güzellikle
veliye önerilerle yaklaşıyor ama
bakıyorki durum farklı tamamen çocuk sizi kullanmaya çalışıyor
işte o zaman ceza yöntemlerine geçiliyor..
Tekrar ediyorum kimse hobi diye dövmez, kötü davranmaz
Verdiğiniz çikolata ödülü için arkadaşına
ne kadar pis boğazsın hiç çikolata yemedin mi diyen çocuklarla karşı karşıyayız
yeni nesil herşeye sahip zaten ödül kimin umrunda
hediye ettiğiniz kalemliği beğenmeyen öğrenci gördünüz mü siz
Bunlar hikaye değil..
Bilip bilmeden yargılamalara tahammül edemiyoruz kusura bakmayın
Bu arada herkes pir temiz bakmadan milletn çocuğunun saçınu toplayıp burnunu
silmez çok pembe bakışlısınız kendi çocuğunun pisliğinden tiksinen
anneler var
Yapmadığını ne biliyorsun bir öğretmen en başta bu yolları dener zaten..
Dışarıdan konuşmak kolay.. bir saat sınıfa girmeniz yeter 40 tane çocuğun sesinden kaçan veliler gördüm
Allah sabır versin diyerek yaşayan bilir.
Kusura bakmayın bir öğretmen bunun eğitimini alıyor zaten
çocuk psikolojisi neyden nasıl etkilenir hepsini biliyor
ve buna göre sırasıyla tepki veriyor önce hediyelerle,güzellikle
veliye önerilerle yaklaşıyor ama
bakıyorki durum farklı tamamen çocuk sizi kullanmaya çalışıyor
işte o zaman ceza yöntemlerine geçiliyor..
Tekrar ediyorum kimse hobi diye dövmez, kötü davranmaz
Verdiğiniz çikolata ödülü için arkadaşına
ne kadar pis boğazsın hiç çikolata yemedin mi diyen çocuklarla karşı karşıyayız
yeni nesil herşeye sahip zaten ödül kimin umrunda
hediye ettiğiniz kalemliği beğenmeyen öğrenci gördünüz mü siz
Bunlar hikaye değil..
Bilip bilmeden yargılamalara tahammül edemiyoruz kusura bakmayın
Bu arada herkes pir temiz bakmadan milletn çocuğunun saçınu toplayıp burnunu
silmez çok pembe bakışlısınız kendi çocuğunun pisliğinden tiksinen
anneler var
Çok şükür velilerim hep çevremdedir kıymetimi bilirler..çocuğum okula başladığı zaman umarım sizin gibi bir öğretmenimiz olmaz.
Bir de şu altını iyice çizdiğiniz durumu anlatayım... Öğretmenizi tanımıyorum neydi ne değildi şimdi yorum yapamayacağım ama o dediği lafı ileriki dönemler için dememiştir çünkü hepimiz biliyoruz ki her çocuk zorunlu eğitimi bir şekilde tamamlar zaten bize dedikleri yürüyorsa nefes alıyorsa zorunlu eğitimi bitirecek yok öyle okuyamaz falan...
Bence ilkokul öğretmeniniz annenize böyle bir söz demişse bu sizin iki üniversite bitiremeyeceğiniz yada okuyamayacağınız anlamına gelmez, bu bir haftada anlaşılmaz zaten... Öğretmen orada şunu demiş olabilir... Sonuçta her birinci sınıfa başlayan öğrenci aynı hazır bulunuşluk seviyesinde olmuyor... Bu şu demektir ki öğretmeniniz sizin diğer çocularla aynı seviyede ilerleyemediğinizi fark etmiş ve gelecek sene okula başlamanızın daha hayırlı olacağını söylemiş... Geçen senenin sonundan beri bu yeni sistemi eleştirmemizin de anlamı bu çocukların erken başlama yaşı arttıkça daha anneler böyle çok söz duyacak...
çocuklara karşı nasıl objektif olalım onu anlatırmısınız siz anlamıyosunuz karşınızdaki sadece bir çocuk istiyorsunuzki benim okuttuğum çocuklar hepsi aynı olsun ödevlerini yapsın derste beni dinlesin vs vs ben anlatıcam anlatmak istediğimi ama yanlış anlaşılacak o ayrı konu neyse bakalım şimdi benim anlatmak istediğim şey her ne kadar tv lere çıkan pedogoglar öğretmenler şunlar bunlar efendim çocuğun karekteri 5 12 yaş arasında oturur desede ben buna inanmam böyle bişey yok 5 yaşında evde çocuk çıplak dolaşıyor 30 yaşına gelincedemi çıplak dolaşcak yada küfür ediyor bağırıyor kavga ediyor 30 yaşına gelincedemi aynı olacak yada 12 yaşındaki çocuk neyse önce siz anlayın çocuklar farklı farklıdır kimi bağırır kimi kavga eder onu bilmez bana göre iyimi kötümü zamanla sen öğreteceksin öğretebilirsen yoksa yaşayarak öğrenecek yaptığının kötü olduğunu eğer bir çocuk okulda başarılı değilse suç yüzde 50 öğretmende yüzde 25 çocukta yüzde 25 ailededir bunu bana kimse anlatmasın
Ben velilerime ne dedim biliyormusunuz?sizde haklısınız bunlar benim aklıma geldiğine göre sende denemişsindir o zaman başka yöntem deniceksin denenmeyeni deneyenler kazanır her zaman siz beni anlamıyosunuz 40 çocuğun sesi burnun pisliği kusmuğu kakası bilmem nesi arkadaşıyla sizle konuşması bunların hepsi olcak eğer bunlarsız öğretmenlik istiyorsanız öğretmenlik yapmıcaksınız bunlarsız annelik istiyorsa o veli oda annelik yapmıcak doğurmıcak o çocuğu
öğretmenlere saygınız sonsuz olduğu için mi toplumun bu en değerli ve fedakar insanlarını bir genellemeye sokup agresif ve acımasızca yazılar yazıyorsunuz bu forumda.az önce bir arkadaşın yorumuna,(tutumini sanırım)üsturuplu olduğu,halde cahil diye itham ettiniz.onu azarladınız.demek ki siz de çok doğru hareketler yapan biri değilsiniz.onun için ben de size bu yorumu yazıyorum.evet bir insana şiddet uygulanmasına kesinlikle karşıyım.hele ki kafasına vurmak falan çok yanlış.bunu asla savunamam.öğretmen olarak da son derece sabırlı bir insanımdır.beni çıldırtacak hale de gelseler Allaha şükür sabır çekip işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.ama forumda dikkat ettim de öğretmenlerle ilgili kin dolu yazılar,yorumlar yapılıyor.üzülüyorum.hiç mi iyi bir şey yapmıyor,hiç mi emek vermiyor,hiç mi sabır göstermiyor bu öğretmen milleti?benim anladığım şu ;öğretmenin de bir insan olduğu ve hata yapabileceği unutuluyor. neredeyse bi kaşık suda öğretmeni boğacaksınız.öğretmen işkence etmiş gibi konuşuyorsunuz.o sırada ordamıydınız?o da bir insan ve bir hata yapmış olabilir.ciddi bir darp varsa gidin şikayet edin yoksa gidip düzgün bir üslupla konuşup durumu anlamaya çalışın önce, tek kızınızdan dinleyeceğinize.gerçi bu şekilde giderseniz mazaallah kadını öldürebilirsiniz.acaba geçenlerde bir bayan öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldüğünde ne hissettiniz merak ediyorum.burada son derece kışkırtıcı yorumlar yazan arkadaşlar da var.siz de iyice gaza gelin,gidin öğretmeni nereye varsa oraya şikayet edin.zaten çocuğa ses yükseltsen onu da şikayet edeceksiniz yakında.kabahat bu cesareti verenlerde.
ayrıca bir şey daha öğretmen sınıfını övmek zorunda mı veli toplantılarında?sınıfın eksik yönlerini tabi ki söyleyecek.siz mutlu olun diye gerçekleri ,fikirlerini söylemeyecek mi?pes..öğretmenleri suçlamadan önce herkes kendi verdiği eğitimi sorgulasın.öğretmen bu ülkenin şamar oğlanı olmuş.şimdilik hıncınızı çıkarın ama olan eğitim sistemine ve çocuuklarınıza oluyor haberiniz yok.şimdi böyle yazdım diye de herkes yüklensin,hıncını çıkarsın,varsın olsun.
Ben velilerime ne dedim biliyormusunuz?
3. sınıftayken karnemde 3 ler vardı çok parlak bir öğrenci değildim
lisede geometriden 1 bile değil 0 aldım evet aldım bugün öğretmenim
Çocuklarınızdan asla ümidinizi kesmeyin hç belli olmaz her an sizi şaşırtabilirler
Onlar çocuk tabiki yaramazlık yapacaklar benim derslerimde benden çok
çocuklar konuşur gelen herkes curcuna içinde bulur bazen utanırım çok disiplinsizler diye
ama onlar çocuk deli dolu olacaklar ben bu hallerini seviyorum bana hayır öğretmenim
demelerini seviyorum
ama herşeyin bir sınırı var
İyi niyetimi öğrenci ya da velinin kullandığını gördüğümde güler yüzümden eser kalmaz
Bu yüzden çocuklarınızın çocuk olduğunu unutmayın ama sizin de anne olduğunuzu
unutmayın çocukların elinde oyuncak olduğunuzda o çocuğu toparlamanız güç olur
sınırlarınıza dikkat edin dedim..
Bu düşüncelerinize katılıyorum ama bakın bu konular burdaki cümlelerle
açıklığa kavuşmaz
Bakın bir veli etiketi yapıştırdı bile iki yoruma bak inş sizin gibi öğretmenimiz olmaz diye
velilerim peşimde pervanedir benim çok şükürki yok mu kötüsü elbette var şükür ki 40 ta 5i
geçmez.. Ben mesleğimizi dışardan yalan yanlış yargılamalarına kızıyorum
Sadece şu kısım kafama takıldı, şiddete karşı olan bir öğretmensiniz ama yapılanı azımsıyorsunuz. Bu öğretmenin ille işkence mi etmesi gerekirdi? Yerli yersiz ufak da olsa şiddet içerikli cezalara süreklilik kazandıran bir öğretmenin çocuğun psikolojisi üzerindeki etkisi nedir acaba? Bahsedilen bir anlık sinirle, insanlık hali diyebileceğimiz bir tokat olsaydı keşke. Bu öğretmen veli toplantısında bile yaptığını velilerden saklama gereği duymuyor, dayağı destekliyor. Acaba bu noktaları atlamış olabilir misiniz? Ayrıca karşınızdaki bayanın tavrı ve üslubu yanlış olabilir, siz de şunu düşünün ki karşınızda çocuğuna sırf yanlışı fazla çıktı diye şiddet uygulanmış bir anne var, onun sinirlenmesi de bir yere kadar insanlık hali olarak kabul edilebilir, nasil ki öğretmen bir insansa ve hata sonucu öğrenciye vurabilecekse.
Bu arada başarılı bir öğrenci olduğum halde hocadan tokat yemişliğim de vardır, konuştuğum için. Emin olun hiç gözümde olmadı, halen iyi hatırlarım hocamı. Ama unutamadığım bir ceza var. Başka bir sınıfa girdiğimiz(tek değilim) için o sınıfın öğretmeni beni sınıfına çağırıp(kendi hocama sadece bana diğer kişilerle ilgili soru soracağını söylüyor, aksi halde hocam izin vermezdi eminim) sınıfın önünde rezil ediyor. O yaşta ki ilkokuldayım olmadık hakaretler işitiyorum. Uzun bir süre bu konu yüzünden içime kapandım ki ne aileme ne hocama bir şey söyleyebildim. Bahsettiğim hoca ise bir çok yönden sabıkası kabarık bir hoca idi. Sağolsun dövmedi ama beter etti.
Tatlı yaramazlıkları severim çocukla çocuk olurummvalla bilmiyorum öğretmenlik senin mesleğin sen meslek olarak bakıyosun ben yaramaz çocuk seviyorum bende öyle bakıyorum futbolu sevmekle futbolcu olmak aynı şey değil işte :)
valla bilmiyorum öğretmenlik senin mesleğin sen meslek olarak bakıyosun ben yaramaz çocuk seviyorum bende öyle bakıyorum futbolu sevmekle futbolcu olmak aynı şey değil işte :) ama bir çocuk sizi nasıl kullanabilirki onu anlamadım elinde oyuncak olacaksan 10 yaşındaki çocuğun bu işi yapman biraz zor olur
Ama bir çocuğun gözünü isteyerek morartan diğer çocuğun
yaramazlığını sevemiyorsunuz işte[/COLOR][/FONT][/B]
neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler
neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler
çocuklar sandığınızdan çok daha zeki.
sadece öğretmenleri değil, yeri geldi mi anne babalarını da öyle bir kullanıyorlar ki... küçücük yaşta ailede başlıyorlar buna.
bunu art niyetle yapmıyorlar tabii, onlara göre, amaca giden her yol mübah, mantığındalar.
tecrübeli öğretmenler genelde bunu fark eder ve uygun davranışı gösterir. ne öğrencinin ne velinin elinde oyuncak olmaz, merak etmeyin.
lafım meclisten dışarı. Bilmiyorum yazma gereği duydum.Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum.her günüm bi öncekinden stresli geç,yor.daha 21 yaşında olmama rağmen hastaneye gitsem bi poşet ilaçla eve dönerim eminim.Öğretmen olsam haftada 2 gün iznim olsa 15 tatilim olsa yaz tatilinde de izin kullansam değmeyin keyfime aynı anda 80 çocukla bile ilgilenirim o derece güveniyorum kendimebenden yaşça büyük,düz beyinli insanların yönetici olupta hergün fitil fitil burnumuzdan getirmelerine karşılık. çocuk bakmaya razıyım. doğuda ki öğretmenlere lafım yok asıl zorluğu onlar çekiyor. çocukların çoğu Türkçe bilmiyor. hiç bilmedikleri,küçücük kasabalarda yaşamak zorunda olan öğretmenler var. bunları yazarken ''iki dil bir bavul'' filmi geldi aklıma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?